Αποστολέας Θέμα: IWC vs. Panerai and Ω (στην ίδια περίπου τιμή)  (Αναγνώστηκε 14970 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
IWC vs. Panerai and Ω (στην ίδια περίπου τιμή)
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:06:43 πμ »
Να σου πω γιατι δεν κοιτάς και το iwc pilot mark xv  που κάνει 2800 αρχική?
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:06:43 πμ »
Παράθεση από: "gson"
Ρε παιδια δεν μπορω να ακουω τα ιδια και τα ιδια καθε φορα.Τι περιφρονουμε και υποβιβαζουμε και ολα τα σχετικα... .
Ολοι παραδεχομαστε οτι ειναι μια εταιρεια κολοσσος με τεραστια τεχνογνωσια και πολυ ποιοτικες κατασκευες τις κορυφαιες του κοσμου.
Αλλα οταν ξερουμε οτι το κοστος μιας συγκεκριμενης μηχανης ετα ειναι π.χ. 200¤ και ειναι σε ενα ρολοι 5.000¤,10.000¤ τσαντιζεσαι διοτι οτι και τροποπιησεις και να εχουν γινει και απο ατοφιο χρυσο να ειναι δεν δικαιολογει την τιμη.Περιμενεις κατι σπανιοτερο.

Γιατί μια μηχανή in house της Rolex, πόσο κοστίζει άραγε σε πραγματικές τιμές ? Δεν νομίζω πολύ περισσότερο από μια ΕΤΑ και σίγουρα με τίποτε τα χιλιάδες ευρώ που ζητά η εταιρεία για τα μοντέλα της. Φυσικά το ίδιο ισχύει για όλες τις απλές τουλάχιστον in house μηχανές και των άλλων εταιρειών !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:09:39 πμ »
Ναι φυσικα αλλα τουλαχιστον το δικαιολογουν με την προσπαθεια που εκαναν για να τον δημιουργησουν και οχι να παρουν ετοιμο μηχανισμο.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:16:26 πμ »
Είπαμε πολλές φορές ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή ενός μοντέλου, το'χουμε αναλύσει διεξοδικά το θέμα !! Εξάλλου και η IWC πιθανώς έκανε αρκετή δουλειά για να μετατρέψει τον ΕΤΑ, και φαίνεται ότι αυτό το χρεώνει αρκετά !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:36:27 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Γιατί μια μηχανή in house της Rolex, πόσο κοστίζει άραγε σε πραγματικές τιμές ? Δεν νομίζω πολύ περισσότερο από μια ΕΤΑ και σίγουρα με τίποτε τα χιλιάδες ευρώ που ζητά η εταιρεία για τα μοντέλα της. Φυσικά το ίδιο ισχύει για όλες τις απλές τουλάχιστον in house μηχανές και των άλλων εταιρειών !!

κανεις ομως ενα λαθος.. μιλας για διαφορετικα πραγματα.. δεν μπορουμε να συγκρινουμε την ετα με την ρολεχ.. η μια βγαζει μηχανες κ η αλλη ολοκληρωμενα ρολογια μονη της..

οταν μια εταιρια φοραει ετοιμη ετα ή εστω κ τροποποιημενη χανει μεγαλη αιγλη κ το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να σου ζηταει 3000 ευρω για ενα ρολοι της..
εσυ που πας κ αγοραζεις ενα ρολοι πχ της omega ktl κ στο χτυπανε 3000 ευρω τι πληρωνεις.? πληρωνεις ονομα? το ονομα ομως αυτο ειναι ψεφτικο διοτι πλεον δεν υπαρχει... πληρωνεις την ιστορια της ωμεγα που ηταν καποτε κ τωρα δεν υπαρχει.. αν δεν εβαζαν ετα τωρα η ομεγα δεν  θα υπηρχε.. αν δεν εξαγοραζοταν κ δεν πουλουσε το ονομα κ την ιστορια της δεν θα υπηρχε...

