Αποστολέας Θέμα: για γελια,για κλαμματα η για...  (Αναγνώστηκε 28870 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
για γελια,για κλαμματα η για...
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 01:56:25 μμ »
george θελω κ γω να μαθω !!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 02:02:44 μμ »
Παράθεση από: "kounelis"
george θελω κ γω να μαθω !!!!!!!!!

Είναι η anonimo και το ρολόι είναι το dual time kounelis..... :pssst:

Οπότε μη το πάρει κανείς σας......αφήστε το για μένα..... :jg:  :lol:  :kg:

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 02:10:10 μμ »
Ιδιαίτερες γνώσεις ωρολογοποιίας δεν έχω, αυτό όμως που βλέπω είναι ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο μηχανισμό αυτό σε σχέση με τον Valjoux 7750. Συγκεκριμένα ο 7750 είναι χρονογράφος, με μικρότερη διάμετρο και λιγότερα ρουμπίνια, ενώ ο "ένοχος" μηχανισμός έχει και πατενταρισμένο σύστημα αυτόματου κουρδίσματος (το οποίο ξέρω πως είναι ανεξάρτητο από το βασικό μηχανισμό, αλλά και πάλι δεν μειώνει την αξία του). Μήπως απλά η εταιρεία χρησιμοποίησε κάποια εξαρτήματα του 7750 και μετά ακολούθησε το δικό της δρόμο;

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 02:10:41 μμ »
ααααααααα ασε houston ειχα παει εχθεσ βολτα με το ποδηλατο βραδυ κ περασα απ το μαγαζι του βηχου στο κολωνακι κ το ειχε στη βιτρινα !!!!!!!!!καθησα κανα πενταλεπτο κ το χαζευα ειναι καλο πολυ καλο δυστυχος!!!!!!!!!11

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 02:13:44 μμ »
απαντησα ηδη πριν ferengi ,πολλα τα λεφτα για ετοιμη λυση.

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 02:23:18 μμ »
μου περισεψανε εχθες 10 000 κ ελεγα να παω να το παρω σημερα !!!!!!!1ευτυχως!!!!!!!!!!!<πλακα κανω>ετσι!!!!!!!!!!δεν το περιμενα απο τετοια εταιρια τιποτα ιταλους υποψιαστηκα στην αρχη

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 02:47:37 μμ »
Συγγνώμη αλλά θα διαφώνησω. Αν έχει πάρει ένα γρανάζι εδώ και μια βίδα εκεί, αυτό δεν λέει τίποτα ούτε μειώνει την αξία του μηχανισμού στο σύνολό του, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ο εν λόγω μηχανισμός αποτελεί εξέλιξη ιστορικών μηχανισμών της εταιρείας και δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι έχει γίνει μεγάλης κλίμακας δανεισμός από τον 7750. Εκτός κι αν η αλλαγή αυτή έγινε στην τελευταία εξέλιξη, όπου ο μηχανισμός απέκτησε πενταψήφιο από τετραψήφιο κωδικό και αυξήθηκε και η συχνότητα λειτουργίας του. Αλήθεια ο μηχανισμός που διαπιστώθηκε αυτό ήταν ο νέος η ο παλιός;

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 03:45:54 μμ »
Παράθεση από: "george_"
Παράθεση από: "redfoot"
συνεχιζει να μου φαινεται απιστευτο για μια εταιρεία με "ονομα βαρυ σαν ιστορία". Πιστευω οτι ειναι μεμονωμενη περιπτωση ενος λωποδυτανθρώπου γιατι βεβαια αν αυτο συνεβαινε σε ολα τα ρολογια της συγκεκριμενης σειρας θα γινοταν αντιληπτο ταχυτατα και η εταιρείεα θα ειχε εκτεθει ανεπανορθωτα στα ματια των χιλιαδων φανατικων και μη θαυμαστων της

redfoot
δε μπορω να αντιληφθω αυτη την ιδανικη ιδεα γιατο χωρο που λες συχνα πυκνα απο που απορρεει?οπως ειπα ηδη επειδη εδω ευρωπη κανουν τα πραγματα με φινετσα και τροπους ωστε να ψαρωνουμε εμεις οι ελληνες μερικες φορες δε σημαινει οτι ειναι τελειοι,πολιτικη της εταιριας για ναμειωσει το κοστος,ακομα πολλα αλλα

