Αποστολέας Θέμα: τι ειναι πιο καθοριστικο για σας στην αγορα ενος ρολογιου..  (Αναγνώστηκε 13655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
μια και μιλαμε σε αλλο τοπικ ανοιγω ενα νεο εδω για να μαστε στο θεμα
αισθητικη/μηχανη ?

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
τι ειναι πιο καθοριστικο για σας στην αγορα ενος ρολογιου..
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 02:21:52 πμ »
Κατ'αρχάς να ανήκει σε εγνωσμένης αξίας φίρμα, με άριστη σχέση τιμής-προίοντος . Επειτα, πρωταρχικά το ντιζάιν (αν ψάχνω σπόρ, ή κλασσικό , ή complication κλπ.), η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά και ο μηχανισμός  .
Δεν θα αγόραζα ποτέ ένα ρολόι , μόνο και μόνο επειδή το φτιάχνει η τάδε φιρμα , εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πχ. οτιδήποτε της V.C. :smt055
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 03:15:32 πμ »
κατατοπιστικος,μοντελα που προτιμας?

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 07:57:27 πμ »
Αν τώρα αποφάσιζα να αγοράσω ένα ρολόι,θα κοιτούσα με αυτήν τη σειρά:
-Λειτουργίες που να με καλύπτουν.
-Υλικό κατασκευής.
-Καλή αδιαβροχοποίηση.
-Τιμή. Αυτό το τελευταίο είναι βέβαια και το καθοριστικό, αν ένα ρολόι είχε όλα τα παραπάνω και κόστιζε 5000 ευρώ, δεν υπήρχε περίπτωση να το αγόραζα, θα έκανα συμβιβασμούς και θα κατέβαινα πιο κάτω, βαριά-βαριά στα €3000
-Ιστορία του κατασκευαστή, προφίλ της εταιρίας. Αυτό είναι το τελευταίο που θα κοίταζα, αλλά θα το κοίταζα!
Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια, γιατί όταν αγόρασα το ρολόι μου δεν κοίταξα ΚΑΝΕΝΑ από όλα αυτά, κινήθηκα αποκλειστικά και μόνο από το συναίσθημα. Δεν χαίρομαι για αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν το μετάνοιωσα κιόλας!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 10:29:51 πμ »
θα συμφωνησω στα περισσοτερα . Ποιο σημαντικο ειναι και για μενα το πρωτο,θεωρω επισης  ιδιαίτερα σημαντικη την ανθεκτικοτητα του ρολογιου σε ειδικες συνθηκες (κρουση, βυθιση, μαγνητικα πεδία κλπ) χωρις βεβαια να παραγνωριζω την αξια της αισθητικης
τελικα νομιζω οτι σημασία πανω απο ολα εχει να μας συγκινει ενα μοντελο υπο την εννοια οτι το ρολοι πανω απο ολα πρεπει να προσφερει ικανοποιηση στον κατοχο του μιας και πλεον μπορουμε να βρουμε με 10 ευρω ρολογια που να λενε την ωρα και να ειναι απολυτα ακριβη, σημασία λοιπον δεν εχδει πλεον τοσο η ακριβεια. Εξαλλου ας μη ξεχναμε οτι η ακριβεια ειναι μια σχετικη εννοια γιατι μπορει ενα μηχανικο ρολοι να χανει λεπτα ολοκληρα και να θεωρειται οτι εχει 99% ακριβεια!! επισης για οσους δεν το γνωριζουν, ενα ρολοι που χανει ή κερδιζει τον ιδιο αριθμο λεπτων καθε μερα θεωρειται ακριβες :-)
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος teo

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 12:39:37 μμ »
θα διαφωνήσω με τον voodooman στο θέμα της τιμής.Εξάλλου το τελευταίο στην σειρά κατάταξης του πιστεύω ότι θα έπρεπε να ήταν, κατά την γνώμη μου, το πρώτο!!. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τιμή ενός κομματιού η ιστορία και το προφίλ της εταιρίας!. Αυτό φαίνεται σε όλο το φάσμα της αγοράς και σε όλα τα είδη.Πολλά αυτοκίνητα π.χ είναι υπερτιμημένα επειδή η αντίστοιχη εταιρεία έχει μακρόχρονη πορεία στην αγορά εργασίας. Άρα λοιπόν, καλώς ή κακώς ο ''παλιός'' στην αγορά πληρώνεται!!!!!......
Η Ελλάδα είναι η πιο προηγμένη χώρα της Αφρικής!.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 01:29:39 μμ »
θα συμφωνησω και εγω με τους περισσοτερους προλαλησαντες, περισσοτερο με trelovet και voodooman
ειδατε ομως οτι το συναισθημα μαλλον ερχεται πρωτο στους περισσοτερους απο εμας : trelovet οτιδηποτε απο VC θα το επαιρνε οχι ομως Rolex  #-o
georgehh rolex rule  :supz:
redfoot , akatsim panerai rule  :supz:
και παει λεγοντας  :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 02:48:15 μμ »
απο θεμα αναγνωρισμοτητας εχουμε καταρχην δυο μαρκες που για διαφορετικους λογους κρατανε και τα χρηματα τους,ρολεξ και πανεραι με μοντελα στα 3000 ευρω πανω κατω,μια ζωνη που ισως ειναι οι πιο δημοφιλεις αγορες,εξωτερικο τουλαχιστον

