Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις Seiko Service Hellas  (Αναγνώστηκε 43903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις Seiko Service Hellas
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 07, 2010, 11:12:43 μμ »
Αγαπητέ Αλέξανδρε,
μιλάς λογικά, συγκρατημένα και πολιτισμένα, όπως αρμόζει σε έναν κύριο και καλό χομπίστα...
Εδώ όμως συναντάει κανείς ακριβώς αυτό που περιγράφεις... στην αρνητική του εκδοχή!
Μόλις κρυώσει λίγο το "θερμό" επεισόδιο, βλέπει κανείς, με κρεμασμένο το σαγόνι, τον αναντίρρητα πιό πετυχημένο κολοσσό της ωρολογοβιομηχανίας να φέρεται τουλάχιστον απαράδεκτα, πιό Ελληνιστί ... γύφτικα! Να το παθαίναμε από την νεοσύστατη "monkey watches ltd.", να πούμε ότι ήταν κάμποσο πιθανόν. Από μιά Seiko όμως?
Ξέρουμε όλοι ότι πάντα υπάρχει ένα ποσοστό δυσαρεστημένων πελατών, είναι μιά νόρμα παμπάλαια και αντιμετωπίσιμη από τις δ/σεις Marketing όλων των οργανωμένων εταιρειών στον κόσμο. Καμμία όμως τέτοια εταιρεία ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ εισερχόμενο παράπονο/πρόβλημα πελάτη. Είναι μιά από τις βασικότερες και κρισιμότερες παραμέτρους εύρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης! Τέτοια αδιαφορία στην υποδοχή παραπόνων τορπιλλίζει το περίφημο Company's Reputation, ακόμα και από έναν μεμονωμένο απόμακρο πελάτη. Νόμος του καλού marketing, νόμος αυστηρός και απαράβατος! Και δεν έχει σχέση με την αξία του προβληματικού προιόντος ή την πλημμελή εξυπηρέτηση, έχει να κάνει με τον κίνδυνο που διεθνώς ορίζεται ως multiplying effect. Δηλαδή ν' αρπάξει "φωτιά" ολόκληρο το εμπορικό μιάς εταιρείας από αδικαιολόγητες μικρο-παραβλέψεις... Μικρές, ούτως ειπείν, αλλά...
Απλά έδωσα μιά κάπως πιό επαγγελματική, αν θες, προσέγγιση. Παρακαλώ ταπεινά να υπολογιστεί η επί 32 έτη θητεία μου σε τέτοιους τομείς...
Θάνος-Ευχαριστώ
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 07, 2010, 11:29:23 μμ »
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν και χωρίς να δικαιολογώ σε καμια περίπτωση την αντιμετώπιση που είχε ο φίλος Γιώργος από την Seiko μήπως γινόμαστε λίγο υπερβολικοί με το να αφορίζουμε την εταιρία σε σημείο να λέμε "δεν πρόκειται να ξανά αγοράσω Seiko" ???
Μπορεί να φανεί χαζη ερώτηση γιατί από τέτοιου μεγέθους εταιρίες αυτο είναι ανεπίτρεπτο αλλα μήπως μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό που δυστυχώς έτυχε στον φίλο Γιώργο ???

Όπως και να έχει εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα από εμάς και η δημοσιοποίηση του περιστατικού να βοηθήσει ώστε να μην ξανά συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον!

Φιλικά
Αλέξανδρος

Αγαπητέ Αλέξανδρε.