οταν ομως τα σκας για ενα πχ ρολεχ.. τα σκας για το ονομα που ακομα κ τωρα ειναι αξιο της ιστοριας που ειχε η εταιρια απο παλια εως κ σημερα.. τα σκας για τις διαφορες μελετες κτλ που εχει κανει η ιδια η εταιρια για να κανει αυτο τον In house μηχανισμο.. τα σκας γιατι εχει αλλαξει με τον τροπο της την εξελιξη του ρολογιου με διαφορες εφευρεσεις κτλ (οπως αυτοματο ρολοι, στεγανοποιηση- βιδωτη κορωνα κτλ κτλ αλλα) κ πολλα πολλα αλλα ...

μια εταιρια που απλα κανει την σχεδιαση της κασας +μερικες αλλαγες σε μια ετα δεν μπορει να συγκριθει με πχ την ρολεχ κ ουτε σαφως να ζηταει τα ιδια χρηματα με την ρολεχ για την αγορα ενος ρολογιου της..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:06:59 πμ »
Μα δεν νομίζω ότι η Rolex ειδικά έχει να παρουσιάσει και τόσο σπουδαία πράγματα σε μηχανισμούς . Αν και δεν το έχω ψάξει νομίζω ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό σε όλα τα ρολόγια της !!! Τώρα όσο αφορά την ιστορία της Omega είναι σαφώς πολύ σπουδαία και με πολύ σημαντικούς σταθμούς , εξάλλου και η Ω κατασκευάζει δικούς της μηχανισμούς (8500/8501) , ενω κατά καιρούς έχει παρουσιάσει απείρως πιο πολύπλοκες κατασκευές από την Rolex η οποία δεν έχει παρουσιάσει απολύτως ΤΙΠΟΤΕ σε Complication !!!
   Για την Rolex τα χουμε πει πολλές φορές , δεν χρειάζεται να τα λέμε ξανά
, έχει φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς αμφισβητίες , έχει δε το σημαντικό μειονέκτημα να μην εξελίσει ΚΑΘΟΛΟΥ το σχήμα της κάσας της που μένει το ίδιο εδώ και χρόνια !!
   Επειδή όμως μιλάγαμε για ΙWC, το παιχνίδι αλλάζει, πάμε σε άλλα μεγέθη κι εκεί η Rolex απλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:16:36 πμ »
καταρχην τυχαια ειπα για την ωμεγα.. τελικα ο καθενας εχει τις αποψεις του.. εγω πιστευω πως οχι μονο μπορει να παρακολουθησει αλλα μαλλον κ να διδαξει :)

εσυ πιστευεις πως η ρολεξ δεν εχει παρουσιάσει και τόσο σπουδαία πράγματα σε μηχανισμούς ??? μαλλον κανεις λαθος.. εκτος κ αν το σπουδαιο το θεωρεις να εχει βιδες χρωματιστες.. σκαλισματα.. open back κτλ γιατι αλλιως μαλλον δεν ξερεις... ποιος εχει Breguet hairspring? διπλή γέφυρα στο Balance? χρυσό Balance? microstela adjusting screws? ρυθμιζόμενη καθύψος γέφυρα Balance? 31 jewels (!)? snap changing date at 12 midnight? power reserve 50h? καλύτερο φινίρισμα? αποδοτικότερος αυτόματος μηχανισμός κουρδίσματος? κ ποιος χανει μονο 1 sec thn mera? μην λεμε οτι νανε...

για πες μου δλδ η μηχανες της ομεγα τι εχουν??? μερα νυχτα ειναι...

οταν λες η ωμεγα έχει παρουσιάσει απείρως πιο πολύπλοκες κατασκευές από την Rolex τι εννοεις? εννοεις να ειναι σε χιλια κομματακια η μηχανη κ να χανει πχ 5 λεπτα κ να θελει καθε 3 χρονια service? καλα μην πω τι θα γινει αν χτυπησει δυνατα το ρολοι πουθενα..αν εννοεις αυτο οκ!!!η ρολεξ εχει αλλη πολιτικη .. κανει τα καλυτερα ρολογια για καθημερινη χρηση..! ειναι ρολογια για μια ζωη..

τεσπα δεν εχει νοημα να γραψω κατι παραπανω.. απλα αν δεν ξερουμε καποια πραγματα καλυτερα να μην γραφουμε οτι ακουμε απο εδω κ απο εκει.. οπως εγινε κ στο θεμα ''rolex'' Που λεγατε οτι το καινουργιο gmt δεν εχει εσωτερικες βελτιωσεις!

