Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια στην επιλογή ρολογιού  (Αναγνώστηκε 14639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
Απ: Βήθεια στην επιλογή ρολογιού
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 12:42:42 πμ »
Επανήλθα! :)
Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση και τις προτάσεις!Κάποια από αυτά με έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, είδικά οι χρονογράφοι της longines!
Μελετάω όλα αυτά που μου γράφετε, μελετάω και στο forum γενικότερα και προσπαθώ να αφομοιώσω τις πληροφορίες!

Δεν αποκλείω κανένα ρολόι, αλλά οι χρονογράφοι όταν τους βλέπω με ενθουσιάζουν περισσότερο....

Η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει όριο τα 1700€, έχοντας ανέβει αρκετά από το αρχικό όριο που είχα, αλλά αν τελικά καταλήξω ότι κάτι το γουστάρω τρελά θα αναβάλω λίγο παραπάνω την αγορά ώστε να μην έχω ζήτημα με τα λεφτά, αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι μέσα ή ελάχιστα πάνω από αυτό το όριο!

Σίγουρα θα πάω να δοκιμάσω τα ρολόγια πριν αποφασίσω ποιο θα πάρω!Προς το παρόν δεν έχω χρόνο να πάω βόλτα στα μαγαζιά οπότε ψάχνω μέσω ιντερνετ κι έκοψα ένα χαρτόνι σε διάφορες διαστάσεις για να δω ποια μου ταιράζει και νομίζω ότι πάνω απο΄42, 43 mm νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο για το χέρι μου!

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

Αν ο καρπός σου έχει διάμετρο 17cm θα σου λεγα σε καμμια περίπτωση να μην υπερβεις τα 40mm διάμετρο [-X. Βέβαια γούστα είναι αυτά αλλά αντικειμενικά (και βάσει πινάκων πουχω δει) το ιδανικό σου πρέπει ναναι 38,5- 39 mm. Μπορεί όμως ναμαι ο μόνος εδω μέσα που βρίσκει τα υπερμεγέθη ρολόγια αισθητικά άσχημα οπότε δοκίμασε πρώτα και αποφάσισε..

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 01:26:38 πμ »
Φίλε efthimio, δεν συμφωνώ για το θέμα του μεγέθους, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου. Μου κίνησε όμως την περιέργεια αυτό που είπες για τους πίνακες. Θα ήθελα να τους δω, έχεις κάποιο link;

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 01:29:15 πμ »
  Δοκίμασε τα υποψήφια ρολόγια στο χέρι σου και διλακεξε ανάλογα το γούστο σου. Πάντως ας είναι το ρολόι, στα 3/4 του καρπού σου.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 02:08:41 πμ »
3/4??αν ειναι 5/4??? :D :D :D καπως ετσι δηλαδη???

σε λιγο ο τυπος θα το φτασει στην μασχαλη  ;D ;D ;D για να δειξει οτι του παει

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 02:19:14 μμ »
Φίλε efthimio, δεν συμφωνώ για το θέμα του μεγέθους, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου. Μου κίνησε όμως την περιέργεια αυτό που είπες για τους πίνακες. Θα ήθελα να τους δω, έχεις κάποιο link;

Φιλε GiannisH δε θυμαμαι  :datz:που τοχα βρει (πιθανώς σε καποιο site κατασκευαστή) αλλά συγκράτησα τα νουμερα που έδωσα γιατί παρόμοιο καρπό έχω κι εγώ (~7''= 17,8cm)

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 03:57:44 μμ »
Από περιέργεια μέτρησα τα ρολόγια μου, είναι 38,40 και 42!
Για το γούστο μου το 38 είναι μικρό προτιμώ στο 40-42, αλλά όχι πιο πάνω!
Το μόνο σίγουρο, όπως έχω γράψει και παραπάνω, είναι ότι θατα δοκιμάσω στο χέρι μου πριν καταλήξω στο πιο θέλω!

Μου προέκειψαν και μερικές νέες απορίες!

Έβλεπα το Oris Artelier Skeleton, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ...ναι,ναι ξέρω οτι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που σαν έλεγα ότι μου αρέσουν αλλά με εντυπωσίασε πάρα πολύ, και μετά ψάχνοντας εδώ ειδα ότι λέγατε ότι είναι πολύ ευαίσθητο και μάλλον δύσκολο για καθημερινή χρήση κι ότι δεν πρέπει ούτε καν να βραχεί όταν πλενουμε τα χέρια μας....

