Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια στην επιλογή ρολογιού  (Αναγνώστηκε 14623 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
Απ: Βήθεια στην επιλογή ρολογιού
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 11:29:43 μμ »
 :) το MONACO κατ εμε, απλως υπεροχο (το απλο)
ομως σε καποια ..χερακια ισως πεσει λιγο μικρουλι  :D

η Tag Heuer γενικοτερα, καπως ακριβουλα..  ;)

Longines κ Hamilton απεριοριστες επιλογες
κ πολυ καλη αναλογια value for money  ;)  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 11:38:01 μμ »
Φίλε μου νομίζω ότι βαδίζεις σωστά δοκιμάζοντας διάφορα ρολόγια και βλέποντάς τα στο χέρι σου.

Το Longines που σου άρεσε είναι αυτό

και το Ταg Heuer αυτό

Και τα δύο είναι όμορφα ρολόγια από αξιόλογες εταιρείες με το Longines πιό value for money. Είναι όμως τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
Δεν ξέρω αν έχω συμπεράνει σωστά αλλά νομίζω πως είσαι νέο παιδί, εννοώ κάτω από 25-30 χρονών. Αν είναι έτσι, τότε μεταξύ των δύο ασυζητητί το Μonaco ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 11:49:01 μμ »
  Πολύ καλή επιλογή το  Monaco, αλλά αν δεν φτάνει το buget σου, τότε κοίταξε τα Hamilton!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 12:55:39 πμ »
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας! :)
Μήπως γνωρίζετε την τιμή του "Baume et Mercier Classima Executives         
8692";
Γενικά νομίζω οτι τέτοιου τύπου, ίσως λίγο ρετρό, όπως και το Longines μου τραβάνε περισσότερο το μάτι....

Είμαι 27, αυτός ο τύπος ταιριάζει, λοιπόν, σε μεγαλύτερες ηλικίες;

Σίγουρα, πάντως θέλω να δω κι άλλα που έχω τσεκάρει στο internet, και φυσικά να τα ξαναδω κι αυτά και να μελετήσω όλα τα δεδομένα πριν καταλήξω, οπότε έχω αρκετό δρόμο μπροστά μου!

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 12:57:55 πμ »
το 8692 μ αρεσει πολυ και θα το ποσταρω μολις το παρω απο το σερβις,υποθετω γυρω στα 2000.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 01:53:05 πμ »
Είμαι 27, αυτός ο τύπος ταιριάζει, λοιπόν, σε μεγαλύτερες ηλικίες;

Προς Θεού, ο καθένας έχει το στυλ του στο λούκ, το ντύσιμο, τους τρόπους, την παρουσία του γενικά. Απλά νομίζω πως έχεις χρόνια μπροστά σου για τέτοια ρολόγια και ίσως θα έπρεπε να δεις κάτι πιό μοντέρνο και νεανικό. Εννοείται βέβαια πως αυτό που αρέσει σε σένα για σένα είναι και το σωστό ;)

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 12:51:32 μμ »
Δεν ξέρω αν έχω συμπεράνει σωστά αλλά νομίζω πως είσαι νέο παιδί, εννοώ κάτω από 25-30 χρονών. Αν είναι έτσι, τότε μεταξύ των δύο ασυζητητί το Μonaco

Εμένα πάντως που είμαι λίγο μεγαλύτερο παιδί (31) μου αρέσει πιο πολύ το Longines!
Αυτό της φώτο ή το  L2.648.4.78.6.  Επίσης  L3.644.4.56.6 από Hydroconquest. 

Καλή συνέχεια στις βόλτες! 
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 01:17:07 μμ »
Συμφωνώ με GiannishH, θα έλεγα να πάρεις κατι πιο aggressive, οπως omega seamaster quartz ktl και αν θέλεις κατι κλασσικό με λεπτές γραμμές  καφέ λουράκι κτλ πάρε ενα hamilton open heart με 400Ε. Φυσικά ολα ειναι σχετικά και οι απόψεις δεν αποτελούν κατ'ανάγκη πρόταση αγοράς.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 02:32:30 μμ »
Στην ταινία Red Sun Rising (1994) η Det. Karen Ryder (Τerry Farrell) φοράει ένα Μonaco που τις άφησε ο πατέρας της. Τα σχόλια του πρωταγωνιστή ήταν πολύ μεγάλο, πολύ αντρικό και παλιό (vintage).
Σήμερα λέμε ότι είναι καλή επιλογή για ένα νέο παιδί, από πλευράς σχεδίου.
Τελικά μήπως το ρολόι είναι μέσα στα 5-10 all time Classics;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 11:12:35 μμ »

Τελικά μήπως το ρολόι είναι μέσα στα 5-10 all time Classics;

Εννοείται φίλε grecellin, για μένα τουλάχιστον είναι. Γι'αυτό και το παρακάτω θα έρθει στην κατοχή μου. Σε ένα, σε δύο χρόνια, πότε ακριβώς δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα έρθει ;)

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 11:22:12 μμ »
Γι'αυτό και το παρακάτω θα έρθει στην κατοχή μου. Σε ένα, σε δύο χρόνια, πότε ακριβώς δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα έρθει ;)