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:30:29 πμ »
Αν και δεν το εχεις ψάξει καλύτερα ψάξτο,και αν είναι εύκολο ποια μηχανή φοράει η rolex σε ολα τα ρολόγια της και πεσμας σε παρακαλώ μάλλον σχεδίασε ενα σχήμα κάσας, γιατί η rolex θα καταστραφεί οικονομικά
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:44:37 πμ »
διακρινω μια συγχηση ιδεων,η θεση των εταιρειων αυτων ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτην που εχεις κατα νου,τουλαχιστον στις μεγαλες ευρωπαικες αγορες

Δεν εννοώ σε μεγεθος και πωλήσεις, εννοώ σε επίπεδο τεχνολογίας , ποιότητας, τιμής κλπ.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:50:49 πμ »
οσο για την iwc εχει φυγει απο το ενδοξο παρελθον της με πολλα ατοπηματα,λυπαμαι που σε απογοητευω αλλα σε μερικες χιλιαδες ευρω να δινεις ετα η ακομα χειροτερα σε βαση ετα να βαζεις το συστημα πελλατον η κανοντας τροποποιησεις και να το δινεις απο 6000 και πανω ,αλλο αν ειναι ωραιο ,αλλα 6000 φευγα...παρε κατι πιο τιμιο

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:03:46 πμ »
Παράθεση από: "nomikosas"
καταρχην τυχαια ειπα για την ωμεγα.. τελικα ο καθενας εχει τις αποψεις του.. εγω πιστευω πως οχι μονο μπορει να παρακολουθησει αλλα μαλλον κ να διδαξει :)

εσυ πιστευεις πως η ρολεξ δεν εχει παρουσιάσει και τόσο σπουδαία πράγματα σε μηχανισμούς ??? μαλλον κανεις λαθος.. εκτος κ αν το σπουδαιο το θεωρεις να εχει βιδες χρωματιστες.. σκαλισματα.. open back κτλ γιατι αλλιως μαλλον δεν ξερεις... ποιος εχει Breguet hairspring? διπλή γέφυρα στο Balance? χρυσό Balance? microstela adjusting screws? ρυθμιζόμενη καθύψος γέφυρα Balance? 31 jewels (!)? snap changing date at 12 midnight? power reserve 50h? καλύτερο φινίρισμα? αποδοτικότερος αυτόματος μηχανισμός κουρδίσματος? κ ποιος χανει μονο 1 sec thn mera? μην λεμε οτι νανε...

για πες μου δλδ η μηχανες της ομεγα τι εχουν??? μερα νυχτα ειναι...

οταν λες η ωμεγα έχει παρουσιάσει απείρως πιο πολύπλοκες κατασκευές από την Rolex τι εννοεις? εννοεις να ειναι σε χιλια κομματακια η μηχανη κ να χανει πχ 5 λεπτα κ να θελει καθε 3 χρονια service? καλα μην πω τι θα γινει αν χτυπησει δυνατα το ρολοι πουθενα..αν εννοεις αυτο οκ!!!η ρολεξ εχει αλλη πολιτικη .. κανει τα καλυτερα ρολογια για καθημερινη χρηση..! ειναι ρολογια για μια ζωη..

τεσπα δεν εχει νοημα να γραψω κατι παραπανω.. απλα αν δεν ξερουμε καποια πραγματα καλυτερα να μην γραφουμε οτι ακουμε απο εδω κ απο εκει.. οπως εγινε κ στο θεμα ''rolex'' Που λεγατε οτι το καινουργιο gmt δεν εχει εσωτερικες βελτιωσεις!