δεν ειναι ιδανικη η ιδεα απλως σκεφτομαι λογικα και η λογικη λεει οτι μια μεγαλη εταιρεια δε μπορει να ρισκαρει ολη της την αξιοπιστια και το κυρος πλασαροντας ενα μηχανισμο α ως μηχανισμο β. παρα πολλες εταιρεις και μαλιστα κορυφαιες στο χωρο εχουν χρησιμοποιησει μηχανισμους ΕΤΑ ή αλλωνεταιρειών και οπως εχουμε τονισει στο παρελθον αυτο δε μειωνει επουδενι την υλικη ή ιστορικη ή συναισθηματικη τους αξια. Αλλο πραγμα ειναι ομως αυτο και αλλο να αφηνουν να εννοηθει οτι προκειται για δικο τους μηχανισμο οπως υποννοησες με τα λεγομενα σου, αυτο δε μπορω να πιστεψω ευκολα οτι ισχυει και προς το παρον δεν το εχεις αποδειξει εμπρακτα παρα μονο θεωρητικα. Αν μου το αποδειξεις τοτε θα το παραδεχτω.
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 06:25:20 μμ »
ferengi ,η ολη κουβεντα εγινε απο κοσμο εμπειρ μεταξυ των οποιων ρολογαδες,χρησιμοποιηθηκε τεχνικη λυση σε συγκεκριμενο κομματι απο τον ετα 7750,οπως ηδη ανεφερα τα κομματια τοποθετηκαν στον ετα και λειτουργησαν κανονικα ,μια και ειναι τα ιδια.μιλανε για 12.000 και δανεικη λυση,η ερωτηση ειναι γιατι?απαντηση ,προτιμω το ετοιμο και ανθεκτικο διοτι ειναι δοκιμασμενο..τοτε χρεωσε το σε μια λογικη τιμη.

redfoot ,εχω δειξει θελω να πιστευω κατα καιρους οτι μιλαω με αποδειξεις,τις οποιες και εχω,εφοσον θεωρεις οτι αν δεις εξαρτηματα και εχεις τετοια τεχνικη καταρτιση ωστε να κρινεις την αλληλουχια στα κομματια που προστεθησαν και κατα ποσο αυτα καθοριζουν τιμη και αλλα σχετικα δε το γνωριζω.η εντυπωση που προκαλεσε η ολη υποθεση ειναι δυσαναλογη με το γεγονος,ισως επειδη δεν ειμαστε μαθημενοι για τετοαι γεγονοτα,εκει εξω ειναι αλλη η παιδεια στο χωρο και τα μεγεθη,αρα ο πελατης απαιτει και με αυστηρα κριτηρια και με εκπτωσεις.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 07:38:29 μμ »
ακριβως επειδη οντως κατακαιρους μιλας με αποδειξεις γιαυτο κι εγω ζητω να το αποδειξεις και τωρα. Δυστυχως δεν το εχεις κανει. Εκει που εχω εγω ενσταση ειναι στο οτι η εταιρεία προσπαθει να κρυψει το γεγονος οτι προκειται για τροποποιημενη 7750. Μπορεις να μου υποδειξεις καποιο λινκ ή δηλωση ή οποιαδηποτε αναφορα πουνα το αναφερει; καντο και θα χαρω να το διαβασω. Επιπλεον, η αυτονομια του μοντελου ειναι ιδαιτερως μεγαλη γεγονος που δε συναδει με τα χαρακτηριστικα του ΕΤΑ. Αλλα ακομη και αν ισχυει παλι δεν προκειται για υπερτιμολογηση γιατι οπως εχουμε πει πολλες φορες η τελικη τιμη ενος ρολογιου προσδιοριζεται απο ενα σωρο παραγοντες και οχι μονο απο τη μηχανη που φερει. Θα λεγα μαλιστα οτι πολυ συχνα η μηχανη συμβαλλει σε πολυ μικρο ποσοστο.
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 07:44:03 μμ »
Η μεγάλη κομπίνα δεν είναι ότι ένας κοινός ΕΤΑ, βελτιωμένος ή αλλαγμένος στα σημεία πωλείται 12 Κ ευρώ , αλλά ότι η εν λόγω εταιρεία τον εμφανίζει σαν in house, ψάχνοντας όπως έχω πεί και σε άλλες περιπτώσεις κω.....κια να πιάσει.
   Εκτός αν σε μια ακραία περίπτωση , το συγκεκριμένο μοντέλο που ανοίχτηκε , ήταν απλά μια πολύ καλή ρεπλίκα με Ελβετικό μηχανισμό , λέω εγώ τώρα.....!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 07:51:22 μμ »
θα μπει η φοτο ,ξεχωριστα θα μπει και φοτο ενδεικτικη καθε τμηματος,ανεφερα ξεκαθαρα πως παρθηκαν κομματια απο ετα 7750,αυτο εγινε για καλυτερη αντοχη και αξιοπιστια του αξονα της κορωνας και του κουρδισματος ρυθμισης της ωρας στο ρολοι.τι σχεση εχει η αυτονομια?εκει μιλαμε για το σπιραλ οπου σιγουρα εχουν βαλει ενα μεγαλου μηκους για τετοια αυτονομια ημερων!δε καταλαβαινω εαν σε απογοητευσε τοσο η χρηση των κομματιων η πως συμβαινουν αυτα και στα ρολογια.κοσμος αγγελικα πλασμενος δε ν υπαρχει.σε λιγες ωρες θα χεισ τις φοτο,α και κατι αλλο σημαντικο να ξαναπω,σημασια εχει οτι πληρωνεις τοσα λεφτα για ετοιμη λυση ,αρα μικροτερα εξοδα για την εταιρια σε ερευνα και εξελιξη.ειναι λεπτη η διαφορα και μπορεις να πεις ναι οκ για 4 5 κομματια,αλα οπως ξερεις αυτα δεν ειναι τοσο απλα στο χωρο.ο καθενας διαμορφωνει προσωπικη γνωμη παντα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 07:53:24 μμ »
trelovet ειπα πως παρθηκαν καποια κομματια για συγκεκριμενο σκοπο και σε αυτα τα λεφτα δεν επιτρεπεται κατι τετοιο,δεν ειπα ποτε οτι εχουμε εναν καμουφλαρισμενο 7750

