Αποστολέας Θέμα: Citizen-Seiko watches  (Αναγνώστηκε 230319 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #140 στις: Ιούνιος 13, 2006, 07:00:27 μμ »
Ναί μεν αλλά το κίτρινο...
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #141 στις: Ιούνιος 13, 2006, 07:14:43 μμ »
Τα μπλέ;..

In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #142 στις: Ιούνιος 13, 2006, 09:30:20 μμ »
παιδιά έχω καλά νέα το seiko premier kinetic μου το αφήνει ο πρίντεζης 590 απο 790 με μπρασελέ τέλεια τιμή?
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #143 στις: Ιούνιος 13, 2006, 10:59:11 μμ »
Μπλε λέει :smt023
Όσον αφορά το premier kinetic αν δεν το βρίσκεις λιγότερο στο δίκτυο (π.χ. ebay), τότε καλή προσφορά σου κάνει.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #144 στις: Ιούνιος 14, 2006, 08:27:27 πμ »
έχεις καταλήξει ότι η τιμή που σου προσφέρει είναι η χαμηλότερη δυνατή; Καλό είναι να το ψαξεις πριν επιλέξεις.

Αποσυνδεδεμένος Costast

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #145 στις: Ιούνιος 28, 2006, 08:28:46 μμ »
Γεια χαρά παιδιά!

Σήμερα κατάφερα να πάω να το πάρω από το τελωνείο στο Αεροδρόμιο...

Ο εκτελωνιστής άρχισε να λέει κάτι κουλά του στυλ "έτσι που το βλέπω μπορεί να κοστίζει και 1.000 ευρώ" ή "που ξέρω εγώ πόσο το πήρες - πρέπει να πάρω τηλ στη SEIKO να το επιβεβαιώσω" κλπ...

Τελικά πλήρωσα επιπλέον για εκτελωνισμό, εργατικά, αποθήκη και λοιπές χρεώσεις της FEDEX άλλα 110 ευρώ, άρα μου πήγε η όλη ιστορία περί τα 430 ευρώ.

Δεν είναι κακή τιμή αλλά σίγουρα όχι και η καλύτερη...

Θα σας στείλω και φώτος as soon as possible...

Μια ερώτηση βρε παιδιά:

Προσπαθώ να βιδώσω την κορώνα (το κουμπί που ρυθμίζει την ώρα, ημερομηνία, κλπ) και δεν τα καταφέρνω.
Εφαρμόζω αυτά που λέει το manual -σπρώχνω το κουμπί προς τα μέσα και βιδώνω με τη φορά του ρολογιού- αλλά τίποτα.

Το κουμπί συνεχίζει να γυρνάει.
Αρα δεν είναι και αδιάβροχο προς το παρόν, έτσι δεν είναι;

Τη βοήθειά σας παρακαλώ βρε παιδιά...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #146 στις: Ιούνιος 28, 2006, 09:14:00 μμ »
αν σπρωχνεις και δε βιδωνει απλα δεν εχει βιδωτη κορωνα,αλλα κοιταξε τα χαρακτηριστικα του μοντελου.
μια ερωτηση.το ρολοι δε στο φερνει κανονικα η μεταφορικη σπιτι?εσυ πηγες τελωνειο και εμπλεξες με ολα τα γραφειοκρατικα απο δικη σου επιλογη,  υποθετω δε κρατιοσουν να δεις το νεο σου ρολοι? :?

