Αποστολέας Θέμα: Rolex αυθεντικό ή όχι  (Αναγνώστηκε 17627 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chronixp

• Just Registered
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« στις: Ιανουάριος 20, 2007, 04:43:58 μμ »
Καλησπέρα παιδιά. Καταρχήν συγχαρητήρια για το forum. Είμαι καινούργιος αν και έχω διαβάσει αρκετές φορές το forum σαν επισκέπτης. Βασικά είμαι κάτοχος ενός Rolex GMT Master II έδώ και 4 χρόνια και πρόσφατα αγόρασα στη γυναίκα μου ένα πάλι Rolex Oyster Perpetual Datejust. Από μαιμούδες έχουν δεί πολλά τα μάτια μου και πιστεύω πως κάτι γνωρίζω πάνω κάτω. Ένας γνωστός μου, έφερε ισχυριζόμενος ότι είναι αυθεντικό ένα γυναικίο Rolex Oyster και μου το έδειξε. Μόλις το πήρα στα χέρια μου και το κούνησα λιγάκι ο μηχανισμός του έκανε ένα βουητό καθώς και στο σημείο 6 έγραφε swiss Τ και όχι swiss made. Κατά τα άλλα το ρολόι ήταν σε καλή κατάσταση, η ημερομηνία ήταν σωστή κτλ. Από τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει τώρα να συμπεράνω ότι είναι αυθεντικό ή 'μαιμού' ;

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 20, 2007, 06:05:11 μμ »
Καλησπέρα, καλωσηρθες στο φορουμ μας και καλη διαμονη. Ευχαριστούμε για τα καλα σου λογια. Συγχαρητηρια για τα ρολογια που διαθετεις.
  Ως προς την ερωτηση που εθεσες , το θεμα σηκωνει πολλη συζητηση αλλα σε γενικες γραμμες ισχύουν τα εξης:
α) οπως πιθανον γνωρίζεις η ρολεξ ειναι η εταιρεία που αντιγραφεται περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη και αυτο συν τοις αλλοις  σημαινει οτι οι κατασκευαστες αντιγραφων εχουν εξελιχθει σε πολυ μεγαλο βαθμο, τοσο ωστε ακομη και ενα εμπειρο ματι μπορει να γελαστει.
β)οταν αγοραζουμε ενα ρολοι απο πηγη διαφορετικη απο την επισημη (αντιπροσωπο εταιρείας) ελεγχουμε βασικα 3 παραμετρους:
- τον πωλητη
- τα χαρτια
- το ρολοι
αν σε οποιαδηποτε απο τις 3 παραμετρους διαπιστωσουμε την παραμικρη ατελεια τοτε οφειλουμε να ειμαστε ιδιαίτερα καχυποπτοι. Στην περιπτωση σου για παραδειγμα λες οτι προκειται για γνωστο σου. Τον γνωριζεις καλα; Του εχεις εμπιστοσυνη; Εχεις ξανασυνεργαστει μαζι του;
Ως προς χαρτια: θα πρεπει να υπαρχει η επισημη εγγυηση της ρολεξ και ολα τα παρελκομενα που συνοδευουν το ρολοι. Αν διαπιστωνα οτι απουσιαζουν εγω θαμουν ιδιαίτερα καχυποπτος.
Ως προς το ρολοι, ο ηχος που περιγραφεις πιθανον να προερχεται απο το μηχανισμο επομενως δεν αποτελει ασφαλες κριτηριο. Το Swiss-T σημαινει οτι στους δεικτες τοποθετηθηκε Tritium (υλικο που χρησιμοποιουνταν παλιοτερα σε military κυριως μοντελα για αναγνωσιμοτητα στο σκοταδι) Μηπως ηταν καπως ετσι;

θα βοηθουσε να ανεβασεις μια φωτο του συγκεκριμενου ρολογιου για να εκτιμησουμε με μεγαλυτερη ακριβεια τη γνησιοτητα των χαρακτηριστικων του.
γ) για τα υπολοιπα χαρακτηριστικα εισαι βεβαιος; λαβε υποψη σου οτι εχουν αναφερθει περιπτωσεις οπου χρησιμοποιηθηκαν αυθεντικες κασες ρολεξ που περιειχαν μαιμου μηχανες.
μακαρι να ειναι αυθεντικο και σε τιμη ευκαιριας αλλα σε συμβουλευω να προχωρησεις με πολυ προσεκτικα βηματα για να μη βρεθεις προ δυσαρεστης εκπληξης.
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος chronixp

