Αποστολέας Θέμα: Laco company  (Αναγνώστηκε 213891 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Laco company
« Απάντηση #220 στις: Αύγουστος 21, 2010, 01:25:28 πμ »
Η εταιρια μου ειχε πει,για κασα των 45 χιλιοστων.
Διαβασα επισης ,για τιμη απο 600-700 ευρω...

Originally scheduled to appear in August or September, it appears that the release of the new models may be slightly delayed. Laco is currently waiting on their suppliers to provide them with samples of the new case, dials and hands that will be used to build prototype models. It won’t be until the prototypes are built that we’ll be able to see actual photos of the new watches. Until then, Laco is whetting our appetites with these digital renderings of what the new watches will look like. Personally, I think they’re stunning.

Assuming everything goes well with the building of the prototypes, we can expect production of the new models to begin in earnest. Although the extended wait might be a little disappointing, it’s clear to see that these redesigned Lacos (considered to be 2011 models) are going to be well worth the wait.

Looking over the images it’s exciting to note that the redesign will incorporate elements for which we have all been clamouring. Features such as the original B-Uhr’s thin lugged case, its broader minute hand, diamond style crown and blued hands will raise the new Lacos to a higher level of historic accuracy.

Most important is the cumulative effect of this redesign. Unlike any of the other Beobachtungsuhren (flieger or pilot watches) on the market, Laco somehow has managed to endow its watches with a nostalgic persona. Whether it is an ability distilled from their heritage or a mysterious process learned from their legacy, new Laco’s eerily have the feel of vintage pieces. Moments after I saw these images Ih knew what watch I would be buying next. I’m sure Laco is hoping that I’m not the only one inspired by their new design.

http://forums.watchuseek.com/f367/new-laco-flieger-first-images-438950.html

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Αύγουστος 22, 2010, 01:38:19 πμ »
Ειναι απλα κωμικο το ολο θεμα με την εταιρεία...Παντα καποιον προμηθευτη περιμενουν...Αν ειναι ετσι μπορουσαν να αλλαξουν προμηθευτες. Ειναι αστειο να ριχνουν τις ευθυνες στους αλλους. ;)
Οσο για την τιμη που αναφερουν ειναι επισης κωμικη ;D
Με τοσα θα παιρνα ενα Fortis η Sinn που ειναι και πιο ποιοτικα και πιο ανθεκτικα στις επαφες με το νερο.... =; Ας κρατησει την ιστορια η Laco γιατι ετσι οπως το παει εκει θα παραμεινει..στην ιστορια.
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος avionic

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Αύγουστος 22, 2010, 09:45:45 πμ »
Θα ήθελα κάποιο pilot, όμορφο ρολόι, από μια ιστορική εταιρεία (που έχει για μένα μεγάλη σημασία), αν είναι και στο βαθμό που αναφέρεται όμοιο με το αρχικό ακόμα καλύτερα, αλλά 600-700 ευρώ δε νομίζετε ότι ξεφεύγουμε λίγο? Μήπως η μεγάλη αναμονή και ο ντόρος εκτόξευσαν και τις προσδοκίες τους?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Αύγουστος 22, 2010, 10:41:21 πμ »
Υπαρχουν και τα 42αρια τους ,σε πολυ πιο προσιτες τιμες.Θα περιμενα να δω τις λεπτομερειες,μεσα στον επομενο μηνα(μηχανη,αξεσουαρ κτλ)

εδω

https://shop.laco.de/en/pilot-watches/Pilot-42-manual-winding.html

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Αύγουστος 22, 2010, 12:09:20 μμ »
Παράθεση
αλλά 600-700 ευρώ δε νομίζετε ότι ξεφεύγουμε λίγο? Μήπως η μεγάλη αναμονή και ο ντόρος εκτόξευσαν και τις προσδοκίες τους?
Eιναι παρα πολλα κατα τη γνωμη μου...Οταν μια εταιρια εχει ιστορια πρεπει να ειναι και ανταξια των προσδοκιών και της ιστοριας αυτης. :-\ Μην ξεχναμε οτι και φιλοι απο εδω μεσα που πηραν το pilot με miyota ανεφεραν οτι ποιοτικα και απο αποψη φινιρισματος ειναι πολυ φτωχο. Αν πληρωνω λοιπον μονο την ιστορια...Ευχαριστω δε θα παρω :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Αύγουστος 22, 2010, 12:37:56 μμ »
mitsman

