Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για την αγορά ρολογιού με 1500-2000€  (Αναγνώστηκε 2585 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος menelaos

• Just Registered
    • Προφίλ
Βοήθεια για την αγορά ρολογιού με 1500-2000€
« στις: Απρίλιος 28, 2010, 06:22:57 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι καινούριος εδώ, οπότε για αρχή να συστηθώ. Είμαι 26 ετών και ήρθε η ώρα να πάρω ρολόι! Θα κινηθώ γύρω στα 1500euro, μπορώ όμως να ανέβω και λίγο παραπάνω αν αξίζει τον κόπο. Επίσης θα είμαι Αμερική το καλοκαίρι, οπότε μπορώ να επωφεληθώ από τις αρκετά καλύτερες τιμές που βλέπω εκεί. Θα ήθελα μηχανικό ρολόι, όχι quartz και δεν είμαι καθόλου του extreme design. Προτιμάω σχετικά classic designs, που όμως θα πρέπει να μπορώ και να τα φοράω χωρίς να φαίνομαι γελοίος (λόγω ηλικίας). Δέχομαι (και ενίοτε μου αρέσει και πολύ) το συνδυασμό ενός κλασσικού design με κάποια navy/sport στοιχεία. Τέλος, δεν είμαι φαν των ρολογιών τεράστιου μεγέθους, αν και κάποτε ελπίζω να αποκτήσω ένα IWC. :D :D

Η πρώτη και βασική μου ερώτηση είναι... προς τι εταιρία να κινηθώ. Ανέκαθεν μου άρεσαν πάρα πολύ τα omega (πχ. 231.10.42.21.06.001, 231.13.42.21.06.001, 2803.80.37 ή και 4875.50.01 κλπ), αλλά δεν ξέρω μήπως με τα κριτήρια και τις απαιτήσεις μου θα ήταν λογικό να κινηθώ προς άλλη μάρκα, Tag, Longines κλπ. Επίσης αν μπορεί κάποιος να μου πει καταστήματα στην αθήνα που να έχουν αρκετά ρολόγια που να μπορώ να δω από κοντά, ώστε να δω πώς είναι στην πραγματικότητα τα χρώματα, bracelets κλπ. (και από πμ, αν προτιμάτε :)). Ελπίζω να σας έδωσα όλα τα στοιχεία του.... προβλήματος ;D αν όχι, απλώς ρωτήστε, μια και δεν έχω και τόσο καλή γνώση του αντικειμένου και πιθανώς να ξέχασα σημαντικές παραμέτρους. :)

Ευχαριστώ πολύ,
Μενέλαος

ps. ποια η διαφορά ανάμεσα στον 2500 και τον 8500 της omega? Και... ποιος αξίζει τελικά περισσότερο; :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για την αγορά ρολογιού με 1500-2000€
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 28, 2010, 07:40:06 μμ »
ps. ποια η διαφορά ανάμεσα στον 2500 και τον 8500 της omega? Και... ποιος αξίζει τελικά περισσότερο;

Η 2500 εξοπλιζει ρολογια που ανηκουν σε κατηγορια τιμων ,μεσα στο range που εχεις θεσει.ΕΤΑ+co-axial

Specifications
Caliber: 2500
Base Movement: ETA 2892-A2
Power Reserve: 44-48 Hours
Jewels: 27 Jewels

ETA 8500,νεα μηχανη ,για πιο υψηλα "κυβικα" ,που στο μελλον λενε,οτι θα αποτελεσει το σημειο αναφορας,για ολη την γκαμα ρολογιων της ομεγα.

Ενα ομεγα με την 2500 ειναι μια καλη επιλογη .Αγαπητο κομματι στο φορουμ μας,ειναι το planet ocean,αλλα γι'αυτο ας μιλησουν οι κατοχοι του, εν λογω μοντελου

Αποσυνδεδεμένος menelaos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 28, 2010, 08:23:20 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν ειμαι και ο μεγαλύτερος fan των planet ocean, για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ κάτι τύπου Aqua Terra. Βλέπω μάλιστα και ορισμένα με καλές τιμούλες (για τα δικά μου μέτρα), αν και για να είμαι ελικρινής (πείτε με... ρηχό αν θέλετε ;D) τα μοντέλα με 8500 και transparent back με τρελαίνουν ;D ;D ;D Γενικώς ανέκαθεν λάτρευα οποιοδήποτε τέτοιο feature σε ρολόγια που σου επιτρέπει να δεις μέσα, ακόμα κι αν ήταν από.... το κουμπάκι στο πλάι  ;D ;D ;D οπότε είναι το φετίχ της υπόθεσης ;D ;D Όσοι έχουν πάντως επαφή και με τα planet ocean, και αν κατάλαβα καλά είναι αρκετοί, προτείνετε ελεύθερα :) Κοιτάζω βέβαια παράλληλα και το dedicated thread για τα Omega.