Γιατί ενώ λέει οτι είναι αδιάβροχο μέχρι 30 μέτρα, δεν μπορούμε να το βρέξουμε καν;
Πως κρίνουμε αν ένα ρολόι μπορεί να είναι για καθημερινή χρήση;
Τελευταία ερώτηση, προς το παρόν, υπάρχει κάπου που να μπορώ να βρω τις τιμές λιανικής από διάφορα ρολόγια;
Κάποια τα βρίσκω σε ελληνικά site, κάποια άλλα όχι...

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 04:06:59 μμ »
To Oris Artelier Skeleton φοράει Cal. ETA 2824-2. Αρα από μηχανή δεν είναι καθόλου ευαίσθητο.
Τα 30 μέτρα υδατοστεγανότητα σημαίνουν ότι αποφεύγουμε το κολύμπι και τις βουτιές αλλά και το πλύσιμο με το νερό να πέφτει πάνω του με πίεση.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 05:36:29 μμ »
Μπορεί όμως ναμαι ο μόνος εδω μέσα που βρίσκει τα υπερμεγέθη ρολόγια αισθητικά άσχημα ..

:) μπα, λιγο-πολυ ενα σκεπτικισμο πανω στο θεμα, τον εχουμε κι αλλοι..   :-k
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 07:29:01 μμ »
   Παιδιά εκεί έξω υπάρχουν ρολόγια σε μεγέθη για όλα τα γούστα, οπότε κανένα πρόβλημα, αφού όλοι έχουμε επιλογές. Εγώ βέβαια αρκετές φορές νευριάζω που ένα ωραίο ρολόι είναι 40mm και δεν μπορεί να το απόδεχθεί η αισθητική μου ;D. Ίσως αν ασχολούμουν 15 χρόνια με τα ρολόγια να είχα άλλη άποψη. Όμως η ενασχόλησή μου ταυτίστηκε χρονικά με την σύγχρονη τάση και είμαι σίγουρα επηρεασμένος. Πάντως σύμφωνα με αυτά που διαβάζω, ακούω και εκτιμώ προσωπικά, νομίζω ότι η χρυσή τομή θα είναι τα 42 με 44mm. Πέρα από το αν είναι μόδα ή όχι, πρέπει να το δούμε και σε σχέση με την αύξηση του μεγέθους του μέσου καρπού, ανάλογη με την αύξηση του μέσου όρου του ύψους.;)
   Θα έλεγα πως η αισθητική μας που παίζει και τον βασικό ρόλο, θα πρέπει να είναι ισορροπημένη. Όσο λάθος είναι ένα μεγάλο ρολόι σ'ένα μικρό χέρι, άλλο τόσο λάθος είναι και το αντίστροφο :)

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 07:29:53 μμ »
:) μπα, λιγο-πολυ ενα σκεπτικισμο πανω στο θεμα, τον εχουμε κι αλλοι..   :-k
και γω βρε παιδια εχω τον ιδιο προβληματισμο
Δεν ειναι τυχαιο οτι Rolex και Omega δεν ανεβαινουν σε διαμετρο
Ειδικα με καρπο γυρω στα 17 εκ. και τα 38χιλ. μια χαρα ειναι!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 07:42:34 μμ »
   Όχι φίλε apo1, η Ω τελευταία έχει πιά ελάχιστα 40άρια, παίζει από τα 42μμ και πάνω, με πολλά μοντέλα στα 45mm. Θυμηθείτε το Railmaster των 49mm!!!
Ομοίως και η Βreitling για να αναφέρω άλλη μια από τις μεγάλες, με το καινούργιο chrono-matic επίσης στα 49mm. Αλλά και γενικά μέχρι την κατηγορία των 10.000 ευρώ τα μεγέθη 42+ κυριαρχούν. Ελάχιστα νέα μοντέλα, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, βγαίνουν πιά στα 40mm.
   Δεν λέω αν είναι σωστό ή όχι, η τάση όμως είναι προς τα πάνω ;)

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 08:15:55 μμ »
   Όχι φίλε apo1, η Ω τελευταία έχει πιά ελάχιστα 40άρια, παίζει από τα 42μμ και πάνω, με πολλά μοντέλα στα 45mm. Θυμηθείτε το Railmaster των 49mm!!!

Αχ αυτο το Railmaster και ναβγαινε μικροτερο.............................
Απο τα ομορφοτερα μοντελα ολης της ρολογοποιιας απο καταβολης!!!