εγω θυμαμαι αλλιως την ιστορια :P ;)

Συνολικά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά του την οποία κρίνω εξαιρετική και τίμια. Αν θα ζητούσα κάτι παραπάνω αυτό δεν θα ήταν μια ελβετική μηχανή με καλύτερο φινίρισμα (για την ακρίβεια δεν μπορώ να πω κάτι, είμαι ήδη εντός cosc   ) αλλά θα ήθελα κρύσταλλο ζαφείρι για να το απολαμβάνω ακόμα πιο άφοβα και ας κόστιζε 50 ευρώ παραπάνω .... (ο άπληστος     )
   Παραθέτω κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες, σύντομα θα προσθέσω και μια "νυχτερινή".
Οι πρώτες 2 με το μαμίσιο του λουράκι

Αφού καλούμαι να αναφέρω εντυπώσεις, οφείλω (θα αναγκαστώ  ;D ) να το κάνω.
   Το ρολόι είναι το ακόλουθο => http://www.lacher-shop.de/e_shop/product_info.php?cPath=1&products_id=193
με χαρακτηριστικά κάσα 42mm, πάχος 12mm, Miyota 8215, mineral crystal, κορώνα "onion", λουράκι "fliegerband".
   Το ρολόι το γνώρισα ψάχνωντας για πιλότο (έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στο είδος  :) ) λίγο αφότου έγινε η παραλαβή του πιλότου του site και έβλεπα όλο και περισσότερα μηνύματα με πιλότους (με παρασύρατε  ;D ). Είχα διαβάσει για τις 5 εταιρείες που στο Β'ΠΠ προμήθευσαν τα συγκεκριμένα ρολόγια και έτσι επισκέφθηκα και το site της Laco. Ομολογώ πως ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κριτήριο στην επιλογή μεταξύ και άλλων πιλότων, έπαιξε σίγουρα και η τιμή. Στα 198 ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά και παράδοση στο σπίτι  :o ), δεν μου δημιούργησε κάποιον αξεπέραστο δισταγμό. Το μόνο για το οποίο είχα αμφιβολία ήταν το μέγεθος διότι έχω μικρό καρπό, 17cm, και δεν είχα φορέσει ποτέ τόσο μεγάλο ρολόι. Τελικά αποδείχτηκε ότι το μέγεθος ήταν ιδανικό, όπως πρέπει για ένα "σύγχρονο" πιλότο και όχι άσχημα μεγάλο   ;)
   Η κάσα δεν είναι γυαλισμένη αλλά "brushed" (βουρτσισμένη ?  :D ), η κορώνα τύπου "κρεμμύδι", έχει ορυκτό κρύσταλλο μπροστά και πίσω και τέλος το πίσω καπάκι κουμπώνει, δεν είναι βιδωτό. Ξέχασα τα 50m αντοχή στο νερό, (ικανοποιητικό για πιλότο). Η μηχανή του από την Ιαπωνία (Citizen), η Miyota 8215, με 21 jewels, στα 21600 bph, με αυτονομία ~45 ώρες και ακρίβεια στα χαρτιά από -20 έως +40 sec/day. Δεν έχει ιδιαίτερη εμφάνιση για κολακευτικά σχόλια αλλά τουλάχιστον με ικανοποιεί το γεγονός ότι έχει αποδείξει στα χρόνια την αξιοπιστία και την αντοχή της. Το λουράκι σκούρο κόκκινο, χοντρό, ποιοτικότατο και ιδιαίτερης σχεδίασης, δένει απόλυτα με το χαρακτήρα του ρολογιού  ;)
   Από την 7μηνη εμπειρία μου μαζί του, δεν έχω κανένα παράπονο. Μου αρέσει πάρα πολύ στο χέρι, το πάχος της κάσας δεν είναι ενοχλητικά μεγάλο αλλά ούτε και αστεία μικρό. Η μηχανή φορτίζει με κίνηση του ρότορα μόνο προς τη μία κατεύθυνση, άρα θεωρητικά χρειάζεται περισσότερο χρόνο να φορτίσει πλήρως σε σύγκριση με άλλες μηχανές αμφίδρομης φόρτισης του ρότορα. Στην πράξη, 8 ώρες την ημέρα φορεμένο αρκούν να το συντηρήσουν. Επειδή συνήθως το φοράω μόνο μερικές ώρες την ημέρα, πλέον το αντιμετωπίζω ως κουρδιστό (κάθε βράδυ χρουτσου-χρουτσου  ;D ), 20~30 περιστροφές φτάνουν. Από αίσθηση κορώνας ... δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά καλή μου φαίνεται.    Όσο αφορά την ακρίβεια, τον πρώτο μήνα έτρεχε γρήγορα στο +2 sec/day  :shocked: , αλλά μετά έπεσε ραγδαία στο -3 sec/day  :ug: όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Ένα άλλο θέμα είναι η φωτεινότητα των δεικτών και αριθμών. Οι ενδείξεις και κυρίως οι δείκτες διεγείρονται ταχύτατα και υπερβολικά  :rolleyes: στο φως της ημέρας (τονίζω ότι δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό με το τεχνητό φως   :down: ) . Το φαινόμενο όμως δεν διαρκεί πολύ, ~5 λεπτά και επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Στο απόλυτο σκοτάδι και χωρίς πρόσφατη φωτοδιέργεση, απλά διακρίνονται οι δείκτες.
   Συνολικά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά του την οποία κρίνω εξαιρετική και τίμια. Αν θα ζητούσα κάτι παραπάνω αυτό δεν θα ήταν μια ελβετική μηχανή με καλύτερο φινίρισμα (για την ακρίβεια δεν μπορώ να πω κάτι, είμαι ήδη εντός cosc  :D ) αλλά θα ήθελα κρύσταλλο ζαφείρι για να το απολαμβάνω ακόμα πιο άφοβα και ας κόστιζε 50 ευρώ παραπάνω .... (ο άπληστος   ;D  )
   Παραθέτω κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες, σύντομα θα προσθέσω και μια "νυχτερινή".
Οι πρώτες 2 με το μαμίσιο του λουράκι