Εγώ παραδέχομαι ότι δεν ξέρω πολλά για τα Rolex. Ευύ που τα ξέρεις καλά για εξήγησέ μου πρακτικά τι σημαίνουν τα παραπάνω που αναφέρεις και που φαίνεται η υπεροχή τους ?
1.  Breguet hairspring
2.  Διπλή γέφυρα στο Balance? Χρυσό Balance?
3.  31 jewels (με κούφανες, υπάρχουν δεκάδες μοντέλα με περισσότερα , εγώ έχω ένα Orient με 30 )
4.   Μicrostela adjusting screws (δεν ξέρω τι είναι)
5.  Snap changing date at 12 midnight (επίσης δεν ξέρω)
6.  Power reserve 50h (Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα με περισσότερη διάρκεια , πολύ πιο ταπεινά στην τιμή )
7.  Καλύτερο φινίρισμα (Τελείως υποκειμενικό αν αναφέρεσαι στην Ω , γιατί αν πιάσουμε άλλες εταιρείες πιο ψηλά , άστο, κάηκε !!!)
8.  Αποδοτικότερος αυτόματος μηχανισμός κουρδίσματος (δεν το κατάλαβα !!)
9.  Ποιος χανει μονο 1 sec την μέρα ( Μπορείς να μου δώσεις κάποια πηγή που να το επιβεβαιώνει ??? )
10.  Ενοώ ότι η Ω έχει παρουσιάσει μηχανισμούς με διάφορα Complication , έως και Tourbillion , διάφορες κάσες , κλπ. αν κάνεις μια μικρή βόλτα στο ίντερνετ θα τα βρεις όλα αυτά !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:06:36 πμ »
Παράθεση από: "george_"
οσο για την iwc εχει φυγει απο το ενδοξο παρελθον της με πολλα ατοπηματα,λυπαμαι που σε απογοητευω αλλα σε μερικες χιλιαδες ευρω να δινεις ετα η ακομα χειροτερα σε βαση ετα να βαζεις το συστημα πελλατον η κανοντας τροποποιησεις και να το δινεις απο 6000 και πανω ,αλλο αν ειναι ωραιο ,αλλα 6000 φευγα...παρε κατι πιο τιμιο

Γιώργο μην τρελλαθούμε, η IWC δεν στηρίζει την φήμη της στα μοντέλα με ΕΤΑ, έχει άλλα απείρως σπουδαιοτερα μοντέλα με εκπληκτικούς μηχανισμούς , όπως το Grand Complication, με μηχανή 650 κομματιών !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:09:15 πμ »
εισαι σιγουρος για τα μοντελα που χαρακτηριζει σαν δικες της μηχανες τι ακριβος παιζεται?

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:13:34 πμ »
Οχι, αλλά ΕΤΑ με 650 κομμάτια δεν νομίζω να υπάρχει, άραγε ποιός είναι σίγουρος ??
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:17:28 πμ »
εδω εγινε θεμα απο την εταιρεια οταν ρολογαδες με τα απο λυσιμο διασημω και καλα δικων της ακριβων μηχανων κοιτα να δεις που βρηκανε βασεις  ετα unitas, και απλα η εταιρεια πηγε να δικαιολογησει τα δικαιολογητα,δεν εχει φημη μηχανων αλλα επεξεργασιας ετα κτλ ,θεωρειται στην κατηγορια μεσαια μεγαλη.ας βαζουμε καποαι πραγματα στο σωστο μεγεθος

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:22:56 πμ »
εν ολιγοις,για τηνν μηχανη αναφορηκα οταν μια εταιρεια περνει μια 7750 και κανει μια καλη επεξεργασια ειναι κατι ενδιαφερον αλλα δε μπορει να θεωρηθει in house και κυριοτερο να σου λενε τιμη 6.0000!