Τον "αφορισμό" τον έκανα εγώ λόγω κλονισμού εμπιστοσύνης. Αν διαβάσεις όλα τα ποστ πουθενά δεν έγραψα να μην αγοράσει κάποιος άλλος Seiko, ούτε έγραψα οτι η Seiko δεν βγάζει καλά ρολόγια. Για μένα βγάζει ρολογάρες αλλά μετά από αυτό το περιστατικό ευχαριστώ δεν θα πάρω....
 Το συγκεκριμμένο θέμα δεν το έκανα ούτε για να αφορίσω την Seiko, ούτε για να απαιτήσω κάτι. Το έκανα για να ενημερώσω τους ομοιοπαθείς με μένα (άρρωστους με τα ρολόγια) για το περιστατικό που μου έτυχε και για να αφυπνιστεί, αν είναι δυνατόν, η εταιρεία (αν μας διαβάζει κάποιος)
 Αν είχα καλύτερη αντιμετώπιση από τo service στην Ιαπωνία ειλικρινά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσω να αγοράζω προϊόντα τους..Για πες μου όμως, με τι κουράγιο να αγοράσω τώρα ananta spring drive και MM300???  και τα δύο ρολόγια, ειδικά το πρώτο, πάνε μόνο Ιαπωνία για service...

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 07, 2010, 11:54:39 μμ »
Αγαπητέ Θάνο συμφωνώ με όλα όσα είπες και σαφώς υπολογίζω την πολυετή εμπειρία σου στον χώρο ;)

Όσο για τα λεγόμενα του φίλου Γιώργου κατανοώ ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στην εν λόγο εταιρία.
Η αφορμή για το πρώτο post που έκανα ήταν αυτό που αισθάνθηκα μόλις διάβασα την ιστορία του Γιώργου απογοήτευση μιας και η Seiko ήταν πολύ ψιλά στα ματια μου.

Αφού δεν μου ήταν και πολύ εύκολο να χωνέψω την αντιμετώπιση που δέχτηκε ένας κάτοχος ρολογιού από την συγκεκριμένη εταιρία σκέφτηκα ότι θα "έσπασε ο διάολος το ποδαρι" του και πήγαν όλα στραβά.
Από την άλλη ίσως να το ειδα έτσι γιατί βάζοντας την θέση μου στην θέση του φίλου Γιώργου δεν ήταν και ότι καλύτερο.
Με λίγα λόγια προσπαθούσα κάπως να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα :-\

Όπως ειπα και πριν το μονο που εύχομαι είναι να μην συμβεί ξανά σε κανένα και πόσω μάλλον σε ρολοι τέτοιου κόστους.

Φιλικά
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος nmitr11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:48:55 πμ »
Είμαι νέο μέλος του φόρουμ και τώρα άρχισα να περιηγούμαι στα διάφορα θέματα και τα βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Το μάτι μου έπεσε και στην ατυχή εμπειρία του φίλου με το σερβις της Seiko και παραθέτω απλώς και τη δικιά μου εμπειρία.

Πρίν ένα χρόνο αγόρασα ένα Seiko Premier Kinetic από ένα σοβαρό μαγαζί της Θεσσαλονίκης. Δεν ασχολούμαι και παρα πολύ με το είδος των μηχανισμών των ρολογιών αλλά ξέρω τουλάχιστο ότι τα Kinetic έχουν αξιοπιστο μηχανισμό. Μετά απο 4 μέρες που το φόρεσα παρατήρησα ότι σταματούσε απο μόνο του οπότε αποφάσισα να το γυρίσω πίσω στο μαγαζί. Για να μην τα πολυλογώ 2 φορές το πήγα στο μαγαζί και μετά στο σέρβις στην Αθήνα και το πρόβλημα παρέμενε. Την 3η φορά πήγα στο μαγαζί διαμαρτυρήθηκα εντόνως και τελικά μου άλλαξαν τη μηχανή του ρολογιού και ησύχασα. Το ρολοι το είχα 3 μήνες και 1,5 μήνα ήταν στο σέρβις. Με πείραξε βέβαια η όλη διαδικασία αλλά έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τα σέρβις στην ελλάδα είναι λίγο αρπα-κολλα γιατί έχω δει πως δουλευουν σε πολλές εταιρείες και άλλων ειδών.