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #147 στις: Ιούνιος 28, 2006, 09:17:08 μμ »
Κατ'αρχήν με γειά το νέο σου Seiko Perpetual! Κατά δεύτερον δεν κάνει την εκτίμηση εκτελωνιστής, αλλά τελωνειακός. Και κατά τρίτον και τελευταίον, λυπάμαι που σου κόψανε κι εσένα το "μαλλί". Χαλάλι του και ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΟ!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #148 στις: Ιούνιος 28, 2006, 09:47:42 μμ »
Συγχαρητήρια κι απο μενα. Επιτέλους τα κατάφερες :smt023
Μπορείς να μου περιγράψεις τη διαδικασία αποστολής-παραλαβης;
Το εστειλε με fedex στη διευθυνση που του καθορισες και αναγκαστικα κολλησε στο τελωνείο ή επέλεξες διαφορετική μέθοδο;
Τελικά αν πετυχεις στραβοκανη τελωνειακό μπορεί να σου κανει τη ζωη δύσκολη , ασχετα αν γνωρίζει ή όχι την αληθινη τιμη του προιόντος.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #149 στις: Ιούνιος 29, 2006, 01:33:08 πμ »
ναι οντωσ πια ειναι η διαδικασια εκτελωνισμου?ακου να παρει τη σεικο να του πουν την τιμη!!ελεος!

Αποσυνδεδεμένος Costast

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #150 στις: Ιούνιος 29, 2006, 08:18:36 πμ »
Καλημέρα σε όλους.

Η FedEx είχε φυσικά πληρωθεί για να το φέρει πίσω αλλά όπως βλέπετε και εδώ
http://www.fedex.com/gr/shippingguide/importguidelines/?link=4#Clearance
όποια προσωπικά αντικείμενα έχουν δηλωμένη αξία πάνω από 45 δολλάρια ή 50 ευρώ τότε παιρνούν από τελωνείο.

Ο δικός μου ο πωλητής το είχε δηλώσει για 100 δολλάρια οπότε...
Και ας είχε γράψει GIFT.

Εγώ, επειδή ο πωλητής μου είχε δώσει και tracking number, είδα από το site  ότι κόλλησε στο τελωνείο.

Παίρνω ένα τηλέφωνο και μου εξηγούν ότι έχω 2 επιλογές:
1) Να πάω να κάνω τη διαδικασία μόνος μου στο τελωνείο του αεροδρομίου και να χρεωθώ περί τα 80-100 ευρώ (δασμοί, εργατικά, έξοδα αποθήκης) ή
2) Να πληρώσω τα παραπάνω και να αφήσω ένα εκτελωνιστή να κάνει τη διαδικασία για εμένα (επιπλέον 80 ευρώ).

Έτσι λοιπόν, για να μην ανέβει το κόστος κι άλλο το συνδύασα με μια δουλειά και πήγα ο ίδιος.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε περί τις 2 - 3ώρες και καλό είναι να είσαι με αυτοκίνητο γιατί πρέπει να πας και στο κεντρικό τελωνείο -που βρίσκεται αλλού- για να πληρώσεις τους δασμούς.

Εκεί που μου πήρε πολύ ώρα είναι να καταλήξουμε με τον τελωνειακό (thanx TZAG) στην αξία του ρολογιού.

Στην αρχή έλεγε κάτι κουφά για υψηλή αξία αλλά τελικά καταλήξαμε στα 400 ευρώ. Πάντως από τους υπολογισμούς που έκανα μετά συνειδητοποίησα ότι αυτό που μετράει στα χρήματα που θα δώσεις είναι:

1) Εργατικά: στη δική μου περίπτωση και για ένα μικρό πακετάκι -καταλαβαίνετε πόσο θα ήταν- 15 ευρώ.
2) Έξοδα αποθήκης: Πάει ανάλογα με τις ημέρες που το έχουν, εγώ έδωσα 15 ευρώ για 3 εβδομάδες.
3) Δασμοί: εδώ τι γίνεται... σύμφωνα με την τιμή που θα καταλήξεις με τον τελωνειακό για την αξία του (συναλλακτική αξία) το πολλαπλασιάζουν με ένα συντελεστή (για το ρολόι ήταν περίπου 19% - για ένα προβολέα που είχα πάρει και το είχε εκτελωνίσει η UPS είχα επιβαρυνθεί με 25% - δεν ξέρω γιατί έχουν δικούς τους καταλόγους) και προστιθέμενο με τα δύο παραπάνω και κάτι άλλα ψιλολοίδια είναι το ποσό που πληρώνεις.

Αυτά λοιπον για τα διαδικαστικά.
Αν θέλετε να σας ενημερώσω για κάτι άλλο, και εφόσον ξέρω, ρωτήστε!

