Αποστολέας Θέμα: REVOLVER (Orient Star 200m diver - WZ0371FD)  (Αναγνώστηκε 10732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
REVOLVER (Orient Star 200m diver - WZ0371FD)
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 11:07:35 μμ »

H ιστορία ξεκίνησε από ένα λάθος του Κομπαγιάσι (SeiyaJapan.com). Ο φίλος μου ο Τάσος (xtasos) έκανε παραγγελία ενός κίτρινου Orient Star 200m diver και ο Κομπαγιάσι του έστειλε 2.
Βέβαια αυτήν την περίοδο ο συγκεκριμένος πωλητής ήταν στην κοσμάρα του. Είχε μπερδέψει τις παραγγελίες και άλλες φορές έλεγε ότι έστειλε δυο ρολόγια, άλλες ένα και άλλες "θα δούμε". Ισως είχε πολύ δουλειά λόγω του "νέου έτους για τους κινέζους".

Βέβαια, εδώ να πω, ότι δεν έβαλα το βιντεο με τους πυροβολισμούς για να τον απειλήσω για το λάθος αλλά ήθελα να βρω κάτι που να ταιριάζει με το nick του ρολογιού που είναι revolver, λόγω της σχεδίασης της περιστρεφόμενης στεφάνης.

Οπως ήδη σκέφτηκαν ορισμένοι, μόλις άκουσα τα νέα η αντίδραση ήταν "το κρατάμε. Ας κάνει τον λογαριασμό"  ;D  Ενα ρολόι που ηθελα πολύ και που φαινόταν Completely sold out & discontined σε κάποιους εμπόρους, ερχόταν να με βρει από μόνο του.
Αν δεν είναι αυτό κάρμα, ή πεπρωμένο, ή ριζικό ή κισμέτ τότε τι είναι;

(Αυριο θα σας περιγράψω το ρολογάκι μου, θα έχω και φωτογραφίες, γιατί σήμερα τα έχω παίξει από τη δουλειά. Πάντως ευχές δέχομαι με χαρά και ανυπομονησία από τώρα  ;D )

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: REVOLVER (Orient Star 200m diver - WZ0371FD)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 12:07:10 πμ »
Με λίγα λόγια φίλε, το ρολόι ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου κι έπεσε στο χέρι σου!!! Πως να του πείς όχι;  ;D

Καλοφόρετα λοιπόν, να τα χαίρεστε και οι δυό σας και αναμένουμε τις φωτό ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος doctor_pan

• Ωρολογίτις...
  • 38mm case
  • Τι ωραία μπλιμπλίκια!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 12:14:06 πμ »
Καλοφόρετα!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 06:57:31 πμ »
Τυχερε Κωστα να το χαιρεσε με υγεια,καλοφορετο φιλε ;)

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 07:11:22 πμ »
καλοφορετο φιλαρακι!
παντα τετοια!! :)

Αποσυνδεδεμένος xtasos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 08:39:30 πμ »
Κι εγώ από την μεριά μου ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας ... το δύσκολο έργο του review το αφήνω στα έμπειρα χέρια του φίλου Κώστα (grecellin), πάντως το ρολογάκι είναι πανέμορφο ...

ΥΓ: ...Μακάρι πάντα στην ζωή μας να ζητάμε ένα προιόν και τελικά να παίρνουμε δύο ... αν και το δεύτερο ήταν δώρο τα πράγματα θα ήταν ακόμα πολύ καλύτερα !!!...