η Miyota 8215 του

παρέα με τα νέα του λουράκια

φορεμένο με το "summer time" edition

και για τον κύριο που ρώτησε  :D

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Αύγουστος 22, 2010, 01:56:34 μμ »
Παράθεση
Δεν έχει ιδιαίτερη εμφάνιση για κολακευτικά σχόλια ...  έχει ορυκτό κρύσταλλο μπροστά και πίσω και τέλος το πίσω καπάκι κουμπώνει, δεν είναι βιδωτό....αλλά θα ήθελα κρύσταλλο ζαφείρι για να το απολαμβάνω ακόμα πιο άφοβα...
Ρωτα και καποιον που με 700-800 πηρε ενα πιλοτο της Fortis η της Sinn με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα και πες μου αν οι παραπανω προτασεις θα ειναι μεσα στο review του...Γιατι ο φιλος μας εδωσε 180€ και αλλαξε και το λουρακι οπως ειδες γιατι πρεπει ειναι και πολυ καλο :P
Παράθεση
Συνολικά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά του την οποία κρίνω εξαιρετική και τίμια.
Εξαιρετικη και τιμια στα 180€....Συμφωνω και εγω...

Αλλα με 600-700 αν δεν εχει και αυτο ζαφειρι κρυσταλλο... =;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Αύγουστος 22, 2010, 02:53:13 μμ »
Το στοιχημα της εταιριας,μετα τα προβληματα που ειχε,ειναι να φτιαξει ποιοτικα ρολογια,σε ανταγωνιστικες τιμες.Οι κασες στα φτηνα μοντελα δεν ειναι απο τον ιδιο προμηθευτη ,με αυτες στα πιο ακριβα..δεν ειναι η μονη εταιρια που το κανει αυτο.

Η εντυπωση που μου αφησε το review ,ηταν θετικη..

Θα περιμενω να δω τα νεα μοντελα και τις εντυπωσεις των αγοραστων.Στο λινκ που ποσταρα μιλανε για αλλγη στην πολιτικη της εταιριας και παραγωγη νεων μοντελων που θα αναπαραγουν,με μεγαλυτερη πιστοτητα,τα αυθεντικα Laco του Β' Παγκοσμιου.

Ρωτα και καποιον που με 700-800 πηρε ενα πιλοτο της Fortis η της Sinn με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα και πες μου αν οι παραπανω προτασεις θα ειναι μεσα στο review του...

τι εννοεις?

Αλλα με 600-700 αν δεν εχει και αυτο ζαφειρι κρυσταλλο

........