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 09:38:43 μμ »
 :) σιγουρα η ταση ειναι προς τα πανω.
ομως ας μην ξεχναμε τι εγινε κ με τα
παντελονια "καμπανα"..  ;D
το 'πε και το 'κανε!!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 19, 2009, 12:15:54 πμ »
:) σιγουρα η ταση ειναι προς τα πανω.
ομως ας μην ξεχναμε τι εγινε κ με τα
παντελονια "καμπανα"..  ;D

Σωστός.., Στα 40 με 42 καλά είναι..  Διαχρονική διασταση..
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 19, 2009, 12:19:09 πμ »
 Πάντως οι κάποιες πιο ''κλασικές'' μάρκες Υ.Ω, παίζουν μέχρι 45 το πολύ.. Βλέπε Day Date II. Το πήγαν στα 41, όχι παραπάνω..

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 19, 2009, 12:24:14 πμ »
μην κολλατε στο μεγεθος σε εναν καρπο 17 ενα ρολοι 40αρι θα φαινεται το ιδιο με καποιον που εχει καρπο 20-21 και φοραει 44-45....θυμα την μοδας κινδυνευεις να πεσεις(οταν πεσουνε απο την μοδα τα μεγαλα ρολογια) να φορας 49αρι που κανει μπαμ οτι καρπο και να εχεις.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 19, 2009, 12:43:39 πμ »
 Aς είναι στα 3/4 του καρπού οποιουδήποτε ενδιαφέρεται γισ ρολόι.. Η πιο σίγουρη αισθητική επιλογή

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 19, 2009, 11:08:25 πμ »
Πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα γούστου και τι αρέσει στον καθένα αλλά θεωρώ οτι πάνω απο τα 44μμ πρέπει και να σου πηγαίνει στο χέρι.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 19, 2009, 12:18:48 μμ »
Αχ αυτο το Railmaster και ναβγαινε μικροτερο.............................
Απο τα ομορφοτερα μοντελα ολης της ρολογοποιιας απο καταβολης!!!

Ναι ρε φίλε, έτσι ακριβώς το βλέπω κι εγώ. Ας ήταν 43 με 45(άντε και 42 ;D) και δεν θα έψαχνα ποιό ρολόι θα είναι το επόμενο μου...

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 09:54:53 μμ »
Καλησπέρα!
Είπα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην αναζήτησή μου!

Χθες, γύρω στις 7, είπαμε με την φίλη μου να πάμε να περπατήσουμε, αλλά επειδή ψιχάλιζε που και που, είπαμε να πάμε στο Golden Hall, που είναι και κοντά στο σπίτι και συνήθως δεν έχει κόσμο μετά την ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά!

Φτάνοντας λοιπόν εκεί, είχε πολύ κόσμο γιατί αποδείχθηκε οτι εκεί τα μαγαζιά έκλειναν στις 8 οπότε δεν είχε την ηρεμία που έψαχνα αλλά...το θετικό της ιστορίας αυτής είναι ότι αφού πέτυχα ανοιχτά τα μαγαζιά άρχισα να δοκιμάζω μερικά ρολόγια!

Δοκίμασα λοιπόν Tag Heuer από τα οποία μου άρεσε πάρα πολύ το Monaco, το απλό το αυτόματο χωρίς χρονογράφο, δοκίμασα Longines από τα οποία "ερωτεύτηκα" το Master Collection L2.673.4.78.3, το οποίο μου κάθησε και τέλεια στο χέρι και δοκίμασα και Hamilton, τα οποία με εντυπωσίασαν λιγότερο από τα Τag Ηeuer και τα Longines, αλλά μου άρεσε το "Open Secret", αν και ήταν μάλλον μεγάλο για το χέρι μου, το "Open Heart" και το "Μaestro", ενώ δεν υπήρχε το "Skeleton" που πολύ ήθελα να δω!

Δοκίμασα γενικά πολλά ρολόγια και μέσα και έξω από το budjet που έχω υπολογίσει κι ανυπομονώ να ξαναβρω λίγο, έως πολύ, ελεύθερο χρόνο να κατέβω στο Κέντρο να δω και τα Ω, και τα Oris κι ότι άλλο μπορεί να συναντήσω!

Πέρα λοιπόν από το μακροσκελές και άχρηστο κατά βάση μήνυμα, που ήθελα να μοιράστώ την χαρά μου που δοκίμασα τα ρολόγια μαζί σας, θα ήθελα να σας  ρωτήσω, αν κι έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα post του forum που σχετίζονται με τις μάρκες που αναζητώ, τι άποψη έχετε για τα ρολόγια που σας ανέφερα παραπάνω, κυρίως το Longines, που όπως σας είπα μου άρεσε πάρα πολύ και το Tag Heuer που μου άρεσε επίσης πολύ, αλλά στο forum έχω διαβάσει αρκετά αρνητικά σχόλια για την εταιρία εν γένει,πράγμα που με προβληματίζει!

Συγγνώμη αν σας κούρασα! :)