Αποστολέας Θέμα: Longines  (Αναγνώστηκε 21465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Longines
« στις: Ιανουάριος 22, 2007, 06:53:32 μμ »
Για την longines τι γνωμη εχεται?Ειναι μια εταιρεια με μεγαλη ιστορια στην ωρολογοποιια οπου και εχει προσφερει αρκετες καινοτομιες.Αλλα μου φαινεται πως τα τελευταια χρονια δεν εξελισει τα μοντελα της απο τεχνολογικη αποψη ουτε πρεπει να εχει ερευνα και αναπτυξη στους μηχανισμους της.Απλα τα δανειζεται ολα απο το group της.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 06:57:20 μμ »
αν δεις την ειχε φτιαξει στο παρελθον..ναι ετσι ειναι ,απο αισθητικης αποψης αν σου αρεσουν οκ

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 07:02:34 μμ »
Η Longines για εμένα είναι αυτό που λέμε οι Θεσσαλονικείς "κιμπάρικη" εταιρία. Βγάζει κατά τη γνώμη μου όμορφα ρολόγια, χωρίς ακρότητες και παλαβομάρες, σε τιμές λίγο-πολύ ανεκτές. Μου φαίνεται είναι από τις καλές εταιρίες του γκρουπ.
Δεν φτιάχνει κάτι που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, αλλά θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές αν ήθελα να αγοράσω ένα αρκετά κυριλέ ρολόι για βραδινό ντύσιμο σε λογικά χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 07:16:03 μμ »
ο gson απο οτι καταλαβα εγω τουλαχιστον αναφερθηκε στο τοτε και στο τωρα.αν δει καποιος τα vintage longines και τις τιμες που βρισκες καποια απο αυτα θα συμφωνησει με τον gson

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 07:44:10 μμ »
Και εγω πιστευω οτι ειναι μια "κιμπάρικη" εταιρεια απο αποψη τιμης /ποιοτητας οπως και κλασικης ομορφιας.Για αυτο και απεκτησα ενα.Ομως τωρα δεν προσπαθει να εξελιξει κατι που να την κανει να διαφερει απο τον ανταγωνισμο πραγμα που βλεπουμε σε πολυ μικροτερες εταιρειες οπως  πχ η sinn (παντα εννοω απο τεχνολογικης αποψεως διοτι απο αισθητικης εχει κρατησει την κομψη ταυτοτητα της )

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 10:26:36 μμ »
και εγω george_ θα συμφωνησω μαζι σου και με τον gson για τη longines  :supz:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 10:45:46 μμ »
Μεγάλη ιστορία, βρέθηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλη κάμψη, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τώρα έχει μπει στην μετά-SWATCH εποχή με μηχανισμούς ETA και Valjoux , με ωραία και κομψά σχέδια και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Λείπουν οι καινοτομίες και το κύρος του παρελθόντος (μην ξεχνάμε ότι η Longines υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια , ο επίσημος χρονομέτρης σε 'απειρα αθλητικα γεγονότα , από Ολυμπιάδες μέχρι F1) , αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε ανοδική τροχιά προσφέροντας καλά προιόντα σε λογικές τιμές .
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 08:24:10 πμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ για το "κιμπάρικη" εταιρία.
Έχει μερικά καταπληκτικά, από άποψη σχεδιασμού, μοντέλα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 08:22:54 μμ »
Παράθεση από: "gson"
Και εγω πιστευω οτι ειναι μια "κιμπάρικη" εταιρεια απο αποψη τιμης /ποιοτητας οπως και κλασικης ομορφιας.Για αυτο και απεκτησα ενα.Ομως τωρα δεν προσπαθει να εξελιξει κατι που να την κανει να διαφερει απο τον ανταγωνισμο πραγμα που βλεπουμε σε πολυ μικροτερες εταιρειες οπως  πχ η sinn (παντα εννοω απο τεχνολογικης αποψεως διοτι απο αισθητικης εχει κρατησει την κομψη ταυτοτητα της )

Πού ακριβώς βελτιώνεται η Sinn ? To 95% των μοντέλων της φορά τον 7750 σε Valjoux , τα δε σχέδιά της με ελαχιστότατες εξαιρέσεις είναι συνηθισμένα και κλασσικά . Για την ποιότητά της δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν είχα ποτε κάποιο μοντέλο Sinn για να το κρίνω !
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 11:06:43 μμ »
Ενα σπάνιο Longines φτιαγμένο για τον Τσέχικο στρατό

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 02, 2007, 08:31:49 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Πού ακριβώς βελτιώνεται η Sinn ? To 95% των μοντέλων της φορά τον 7750 σε Valjoux , τα δε σχέδιά της με ελαχιστότατες εξαιρέσεις είναι συνηθισμένα και κλασσικά . Για την ποιότητά της δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν είχα ποτε κάποιο μοντέλο Sinn για να το κρίνω !

