Αποστολέας Θέμα: Orient Big Mako "Hogrider" CEM75002D review  (Αναγνώστηκε 11375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
Orient Big Mako "Hogrider" CEM75002D review
« στις: Ιούλιος 04, 2010, 03:32:27 μμ »
Μετα απο πολυ καιρο αναζητησης και με τις συμβουλες των φιλων του φορουμ κατεληξα στην αγορα του παραπανω ρολογιου. Εχοντας περασει καμποσες μερες με το ρολοι στον καρπο μου θα ηθελα να κανω ενα review οπως ειχα υποσχεθει σε μερικους φιλους του φορουμ ;D

Το ρολοι αγοραστηκε απο το orientuhren.de στην μοναδικη τιμη των 120ευρο μαζι με τα εξοδα αποστολης και την ασφαλεια για το δεμα. Εφτασε μετα απο μια εβδομαδα ακριβως σε αψογα πακεταρισμενο δεμα. Το ρολοι μεσα στο κουτι ηταν πιο καλα προστατευμενο απ οσα ρολογια εχω παραγγειλει απο internet. Ενω δεν υπηρχε μερος του ακαλυπτο, καθως ειχε παντου ζελατινες. Μαζι με το ρολοι υπηρχαν και τα χαρτια της εγγυησης του σφραγισμενα απο τον πωλητη.

Αρχικα να αναφερω οτι η πρωτη αισθηση που δινει το ρολοι οταν το βγαζεις απο το κουτι ειναι απολυτα θετικη και δε μπορει να πιστεψεις οτι με τοσα χρηματα μπορεις να παρεις τετοιο ρολοι, δεδομενου οτι στην τιμη το ρολοι ειναι με το μπρασελε. Δινει μια πολυ στιβαρη και μασιφ αισθηση, ενω ο μπρασελες του δεν στενευει στο τελειωμα και σε συνδυασμο με την ποιοτητα του πιστευω οτι ειναι εκπληκτικος. Πιστευω οτι καμμια εταιρια δεν θα πωλουσε σε αυτη την τιμη ουτε καν το μπρασελε μονο του. Ειναι απιστευτα στιβαρος και ποιοτικος, ενω προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ το οτι εχει σταθερο πλατος σε ολο το μηκος του.

Τα υλικα του ρολογιου ειναι σε γενικες γραμμες αψογα και δεν ειχα καποια ασχημη εμπειρια (εκδορες κλπ) απο τις μερικες μερες συμβιωσης... :) Τα μετταλα του ειναι πολυ καλα και το η κασα του δειχνει αρκετα ποιοτικη. Οι δεικτες εχουν πολυ ομορφο σχημα, κατα τη γνωμη μου, και το οτι γυαλιζουν στο φως του ηλιου και αναλογα τη γωνια προσπτωσης του φωτος δινει ενα πολυ ωραιο αποτελεσμα.
Η κασα του εχει ενα σχημα που θυμιζει planetOcean αλλα εχει παραλληλα και ρετρο αισθητικη που χαρακτηριζει νομιζω την εταιρια. Η πλατη του ρολογιου εχει ενα ιδιαιτερο κωνικο σχημα που "σηκωνει" το ρολοι στον καρπο σου και το κανει να δειχνει πιο ογκωδες. Το αρνητικο σε αυτο ειναι οτι δεν καθεται τοσο καλα στο χερι σου, αλλα απο την αλλη ο ογκος που δινει οπτικα αποζημιωνει την απωλεια στην εφαρμογη.

Το ρολοι βγαινει σε μερικα χρωματα, αλλα επελεξα το μπλε γιατι μου αρεσε  περισσοτερο για πολλους λογους. Ενας ειναι οτι το ρολοι προοριζεται για καλοκαιρινη χρηση, οποτε το μπλε παραπεμπει σε θαλασσα, βουτιες κλπ...Αλλος λογος ειναι οτι δεν εχω αλλο μπλε ρολοι... ;) Ενας ακομη ειναι οτι το καντραν του  γυαλιζει αναλογα το φως που πεφτει και μου θυμιζε καποια παλια οριεντ ( πρασινα,χρυσα κλπ) που εχω δει στα χερια μεγαλυτερων συγγενων και φιλων πριν πολλα χρονια  :D Για να παρετε μια γευση για το χρωμα δειτε τις παρακατω φωτο με τις mustang που εχω στη βιτρινα μου :supz:

Για το μηχανισμο τωρα, εχω να πω οτι ειναι αρκετα ικανοποιητικη η συμπεριφορα του αν αναλογιστουμε και την τιμη αγορας φυσικα. ;) Εχει καλη διαρκεια 'ζωης' και εχει αυτο το ιδιαιτερο ηχο που εχουν ολα τα οριεντ αλλα και το monster, το οποιο εχω την τυχη να τσιμπαω απο τον μικρο αδερφο :D.  Οταν κινεις το χερι σου αποτομα νιωθεις ενα μικρο γουγουρισμα στον καρπο σου. Η ακριβεια του ειναι πολυ πρωτογνωρη για εμενα εφοσον παρουσιαζει αντιθετη συμπεριφορα απο τα υπολοιπα αυτοματα ρολογια που ειχα ποτε. Ειναι πολυ τεμπελικο και μενει πισω μεχρι και 10" τη μερα. :D Το μονο καλο σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι δεν χρειαζεται να το γυριζω πισω οταν το σεταρω, κατι που θα εκανα αν το ρολοι "ετρεχε". Λεω οτι ειναι καλο γιατι αν προσπαθησεις να το γυρισεις πισω θα καταλαβεις οτι ο μηχανισμος δεν περναει και τις καλυτερες στιγμες του :(
Απο την αλλη με στεναχωρει το γεγονος οτι δεν κουρδιζει! >:( Οποτε αν το εχω στο συρταρι και φοραω καποιο αλλο θα πρεπει να το κουναω καμποση ωρα και να το σεταρω, κατι που θα γλιτωνα για παραδειγμα με ενα ελβετικο ή ενα citizen. ;)

Η στεφανη του στριβει εκπληκτικα! (ακουστηκε σαν διαφημιση peugeot αυτο... :D) δινοντας μια πολυ ποιοτικη αισθηση. Οποτε φανταζομαι οτι καποιος που θα περιστρεφει τη στεφανη για να μετρησει καποια λεπτα κατω απο το νερο δε θα αντιμετωπισει και προβλημα σε μακροχρονια χρηση. Βεβαια η αντικασταση του τριγωνου στο 0 με το αριθμητικο 60 δεν ειναι και οτι καλυτερο... :( Πολυ καλη αισηση δινει και η βιδωτη κορωνα του που περιστρεφει τους δεικτες και την αριθμητικη τιμη της ημερομηνιας αψογα.
Το κουμπι πανω απο την κορωνα αλλαζει την ημερα με υπεροχη αισθηση στο πατημα του..!!!! :o
Βεβαια οπως και το monster, η ημερα αλλαζει γυρω στην 01.00 στην δευτερη γλωσσα και στις 02.00 τη νυχτα παει στην επομενη και σωστη τιμη της! ::)

Απο αδιαβροχοτητα και χρηση στο νερο δεν ειχα ακομη εμπειρια και θα ενημερωσω με πρωτη χρηση στο "φυσικο" του περιβαλλον :)

Απογοητευτικη ειναι η φωτεινοτητα των δεικτων στο σκοταδι ακομα και αν πριν απο λιγο εχεις αφησει το ρολοι κατω απο εντονο φως!! >:( Την κατασταση σωζουν οι λευκοι δεικτες και το μεταλλικο τους περιγραμμα που γυαλιζει με την προσπτωση φωτος. Για περισσοτερα γι αυτο το θεμα θα ανεβασω φωτο σε συγκριση με το monster- πολυελαιο οπως ειπε και ο Γιαννης :D

Γενικοτερα τωρα για να καταληξω, θεωρω το ρολοι εκπληκτικη αγορα για all-around καταδυτικο, καλοκαιρινο(?) ρολοι που αξιζει μεχρι και το τελευταιο του ευρω ;) Αν ηθελα ομως κατι καθαρα καταδυτικο και χρηστικο θα επαιρνα το monster. O λογος ειναι οτι ειναι πιο tool και πρακτικο ρολοι με καλυτερη φωτεινοτητα και χαρακτηρα!
Το οριεντ ομως υπερτερει αν θες ενα ρολοι που θα το φορεσεις και περα απο την παραλια και θα τραβηξει καποια βλεματα παραπανω πιθανων απο μη υποψιασμενο κοινο.
Καθαρα προσωπικη μου γνωμη λοιπον ειναι οτι η επιλογη αναμεσα στο οριεντ και τον ανταγωνισμο ειναι θεμα χρησης και "πεδιου δρασης" :D

Να ευχαριστησω ολους τους afficionados για τις γνωμες και τις συμβουλες τους για να επιλεξω αυτο το ρολοι. Ειδικοτερα τον george_ που εδειξε ενδιαφερον για να επιλεξω το ρολοι, τoυς grecellin kai IliasG για τις πολυτιμες πληροφοριες και τις αντοχες τους στα πμ μου :hello: και φυσικα τον GiannisH που με επαναφερει στον ισιο δρομο και με γλυτωνει απο το να σπαταλαω χρηματα  :god:, ομοιως και τον τεο66.

Συντονιστειτε για νυχτερινες και περαιτερω συγκρισεις με monster! Αγωνιστικους, καλοκαιρινους,καταδυτικους χαιρετισμους! :cooler:
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2010, 06:04:27 μμ από mitsman »
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Orient Big Mako "Hogrider" CEM75002D review
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 04, 2010, 04:19:38 μμ »
Πολύ ωραίο και ζωντανό-ευχάριστο review Δημήτρη, μπράβο!!!
Καλοφόρετο και πάλι!!!

