Αποστολέας Θέμα: Αγορά GMT  (Αναγνώστηκε 13260 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
Αγορά GMT
« στις: Νοέμβριος 07, 2009, 10:16:58 πμ »
Καλημερα σε ολους. Βρισκομαι σε διαδικασια ερευνας για ενα ρολοι GMT. Τα λεφτα που θελω να διαθεσω μετα την απαραιτητη εκπτωση ειναι περιπου €3.000. Δεν θελω να βιαστω για την αγορα διοτι δεν ειναι κατι που επιγει απλα θελω να εμπλουτισω την συλλογη μου με ενα GMT ρολοι που θα το φοραω στα ταξιδια μου που ειναι αρκετα συχνα λογω δουλειας. Απο τις επιλογες μου εξαιρω την ROLEX ως κατοχος SD την OMEGA ως κατοχος PO την ORIS ως κατοχος ΤΤ3 και την TAG HEUER ως κατοχος MONACO CHRONOGRAPH. Απο οτι καταλαβατε θελω να προχωρησω σε αγορα αλλης εταιριας απο αυτων που ηδη εχω και με ενα τελευταιο κριτηριο το μεγεθος να ειναι πανω απο 44mm λογω διαστασης καρπου 18,5 cm. Οποιαδηποτε προταση ευπροσδεκτη και φυσικα και οπιαδηποτε προσωπικη εμπειρια και φωτο ακομα ποιο ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αγορά GMT
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 10:33:16 πμ »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 11:31:56 πμ »
σε used...μονοδρομος.....Panerai (λόγω μεγέθους και ανθεκτικότητας σε καθημερινή χρήση)
http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingua=2&id_sezione=15&id_categoria=37
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 11:37:09 πμ »
το panerai ειναι μια απο τις υποψιφιοτητες μου στο pam 88 δεν μου αρεσει το γκρι υποκαντραν και επειδη το εχω στα αμεσα σχεδια μου να εμπλουτισω την συλλογη μου με ενα panerai μαλλον θα παω για pam104.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 11:47:49 πμ »
"κυνήγα" κανα τέτοιο: http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/watches/diving/master-compressor-diving-gmt
"πέφτουν" πολύ σε used!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 03:03:10 μμ »
"κυνήγα" κανα τέτοιο: http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/watches/diving/master-compressor-diving-gmt
"πέφτουν" πολύ σε used!

Αυτο θα σου ελεγα και εγω..!

Φιλικα,

Αντωνης

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 04:05:57 μμ »
Τι τιμή καταλόγου έχει το master compresor divining gmt για να υπολογισω πόσο θα βγει used  ;)

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 04:11:03 μμ »
Για breitling navitimer world τι λέτε? από καλιμπρα ETA αλλά πολύ εντυπωσιακό θα έλεγα με πολύ φορτωμένο dial που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ όμορφο.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 06:13:53 μμ »
Υπάρχουν πολλά GMT. Αλλά η πλειοψηφία αυτών που υπάρχουν στα λεφτά που θέλεις φοράνε ΕΤΑ 2893 (και το Μπράιτλιν) που δε λειτουργεί όμως ως πραγματική GMT όπως το Ρόλεξ και το Ωμέγα. Αν κάνεις πολλά ταξίδια είναι λίγο άβολο. Μιας και τα απορρίπτεις πήγαινε στο JLC που είναι κι αυτό πραγματικό GMT.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 07:31:04 μμ »
Δημητρη νομιζω οτι το breitling navitimer world εχει ETA 7754 αν κανω λαθος πες μου. Η cal 7754 δεν δουλευει ως πραγματικο GMT?
Στην 7754 δεν βασιζεται και η μηχανη του speedmaster chronograph broad arrow gmt?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2009, 07:37:16 μμ από dimtzi »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 09:32:25 μμ »
Δημητρη νομιζω οτι το breitling navitimer world εχει ETA 7754 αν κανω λαθος πες μου. Η cal 7754 δεν δουλευει ως πραγματικο GMT?
Στην 7754 δεν βασιζεται και η μηχανη του speedmaster chronograph broad arrow gmt?

no,no!