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 09:20:49 μμ »
AAAAAA και εμενα μου ηρθα ν δυο αλλα τα ηθελα ....καλοριζικο !!!!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 01:35:58 πμ »
Mε τι κριτήρια να μιλήσει κάποιος για ένα ρολόι που είναι φτιαγμένο για τις εκτός Ευρώπης αγορές; Οι περισσότεροι φίλοι, μέλη του my watch, έχουν εμπειρεία από δεκάδες ρολογάρες αλλά όχι από orient και ειδικά της σειράς star και πάνω. Αν για παράδειγμα είχαμε για μηχανή μια 2824, όλοι θα ήξεραν εκ των προτέρων τι ακριβώς παιζει.
Θα βάλω λοιπόν ένα και μόνο κριτήριο. Την κανονική τιμή του ρολογιού που ήταν περίπου 700 $. Και θα το συγκρινω με τα 5-10 ρολόγια (ελβετικά, γερμανοελβετικα ή ιαπωνικά) που έχω ζήσει μαζί τους και η χρηματική τους αξία ήταν ως αυτό το όριο.  Οπότε σχόλια του τύπου "είναι το καλύτερο ή το χειροτερο που υπάρχει" θα γίνουν σε σχέση με το seastar αλλά όχι το seamaster ή submariner.
Ελπίζω να είμαι και ειλικρινής σε ότι πω αλλά παιδιά όπως καταλαβαίνεται "θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει".

Πρώτη εντύπωση

Το WZ0371FD είναι ένα μεγάλο ρολόι. 44 mm χωρίς την κορώνα. Είναι και αρκετά χοντρό 14.8mm. Γεμίζει το χέρι θα έλεγα αλλά αυτό εξαρτάται και από το χέρι. Εχει πάντως ένα κακό, που το έχω ακούσει και για το πορτοκαλί monster. Δείχνει πιο μικρό από ότι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να οφείλεται στην πολύ φαρδιά περιστρεφόμενη στεφάνη που μειώνει σημαντικά το μέγεθος του καντράν. Βάλτε στην εξίσωση και το κίτρινο χρώμα που "βγάζει μάτια". Στο τέλος μένει η αίσθηση ότι το ρολόι είναι όσο και το καντράν του. Τα άλλα που κάνουν εντύπωση είναι η πολύ μεγάλη βιδωτή κορώνα στο 4, η ένδειξη power reserve πάνω δεξιά και η σχεδίαση της περιστρεφόμενης στεφάνης που θυμίζει μύλο περίστροφου.

Kάσα
Η κάσα είναι ατσάλινη, βουρτσισμένη πάνω και γυαλισμένη στο πλάι. Από το πλάι έχει καμπύλες που μου θυμίζουν κάπως seiko skx 007/009.  Εχει τρύπια "αυτάκια" κάτι που βοηθάει την ευκολη και ασφαλή αλλαγή λουριών, αν και δεν είναι ρολόι που σηκώνει πολλά λουράκια. Οι βραχίονες είναι γεμάτοι και εννοώ το κομμάτι που σε άλλα ρολόγια μπαίνουν τα extra κομμάτια του μπρασελέ. Αυτό έχει 2 πλεονεκτήματα. Κάθε λουράκι του εμποριου μπαίνει και εφάπτεται ακριβώς, χωρίς κενά. Δεύτερον ανεβάζει τρομερά την αίσθηση ποιότητας. Η οποία αίσθηση είναι απίστευτη. Νομίζεις ότι φοράς ένα μασίφ κομμάτι ατσάλι. Ισως να είναι το βάρος του, ίσως τα βουρτσισμένα σημεία, ίσως ότι δεν υπάρχει πουθενά η παραμικρή ατέλεια. Το αποτέλεσμα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Συγνώμη seastar αλλά μπροστά του είσαι το ελαφρύ ιππικό απέναντι στους  κατάφρακτους.

Στεφάνη
Με μεγάλη αγάπη θα έλεγα απαράδεκτη. Πολύ ελαφριά σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Επίσης γυρίζει πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να χάνεται η ρύθμιση που έχει επιλέξει ο κάτοχος.

