Το ρολόι είναι του πατέρα μου, εποχής ~ 1975-76, πολλά χρόνια ξεχασμένο σ' ένα συρτάρι. Μπορεί να έχει και πάνω από 20 χρόνια να φορεθεί. Τώρα που ασχολούμαι πιο ενεργά με το θέμα ρολόι, το ξέθαψα και επιθυμώ να το επαναφέρω στη ζωή. Αναμφισβήτητα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για 'μένα και σίγουρα θα αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά-αγαπημένα ρολόγια που θα φορέσω στη ζωή μου. Το μοντέλο είναι το 6139-6040, αυτόματος χρονογράφος και σας το παρουσιάζω παρακάτω:

Το μέγεθός του, ίσως μεγάλο για την εποχή του, στις μέρες μας είναι μια χαρά (~40mm) και ειδικά για τον καρπό μου

. Το ρολόι μου αρέσει πολύ και έχει ιδιαίτερη σχεδίαση που συμπαθώ ιδιαίτερα (έχω και μια αγάπη για τα vintage και τις κάσες της εποχής)

Από ένα σύντομο τεστ, διαπίστωσα ότι κρατάει ικανοποιητικό χρόνο (εκτιμώ καλό για την ηλικία του), με ακρίβεια λεπτού το 24ωρο. Δεν το άφησα να "τρέχει" με το χρονογράφο ενεργοποιημένο και έτσι μπορούσα να κρίνω μόνο από το λεπτοδείκτη. Επίσης το "πουσουαρ?" (έτσι λέγεται ?) ενεργοποίησης του χρονογράφου όταν πατηθεί μένει μέσα και χρειάζεται να το τραβήξω πάλι έξω με το χέρι (ο χρονογράφος λειτουργεί κανονικά). Από εμφάνιση υπάρχουν κάποιες γρατζουνιές (όχι σημαντικές) στην κάσα, κάποιες πιο ενοχλητικές στο κρύσταλλο (hardlex πρέπει να είναι), μια περιστροφική μετατόπιση του εσωτερικού δακτυλίου που αναγράφονται τα λεπτά και υποψία μικρών στιγμάτων στο dial. Σε κατάλογο της Seiko του 75', υπάρχει και το υπόλοιπο τμήμα της ταχυμετρικής σκάλας σε χρώμα γκρι~καφε, αλλά ο πατέρας μου λέει ότι δεν το θυμάται να υπάρχει

Έχετε κάποια πιο έμπειρη γνώμη ;
Φυσικά υπάρχει και το μεταλλικό μπρασελέ του οποίου οι σύνδεσμοι έχουν λίγο χαλαρώσει και το αφαίρεσα για να το φορέσω με Nato λουράκι.
Και τώρα οι προβληματισμοί μου. Απ' όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, μάλλον θα θέλει συντήρηση η μηχανή του, άρα καλό θα ήταν να το κάνω και ας κρατάει ικανοποιητικούς χρόνους. Όσο αφορά την εμφάνιση (από σχετικά θέματα που διάβασα), όλα διορθώνονται, και οι γρατζουνιές στην κάσα και το κρύσταλλο, σίγουρα και η μετατόπιση, ίσως και τα πιθανά στίγματα. Μήπως όμως η παρούσα εμφανισή του δίνει ένα χαρακτήρα ; κουβαλάει μια μοναδική πολυετή ιστορία ; που στιγμιαία σ' ένα service θα χαθεί αφήνωντας πίσω ένα παλιό ρολόι χωρίς προσωπικότητα ; Μήπως ; Ποια η άποψή σας φίλοι μου ;