Φιλικά Νίκος

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 01:54:31 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές αντιπροσωπείες είναι για κλάματα ως συνήθως.

γι'αυτό εάν δεν βγάζουμε άκρη με εδώ

κάνουμε κλικ εδώ

http://www.seikowatches.com/corporate/global/europe.html

διαλέγουμε μια χώρα που μας κάνει και μπορούμε να συνεννοηθούμε (Αγγλία,Γερμανία)

τους αναφέρουμε το πρόβλημά μας και εάν μπορούμε να στείλουμε το ρολόι μας εκεί.Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μας το αρνηθούν

και κάνουμε την δουλειά μας απλά και όμορφα.

Αντε να ξοδέψουμε και 50 ευρώ παραπάνω στα κούριερ...αλλά η δουλειά μας θα γίνει

και ξέρουμε και από πριν τι θα μας κοστίσει

http://www.seikoservice.co.uk/srv402.jsp?parmForm=srv402.jsp

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 03:56:18 μμ »
Παιδιά οι αντιπροσωπείες στην Ελλάδα κάθε τύπου δουλεύουν έτσι απλά γιατί οι πελάτες τους, τους έμαθαν να εργάζονται έτσι, αλλού δεν τολμούν να τα κάνουν αυτά γιατί απλά υπάρχει έντονη διαμαρτυρία σε βαθμό που δεν μπορείτε να το καταλάβετε.

Να λοιπόν γιατί ο Γερμανός κοιτάει τον τιμοκατάλογο πριν πιει έναν καφέ και ο Γάλλος κάνει ολόκληρο συμβούλιο με τη γυναίκα του για να πάρει μια τυρόπιτα από το φούρνο στις διακοπές τους. Και οι βλάχοι τσολιάδες γελάνε και κοροϊδεύουν από πίσω.

Είναι πολύ απλό...
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 12:52:39 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές αντιπροσωπείες είναι για κλάματα ως συνήθως.

γι'αυτό εάν δεν βγάζουμε άκρη με εδώ

κάνουμε κλικ εδώ

http://www.seikowatches.com/corporate/global/europe.html

διαλέγουμε μια χώρα που μας κάνει και μπορούμε να συνεννοηθούμε (Αγγλία,Γερμανία)

τους αναφέρουμε το πρόβλημά μας και εάν μπορούμε να στείλουμε το ρολόι μας εκεί.Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μας το αρνηθούν

και κάνουμε την δουλειά μας απλά και όμορφα.

Αντε να ξοδέψουμε και 50 ευρώ παραπάνω στα κούριερ...αλλά η δουλειά μας θα γίνει

και ξέρουμε και από πριν τι θα μας κοστίσει

http://www.seikoservice.co.uk/srv402.jsp?parmForm=srv402.jsp

είδα τι έγινε και που πήγε Ιαπωνία...για ρώτα λίγο το μέλος Aris911 που είναι τεχνίτης και είδε το ρολόϊ, να σου πει τι δουλειά (τσαπατσουλιά θα το έλεγα πού ευγενικά) είχε γίνει...

Φιλικά Γιώργος

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 01:06:53 μμ »
είδα τι έγινε και που πήγε Ιαπωνία...για ρώτα λίγο το μέλος Aris911 που είναι τεχνίτης και είδε το ρολόϊ, να σου πει τι δουλειά (τσαπατσουλιά θα το έλεγα πού ευγενικά) είχε γίνει...

Φιλικά Γιώργος

Φίλε Γιώργο

μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και το ρολόι σου να πήγε όντως στην Ιαπωνία.
Εγώ δεν το πιστεύω

Αν ήταν έτσι η μαμά Seiko θα είχε σταματήσει την γραμμή παραγωγής της και θα ασχολιόταν με τα εκατομμύρια ρολόγια που θα επέστρεφαν για service.

