Αποστολέας Θέμα: ποιοτητα ρολογιων.αποψεις,εμπειριες.  (Αναγνώστηκε 4291 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
ποιοτητα ρολογιων.αποψεις,εμπειριες.
« στις: Ιανουάριος 18, 2010, 12:29:19 πμ »
http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=132&Sel_ID=26#132

Ευχαριστώ. Εναλλακτική της Hamilton θα έλεγα. Πάνω κάτω ίδιες τιμές, ενώ χρησιμοποιεί και μηχανισμούς της Unitas και όχι μόνο ΕΤΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 01:33:17 πμ από george_ »
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Τι φοράμε σήμερα????
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 10:15:00 πμ »
   Ευχαριστώ. Εναλλακτική της Hamilton θα έλεγα.

Φίλε μου η Steinhart έχει δρόμο ακόμη μέχρι να αποτελέσει εναλλακτική της Hamilton.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 12:28:39 πμ »
Φίλε μου η Steinhart έχει δρόμο ακόμη μέχρι να αποτελέσει εναλλακτική της Hamilton.

Ίσως χρειάζεται και την κατάλληλη διαφήμηση...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 02:48:55 πμ από george_ »
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:17:00 πμ »
Ίσως χρειάζεται και την κατάλληλη διαφήμηση...

Και καλύτερο έλεγχο ποιότητας, ενίσχυση/βελτίωση του after sales, κ.λπ., κ.λπ.

PS: Τα τελευταία 3-4 μηνύματα καλό θα ήταν να μεταφερθούν στο thread της steinhart. Κανάς mod ρε παιδιά!  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 02:48:19 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ποιοτητα ρολογιων.αποψεις,εμπειριες.
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:36:04 πμ »
ενα νεο θεμα

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:49:02 πμ »

PS: Τα τελευταία 3-4 μηνύματα καλό θα ήταν να μεταφερθούν στο thread της steinhart. Κανάς mod ρε παιδιά!  ;D

+1
...και μακράν μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις κιόλας, μεγαλύτερο όνομα και ιστορία, καλύτερη μεταπώληση κλπ κλπ

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 02:47:59 πμ από george_ »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:55:56 πμ »
 Δεν διευκρίνησα ότι τη θεωρώ.. ''εναλλακτική'', στο θέμα του στυλ. Φυσικά δεν αμφιβάλω και συμφωνώ με τα λεγόμενά σας.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 02:38:14 πμ »

Κωλοχτύπα* να γίνει η Steinhart , Hamilton δε γίνεται.

*ανήκει στην οικογένεια των καραβιδοειδών. Γίνεται ωραία μακαρονάδα.

(H έκφραση είναι "κλεμμένη" από τον blackbird στο θέμα Ω - rolex)

Και εξηγουμε για να μην παρεξηγηθώ

- είμαι ευχαριστημένος πελάτης της steinhart, αλλά έχω παραπονακια από την hamilton

αλλά

- η μια είναι οικογεννειακή επιχείρηση και η άλλη είναι βιομηχανικός κολοσος με ένα ακόμα μεγαλύτερο κολοσό απο πίσω της, που την αγαπάει και την φροντίζει όσο δεν παίρνει. Πρόσβαση δηλαδή σε ότι χρειάζεται από το υπόλοιπο γκρουπ (μηχανές, έρευνες, σχεδιαστές, κτλ, κτλ)

- η μια προσπάθησε να αποκτήσει πελάτες μέσω ιντερνετ και κυρίως μέσα από τα φόρα. Η άλλη έχει από πίσω της τη μεγαλύτερη ιστορία και κύρος από τις αμερικάνικες εταιρείες. Την ξέρουν και οι πέτρες ή έχουν "γουστάρει" τα ρολόγια της στις μισές ταινίες του hollywood. Oι American Made Hamilton Caliber 917-921-945 (unitas based πρέπει να είναι  http://tourbywatches.com/shop/page/5?sessid=SI0jJSeC7tACxpU6Fzr9UKOhJ6lvPXKeuPpw8Rr1X1PWFZSVemF8hPXZGyYkTpfS&shop_param= ) ας ψάξει κάποιος να δει πόσο περιζήτητες είναι και πόσο χρεώνονται.