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:55:25 μμ »
οποις επιθυμει ,φοτο σε μαιλ ,στειλτε σε πμ ,ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Wagner

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 12:11:42 πμ »
θα μου στειλεις???

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 09:38:37 μμ »
Μετά και τις φωτό που έστειλε ο george_ (ευχαριστώ!) προσωπικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι θεωρώ το θέμα ήσσονος σημασίας. Από τα ελάχιστα που καταλαβαίνω απο μηχανισμούς, έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο κομμάτι παίζει ελάχιστη σημασία στον όλο μηχανισμό (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και παρότι θα προτιμούσα να ήταν ο μηχανισμός εξολοκλήρου δημιούργημα της εταιρείας, είμαι διατεθιμένος να ανεχτώ ένα πταίσμα σαν κι αυτό όταν τα υπόλοιπα σημαντικότερα τμήματά του είναι όντως in-house. Ενδεικτικά επίσης να αναφέρω ότι σε review του 7750 στο ΤΖ, το συγκεκριμένο τμήμα του μηχανισμού έχει μόνο την εξής αναφορά: "Like other levers in the movement, the keyless works components are made of stamped steel parts."

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 09:48:48 μμ »
ειδα τα σχετικα,το τμημα αυτο ενισχυει τον αξονα της κορωνας και επειδη εχουμε μεγαλη κασσα,αρα και μηκος του αξονα παρεχει ασφαλεστερη λειτουργια στη ρυθμιση της ωρας οταν τραβαμε την κορωνα που ειναι πιο εκτεθημενη,παρολαυτα υπαρχουν ,διαβαζα ιδιοκτητες που τους εσπασε ο αξονας,εδω ερωτω γιατι να μην μελετησεις μια λυση γι αυτο το μοντελο.?
ferengi ατοπημα στα 12.000?2ο δε ειναι η μονη φορα που γινεται αυτο ,εχει βαση ετα σε αλλα πολυπλοκα μοντελα τα οποια χαρακτηριζει σα δικα της και ξερεις γιατι?επειδη λεει τα πηρε τα κομματια και τα δουλεψε τοσο πολυ ωστε ειναι κατι αλλο και οχι ενασ ετα 7750 η ενασ ετα 2892.οκ φτιαχτο μονο σου τοτε και μη ζητας χιλιαδες ευρω για τετοιες λυσεις,δεν ειναι μονο η αποψη μου.στο συγκεκριμενο μοντελο απλως τα τοποθετησε αυτουσια

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 09:53:58 μμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον φίλο ferengi (star trek ?), σίγουρα για τα χρήματα που το πουλάνε θα περίμενες 100% in-house movement, αλλά τα συγκεκριμένα δεν προσφέρουν ούτε αφαιρούν τίποτα εάν είναι OEM…

Προσωπικά θα με χάλαγε εάν κάποιο ουσιαστικό ανταλλακτικό ήταν OEM όπως το escapement, anchor, hairspring κλπ...
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 10:07:10 μμ »
απλη απαντησh στα ιδια χρηματα ενα AP ROYAL OAK και οχι μονο

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 10:29:09 μμ »
Ή ένα V.C. Overseas Dual-time ατσάλινο στα 12000 ευρώπουλα  :smt055  :smt055  :smt055
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!