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Αύγουστος 22, 2010, 04:57:11 μμ »
Ειναι απλα κωμικο το ολο θεμα με την εταιρεία...Παντα καποιον προμηθευτη περιμενουν...Αν ειναι ετσι μπορουσαν να αλλαξουν προμηθευτες. Ειναι αστειο να ριχνουν τις ευθυνες στους αλλους. ;)
Θα γινoυν στο τελος γραφικοι και ανεκδοτο,κατι σαν την Hublot.Θα καναμε μια limited αλλα δε μας στελνουν κασες ;D

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Αύγουστος 22, 2010, 05:11:28 μμ »
Παράθεση
Ρωτα και καποιον που με 700-800 πηρε ενα πιλοτο της Fortis η της Sinn με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα και πες μου αν οι παραπανω προτασεις θα ειναι μεσα στο review του...

τι εννοεις?

Αλλα με 600-700 αν δεν εχει και αυτο ζαφειρι κρυσταλλο

........

Εννοω οτι οποιοσδηποτε εδινε τα λεφτα που εχει το laco να παρει ενα Sinn η ενα Fortis δεν θα ελεγε οτι ειναι ικανοποημενος κλπ...Θα ελεγε οτι το ρολοι ειναι απιστευτο και εχει φοβερα υλικα κλπκλπ...Και η κριτικη που εγινε απο τον ιδιοκτητη εγινε φανταζομαι με γνωμονα τα λεφτα που εδωσε...Οχι με τα 3πλασια και παραπανω που εχει το πιο "ελβετικο". Μην το υποστηριζεις λοιπον γιατι και οι δυο μας ξερουμε οτι το Sinn η καποιο αλλο... ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Αύγουστος 22, 2010, 05:15:20 μμ »
Θα γινoυν στο τελος γραφικοι και ανεκδοτο,κατι σαν την Hublot.Θα καναμε μια limited αλλα δε μας στελνουν κασες ;D

???

Τι σχεση εχει με τον προμηθευτη ?Αυτο που ειπα ηταν,οτι στα φτηνα μοντελα εχουν και της αναλογης τιμης/ποιοτητας κασες,κατι συνηθισμενο και απο αλλους κατασκευαστες..

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Αύγουστος 22, 2010, 05:47:12 μμ »
   Στο παραπάνω review του πιλότου, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ παράγοντας ήταν η τιμή στη διαμόρφωση των θετικότατων εντυπώσεών μου. (όπως και στην απόφαση αγοράς του)
   Αν το ρολόι κόστιζε 600-700 ευρώ, ίσως, δεν το ξέρω, να είχα αφορμή και για αρνητικά σχόλια ή παραπάνω απαιτήσεις. Στα 198 ευρώ όμως, δεν το έκανα. Όσο για το λουράκι, επειδή σχολιάστηκε η αλλαγή, δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο. Τα άλλα δύο λουράκια αγοράστηκαν απλά για να έχω και άλλες χρωματικές επιλογές. Το πιο αγαπητό στη λίστα έρχεται το μαμίσιο. 

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Αύγουστος 22, 2010, 06:48:15 μμ »
Εγώ καλοί μου φίλοι, παρότι συμπαθώ πολύ την Fortis, αν έπαιρνα τέτοιο ρολόι και η υλοποίηση ήταν σωστή, θα έπαιρνα το Laco.....εύκολα.....ακόμη και στα 600-700 ευρώ.....

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Αύγουστος 22, 2010, 07:19:26 μμ »
Παράθεση
αν έπαιρνα τέτοιο ρολόι και η υλοποίηση ήταν σωστή,
Εβαλες μια πολυ σημαντικη παραμετρο ομως... ;)

Και δεν αναφερθηκα παλι στην Φορτις μονο και μονο επειδη αρεσει σε μενα..Ακομα και η Σινν που μεχρι προσφατα μου ηταν αδιαφορη εχει πιλοτους σε τιμες λιγο παραπανω.. :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Αύγουστος 22, 2010, 07:42:46 μμ »
Για περιμένετε λοιπόν να δούμε τι θα δούμε ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 04:48:33 μμ »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 06:26:24 μμ »
ωραίος ρε Τζώρτζη :up:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:50:56 μμ »
Καλοοοοοοοοοοοοο!!!

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 02:01:12 μμ »
τελικα το project ειναι ακυρο? θα ξεκινησει καποιο καινουριο?

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 05:05:09 μμ »
χλωμο το βλεπω..
το 'πε και το 'κανε!!