Για εμένα η Sinn είναια από τις λίγες εταιρίες που σε αυτά τα χρήματα προσφέρουν τόσο εξοπλισμένα ρολόγια. Μπορεί να φοράνε 7750, αλλά τουλάχιστον είναι πραγματικά αδιάβροχα  (βιδωτά καπάκια και κορώνες) σε λογικές τιμές.
Sinn 103 με τον 7750, αδιάβροχο στα 200μ, GMT και κοστίζει 2700 δολλάρια. Στα ίδια χρήματα το μοντέλο με τιτάνιο και δερμάτινο λουράκι. Καλά δεν είναι;

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 02, 2007, 10:34:50 μμ »
Αλλο σχέση κόστους-ποιότητας-εξοπλισμού και άλλο εξέλιξη τόσο σε μηχανές όσο και σε σχέδια και υλικά !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 03, 2007, 02:46:51 πμ »
μολις προσεξα οτι αναφερεται την sinn,δε μπορω να μη πω τη γνωμη μου σαν κατοχος δυο ρολογιων της εταιριας,περα απο ποιοτητα ,δικο τους στυλ κτλ μπορω να πω πως ακομα κραταει καλες τιμες αλλα πανω απο ολα  κανει προσπαθεια και εχει παρουσιασει διαφορες λυσεις απο  τις κασσες εως και τις μηχανες eta που χρησιμοποιει,αναμενεται η τροποποιηση του 7750 ωστε να διαθετει κεντρικη την ενδειξη των λεπτων του χρονογρφου οπως ηταν στο lemania 5100 ,SZ01,μιας και τα ρολογια λογω military type, εχοντας ετσι την ενδειξη ειναι πολυ πιο ευδιακριτη.εχει φτιαξει και για τιs γερμανικες ειδικες δυναμεις gsg9 ,μπορει να δει καποιος στο site τουs την english version.
link στα γρηγορα που βρηκα για τεχνολογικες λυσεις που αναπτυσσει

http://www.timezone.com/library/news/news631878440051250000

GSG9
http://www.broadarrow.net/ezm1.htm

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 03, 2007, 11:27:44 πμ »
μια χαρα ειναι η εταιρεία και μαλιστα η γκαμα των μοντελων της ειναι αρκετα πλουσια και για ολα τα πορτοφολια. για τον 7750 ταχουμε πει προσφατα.. δεκαδες εταιρείες τον χρησιμοποιουν θα μεμψουμε τη sinn? οι μηχανες της ΕΤΑ, χρονογραφοι και μη εχουν αποδειχτει τερατα αξιοπιστιας γιαυτο εξαλλου και την εχουν υιοθετησει τοσοι (μεχρι και ο frank .. :-(
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 03, 2007, 11:30:12 πμ »
Κι ας μην ξεχνάμε τις λύσεις που έχει δώσει γεμίζοντας τις κάσες ορισμένων μοντέλων της με λάδι ή αδρανή αέρια για αυξημένη αντοχή στην πίεση και την οξείδωση αντίστοιχα. Αντιγράφω από το http://www.chronomaster.co.uk/sinn.htm

Over the past decade, Sinn has pioneered some innovative new technologies, including oil filled watch chambers to enable operation under extreme pressures, argon gas filled watches to prevent moisture infiltration, impact resistant gear suspensions, and new micro-lubricating techniques.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 03, 2007, 12:45:39 μμ »
Νομίζω ότι βγήκαμε off topic, το θέμα είναι η Longines και όχι η Sinn !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 06, 2007, 12:10:49 μμ »
L2.673.4  trelovet απο οτι καταλαβα εχουμε το ιδιο longines!Aυτο το ρολοι ειναι για μενα υποδειγμα κομψοτητας,μολις το ειδα ενω εψαχνα καιρο για αγορα ρολογιου τα ξεχασα ολα.
Εισαι ευχαριστημενος?ποσο καιρο το εχεις?Ποσο ακριβες ειναι?Ποσο αγορασες το λουρακι?Το πηρα με μπρασελε,και οντως Μεγαλε στην φωτο δειχνει πολυ καλυτερο με το λουρακι αλλα πιστεψε με το μπρασελε ειναι τελειο απο κοντα του δινει αλλη φινετσα.το αδικει πολυ η φωτο δεν συμφωνεις και εσυ  trelovet ?

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 06, 2007, 12:45:04 μμ »
+1000
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 03:30:00 μμ »
trelovet θα ηθελα να σε ρωτησω

αν και στο δικο σου το ρολοι αυτη συρματινη τριχα χασκει ετσι. :rolleyes:
Μου φαινεται λιγο περιεργο και δεν την θυμαμαι ετσι οταν το πρωτοπηρα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Longines
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 07:19:44 μμ »
Υπάρχει και συο δικό μου, κάποιο λεπτό έλασμα δείχνει να είναι που δεν ξέρω τι ρόλο παίζει !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