Στην καλύτερη περίπτωση πήγε σε Seiko service κοντινής χώρας.Σε χειρότερη σε ρολογά γείτονα-συνάδελφο της Seiko Ελλας.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 01:16:02 μμ »
Φίλε Γιώργο

μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και το ρολόι σου να πήγε όντως στην Ιαπωνία.
Εγώ δεν το πιστεύω

Αν ήταν έτσι η μαμά Seiko θα είχε σταματήσει την γραμμή παραγωγής της και θα ασχολιόταν με τα εκατομμύρια ρολόγια που θα επέστρεφαν για service.

Στην καλύτερη περίπτωση πήγε σε Seiko service κοντινής χώρας.Σε χειρότερη σε ρολογά γείτονα-συνάδελφο της Seiko Ελλας.

Τότε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα γιατί
- στα mail η seiko Ιαπωνίας, δεν αρνήθηκε οτι το ρολόϊ είναι εκεί για service
- Όταν ήρθε το ρολόϊ πίσω στα χέρια μου, είχε μέσα έγγραφο Report για τις εργασίες που έγιναν στο service της Ιαπωνίας.

Συνεπώς, αν αληθεύουν αυτά που γράφεις μιλάμε για κοροϊδία και πλήρη απαξίωση του πελάτη...Από όποια μεριά και να το δεις δεν υπάρχει κάτι θετικό, αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα και για αυτό έβγαλα κόκκινη κάρτα στην Seiko και έχω αρχίσει να διώχνω και τα ρολόγια σιγά σιγά από πάνω μου.

Φιλικά Γιώργος

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 06:51:59 μμ »
απάντηση από Seiko UK όπου μεταξύ των άλλων μου είπαν

Yes, any watch can be sent here and we would try to get the parts but if it is not a watch we have here then it may take some time to be able to get the parts.

In some cases the watch may have to be shipped to Japan.  These are the only reasons we would suggest you try the closest service centre – in order to save you time and also cost. 

Αποσυνδεδεμένος Σιδ.Σταυρος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 11, 2017, 05:23:16 μμ »
Η μονη επαφη με service της Seiko ηταν σε αυτο της Πανεπιστημιου 56,τους πηγα ενα 5αρι παλαιο του 1980-81 με προβλημα στην πλακα.Αν και τους ζητησα εαν ειχαν αλλη να μου την αλλαζαν τελικα της εκαναν μονο ενα καθαρισμα το οποιο δεν βελτιωσε δα και τιποτα την εμφανιση [ειχε παρει νερο θαλλασης μεσα αλλα δουλευε] χωρις να μου παρουν χρηματα.Πιστευα ο καυμενος πως θα το επαιρνα πισω με νεα ασπρη πλακα με τις τελειες φωσφορου που ειχε αλλα...δεν.
Προσφατα αποφασσα να "επαναφερω στην δραση" το αλλο μου 5αρι με την μαυρη πλακα και για κρυσταλλο εμπιστευτηκα εναν χρυσοχοο της γειτονιας που συνεργαζοταν οπως ειπε με τεχνιτη Seiko.Δεν ηθελα να παω κατω στο κεντρο απο θεμα κινησης-ωραριου αλλα και επειδη εχω πικρη πειρα απο αντιπροσωπειες που συχνα χρεωνουν "τον κουκο για αηδονι".

Αποσυνδεδεμένος iganiats

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απρίλιος 25, 2017, 04:43:04 μμ »
Το σέρβις που υπήρχε στην 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος της πλατείας Λαυρίου, συνεχίζει α) να υπάρχει και β) να είναι επίσημο;