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:24:45 πμ »
Να απαντήσω εγω που ξέρω μερικές,καταρχας για φινίρισμα κάνει μπαμ δεν χάνεται το γυάλισμα στο ατσάλι εύκολα και οι γρατζουνιές δεν φαίνονται έντονα οπως στο 316l ατσάλι,το power reserve που έχουν τα περισσότερα ρολόγια είναι 42-38 ώρες,αποδοτικότερο κούρδισμα σημαίνει οτι με λιγότερες κινήσεις κουρδίζεται πλήρως το ρολόι αν προσέξεις το κούρδισμα είναι διαφορετικό στα rolex,αυτό με την ημερομηνία νομίζω δεν είμαι σίγουρος είναι οτι αλλάζει ακριβώς στις 12,η διπλή γέφυρα προστατεύει περισσότερο απο άλλα ρολόγια, το σύστημα διαφυγής του ρολογιού και δεν χάνεται η ακρίβεια επίσης, είτε απο μείωση άυξηση θερμοκρασίας είτε απο χτυπήματα,και τελευταίο αυτο με το tourbillon είναι οτι και η κουτσή Μαρία έχει βγάλει οταν το αγοράζουν οι εταιρίες είναι πολύ εύκολο,να το κατασκευάσουν όμως?επίσης να μεταφερθούν τα θέματα σε άλλη ενότητα να μιλήσουμε εκεί γιατί είμαστε εκτός.Δεν είναι επίσης σωστό, αυτό που είπες τα rolex δεν φοράνε τις ίδιες μηχανές(ψάξτο),ούτε αλλαγή κάσας χρειάζεται άλλωστε αυτή είναι μια αιτία που έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ στο διαχρονικό σχεδιασμό της κάσας,αν αλλάξεις κάτι επιτυχημένο,τότε  καταστρέφεις την ταυτότητα της εταιρίας(αν και αυτό το έκανε και ευτυχώς τα μοντέλα cellini danaos prince είναι εκπληκτικά)  είχα και εγω τις ίδιες απόψεις κάποτε άκουγα rolex και rolex έχει μεγάλη διαφορά να έχεις κάτι και να το κρίνεις, παρά οταν το βλέπεις σε βιτρίνες και μαγαζιά.
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:25:37 πμ »
Τέλος πάντων ας μην επιμένουμε για την IWC,ο καθένας έχει την άποψή του για την κάθε εταιρεία , μεσαία - μεγάλη δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει, οι τιμές της και το αγοραστικό της κοινό, ανήκουν στην υψηλοτερη κατηγορία.
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:27:24 πμ »
δεν ειναι αποψη μου εαν αναφερεσαι στα λεγομενα μου ουτε για τυις μηχανες ουτε την κατηγορια,μη κοιτας με βαση την ελλαδα,αλλα τις μεγαλες ωριμες αγορες

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 02, 2007, 03:30:10 πμ »
Παράθεση από: "georgehh"
Να απαντήσω εγω που ξέρω μερικές,καταρχας για φινίρισμα κάνει μπαμ δεν χάνεται το γυάλισμα στο ατσάλι εύκολα και οι γρατζουνιές δεν φαίνονται έντονα οπως στο 316l ατσάλι,το power reserve που έχουν τα περισσότερα ρολόγια είναι 42-38 ώρες,αποδοτικότερο κούρδισμα σημαίνει οτι με λιγότερες κινήσεις κουρδίζεται πλήρως το ρολόι αν προσέξεις το κούρδισμα είναι διαφορετικό στα rolex,αυτό με την ημερομηνία νομίζω δεν είμαι σίγουρος είναι οτι αλλάζει ακριβώς στις 12,η διπλή γέφυρα προστατεύει περισσότερο απο άλλα ρολόγια, το σύστημα διαφυγής του ρολογιού και δεν χάνεται η ακρίβεια επίσης, είτε απο μείωση άυξηση θερμοκρασίας είτε απο χτυπήματα,και τελευταίο αυτο με το tourbillon είναι οτι και η κουτσή Μαρία έχει βγάλει οταν το αγοράζουν οι εταιρίες είναι πολύ εύκολο,να το κατασκευάσουν όμως?επίσης να μεταφερθούν τα θέματα σε άλλη ενότητα να μιλήσουμε εκεί γιατί είμαστε εκτός.Δεν είναι επίσης σωστό, αυτό που είπες τα rolex δεν φοράνε τις ίδιες μηχανές(ψάξτο),ούτε αλλαγή κάσας χρειάζεται άλλωστε αυτή είναι μια αιτία που έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ στο διαχρονικό σχεδιασμό της κάσας,αν αλλάξεις κάτι επιτυχημένο,τότε  καταστρέφεις την ταυτότητα της εταιρίας,αυτά είχα και εγω τις ίδιες απόψεις κάποτε άκουγα rolex και rolex έχει μεγάλη διαφορά να έχεις κάτι και να το κρίνεις, παρά οταν το βλέπεις σε βιτρίνες και μαγαζιά

Αν και δεν με έπεισες με τις απαντήσεις σου, εν τούτοις στο θέμα των μηχανών της Rolex, θα μπορούσες να αναφέρεις εσύ καποια πληροφορία για την ποικιλία τους και ίσως κάποια πηγή για να ενημερωθώ και να μην με πραπέμπεις γενικά στο ψάξιμο , περιμένω λοιπόν !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