Παίδες οποιαδήποτε γνώμη και πρόταση (καθώς και για συγκεκριμένα καταστήματα, είτε στην Αθήνα, είτε και αξιόπιστα online καταστήματα στις ΗΠΑ) θα μου είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη! :)

Αποσυνδεδεμένος menelaos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 29, 2010, 12:42:28 πμ »
Να κάνω και άλλη μια ερωτησούλα...; Σε μετρητά, τι τιμή μπορώ να πετύχω στα Aqua Terra με 8500 και τι τιμή στα Aqua Terra με 2500; Πληρωμή cash, στο χέρι.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 29, 2010, 01:27:22 πμ »
Σίγουρα -25% από τη λιανική, αν το παλέψεις και 30%...

Για Ω δεν θα έχεις όφελος σε αγορά από εξωτερικό. Σε Τag ναι.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος menelaos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 29, 2010, 05:35:09 μμ »
Λοιπόν, κατέβηκα σήμερα σε ορισμένα μαγαζιά και είδα ρολόγια! :) Πρώτα απ'όλα όντως μου φαίνεται λίγο καλύτερο το μεγάλο μέγεθος απ'το mid-size. Δεύτερον βλέπω ότι Aqua Terra με 2500 δεν έχει σχεδόν κανείς, έχουν φύγει όλα, εκτός ίσως από κάποια ελάχιστα κομμάτια που δε μου αρέσουν κιόλας. Άρα αν Aqua Terra ==> 8500. Αυτό σημαίνει και περισσότερα χρήματα βέβαια...

Από την άλλη, είδα από κοντά και κάποια Longine και μερικά Tag (Carrera). Δε μου φάνηκαν άσχημα. Θα ήθελα όμως τη γνώμη σας. Είναι καλή ιδέα να κινηθώ προς τα εκεί αν βρω κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον; Ή θα είναι step down απ'τα omega που κοιτάω...;

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 29, 2010, 06:30:12 μμ »
για πρωτο ρολοϊ, αν η τιμη δεν αποτελει προβλημα, μεινε στα Ω..
κ καλωσηλθες στην παρεα!!   :)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος menelaos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 04, 2010, 03:20:36 μμ »
Παρεμπιπτόντως, να πετάξω στο παιχνίδι και το IWC Spitfire Mark XVI? Πώς το βλέπετε σε σχέση με το Aqua Terra?

(έχω ψιλοκαταλήξει στα καινούρια Aqua Terra με τον 8500, οπότε μια σύγκριση ανάμεσα σ'αυτά και το XVI θα μου ήταν χρήσιμη :))

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 04, 2010, 05:47:39 μμ »
Παρεμπιπτόντως, να πετάξω στο παιχνίδι και το IWC Spitfire Mark XVI? Πώς το βλέπετε σε σχέση με το Aqua Terra?

(έχω ψιλοκαταλήξει στα καινούρια Aqua Terra με τον 8500, οπότε μια σύγκριση ανάμεσα σ'αυτά και το XVI θα μου ήταν χρήσιμη :))

το XVI ειναι 39mm. Αν δεν εχεις προβλημα με το μικρο μεγεθος του (εγω το θεωρω ιδανικο για το χερι μου) θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα. Και το omega εξαιρετικο αλλα κατ' εμε το iwc πολυ πιο ομορφο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 04, 2010, 05:53:23 μμ »
Μηχανικά, o cal. 8500 είναι φρέσκο και δυνατό προϊόν, το καμάρι της Omega. Ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί στο χρόνο, αλλά προβάλλεται ως πολλά υποσχόμενος.
Το Mark φορά μηχανή βάση ΕΤΑ. Χιλιοδοκιμασμένη, χρόνια "στο κουρμπέτι" και περιποιημένη υπολοποίηση από την IWC.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 04, 2010, 06:23:24 μμ »
Οmega θα επέλεγα...και από μηχανή και από εμφάνιση...το ΙWC έχει βέβαια το όνομα, είναι όμως και πολύ μικρό νομίζω,,,

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 04, 2010, 08:01:25 μμ »
Φιλε μου Μενελαε επειδη βλεπω εχεις ενδοιασμούς να πας σε μεγαλο σχετικα ρολοι πηγαινε σε καταστημα που πουλαει casio των 20-30+ ευρω παρε ενα με διαμετρο 44+mm και φορεσε το 1-2 εβδομαδες και θα δεις οτι θα αλλαξεις συντομα γνωμη. Το πολυ πολυ να χασεις 20 ευρω αν δεν σε πεισει το μεγεθος. Σου μιλαει καποιος μου μεχρι περυσι φορουσε ενα adidas 36αρι σε 19αρι καρπο(εεεεεεεεελεος) και τωρα φοραει 45αρι .