Καντράν
Υπάρχει σε κίτρινο, μπλε και μαύρο. Εχω δει από κοντά μόνο το κίτρινο και είναι υπεροχο σαν χρώμα. To σχέδιο του πάντως βγάζει μια χαρά (χαζοχαρούμενο θα έλεγα) που δεν ταιριάζει σε πιστοποιημένο diver. Το χαμόγελο του power reserve να είναι; το σχήμα της ένδειξης στο 12 να είναι; ή μήπως το βεραμάν χρώμα του lume; Οπως και να έχει έχουμε μια cult δημιουργία από την orient και δηλώνω ερωτευμένος και πάλι.
Κουσούρι υπάρχει φυσικά και είναι το γεγονός ότι η ημερομηνία στο 9 είναι μικροσκοπική. Δεν τη βλέπεις με τίποτα.
Η ένδειξη του power reserve είναι ανάγλυφη κατι που την ομορφαίνει, έστω και αν είναι εντελώς "κουφό" να υπάρχει σε καταδυτικό ρολόι.
Οι κουκίδες για τις ενδειξεις της ώρας είναι φανερά ανάγλυφες και έχουν ένα περίβλημα που άλλοτε μοιάζει μαύρο και άλλοτε ασημί.
Τα γράμματα (orient star, automatic, 200m) είναι τυπωμένα και λιτά, το S έχει αντικαταστησει τα λιοντάρια ενώ το κόκκινο χρώμα για το 200m υποδηλώνει πιστοποίηση καταδυτικού.
Οι δείκτες τυπικοι ιαπωνικοί για diver ρολόγια.

Κρύσταλο
"Crystal glass with non-reflective coating" το δίνουν και είναι επίπεδο, αρκετά χοντρό υποθέτω με την αφή και κυρίως non-reflective. Ουσιαστικά κοιτάς το καντράν και νομίζεις ότι δεν υπάρχει τζάμι.
Πιστεύω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ρολόγια αφού αναβαθμίζει την εικόνα τους όσο δεν παίρνει.

Κορώνα
Είναι βιδωτή, πολύ μεγάλη και λειτουργεί πολύ εύκολα και με ακρίβεια. Και στο βίδωμα και στις ρυθμίσεις. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις βιδωτές της orient, εδώ ακόμα περισσότερο έστω και αν αιτία είναι το μέγεθος που επιτρέπει καλό πιάσιμο.

1) Tρύπες στα αυτάκια.
2) Βραχίονες γεμιστοι.
3) Η σφαίρα στο μύλο.
4) Ανάγλυφες κουκίδες.
5) Ανάγλυφο power reserve.

Μηχανή
Ποιος νοιάζεται; Πάντως όχι εγώ.
Τυπικά είναι:
Movement: 21 Jewels Automatic
Accuracy: +25/-15 sec per day
Power Reserve: 40h
Στην πράξη περιμένω μια μηχανή με εξαιρετική ακρίβεια, ανθεκτική, που θα φορτίζει ταχύτατα. Το τελευταίο το διαπίστωσα ήδη. Μετά από 12 λεπτά αργού περπατήματος  η ένδειξη από το 0 πήγε στις 10 ώρες. Τώρα έχει κολήσει στις 40.
ΔΕΝ θα μου λείψει η δυνατότητα κουρδίσματος από την κορωνα
Θα μου λείψει, όμως, η δυνατότητα hack για γρήγορη και ακριβή ρύθμιση όταν χρειάζεται.

Lume

Aπαραίτητο σε ένα diver, απαραίτητο και για να δωθεί πιστοποίηση. Αρα είναι δεδομένα καλό.
Δεν εντυπωσιάζει με την ένταση του (καμμία σχέση με τους φακούς της seiko) αλλά έχει μεγάλη διάρκεια και διεγείρεται ακόμα και με ελάχιστο φως.

Λουράκι
Το ρολόι ήρθε με rubber strap, επιπέδου seiko, δηλαδή πολύ καλύτερο από αυτό που έχει το mako. Oλα καλά. Αμέσως αντικαταστάθηκε από μαυρο δερμάτινο που θυμίζει λουράκι u-boat.