Κάνε κάτι με τις φωτό, δεν ανοίγει καμμία ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 04, 2010, 04:51:02 μμ »
Φιλε Δημητρη οι φωτο εχουν ενα θεμα οντως,καλοφορετο και παλι το ρολοι ειναι εξαιρετικο και το χω δει απο κοντα ;)

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 04, 2010, 05:14:31 μμ »
Καντε κανενα refresh γιατι ειχαν ενα θεμα στο πρωτο ποστ και μετα γινανε εντιτ και τωρα παιζουν. Μαλλον ο browser σας εχει κρατησει την πρωτη εκδοχη. Refresh μερικες φορες και θα στρωσει.... :)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 04, 2010, 06:05:38 μμ »
Mια χαρα τωρα οι φωτο,εξαιρετικες φιλε ;)

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 04, 2010, 06:11:38 μμ »
Μπράβο Δημητρη!
Πολυ ωραίο review και καταπληκτικές photo  =D>

Καλοφόρετο να είναι και εύχομαι να το ευχαριστηθείς ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 04, 2010, 06:14:47 μμ »
Εξαιρετικές οι φωτογραφίες!!! :2thumbs:

Και πάλι μπράβο.....μιά νέα δύναμη ανέτειλε στο φόρουμ.....mitsman :respect:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 04, 2010, 06:15:42 μμ »
’ψογο post με πολύ ωραίες photos
i hear the roar of a big machine

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 04, 2010, 06:27:25 μμ »
καλοφορετο μιτσ,απο τον <εμπορα> το πηρες;
 :up:

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 04, 2010, 06:41:47 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια για τα ωραια σας σχολια... :2thumbs:

Δημητρη (director) οταν ειδα νεα απαντηση απο εσενα περιμενα πως και πως να δω τι θα ειχες γραψει...Με αποζημιωσες οπως επρεπε. :dielaughing: :dielaughing: Ηταν και ο 'εμπορας' διπλα μου και σκασαμε στα γελια! :prayer: :ug: :ug: :respect:

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 04, 2010, 07:11:44 μμ »
Πολύ καλό review, καταπληκτικές φωτογραφίες, πάρα πολύ καλό ρολόι!
Ένα μειονέκτημα του ρολογιού που έχω εντοπίσει, οι τελευταίοι σύνδεσμοι του μπρασελέ στην ένωση με την κάσα δεν είναι μασίφ. Ευχαρίστως θα πλήρωνα 10-15 ευρώ για να το έχω αυτό. Είναι κρίμα να κάνουν τόσο καλή δουλειά στην κατασκευή του ρολογιού και να αφήνουν αυτό το κομμάτι έτσι.
Αν δεν είχα καταδυτικό, αυτό το 7500 θα ήταν η πρώτη μου επιλογή μαζί με το citizen ΝΥ0040 σε αυτήν την κατηγορία τιμής...
Ευχαριστούμε για το review!

Αυτά τα cobra είναι μοντέλα προκατασκευασμένα ή δική σου δουλειά;

Αποσυνδεδεμένος avionic

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 04, 2010, 07:15:10 μμ »
mitsman καλορίζικο!!

Καταπληκτικές φωτογραφίες, ωραία παρουσίαση και προσωπική γνώμη πολύ καλή επιλογή το μπλε χρώμα  :2thumbs: (όσες φορές τα έχω κοιτάξει σε αυτό καταλήγω κ εγώ)

Να 'σαι καλά να το χαρείς

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 04, 2010, 07:27:28 μμ »
καλοφορετο μιτσ,απο τον <εμπορα> το πηρες;
 :up:

...Rolling On the Floor Laughing   :smt082 :smt110

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 04, 2010, 07:47:00 μμ »
Eυχαριστω παρα πολυ παιδια! να ειστε ολοι καλα και να χαιρεστε τα ρολογια σας! :up:

Παράθεση
Αυτά τα cobra είναι μοντέλα προκατασκευασμένα ή δική σου δουλειά;
τα συγκεκριμενα τα ειχα παρει πακετο απο ebay και στολιζουν το ενα ραφι της βιτρινας που εχω στο δωματιο μου. Ηταν ετοιμα ομως απο την Jada και ειναι μια συλλογη σε στυλ pimp my ride :smt066

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 04, 2010, 09:11:55 μμ »
 ;D =D&gt; :up:

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 04, 2010, 10:05:42 μμ »

..........άπαιχτο review.................ΦΟΒΕΡΕΣ φωτό....(τρέμε!!!!!!!! Γιάννη).............μόνο καλές ώρες Δημήτρη...........

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 05, 2010, 06:49:51 πμ »
Δημητρη  :applaus: :supz: :prayer: :supz: :prayer: Πάντα τέτοια. Και πολύ ωραίες φωτό. Καλοφόρετο  :2thumbs:
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 05, 2010, 08:50:23 πμ »
Υπέροχο ρολόι, υπέροχο review, υπέροχες φωτό! :2thumbs:
Δημήτρη, καλοφόρετο! :cooler:

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 05, 2010, 09:10:05 πμ »
Δημήτρη, εξαιρετικό review και photos από ένα τίμιο και όμορφο ρολόι. Αυτές με τους ιριδισμούς στο καντράν είναι όλα τα λεφτά!

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 05, 2010, 11:11:32 πμ »
Πολύ ωραίο και τίμιο ρολόι. Οι φωτογραφίες υπέροχες και το review επίσης  :up:
Καλοφόρετο  :)