Αποσυνδεδεμένος Costast

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #151 στις: Ιούνιος 29, 2006, 08:19:00 πμ »
Έγιναν και ακούστηκαν πάντως πολλά ευτράπελα, όπως π.χ.

1) Ανοίγουν υποχρεωτικά τη συσκευασία για να εκτιμήσουν το κάθε προιόν και έρχονται όλοι σαν περίεργοι να δουν περί τίνος πρόκειται...
2) Καλά βρε αγόρι μου SEIKO βρήκες να πάρεις; Σιγά το ρολόι. Γιατί δεν έπαινες κανά TAG HEUER;....
3) Τι είναι αυτό; Δεν έχω εκτελωνίσει ποτέ ρολόι. Ποια είναι η διαδικασία;!
4) Από ΤΑΥΛΑΝΔΗ το πήρες; Έχεις δει ποτέ κανένα από αυτούς; Πάνε να κοροιδέψουν εμάς τους Έλληνες δηλώνοντας ότι είναι GIFT; Αμ δε...

Αποσυνδεδεμένος Costast

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #152 στις: Ιούνιος 29, 2006, 08:25:37 πμ »
Και τώρα σχετικά με τις απορίες μου.

1) Στο Manual αλλά και στο site αναφέρει ότι είναι βιδωτή η κορώνα. Εγώ δεν έχω καταφέρει όμως να τη βιδωσω... Βέβαια είναι και το πρώτο μου "de luxe" ρολόι. (πρόκειται για το Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP001)
2) Όσο δεν είναι βιδωμένη δεν είναι αδιάβροχο, έτσι δεν είναι;
3) Θέλω να βγάλω μερικά κομματακια από το μπρασελέ αλλά δεν μπορώ να βγάλω τα πιράκια.

Τι να κάνω;

Λέτε να το πάω σε κανά ρολογά να μου το φέρει στα μέτρα μου και να τη βιδώσει τη ριμάδα; Πόσο να με χρεώσει;

Δώστε μου απαντήσεις συν-φορουμίτες!....

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #153 στις: Ιούνιος 29, 2006, 09:16:27 πμ »
Καταρχην ευχαριστουμε για την πληρη αναφορά! Ενισχύει αυτο που ήδη γνώριζα , οτι η χωρα που ζούμε είναι ένα ατελείωτο μπαχαλο.
Αν ο αποστολέας έγραφε 44 ευρώ θα το περνούσαν ανευ επιβάρυνσης;
Αν το έστελνε σε συσκευασία φακέλου αντί κουτιου θα μπορουσε αραγε να παρακάμψει (ινκόγνιτο) τη διαδικασία εκτελωνισμού;

1)Αν η κορώνα είναι βιδωτή, δε μπορεί, θα βιδώνει!! Φυσικά και ΔΕΝ είναι αδιάβροχο αν δεν είναι βιδωμένη, σπευσε λοιπον να τη βιδώσεις!
2)Βλέπε Νο1, μεχρι να τη βιδώσεις ουτε το δαχτυλακι σου να μην πλένεις με το ρολοι στον καρπο. Δε φανταζομαι να είναι ελαττωματικό ετσι;
3)Αν κρίνεις ότι η αφαίρεση των κομματιών δεν είναι απλουστατη ή δε σου δίνει καταλληλες οδηγίες το μανιουαλ πηγαινε το σε οποιονδήποτε ρολογά έχει παρει δίπλωμα και θα σου το ρυθμισει σε 5 λεπτά με ελάχιστο κόστος (αν σου ζητησει πανω απο 10 ευρώ δυο τινά υπάρχουν: είτε προεξέχουν τα 100ευρα απο τις τσέπες του παντελονιού σου είτε το πρόσωπο σου προδιαθέτει για λαμογιές εις βάρος σου

:)

Αποσυνδεδεμένος Costast

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #154 στις: Ιούνιος 29, 2006, 09:42:12 πμ »
Χε χε

Ευχαριστώ για την άμεση απαντήση!

