Αποστολέας Θέμα: Νέα αρχή για vintage Seiko  (Αναγνώστηκε 8267 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
Νέα αρχή για vintage Seiko
« στις: Μάιος 11, 2010, 10:11:47 μμ »
Το ρολόι είναι του πατέρα μου, εποχής ~ 1975-76, πολλά χρόνια ξεχασμένο σ' ένα συρτάρι. Μπορεί να έχει και πάνω από 20 χρόνια να φορεθεί. Τώρα που ασχολούμαι πιο ενεργά με το θέμα ρολόι, το ξέθαψα και επιθυμώ να το επαναφέρω στη ζωή. Αναμφισβήτητα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για 'μένα και σίγουρα θα αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά-αγαπημένα ρολόγια που θα φορέσω στη ζωή μου. Το μοντέλο είναι το 6139-6040, αυτόματος χρονογράφος και σας το παρουσιάζω παρακάτω:

Το μέγεθός του, ίσως μεγάλο για την εποχή του, στις μέρες μας είναι μια χαρά (~40mm) και ειδικά για τον καρπό μου   :D. Το ρολόι μου αρέσει πολύ και έχει ιδιαίτερη σχεδίαση που συμπαθώ ιδιαίτερα (έχω και μια αγάπη για τα vintage και τις κάσες της εποχής)  :)
Από ένα σύντομο τεστ, διαπίστωσα ότι κρατάει ικανοποιητικό χρόνο (εκτιμώ καλό για την ηλικία του), με ακρίβεια λεπτού το 24ωρο. Δεν το άφησα να "τρέχει" με το χρονογράφο ενεργοποιημένο και έτσι μπορούσα να κρίνω μόνο από το λεπτοδείκτη. Επίσης το "πουσουαρ?" (έτσι λέγεται ?) ενεργοποίησης του χρονογράφου όταν πατηθεί μένει μέσα και χρειάζεται να το τραβήξω πάλι έξω με το χέρι (ο χρονογράφος λειτουργεί κανονικά). Από εμφάνιση υπάρχουν κάποιες γρατζουνιές (όχι σημαντικές) στην κάσα, κάποιες πιο ενοχλητικές στο κρύσταλλο (hardlex πρέπει να είναι), μια περιστροφική μετατόπιση του εσωτερικού δακτυλίου που αναγράφονται τα λεπτά και υποψία μικρών στιγμάτων στο dial. Σε κατάλογο της Seiko του 75', υπάρχει και το υπόλοιπο τμήμα της ταχυμετρικής σκάλας σε χρώμα γκρι~καφε, αλλά ο πατέρας μου λέει ότι δεν το θυμάται να υπάρχει  ???   Έχετε κάποια πιο έμπειρη γνώμη ;   
Φυσικά υπάρχει και το μεταλλικό μπρασελέ του οποίου οι σύνδεσμοι έχουν λίγο χαλαρώσει και το αφαίρεσα για να το φορέσω με Nato λουράκι.
Και τώρα οι προβληματισμοί μου. Απ' όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, μάλλον θα θέλει συντήρηση η μηχανή του, άρα καλό θα ήταν να το κάνω και ας κρατάει ικανοποιητικούς χρόνους. Όσο αφορά την εμφάνιση (από σχετικά θέματα που διάβασα), όλα διορθώνονται, και οι γρατζουνιές στην κάσα και το κρύσταλλο, σίγουρα και η μετατόπιση, ίσως και τα πιθανά στίγματα. Μήπως όμως η παρούσα εμφανισή του δίνει ένα χαρακτήρα ; κουβαλάει μια μοναδική πολυετή ιστορία ; που στιγμιαία σ' ένα service θα χαθεί αφήνωντας πίσω ένα παλιό ρολόι χωρίς προσωπικότητα ;  Μήπως ;  Ποια η άποψή σας φίλοι μου ;

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: Νέα αρχή για vintage Seiko
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 11, 2010, 11:19:27 μμ »
Φτιάχτο αγόρι μου και μετά να δεις προσωπικότητα (και μην πω και τί άλλο...)που θα έχει!!!

Φανταστικό κομμάτι!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 11, 2010, 11:52:48 μμ »
   Αυτά τα παλιά Seiko είναι πολύ πιό ενδιαφέροντα από τα σύγχρονα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Σαφώς και πρέπει να του γίνει μιά συντήρηση στη μηχανή. Τώρα για τον βαθμό επέμβασης στην εμφάνιση του ρολογιού, τίθεται και θέμα ευρέσως ανταλλακτικών κλπ. Αξίζει πάντως η όποια προσπάθεια και γιατί είναι ένα ωραίο ρολόι, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 12, 2010, 02:57:20 πμ »
προσωπικη μου αποψη σερβις στη μηχανη και το υπολοιπο οπως ειναι.Τι να λεμε τωρα,να εχεις αυτοκινητο του 75-76 με το χρωμα της "μαμας" του και να πας να το αλλαξεις?ΝΟ ΝΟ ΝΟ δεν θα παρω....αστο ως εχει !

