Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις και απορίες για Seiko 6R20.  (Αναγνώστηκε 3135 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
Ερωτήσεις και απορίες για Seiko 6R20.
« στις: Ιούνιος 02, 2010, 12:07:50 μμ »
Αγαπητοί συμφομουρίστες. Δανείστε μου λίγο τα φώτα σας για ένα θεματάκι που αντιμετωπίζω με ένα Seiko που αγόρασα τελευταία. Πήρα το SPB005J1 απο Ebay. Το συγκεκριμένο ρολόι έχει see through οπίσθια πλάκα και βλέπεις την κίνηση του ρότορα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η κίνηση του ρότορα δεν είναι ομαλή. Δηλαδή σκαλώνει αρκετά και δεν ρολάρει ελεύθερα. Το ρολόι φορτίζει κανονικά διότι το βλέπω στο power reserve. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Είναι φυσιολογικό λόγω κατασκευής ή υπάρχει πρόβλημα και έπρεπε η κίνηση του να είναι συνεχόμενη και "ελεύθερη". Περιμένοντας τις απαντήσεις σας. Φιλικά Ηλίας. ;D
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ερωτήσεις και απορίες για Seiko 6R20.
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 02, 2010, 01:00:53 μμ »
Φυσιολογικό είναι. Εφόσον φορτίζει κανονικά μη σε ανησυχεί. Προσωπικά αυτή την ελεύθερη κίνηση του ρότορα μόνο σε 7750 την έχω δει...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 02, 2010, 01:22:49 μμ »
Και εγώ σε 7750 την είδα και μάλιστα ο ρότορας γυρνούσε σαν τρελός και τα έπαιξα όταν είδα τον δικό μου. Τρελές στροφές μιλάμε με μια μικρή κίνηση.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 02, 2010, 02:11:54 μμ »
Το σκαλωνει (ετσι οπως το μεταφερεις) ακουγεται ως να υπαρχει προβλημα στο ρολοι.
Ομως ο μετρητης αλλα λεει. Δηλαδη οτι δεν εχει προβλημα.
Το μονο που μενει ειναι να το παρακολουθησεις σχετικα με το ποσο σου κραταει και απο εκει θα καταλαβεις αν ειναι ΟΚ.
Αυτο που προτεινω ειναι να κανεις το εξεις.
Φορτισε το ωστε ο μετρητης να γραψει 100% και μετα αστο χωρις να το φορεσεις μεχρι να σταματησει να δουλευη. Οταν σταματησει δες ποσες ωρες δουλευη και ξαναγραφε το αποτελεσμα. Αν σου δουλεψει με αυτον τον τροπο περιπου 20 με 24 ωρες + τοτε ειναι ενταξει. Αυτο καντο για να δεις αν ειναι ενταξει η εχει προβλημα. Ετσι αποκλειουμε και την περιπτωση της εικονικης μετρησης

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 03, 2010, 08:03:11 πμ »
Φίλε Αρη έχουμε το εξής. Μετά από 24 ώρες ακινησίας το ρολόι δείχνει ότι η φόρτισησ είναι λίγο πιο κάτω από 50%. Πράγμα φυσιολογικό εφόσον η αυτονομία του είναι γύρω στις 45 ώρες. Οπότε πιστεύω ότι από θέμα φόρτισης είμαι καλά.  ;) Θα το αφήσω φυσικά να ξεφορτίσει, αλλά να το φορτίσω μόνο με κίνηση ή από την κορώνα?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 03, 2010, 08:56:06 πμ »
Τοτε ολα καλα
Απλα εσυ νομιζεις οτι το αντιβαρο καπου σκαλωνει.
Δεν εχεις κανενα προβλημα. Φορεσε το ρολοι σου να το χαρεις.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 03, 2010, 09:27:03 πμ »
Και εγώ αυτό νομίζω Αρη.  :D Απλώς το πόσταρα για περισσότερες πληροφορίες, μήπως και έχω όντως πρόβλημα. Απλά επειδή σε κάποια ρολόγια ο ρότορας γύρνούσε πιο εύκολα υπέθεσα ότι μπορεί να έχω πρόβλημα. Ειδά ενα Tag Carrera της προάλλες και ο ρότορας πήγαινε σφαίρα. Μια κίνηση καρπού και έπαιρνε 2 στροφές χαλαρά. Εμένα αντίστοιχα μπορει να πάρει μισή στροφή και να "φρενάρει". Ισως είναι έτσι η κατασκευή του εν λόγω μηχανισμού. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 04, 2010, 10:53:51 πμ »
Αρη τελικά όλα καλά έκανα αυτό που μου είπες και το ρολόι σταμάτησε στις 46 ώρες περίπου. Το κούρδισα και όλα καλά. Μάλιστα το φοράω τώρα για να δώ πως φορτίζει με κίνηση. Το αντίβαρο σαν να "ξεκόλλησε" και πάει μια χαρά. Ισως ήθελε λίγο ακινησία.  ;D ;D