Αν δήλωνε την αξία ο πωλητής 30 ευρώ θα γλίτωνα τον κόπο μέχρι το αεροδρόμιο και τα extra 110 ευρά.

Ο πωλητής μου έστειλε το πλήρες κουτάκι, με κάρτα διεθνούς εγγύησης, serial number, τιμολόγιο με το serial number άρα δεν πιστεύω να μιλάμε για μη αυθεντικό.

redfoot...
Θα πάω σε ρολογά (πώς θα ξέρω αν είναι...διπλωματούχος;), θα του πω να μου το φερει στι ίσια και να κοιτάξει και την κορώνα...

Ο ίδιος φαντάζομαι να καταλάβει αν έχει πρόβλημα ή όχι...

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #155 στις: Ιούνιος 29, 2006, 09:53:05 πμ »
υπάρχει μια ασφαλής  και αλανθαστη μέθοδος εκτίμησης των ικανοτητων του: αν διαπιστώσεις οτι στο πρωτο τριλεπτο αντι να δουλευει με το μπρασελε ξυνεται  ή παίζει αμήχανα με τα λαβιδάκια τότε οι πιθανοτητες γέρνουν προς την έλλειψη διπλώματος :-))
σοβαρα τώρα, το 95% των κοσμηματοπωλών διαθέτουν τη στοιχειώδη γνώση για να εκτελεσει τη ρυθμιση . Σε συμβουλευω να μην απευθυνθείς σε εξειδικευμενο ωρολογοτεχνιτη γιατι μπορει να σε χρεωσει εξτρα!

Αποσυνδεδεμένος Costast

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #156 στις: Ιούνιος 29, 2006, 10:53:10 πμ »
Ευχαριστώ φίλε!

Λοιπον πήγα σε ένα συνοικιακό ρολογά και μέσα σε ένα δεκάλεπτο μου το ρύθμισε τέλεια.

Οάνθρωπος μου είπε ότι με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερε και τα έβγαλε, ήταν πολύ σφιχτό.

Μάλλον δεν προδιαθέτω για ....λαμογιές και με χρέωσε 3 ευρώ.

Ρώτησα και για τη βιδωτή κορώνα και μου είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει φλάντζα, δεν είναι βιδωτό.

Μου έδειξε και ένα ίδιο από τα δικά του και το επιβεβαίωσα!

Το εν λόγω ρολόι αναφέρει 100 μέτρα άρα ως έχει, χωρίς βίδωμα, μπορώ να το χρησιμοποιώ.

Τώρα, λοιπόν, απομένει να σας πω τις εντυπώσεις μου και φυσικά να σας στείλω και φωτογραφίες!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #157 στις: Ιούνιος 29, 2006, 11:02:14 πμ »
Πολύ ωραία! περιμένουμε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για να το θαυμασουμε!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #158 στις: Ιούνιος 29, 2006, 11:24:07 πμ »
η ολη διαδικασια εκτελωνισμου αλλαξε ελλαδα πριν λιγουσ μηνες,ετσι εξηγηται γιατι δε πληρωασα φορους,οπως ανεφερατε και πιο πανω,ο εκτελωνισμος θυμιζει εληνικη ταινια.εχει κατι πολυ γελιο.φαντασου καποιον που δεν ειναι απο αθηνα τι πρεπει να κανει για να παρει το ρολοι.οσο για την κορωνα ειναι υπο πιεση,αρα μη φοβασαι για το αδιαωροχο η οχι.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #159 στις: Ιούνιος 29, 2006, 06:12:24 μμ »
Ο πατέρας μου ήταν εκτελωνιστής. Κάτι ξέρω κι εγώ ;) Αναφέρατε το δέμα ότι ανοίγεται. Αυτό είναι στην διαδικασία του εκτελωνισμού, μην σας φαίνεται παράξενο ακόμα κι έρθει αυτό ταχυδρομικώς! Μετά κλείνεται ξανά απο τον ελεγκτή και σφραγίζεται ώστε να προχωρήσει η παράδωσή του στον κάτοχο.