Αποστολέας Θέμα: Με πια κριτήρια αγοράζετε ένα ρολόι;  (Αναγνώστηκε 5327 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
Με πια κριτήρια αγοράζετε ένα ρολόι;
« στις: Ιούνιος 12, 2010, 05:03:42 μμ »
Όπως αναφέρεται και στο τίτλο του θέματος.
Πιο είναι τα κριτήρια που έχετε/θέτετε όταν αποφασίζετε να αγοράσετε ένα ( !!! Υπερβολή  ;D )  ρολόι;
Εμφάνιση, εταιρεία, χώρα παραγωγής, μηχανισμός, είδος (χρονογράφος, καταδυτικό), αντιπροσωπεία, κόστος, κ.λ.π..

Λογικά δε θα είναι ένα από αυτά μόνο του, αλλά συνδυασμός κάποιων από τα παραπάνω (η εμφάνιση π.χ. έχει σχέση με το είδος και το αντίστροφο) καθώς και άλλων παραμέτρων. Πια είναι λοιπόν η σειρά των κριτηρίων σας;

:)

... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Με πια κριτήρια αγοράζετε ένα ρολόι;
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 12, 2010, 06:14:58 μμ »
Ωραίο θέμα ;D

Καταρχήν εγώ θα πω πως σε ότι με αφορά, ισχύει το "ποτέ μη λες ποτέ" ;D Δηλαδή και τα γούστα και τα κριτήρια αλλάζουν

Προς το παρόν λοιπόν
Δεν παίρνω Quartz
Δεν παίρνω Γιαπωνέζικα-αν και κάποια μοντέλα, ιδιαίτερα 70's-80's μου κλείνουν το μάτι ;) Είναι και το πρώτο "δεν" που μπορεί να "σπάσει" ;D
Δεν παίρνω Rolex-αν και τα εκτιμώ.....
Δεν παίρνω χρυσά

Ένα ρολόι δεν είναι μόνο μηχανή, αλλά δεν είναι και μόνο εμφάνιση.
Γενικά δίνω σημασία στο όνομα και την ιστορία.
Προσπαθώ να έχω διάφορες μηχανές.
Προτιμώ ρετρό σχέδια από τις "μεσαίες" εταιρείες, τα περισσότερα μοντέλα της λεγόμενης ΥΩ δεν μου αρέσουν-μου λείπουν και τα ευρά ;D
Έχω αδυναμία πρώτα στην Breitling και μετά στην Omega. Επίσης στην Fortis και στην Οris ;D

Τα παραπάνω δεν είναι ντε και καλά αποτέλεσμα λογικής σκέψης.....γούστα και κολλήματα παίζουν τον ρόλο τους ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2010, 06:23:54 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nt1969

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 12, 2010, 06:25:59 μμ »
για μενα σημαντικο ειναι

ΕΜΦΑΝΙΣΗ (uboat,panerai,frank muller)
ΑΞΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ (rolex,iwc)
ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ(omega,breitling,zenith)

δεν θελω να αγοραζω αν και δεν το καταφερνω παντα quartz, δεν θελω γιαπωνεζικα, δεν θελω fashion

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 12, 2010, 07:06:13 μμ »
Τα δικά μου κριτήρια είναι:

Να μην είναι fashion.
Καλός η κακός δεν τα συμπαθώ.

Προτιμώ τα καταδυτικά.
Ελβετικά Γιαπωνέζικα δεν έχει μεγάλη σημασία για εμενα.

Να ξέρω ότι τα χρήματα που θα διαθέσω,θα αξίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνετε.
Value for money δηλαδή.

Απαιτώ από τον εαυτό μου να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για την αγορά (πιστεύω 100% δεν μπορείς να είσαι ποτε) ώστε να μην αναγκαστώ να το αποχωριστώ αργότερα.

Και τελευταίο και σημαντικότερο να φοράω το ρολοι και να γουστάρω!
Να αισθανομαι όμορφα για αυτό που έχω στον καρπό μου και ας μου λένε όλοι ότι είναι άθλιο(ποσως με ενδιαφερει) ;)

ΥΓ
Πολύ ωραίο θέμα!Bravo

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 12, 2010, 07:48:01 μμ »
σχεδιο-ποιοτητα κατασκευης-τιμη-μηχανη-εταιρια-αξια μεταπωλησης-ιστορια κτλ

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 12, 2010, 08:04:45 μμ »
Χμμ...  να κατι που με εκανε να αναλυσω το γουστο μου ;D

1. Το ρολοι να το φοραω, και οχι να με φοραει!
2. Να εχει κασα τουλαχιστον 42χλ.(λογω σωματοδωμης!!)
3. Να μην ειναι σουπα!
4. Αυτοματο(ο ηχος της μηχανης με συγκινει)
5. Corum, Girrard Perregaux, και καποια μερα ευχομαι και ενα Audemars να αναπαυθει στο καρπο μου....