- το δίκτυο αντιπροσώπων είναι πολύ σημαντικό πράγμα στην αγορά. Χρειάστηκες κάτι; σου χάλασε; Πας στον AD ή τον αντιπρόσωπο και βρίσκεις λύση. Είχαμε θέμα στο φόρουμ -με hamilton νομίζω- που κάποιος "χασάπης" αλλαγέας λουρακιων, έξησε την κάσα. Η αντιπροσωπεία το ταχτοποίησε. Σκέψου κάτι ανάλογο με steinhart. Στείλε mail, συννενοήσου, στείλε το ρολόι, περίμενε το ρολόι....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 02:47:36 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 03:01:21 πμ »
ναι οκ,αλλα ο συνηγορος του

θα πει οτι η Hamilton  του τωρα,δεν εχει καμμια σχεση με την εταιρια του τοτε !Τωρα ανηκει στο γκρουπ και καλυπτει μια κατηγορια  ρολογιων ,ενα συγκεκριμενο target group.Ας δουμε την Certina του τωρα και ποια ηταν η εταιρια καποτε!Δεν υπαρχουν μονο θετικα ,στο να ανηκεις σε ενα πολυ μεγαλο γκρουπ!Ειναι λιγο χωνευτηρι μερικες φορες.Φυσικα παω σε μια μικρη εταιρια με το ρισκο που θα παρω ,γιατι ισως βρω κατι διαφορετικο που μου εκανε κλικ.Τωρα για το σερβις ,δεν ειναι ολες οι μικρες το ιδιο.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 03:11:18 πμ »
ναι οκ,αλλα ο συνηγορος του grecellin θα πει ότι δεν πρόσεξες τη δεύτερη παράθεση από τον Xάρη:

ούτε το πόσο την αγαπάει ο Hayek την hamilton

Ο συνήγορος το λέει...όχι εγώ  ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 04:41:04 πμ »
A priori αναγνωριζω στο ποστ μου,το αυτονοητο και ειναι αυτο που αναφερεις στο δικο σου,μεσω της παραθεση του Χαρη.

Με το δεδομενο αυτο λοιπον,που ειναι αποδεκτο για ολους μας,παραθετω το παρακατω

Δεν υπαρχουν μονο θετικα ,στο να ανηκεις σε ενα πολυ μεγαλο γκρουπ!Ειναι λιγο χωνευτηρι μερικες φορες.Φυσικα παω σε μια μικρη εταιρια με το ρισκο που θα παρω ,γιατι ισως βρω κατι διαφορετικο που μου εκανε κλικ.Τωρα για το σερβις ,δεν ειναι ολες οι μικρες το ιδιο.

Να πω ξανα,οτι τις περισσοτερες φορες ,δεν ειναι τοσο μεγαλο το χασμα με πολλες μικρες εταιριες που πωλουν μεσω ιντερνετ.Ενας απο τους λογους που  υπαρχει το θεμα αυτο,ειναι για να μπορεσουμε να συλλεξουμε τις εμπειριες των μελων

Θα πω για την εμπειρια μου με την sinn(14.000 ρολογια το χρονο) πριν 6 χρονια και οχι τωρα που ειναι πολυ πιο γνωστη και μουρη.Ειχα παραπονο με το ρολοι και μου εστειλαν νεο,το χτυπησα και μου το εφτιαξαν δωρεαν,πηγαινε μπροστα και τους το στειλα για ρυ8μιση!!!Με λιγα λογια ?ΔΕν θα στο εκανε καμμια μεγαλη εταιρια.Νομιζω οτι και ο φιλος Κωστας ειχε μια θετικη εμπειρια με την Guinand,αλλα καλυτερα να την αναφερει ο ιδιος

Υ.Γ Η Certina(DS) ειχε επισης ιστορια,αλλα σημερα δεν την αναγνωριζω.