Tι λείπει;
Το σπυρί στο 2  ;D  Θέλει ερώτημα;

Συμπέρασμα
Για τον καταναλωτή ουσιαστικός αντίπαλος των orient είναι το αντιστοιχο αυτόματο seiko. Τα seiko φτιάχνονται για φοριούνται από πολλούς. Συνήθως έχουν πολύ αδιάφορο σχεδιασμό. Οι λίγες εξαιρεσεις σε μερικές εκατοντάδες μοντέλα που κυκλοφορούν κάθε χρόνο μοιαζουν να προήλθαν από κάποιο λάθος και όχι από επιλογή.
Τα orient -με την ξεχωριστή και έντονη προσωπικότητα αλλά και τα κουσούρια τους- απευθύνονται σε μικρότερο κοινό που τα λατρεύει.
Συνολικά το θεωρώ το ποιοτικότερο ρολόι που έχω αποκτήσει και φοβάμαι ένα από τα τελευταία original orient. Tα μαντάτα δεν είναι καλά. Η νεα μαμά seiko φαίνεται ότι θέλει να κάνει την orient εναν μικρό και φθηνότερο κλώνο της.
Δεν φοριέται εύκολα παντού και αυτό νομίζω θα ίσχυε ακόμα και αν είχε μαύρο καντράν. Παρόλα αυτά έχω μείνει πολύ εντυπωσιασμένος. Κρίμα για την πολιτική της εταιρείας να μην φέρνει στην Ευρώπη τα καλά κομμάτια σε τιμές ανάλογες της Ασίας και της Αμερικής. Πιστεύω πως και άλλοι θα είχαν παρόμια άποψη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 26, 2010, 10:07:17 πμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 02:01:56 πμ »
φωτο!φωτο!ακομα?????

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 02:11:04 πμ »
βρε καλώς τα παιδιά!

μόνο όταν φόρεσα το δικό μου orient κατάλαβα τί πάει να πει γρήγορη φόρτιση.
Με τέτοιες μηχανές 10 λεπτά κάθε δύο μέρες είναι αρκετά και...καταργούμε τους winders.
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 10:00:56 πμ »
Ένα πληρέστατο και ευχάριστο στην ανάγνωση review. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; :up:

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 05:13:39 μμ »
πανεμορφο φιλαρακι!
καλοφορετο με υγεια το τερας!!

φαινεται παρα πολυ ποιοτικο ;)

οι φωτο και η περιγραφη σουπερ  :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος isidoros

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 06:54:34 μμ »
Καλοφορετο φιλε grecellin να το χαιρεσαι.
Για το review απλα  :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 27, 2010, 12:53:23 πμ »
Ωραίο ρολόι, κατατοπιστικότατη παρουσίαση. Καλοφόρετο.  :) :)

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 27, 2010, 06:15:22 μμ »
βαλτος εισαι ?να μας κανεις ζημια .....καλοριζικο !!!!

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος xtasos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 01, 2010, 03:48:44 μμ »
Καλοφόρετο βρε φίλε (και σε σένα αλλά και σε μένα  ;) :D ;) )
Και να δείχνει μόνο καλές ώρες !!!... όπως είχε κάποιος πρωτοπεί εδώ μέσα  ;) ... όνομα δεν λέμε υπολείψεις δεν θίγουμε ... ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 01, 2010, 04:53:39 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστούμε για τις ευχές.

Τάσο περιμένω να σχολιάσεις που συμφωνείς και που διαφωνείς με τις απόψεις μου. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 01, 2010, 04:56:31 μμ »
Κωστα,αλλες φωτο δεν εχει? ???

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 01, 2010, 07:03:07 μμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 01, 2010, 07:12:57 μμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 01, 2010, 08:35:03 μμ »
Αυτα ειναι τα καλα :o