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απρίλιος 25, 2017, 05:11:35 μμ »
Πάντως εγώ αν ήμουν seiko στην Ελλάδα δε θα έστελνα ούτε λουρί seiko + θα σταματούσα να έστελνα ρολόγια Ελλάδα  και θα έκλεινα το επίσημο service,αν είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο όνομα να χαλάει τη φήμη του για χάρη κάποιων ανεύθυνων...έχω πάει κι εγώ στο επίσημο και έχω να πω οτι τέτοιες υπηρεσίες δεν αξίζουν ούτε σε ρολόγια των 5-10€ οποιασδήποτε μάρκας
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απρίλιος 25, 2017, 05:32:09 μμ »
Το συγκεκριμένο σέρβις, με τις αγκυλώσεις του και τα λάθη του, πολύ καλό δεν το λες. Δηλαδή, αν πάρεις λίγα ναρκωτικά, μπορείς να αντιμετωπίσεις τη βραδύτητα με την οποία κινούνται και εκτελούν την κάθε εργασία, αλλά και τη στάση που έχουν.
Ο χώρος δε, αλλά και οι άνθρωποι εκεί μέσα, είναι να έχουν παραμείνει σε κάποια από τις προηγούμενες δεκαετίες. Εντάξει τη δουλειά σου την κάνεις, αλλά μετά, όταν βγαίνεις έξω, στον κόσμο, αναρωτιέσαι τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος iganiats

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απρίλιος 25, 2017, 08:22:14 μμ »
Δεν έχετε κι άδικο τώρα που το σκέφτομαι. Παλιότερα το είχα χρειαστεί δύο φορές και ήταν λίγο τα ζώα μου αργά. Ο παππούς πάντως ήταν όλα τα λεφτά. ;D

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απρίλιος 29, 2017, 10:04:57 μμ »
Η μονη επαφη με service της Seiko ηταν σε αυτο της Πανεπιστημιου 56,τους πηγα ενα 5αρι παλαιο του 1980-81 με προβλημα στην πλακα.Αν και τους ζητησα εαν ειχαν αλλη να μου την αλλαζαν τελικα της εκαναν μονο ενα καθαρισμα το οποιο δεν βελτιωσε δα και τιποτα την εμφανιση [ειχε παρει νερο θαλλασης μεσα αλλα δουλευε] χωρις να μου παρουν χρηματα.Πιστευα ο καυμενος πως θα το επαιρνα πισω με νεα ασπρη πλακα με τις τελειες φωσφορου που ειχε αλλα...δεν.
Προσφατα αποφασσα να "επαναφερω στην δραση" το αλλο μου 5αρι με την μαυρη πλακα και για κρυσταλλο εμπιστευτηκα εναν χρυσοχοο της γειτονιας που συνεργαζοταν οπως ειπε με τεχνιτη Seiko.Δεν ηθελα να παω κατω στο κεντρο απο θεμα κινησης-ωραριου αλλα και επειδη εχω πικρη πειρα απο αντιπροσωπειες που συχνα χρεωνουν "τον κουκο για αηδονι".

Το συγκεκριμένο σέρβις, με τις αγκυλώσεις του και τα λάθη του, πολύ καλό δεν το λες. Δηλαδή, αν πάρεις λίγα ναρκωτικά, μπορείς να αντιμετωπίσεις τη βραδύτητα με την οποία κινούνται και εκτελούν την κάθε εργασία, αλλά και τη στάση που έχουν.
Ο χώρος δε, αλλά και οι άνθρωποι εκεί μέσα, είναι να έχουν παραμείνει σε κάποια από τις προηγούμενες δεκαετίες. Εντάξει τη δουλειά σου την κάνεις, αλλά μετά, όταν βγαίνεις έξω, στον κόσμο, αναρωτιέσαι τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά.

'Έγραφα στο νήμα της Seiko :
Πήγα στη seiko να αγοράσω κάτι μπαρέτες...  ένιωσα ότι ταξίδεψα πίσω στο χρόνο... κάπου στη δεκαετία '70 αρχές '80... μουντό μέρος δίχως επαρκή φωτισμό, πανάρχαια επίπλωση... μια σειρά επίτοιχων ρολογιών που έπρεπε να δείχνουν την ώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου αλλά όλα σταματημένα στις 12:00...  απογοητεύτηκα...
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"