http://www.vintagecertinas.ch/en/geschichteeng.html
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 04:58:46 πμ από george_ »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 05:15:31 πμ »
H sinn που κολάει στο ζήτημα "είναι η steinhart εναλλακτική της Hamilton";
Μια μικρή εταιρεία συμφωνώ ότι μπορεί να έχει πλεονεκτήματα (αλλά και μειονεκτηματα) λόγο μεγέθους. Πιστεύεις ότι η steinhart έχει τα πλεονεκτήματα (ή τα έχει αξιοποιήσει) που προκύπτουν από το μέγεθός της; Και αν δεν το έχει κάνει πως θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα της (ή μάλλον "θα μπορέσει ;")
Και μη ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, με την νεα πολιτκη μηχανών και parts του Hayek.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 11:34:15 πμ »
είναι η steinhart εναλλακτική της Hamilton";

Αναφερομαι στις μικρες εταιριες και το σερβις τους.

Να πω ξανα,οτι τις περισσοτερες φορες ,δεν ειναι τοσο μεγαλο το χασμα με πολλες μικρες εταιριες που πωλουν μεσω ιντερνετ

grecellin:

Και μη ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, με την νεα πολιτκη μηχανών και parts του Hayek.

Τα parts εχουν παρει μεγαλη αυξηση και καποια στιγμη θα τα κοψουν προς 3ους.μηχανες?οπως εχω αναφερει και στο παρελθον ,πολλοι το εχουν γυρισει στην σελιτα ηδη

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 11:43:27 πμ από george_ »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:10:54 μμ »
Αναφερομαι στις μικρες εταιριες και το σερβις τους.
Και εγώ αναφέρομαι στη steinhart ρε Γιώργο. Κάθε εταιρεία είναι διαφορετική και την αντιμετωπίζω ξεχωριστά. Και δεν μίλησα μόνο για το σέρβις στην αρχική τοποθέτηση.

πολλοι το εχουν γυρισει στην σελιτα ηδη
Ναι αλλά η steinhart -όπως θυμάσαι- πήγε να το γυρίσει στην claro 888
Oσο για τη σελιτα σήμερα αν είιχες δυνατότητα επιλογής θα προτιμούσες ΕΤΑ ή σελιτα;
Κοιτάζoντας oris τα Χριστούγεννα το πρώτο ξεκαθαρισμα ήταν "έξω τα σελιτα based, μέσα τα ΕΤΑ based".

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:47:39 μμ »
μιλαμε για διαφορετικα θεματα ;)

ολα οκ

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 11:00:49 μμ »
A priori αναγνωριζω στο ποστ μου,το αυτονοητο και ειναι αυτο που αναφερεις στο δικο σου,μεσω της παραθεση του Χαρη.

Με το δεδομενο αυτο λοιπον,που ειναι αποδεκτο για ολους μας,παραθετω το παρακατω

Δεν υπαρχουν μονο θετικα ,στο να ανηκεις σε ενα πολυ μεγαλο γκρουπ!Ειναι λιγο χωνευτηρι μερικες φορες.Φυσικα παω σε μια μικρη εταιρια με το ρισκο που θα παρω ,γιατι ισως βρω κατι διαφορετικο που μου εκανε κλικ.Τωρα για το σερβις ,δεν ειναι ολες οι μικρες το ιδιο.

Να πω ξανα,οτι τις περισσοτερες φορες ,δεν ειναι τοσο μεγαλο το χασμα με πολλες μικρες εταιριες που πωλουν μεσω ιντερνετ.Ενας απο τους λογους που  υπαρχει το θεμα αυτο,ειναι για να μπορεσουμε να συλλεξουμε τις εμπειριες των μελων