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 12, 2010, 09:40:41 μμ »
Tελευταια με τη luminova διαλεγω κανα ρολογακι μιας και θελω να ειναι το ρολοι(φακος).Προβλημα μου δεν ειναι quartz η αυτοματο(τα εκτιμω αμφοτερα για διαφορετικους λογους)Επιλεγω αναλογα με την εταιρεια και την ιστορια που κουβαλαει,ποσο ομορφο ειναι το ρολοι,αν το χρειαζομαι αμεσα(καταδυτικο,πιλοτικο,κλασικο)και φυσικα να ειναι value for money.Νoμιζω ειναι αρκετα για μενα αυτα,αν σκεφτω και κατι αλλο θα επανελθω :-*
                                                              Φιλικα
                                                               Ser

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 12, 2010, 10:42:29 μμ »
 Αν και δεν έχω ακόμα μηχανικό, αλλά κάποια στιγμή το σκέφτομαι σοβαρά, θα επιλέξω σύμφωνα με τα εξής.

Χαρακτήρα του ρολογιού και της εταιρίας γενικότερα ( ο.. ''αέρας'' και η κουλτούρα, την οποία αντιπροσωπεύει)

Συνδυασμό ποιότητας, αξιοπιστίας, φινιρίσματος και αν είναι δυνατόν, σε μια αρμονική σχέση με την τιμή του.

Όνομα εταιρίας, χωρίς να συμαίνει ότι θα αγοράσω κάτι, που... θα το αναγνωρίζουν ντε και καλά, οι άλλοι. Πχ Δεν ''καίγομαι'' για Rolex, που θα το εκτιμούσαν οι..νεόπλουτοι, επειδή τυγχάνουν μόνο αυτή την εταιρία να γνωρίζουν. Αν για παράδειγμα διέθετα αρκετά χρήματα, θα επέλεγα ας πούμε.. Breguet (έχω το δικαίωμα να..ονειρεύομαι τουλάχιστον..)

Διαχρονικότητα μοντέλου, σε ότι αφορά μέγεθος, στυλ και εμφάνιση (μια και δεν θα έχω τη δυνατότητα να αγοράζω συχνά μηχανικό ρολόι)

''Ευελιξία'' ως προς το συνδυασμό με το ντύσιμο. Δεν θα αγόραζα ένα μοντέλο, που μπορεί να φορεθεί αυστηρά μόνο με κοστούμι.

Η μελλοντική αγορά, θα είναι είτε ένα ρολόι απ΄τις λεγόμενες Υ.Ω, αλλά ένα απλό μοντέλο τους, είτε ένα απ΄τις λεγόμενες ''μεσαίες φίρμες'', για λόγους κόστους, αλλά κάποιο ιδιαίτερο, η limited μοντέλο τους.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 14, 2010, 09:46:20 πμ »
Προσωπικά πιστεύω όλα ξεκινούν από τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κανέις και τον τύπο ρολογιού που έχει στοχεύσει (πχ με χρονογράφο ή όχι, καταδυτικό ή pilot, dress ή casual κτλ).

Από κει και πέρα για μένα το θέμα της εμφάνισης είναι πολύ σημαντικό, ας πούμε 60% και εννοώ πως δείχνει το ρολοί εμφανισιακά στο δικό μου χέρι και όχι μόνο πως απεικονίζεται σε φωτογραφίες.
Το υπόλοιπο 40% θα το έδινα στο όνομα/κύρος της εταιρίας και στο μηχανισμό, αλλά επειδή για το τελευταίο δεν έχω ειδικές γνώσεις βασίζομαι σε συμβουλές άλλων (όπως σε μέλη από το mywatch.gr καλή ώρα).

Φυσικά υπάρχει πάντα και ο παράγοντας "έρωτας με την πρώτη ματιά" οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο.

Καλή εβδομάδα!
Νίκος
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 14, 2010, 10:56:07 πμ »
Ακατορθωτο να απαντησω!
Μου κολλανε στο μυαλο κατι μοντελα χωρις να καταλαβαινω απολυτως γιατι και πως!!
Οπως ακριβως και με τις κοπελες...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελω να ειναι κραυγαλεα και να μην δειχνουν νεοπλουτιστικα. Ο χρυσος απαγορευεται δια ροπαλου!
Και θελω μεσα μου να εχω την ψευδαισθηση οτι το ρολοι που πηρα αξιζε τα λεφτα του. Δεν θα παρω ποτε ρολοι που θα λεω μεσα μου "δε βαριεσαι, παρτο οσο κανει αφου μπορεις να το πληρωσεις!"
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 14, 2010, 01:53:03 μμ »
Τα προσωπικά μου κριτήρια είναι κυρίως αισθητικής φύσεως. Τι και αν σκίζει τα ιμάτιά του ο george_( ;D) ότι τη μηχανή αυτή τη φοράει και ο "φτωχοσυμπέθερος", συνεχίζουμε ακάθεκτοι!
Πρακτική που, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει δικαιώσει όλες τις επιλογές μου!