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 04:04:46 μμ »
kazushi,αναφορικα με τις μαρκες μοντελα που αναφερεσ σαν απαντηση στα 2-3000 ευρω,μπορω να πω οτι περαν τησ ευρειας γκαμας που αναφερεις τα πιο πολλα απο τα μοντελα,μαρκες εξω τα βρισκεις σε πολυ καλες τιμες γιατι δυστηχως για πολλους και διαφορουσ λογους δεν τραβανε,δε ξερω τα κριτηρια για καθε μοντελο που αναφερεις και την πιθανοτητα αλλαγης του ,αρα και καποια καλη αξια μεταπωλησης.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 04:48:38 μμ »
Παιδιά στα 2-3000 ευρώ τα πράγματα είναι πιο απλά, υπάρχουν δεκάδες αξιόλογα μοντέλα να διαλέξεις ,και με τα χρήματα που δίνεις είναι κατά κάποιο τρόπο προσιτές αγορές, οπότε και ν' αποτύχεις στην επιλογή το πουλάς και με μικρές απώλειες το αντικαθιστάς με κάτι άλλο.
  Στα ultra high μοντέλα όμως των πολλών χιλιάδων,  τα κριτήρια γίνονται πιο ειδικά και πιο αυστηρά, το προσωπικό γούστο του καθενός πιστεύω ότι υπερτερεί των μηχανών , υλικών κλπ. κατά την αγορά , ενώ μια λάθος επιλογή πονάει μετά πάαααρα πολύ !!!
  Το συμπέρασμά μου είναι ότι τα κριτήρια αγοράς αλλάζουν ανάλογα με την τιμή του ρολογιού , δεν υπάρχει ένα στάνταρ.
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 05:44:28 μμ »
Παιδιά, εγώ μέχρι πριν από 1 χρόνο θεωρούσα ότι 1000 ευρώ είναι απίστευτα υψηλό ποσό για ένα ρολόι. Αυτό άλλαξε όταν μπήκα στη δουλειά που είμαι τώρα και είδα τί φοράει κάποιος με εισόδημα 3-4 χιλιάρικα τον μήνα και φυσικά από τότε που μπήκα στο site! Δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι 3000 ευρώ για ρολόι είναι κάτι που ο καθένας διαθέτει;
Και αυτό που λέει ο teo είναι απόλυτα σωστό, εγώ τελικά το διατύπωσα λάθος. Όταν αγόρασα το ρολόι μου ουσιαστικά κοίταξα μόνο την ιστορία του κατασκευαστή του, χωρίς να λάβω υπόψιν καθόλου τον τωρινό "ξεπεσμό" του. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι κινήθηκα αποκλειστικά από το συναίσθημα.
Δηλαδή, το θέμα "κατασκευαστής" δεν υπήρχε για εμένα, είχα διαλέξει πολύ πριν το ποιά μάρκα θα είναι. Αγόρασα λοιπόν αυτό με τις λειτουργίες που ήθελα, στην τιμή που μπορούσα να διαθέσω. Δυστυχώς, τα κριτήρια "υλικά" και  "αδιαβροχοποίη" ούτε τα κοίταξα, γιατί το budget μου δεν τα κάλυπτε.
Παρέθεσα τα κριτήρια όπως ΘΑ ΗΘΕΛΑ να διαλέξω το ρολόι μου, αλλά δυστυχώς, η θεωρία ήταν πολύ διαφορετική από την πράξη!

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 07:18:42 μμ »
Ο βασικότερος λόγος που διαλέγω ένα ρολόι είναι ότι «μου αρέσει» !!! φυσικά όλα τα άλλα που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά εάν δεν μου αρέσει οπτικά, δεν γίνετε τίποτα...

Προσωπικά δεν με απασχολεί η μεταπώληση ενός ρολογιού... Δεν αγοράζω ένα ρολόι για να το αλλάξω όταν το βαρεθώ, για μένα η σχέση ρολόι / ιδιοκτήτης είναι ένα είδος «πάντρεμα»... Άσε δε που ο γιος μου έχει από τώρα «καπαρώσει» τα ρολόγια που του αρέσουν από την συλλογή μου... Εγώ απλός τα συντηρώ όπως λεει και η διαφήμιση VC...