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 12, 2010, 02:34:21 μμ »
Φοβερό ρολόι.... Η δική μου γνώμη είναι να κάνεις ένα σέρβις στη μηχανή και να μην το πειράξεις -όπως είπε και ο gregdag. Από τη στιγμή που λείπει κι ένα κομμάτι από την κλίμακα στη στεφάνη, δε νομίζω να βρεις ίδιο... Οπότε και να το φτιάξεις αυτό το κομμάτι θα λείπει....
Παρατηρώ ότι η κάσα και λογικά και η μηχανή του ειναι ίδια με το δικό μου, μόνο που εμένα δεν έχει στεφάνη. Το τζάμι επίσης ήταν ίδιο, αλλά μετά την επισκευή είναι πιο λεπτό... :-[

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 12, 2010, 03:34:00 μμ »
Σας ευχαριστώ φίλοι μου για τα σχόλιά σας  :)
Όσο αφορά την παρούσα εμφάνιση, συμφωνώ ότι κρύβει μια ιδιαίτερη γοητεία και καλό θα ήταν να την αφήσω ανέπαφη. Αλλά από την άλλη βλέπω τι θαύματα κάνει ο κύριος Άρης911 ...  :o  σε αντίστοιχο θέμα και με βάζει σε σκέψεις   ???

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 12, 2010, 04:25:54 μμ »
...Το τζάμι επίσης ήταν ίδιο, αλλά μετά την επισκευή είναι πιο λεπτό... :-[

Κανονικα αν το τζαμι ειναι μαμα SEIKO τοτε δεν θα επρεπε να ειναι ποιο λεπτο.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 12, 2010, 04:29:59 μμ »
Κανονικα αν το τζαμι ειναι μαμα SEIKO τοτε δεν θα επρεπε να ειναι ποιο λεπτο.

Μάλλον δεν είναι... ;)

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 12, 2010, 04:41:59 μμ »
Αλλά από την άλλη βλέπω τι θαύματα κάνει ο κύριος Άρης911 ...  :o  σε αντίστοιχο θέμα και με βάζει σε σκέψεις   ???
τωρα εδω δεν εχεις και αδικο.Δυσκολη η αποφαση...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 12, 2010, 05:12:21 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 12, 2010, 05:13:35 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 12, 2010, 05:15:39 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 12, 2010, 05:16:44 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 12, 2010, 05:17:54 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 12, 2010, 05:18:49 μμ »

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 12, 2010, 05:23:28 μμ »
  Θα το φορέσω όπως είναι για λίγο (περιμένω να παραλάβω το νέο του λουράκι  :) ) και θα αποφασίσω αργότερα αν θα προχωρήσω στην εξωτερική συντήρηση. Άλλωστε δεν ξέρω και κάποιον τεχνίτη να το αναλάβει εδώ στη Θεσσαλονίκη   :-\  . Με την πρώτη ευκαιρία που θα κατέβω Αθήνα και έχω χρόνο, θα το ρυθμίσω.
  Μήπως θα μπορούσα να έχω από την εμπειρία σας μια πρόχειρη εκτίμηση κόστους για μια τέτοια συντήρηση (και η μηχανή) ; Ξέρω, θα μου πείτε "εξαρτάται" από πολλά, αλλά θα ήθελα αν γίνεται μια πρώτη εκτίμηση. Επίσης έχει κανείς σας εμπειρία από το επίσημο service της Seiko ; Φαντάζομαι πως θα μπορούσα να απευθυνθώ και σε επαγγελματίες του forum μας, αλλά σ' αυτή την περίπτωση θα κινηθώ καλύτερα με pm.
  Ευχαριστώ ξανά για το ενδιαφέρον σας    ;)

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 12, 2010, 05:28:48 μμ »
Φίλε george_ , ευχαριστώ για τις φωτογραφίες.
Το ρολόι μου είναι το 6139-604(GE) που εμφανίζεται κάτω αριστερά στο τελευταίο σου μήνυμα. Τον έχω δει τον κατάλογο αυτόν, έτσι συμπέραινα ότι του λείπει το υπόλοιπο της ταχυμετρικής σκάλας σε χρώμα γκρί-καφε.
Και πάλι ευχαριστώ   ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 12, 2010, 05:31:38 μμ »
ειχα ποσταρει και στο παρελ8ον εναν και ειναι πολυ χρησιμο για να βρει καποιος ,πως ειναι το οριτζιναλ μοντελο ,οταν θα κανει ερευνα αγορας . ;)

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 12, 2010, 11:36:52 μμ »
εγραψες!!  :up:
το 'πε και το 'κανε!!

• 40mm case
    • Προφίλ