Θα πω για την εμπειρια μου με την sinn(14.000 ρολογια το χρονο) πριν 6 χρονια και οχι τωρα που ειναι πολυ πιο γνωστη και μουρη.Ειχα παραπονο με το ρολοι και μου εστειλαν νεο,το χτυπησα και μου το εφτιαξαν δωρεαν,πηγαινε μπροστα και τους το στειλα για ρυ8μιση!!!Με λιγα λογια ?ΔΕν θα στο εκανε καμμια μεγαλη εταιρια.Νομιζω οτι και ο φιλος Κωστας ειχε μια θετικη εμπειρια με την Guinand,αλλα καλυτερα να την αναφερει ο ιδιος

Υ.Γ Η Certina(DS) ειχε επισης ιστορια,αλλα σημερα δεν την αναγνωριζω.

http://www.vintagecertinas.ch/en/geschichteeng.html

Πράγματι σε πρόβλημα που προέκυψε σε ρολόι πριν καλά καλά έρθει στα χέρια μου (ήταν εμφανές ακόμη και στο πρώτο άνοιγμα του κουτιού) η εν λόγω εταιρία ανταποκρίθηκε καλά και επαγγελματικά.

Θα ήθελα να προσθέσω την άποψη μου στο θέμα:
Η εξυπηρέτηση του πελάτη μετά την αγορά είναι σίγουρα συνάρτηση του μέγεθος και της οικονομικής επιφάνειας του κατασκευαστή αλλά όχι ικανή και αναγκαία, δηλαδή πολύ απλά μπορεί να αγοράσει κάποιος ρολόι από ένα μεγάλο κατασκευαστή και παρόλο που το σημείο εξυπηρέτησης βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα του, να μην βρει τη σωστή λύση και σύντομα. Παραδείγματα έχουμε λίγο πολύ όλοι μας (όχι μόνο με ρολόγια, βλέπε ηλεκτρικές συσκευές, Η/Υ, κινητά κλπ), όπου η αντιπροσωπεία προφασίζεται ότι τους κατέβει για να γλιτώσει το κόστος μίας εγγύησης ή μιας επισκευής. 

Αντίθετα ο μικρός λόγο της περιορισμένης του δύναμης και της πιο προσωπικής σχέσης με τους πελάτες του (δείτε πόσοι μικροκατασκευαστές είναι ενεργά μέλη στο WUS) δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος μίας μαύρης διαφήμισης οπότε ακόμη και ο πελάτης να φταίει, όταν το κόστος είναι λογικό το βλέπουν ως ευκαιρία διαφήμισης και επισκευάζουν δωρεάν. Φυσικά δεν το συζητάμε για περίπτωση αστοχίας μέσα στην περίοδο εγγύησης.

Το να έχεις κατάστημα δίπλα σου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Ειδικά για κάτι σαν το ρολόι το οποίο πέρα από την εγγύηση του σχεδόν σίγουρα θα αποσταλεί στο συνεργείο περιοδικά.
Όπως και να το κάνουμε με το ταχυδρομείο δεν είναι πάντα εύκολα...

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα συμφωνήσω πως η Steinhart δεν θα γίνει ποτέ Hamilton διότι πολύ απλά η δεύτερη έχει την τύχη να ανήκει σε ένα γκρούπ το οποίο έχει από ότι φαίνεται αποδείξει πως ξέρει να ελέγχει τα τοπικά δίκτυα πωλήσεων και υποστήριξης του.
Ως εκ τούτου έχει καταφέρει να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά της ενσωμάτωσης της σε έναν πολυπληθή και απρόσωπο οργανισμό όπως η Swatch.
Δεν είναι και λίγο πράγμα.

Δυστυχώς με την πολιτική μειωμένης διανομής της swatch σε συνδυασμό με την έναρξη παραγωγής φθηνών μηχανικών μηχανισμών ETA swiss made (ήταν τυχαία συνδεδεμένα τα δύο γεγονότα), βλέπω ακόμη χαμηλότερες τιμές από τους μικρούς και σταδιακό θάνατο.
Μακάρι να μπορέσουν να μπούνε σφήνα εταιρίες όπως η selita και να πιέσουν το γκρούπ τιμολογιακά προς όφελος μας.

"Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας....."
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....