Νομίζω πως τα κριτήρια επιλογής είναι ανάλογα με την υποκειμενική θεώρηση του ρολογιού.

Υ.Γ Θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε τα ενδόμυχα standard τα οποία εν τέλει οδηγούν καθοριστικά τη σκέψη. Εμένα, για παράδειγμα, κάτι δε με αφήνει να μου αρέσει ένα baume & mercier.... ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 14, 2010, 02:20:57 μμ »
Τι και αν σκίζει τα ιμάτιά του ο george_( )

;D

καποια σημεια αναφορας,πρεπει να υπαρχουν σε ενα φορουμ για ρολογια  ...ειναι δυσκολος ρολος ....μπορουμε βεβαια να μιλαμε για ψαρεμα  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2010, 02:26:35 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 14, 2010, 02:30:24 μμ »
1.Να μου αρέσει
2.Αυτόματο και γενικότερα με ενδιαφέρει ο μηχανισμός.
3.Να έχει και κάποια μεταπωλητική αξία (αποφεύγω τα κόκαλα)
4.Γενικά δεν έχω κολλήματα με εταιρείες

Τρώω κάποια κολλήματα κατά καιρούς με συγκεκριμένα ρολόγια αλλά προσπαθώ να είμαι εγκρατής π.χ. αυτή την περίοδο έχω ένα ψιλοκόλλημα με το Jaeger Lecoultre
Master compressor diving chrono gmt Navy Seals (και δεν το έχω δοκιμάσει καν).

Αποσυνδεδεμένος sv2

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 14, 2010, 06:04:05 μμ »
Απλά να μου αρέσει.....Το είδα στην βιτρίνα,μπήκα και το πήρα.Σε πέντε λεπτά. ;D

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 14, 2010, 07:55:32 μμ »
Να απαντήσω κι εγώ.  ;D

Το πρώτο και αυτό που θα βοηθήσει στο να κάνει το "κλικ" είναι η εμφάνιση, αυτό φυσικά συνδυάζεται με το να ταιριάζει στο χέρι μου.
Δε κοιτώ να είναι μηχανικό ή όχι, ειδικά όταν θέλω χρονόμετρο. 
Και επειδή υπάρχουν και συμπάθειες κοιτώ πρώτα προς άπω ανατολή μεριά.
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 14, 2010, 09:40:15 μμ »
1. Value for money (φράση ιδιαίτερη αφού διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες πχ. ποιότητα-εταιρεία-τιμή-κα και με αποτέλεσμα πολλές φορές υποκειμενικό  :-\ )
2. Εμφάνιση-Μεγεθος
3. Ποιότητα
4. Χαρακτήρας
5. Εταιρεία
6. Τιμή
7. Ανάγκη απόκτησης
   Το τελευταίο, καθοδηγούμενο από τετράγωνη λογική, έχει λειτουργήσει πάρα πολλές φορές αποτρεπτικά, αφήνοντας περιθώριο μόνο για όνειρα και φαντασία.
Αν κάνω τα στραβα μάτια και βασιστώ στα πρώτα έξι, τότε δεν υπάρχει επιστροφή   :mg:

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 14, 2010, 09:43:17 μμ »
Για μενα βασικα κριτηρια επιλογης ειναι η ιστορικοτητα της εταιρειας,η στιβαροτητα της κατασκευης,η εμφανιση και ο μηχανισμος

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 15, 2010, 07:02:05 μμ »
Τι και αν σκίζει τα ιμάτιά του ο george_( )

;D

καποια σημεια αναφορας,πρεπει να υπαρχουν σε ενα φορουμ για ρολογια  ...ειναι δυσκολος ρολος ....μπορουμε βεβαια να μιλαμε για ψαρεμα  :P

Θεωρώ, Γιώργο, ότι οι εταιρίες τιμολογούν στα προιόντα τους διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι πάντα αντιληπτά -τουλάχιστον όχι όλα- στο ευρύ κοινό. Ίσως τη μεγαλύτερη σημασία να έχει το να γνωρίζεις τι πλήρωσες.... ;)