:banned:  :banned:

Παράθεση από: "george_"
kazushi,αναφορικα με τις μαρκες μοντελα που αναφερεσ σαν απαντηση στα 2-3000 ευρω,μπορω να πω οτι περαν τησ ευρειας γκαμας που αναφερεις τα πιο πολλα απο τα μοντελα,μαρκες εξω τα βρισκεις σε πολυ καλες τιμες γιατι δυστηχως για πολλους και διαφορουσ λογους δεν τραβανε,δε ξερω τα κριτηρια για καθε μοντελο που αναφερεις και την πιθανοτητα αλλαγης του ,αρα και καποια καλη αξια μεταπωλησης.
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 07:41:27 μμ »
γενικα, εκτος και εαν καποιος εχει απεριοριστο budget,τα ρολογια τα πουλας ετσι και συ σαν κατοχος περνεις κατι απο τα αρχικα χρηματα και ανανεωνεις τα ρολογια σου,και αυτο κινει και την αγορα γενικοτερα,ποσο μαλλον αμα ειμαστε σε ρολογια των 2000+ ,δεσμους και ολα τα σχετικα μπορεις να χεις με ενα αντε δυο τησ συλλογης σου,η αν τα κρατας για να ανεβασεις αξια μεταπωλησης κτλ,εμποριο μεγαλο το ρολοι και θα το δεις και ελλαδα σε μερικα χρονια πιο εντονα,οποιος το παρει χαμπαρι γρηγορα θα κανει χρυσες δουλειες,αν δε κανει ηδη.στην αγορα της μεταπωλησης οπως ξαναπα ελαχιστες εταιριες μοντελα ,δε μιλαω για vintage,κρατανε καποια καλη αξια.ενα παραδειγμα ,ποιος θα ρθει να αγορασει το ομεγα που χω αφορετο και σε τι τιμη στα 2000?λιγοι πιστευω

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 08:19:24 μμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Κατ'αρχάς να ανήκει σε εγνωσμένης αξίας φίρμα, με άριστη σχέση τιμής-προίοντος . Επειτα, πρωταρχικά το ντιζάιν (αν ψάχνω σπόρ, ή κλασσικό , ή complication κλπ.), η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά και ο μηχανισμός  .
Δεν θα αγόραζα ποτέ ένα ρολόι , μόνο και μόνο επειδή το φτιάχνει η τάδε φιρμα , εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πχ. οτιδήποτε της V.C. :smt055

ε οχι και οτιδηποτε..  
μην τα παραλεμε :-) :partyman:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 08:29:54 μμ »
Μα αυτό είναι γυναικείο !!! Για την γυναίκα μου λες να της κακόπεφτε ?????
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος teo

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 08:46:11 μμ »
το πρώτο πράγμα πριν από μία αγορά, είναι, να κατανοήσεις, το μέγεθος της εταιρείας στην οποία απευθύνεσαι!!!.Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά γύρω από το πόσα και γιατί καλείσαι να δώσεις τόσα χρήματα, ποιες ειναι οι διαφορές με άλλες εταιρείες κλπ.Φυσικά το προσωπικό γούστο πάντα μετράει, αλλά καλό είναι να γνωρίζεις εκ των προτέρων το κόστος του γούστου σου!!!!!
Η Ελλάδα είναι η πιο προηγμένη χώρα της Αφρικής!.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 08:48:12 μμ »
χε χε σε πειραζω! μαλλον οχι :-)

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 04, 2007, 10:55:32 μμ »
Πάντως είναι γεγονός ότι την καλύτερη τεχνολογία της , η κάθε εταιρεία την διοχετεύει στα αντρικά κυρίως μοντέλα. Τα γυναικεία ακολουθούν έναν διαφορετικό δρόμο που στηρίζεται κυρίως στον εντυπωσιασμό με πολύτιμα υλικά. Μάλλον ο χώρος που προσφέρουν τα ανδρικά ρολόγια λόγω μεγέθους βοηθά σ' αυτό . Βέβαια και ο άνδρας από χαρακτήρα ψάχνεται περισσότερο με την τεχνολογία !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 05, 2007, 12:51:34 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Βέβαια και ο άνδρας από χαρακτήρα ψάχνεται περισσότερο με την τεχνολογία !!!

Αυτός είναι ο βασικός λόγος. Δες τόσο το δικό μας φόρουμ όσο και αντίστοιχα του εξωτερικού. Οι γυναίκες μέλη μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. :(

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 06, 2007, 08:54:48 πμ »
τα κριτήρια των γυναικών είναι απλούστερα, αν κρίνω από την δική μου.
-Εμφάνιση (κυριότατα).
-Τιμή.
-Εταιρία (αυτό πολύ λιγότερο).
Βέβαια, η δική μου είχε και απαιτήσεις από το ρολόι της όσον αφορά τις λειτουργίες. Θα ήθελε  αυτό που της πήρα να είχε και δευτερολεπτοδείκτη!..