• Just Registered
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 20, 2007, 06:11:38 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα προσπαθήσω να πάρω photo και να την ανεβάσω. Πάντως αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν ο θόρυβος του μηχανισμού όταν το κουνάς που σε κανένα rolex original δεν έχω ξανακούσει παρά μόνο σε fake.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 20, 2007, 06:29:27 μμ »
Εγω θα έλεγα να το πάτε μαζί στην αντιπροσωπεία φίλε μου η μόνη σίγουρη οδός
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος chronixp

• Just Registered
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 20, 2007, 08:38:46 μμ »
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει post σ'αυτό το forum αλλά ένα πολύ ενδιαφέρον video για αυθεντικά ή όχι rolex:

http://www.schwimmerlegal.com/2006/07/video_how_to_sp.html

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 20, 2007, 09:03:52 μμ »
chronixp σε καλωσοριζω και εγω και καλη διαμονη στο φορουμ μας  :partyman:
θα συμφωνησω με οσα σου ανεφερε ο redfoot
επισης οταν γραφει swiss T γραφει συνηθως παντα T swiss T οχι μονον στο τελος , αρα αν ειναι ετσι , ειναι ενα πρωτο αρνητικο σημειο ...
τα χαρτια του, η εγγυηση του ειναι πολυ σημαντικα , τα εχει η οχι ?

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 20, 2007, 09:04:25 μμ »
α, ευχαριστουμε παρα πολυ για το ενδιαφερον λινκ που μας παρεθεσες , να εισαι καλα  :supz:

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 02:04:47 μμ »
Ο θόρυβος στον μηχανισμό του κουρδίσματος μπορεί να σημαίνει πώς χρειάζεται service, όχι απαραίτητα ότι είναι replica.
Παντός ο πιο σίγουρος τρόπος να το τσεκάρεις είναι να ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό του ρολογιού.

Αριστερά είναι μια ΕΤΑ 2836-2, δεξιά μια 21J κινέζικη μηχανή, και οι δυο πολύ συνηθισμένες replica μηχανές.

Και η γνήσια !

So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος chronixp

• Just Registered
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 06:09:40 μμ »
Προσπαθώ να κάνω upload ένα document αρχείο που βρήκα για να το δείτε και δεν μπορώ. Το αρχείο είναι 2,79ΜΒ. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στα ΜΒ?

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 07:16:44 μμ »
βαλε λινκ προς το αρχειο δεν ειναι αναγκη να το ανεβασεις
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 12:15:13 πμ »
Αλήθεια πως μπορώ να αποθηκεύσω ένα αρχείο ή μάλλον που και να βάλω λίνκ :smt100  sorry of topic αλλά κάθε βοήθεια δεκτή.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 04:19:27 μμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 06:39:18 μμ »
@ ferengi Ευχαριστώ...
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 10:26:25 πμ »
Αυθεντικό ή όχι;

• 50mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 11:32:43 πμ »
fake  :weedman:  :weedman:
Πότε ή Ποτέ

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 12:56:12 μμ »
Σωστός! Πώς το κατάλαβες;

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 01:13:42 μμ »
και εγω fake το βγαζω
απο το υψος της κορωνας που ειναι χαμηλο εν σχεσει με το αυθεντικο  :tonqe:

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 01:35:08 μμ »
χχχμμμ…  Οι φωτο δεν είναι σε σωστή γωνία οπότε είναι δύσκολο να καταλάβεις, τα πιθανά φανερά λάθη είναι τα εξής: 1) η κορώνα φαίνετε να είναι πιο μεγάλη, αλλά μπορεί να φταίει η φωτο… 2) Τα end links του μπρασελέ είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά μπορεί να έχει αλλάξει το μπρασελέ… 3) Η ένδειξη “Swiss made” δεν αντιστοιχεί στα «συνηθισμένα» GMT2…

Μάλλον Replica…

The real thing
So many watches, so little time...

• 50mm case
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 02:06:31 μμ »
Παράθεση από: "ferengi"
Σωστός! Πώς το κατάλαβες;

Κυρίως από το σχήμα του δείκτη των λεπτών. Πολύ διαφορετικό από original.

Πάντως όπως λέει ο kazushi :χχχμμμ… Οι φωτο δεν είναι σε σωστή γωνία οπότε είναι δύσκολο να καταλάβεις

Κατά τη γνώμη σου Ferengi ποιό σημείο σημείο είναι το πιο εμφανές.
Πότε ή Ποτέ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Rolex αυθεντικό ή όχι
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 02:17:11 μμ »
δε ειναι ενδεικτικη μια φοτο για να καταλαβεις παντα μια ρεπλικα