Στο ευχομαι φιλε μεσα απ' την καρδια μου, αλλα καπως δυσκολο με την 'CAL. 12', ειδικα στο χρονικο διαστημα στο οποιο αναφερεσαι!...   ;D
Πολυ αμφιβαλλω, εαν σε λιγον καιρο θα υπαρχει ακομη προς διαθεση στην αγορα...   :'(

Φιλικα,
Αρης
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 23, 2009, 04:53:56 πμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 23, 2009, 02:06:24 πμ »
Άρη νομίζω πως αυτό που έβαλα στη φωτό είναι αυτό που κυκλοφορεί. Μήπως να βάζαμε τους ντετέκτιβ να το ψάξουν; ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 23, 2009, 05:23:45 πμ »
-Σαφως φιλε, αλλα δεν ξερουμε για ποσον ακομη?!...   ???

Και αυτο εξαρταται απο το αποθεμα των μηχανισμων που προτιθεται να διαθεσει -αν οχι να ανακατασκευασει- η εταιρια...

π.χ. η επανεκδοση του 'ΜONACO-CΑL. 11' για τα 40 χρονια απο την παρουσιαση του μοντελου, παρηχθη μολις σε 1000 τεμαχια, ενω το αντιστοιχο 'GULF EDITION-CAL. 12' -που αρχικως ειχε αναφερθει οτι θα κυκλοφορησει σε 5000 τεμαχια και κατοπιν σε 4000- εντελει παρηχθη σε 2500 (!) 

-Θεμα μαρκετινγκ, πολιτικης της εταιριας?!...    :-\   ;D

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 02:15:56 μμ »
Κάνοντας μια βόλτα χθες απόγευμα για κάτι τελευταία πρωτοχρονιάτικα ψώνια βρήκα την ευκαιρία να δοκιμάσω μερικά ρολογάκια ακόμα!
Δοκίμασα λοιπόν Ω speedmaster και seamaster, κι ενώ περίμενα ότι το speed όπως το είχα δει στις φωτο θα μου άρεσε περισσότερο το sea μου έκανε πολύ καλύτερη εντύπωση!
Δοκίμασα επίσης κάποια Oris, μου γενικά άρεσαν αρκετά, πολύ προσεγμένα και ποιοτικά στα άπειρα μάτια μου, αλλά με το Artelier Skeleton εφαγα τρελή φρίκη!
Όση ώρα το είχα μπροστά μου καθομουν και χάζευα τον μηχανισμό να δουλεύει πίσω από τους δείκτες...αν με ρωτούσε κάποιος πως είναι το ρολόι αλήθεια δεν θυμάμαι να περιγράψω....μόνο τον μηχανισμό να δουλεύει μπορούσα να προσέξω εκείνη την ώρα!!!!

Έχω δοκιμάσει πια στο χέρι μου σχεδόν όλα τα ρολόγια που είχα τσεκάρει μέσω internet!
Παρόλαυτά μόνο κοντά στο να αποφασίσω δεν είμαι....
Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα 3-4 που μου αρέσουν περισσότερο, είναι τελείως διαφορετικά ρολόγια, και διαφορετικά από αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν ξεκινούσα την αναζήτησή μου...
Θα συνεχίσω να μελετάω κι ελπίζω όταν θα έρθει η ώρα να γίνει η αγορά θα έχω αποφασίσει!

Μόλις ολοκληρώσω την αναζήτησή μου θα σας παραθεσω τα ρολόγια να μου πείτε κι εσεις μια τελευταία γνώμη!
Για άλλη μια φορά θέλω να σας βοηθήσω, πέρα από τις γνώσεις σας που μοιραζεστε μαζί μου, κυρίως που μου τονίσατε το πόσο σημαντικό είναι το να δοκιμάσω τα ρολόγια στο χέρι μου!

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινάω τα άχρηστα αυτά pοst μου σε αυτό το θέμα με την φράση:Αγαπητό μου ημερολόγιο.... ::)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 02:24:57 μμ »

Για άλλη μια φορά θέλω να σας βοηθήσω, πέρα από τις γνώσεις σας που μοιραζεστε μαζί μου, κυρίως που μου τονίσατε το πόσο σημαντικό είναι το να δοκιμάσω τα ρολόγια στο χέρι μου!

Για άλλη μια φορά θέλω να σας βοηθήσω  ??? ??? :o :o
 ;D ;D :P :P :dielaughing: :dielaughing:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 02:27:50 μμ »
foibos πειραγματάκι είναι, μην το πάρεις σοβαρά.
Καλή χρονιά, καλο ψάξιμο και άριστη επιλογή εύχομαι

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια στην επιλογή ρολογιού
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 02:50:01 μμ »
Μόλις ολοκληρώσω την αναζήτησή μου θα σας παραθεσω τα ρολόγια να μου πείτε κι εσεις μια τελευταία γνώμη!

περιμενουμε λοιπον! ;D

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια στην επιλογή ρολογιού
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 03:59:12 μμ »
χαχαχα!Γιατί δεν έχετε ανάγκη την βοήθειά μου και τις απέραντες γνώσεις μου στο θέμα της ωρολογοποιίας;

Όπως καταλάβατε όλοι, να σας ευχαριστήσω ήθελα! :)