Caliber: Omega 3603
Self-winding chronograph with column wheel mechanism, free sprung-balance and Co-Axial Escapement for greater precision and durability. 2nd time zone through 24 hour hand. 12 hour and 30 minute totalizers, stop second function, start/stop push button, return-to-zero push button. Rhodium plated finish and gold plated engravings. Officially certified chronometer.
Power Reserve: 55 hours

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 10:06:20 μμ »
ok george thanx. Για το breitling εχει πραγματικο gmt or not?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 10:09:52 μμ »
ok george thanx. Για το breitling εχει πραγματικο gmt or not?
no

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 11:06:59 μμ »
Τελικα προβληματιστηκα πολυ με το πραγματικο gmt ή οχι. Απο την μια δεν θελω να παω σε rolex και omega λογω μεγεθους κυριως απο την αλλη για JLC αν δεν ειναι used (δυσκολο να βρεθει)ανεβαινει αρκετα το ποσο και ολα τα αλλα στα €3000 δεν εχουν πραγματικο gmt. Αυτο και αν ειναι διλλημα!!!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 08, 2009, 09:28:03 πμ »
....μάζευε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή!εξάλλου έχεις ήδη ωραία ρολογάκια στην συλλογή σου...ο χρόνος είναι "χρήμα"  8)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 27, 2009, 06:01:22 μμ »
Συνάδελφός μου με "τσάκωσε" την ώρα που κοίταζα το forum και πιάσαμε την κουβέντα. Εκείνος σκέφτεται να κάνεί ένα ρολόι δώρο στον ευατό του τα Χριστούγεννα. Εργαζόμαστε  σε ναυτιλιακή όπου οι παγκόσμιες επαφές με διαφορά ώρας όπως και η επικοινωνία με πλοία σε όλες τις θάλασσες είναι καθημερινότητα.  Επιπρόσθετα ο ενδιαφερόμενος ταξιδεύει  συχνά γι' αυτό και προσανατολίζεται αποκλειστικά σε αγορά GMT ρολογιού.
Με στυλ "είμαι ο άνθρωπος σου" και χωρίς να χάσω χρόνο του έδειξα στη σελίδα της Rolex τo Master GMT II καθώς και το Explorer II που τα θεωρώ και τα 2 πανέμορφα αλλά και πολύ ποιοτικά. Του άρεσαν αρκετά αλλά δεν νομίζω να ενθουσιάστηκε όπως αρχικά περίμενα. Τότε πληκτορόγησε στο pc τη διέυθυνση www.panerai.com και μου έδειξε το Panerai 00244 (GMT στα 40mm)!  Ομολογώ πως από design σκίζει και βλέπω πως τις τελεταίες μέρες έχει πάθει πολύς κόσμος στο forum αμόκ με τη συγκεκριμένη μάρκα.  Από την άλλη τo Rolex είναι.. Rolex!
Γι αυτό και μεταφέρω το δίλημμά μας εδώ να διαβάσω και τη γνώμη σας: ROLEX GMT II ή PANERAI 244 στα 40μμ; (Τα μεγαλύτερα Panerai GMT έχουν απορριφθεί επειδή κατά τα λεγόμενά του οι δείκτες είναι...τρύπιοι!)
Από τιμές που κυμαίνονται αυτά τα 2; Γνωρίζω τιμή για Explorer II αλλά φαντάζομαι το GMT II θα είναι πιο ακριβό λόγω στεφάνης. Στο forum διάβασα ότι στα Πανεράι εκπτώσεις δεν παίζουν ακόμα και με αγορά με μετρητά! Επίσης έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής! Αληθεύουν αυτά;
Θα του μεταφέρω ό,τι ενδιαφέρον γράψετε και είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά θα είστε διαφωτιστικοί!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 27, 2009, 06:19:58 μμ »
Μην απορριπτεις τα Panerai GTM 44mm και ας εχουν "τρυπιους δεικτες" .Δες απο κοντα το Luminor GTM 44mm(PAM00297),φορεσετο στον καρπο σου.Μπορει να αλλαξεις γνωμη!  :) Αν δεν σ'αρεσει με μπρασελε,βαζεις λουρακι.

http://cgi.ebay.com.my/Pre-Owned-Panerai-PAM-297-Great-Condition-NO-BRACELET_W0QQitemZ190345672473QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item2c517c7719

http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingua=1&id_sezione=16&id_prodotto=7895&id_categoria=37

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 27, 2009, 06:41:30 μμ από sunsea »
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 27, 2009, 06:39:35 μμ »
Μην απορριπτεις τα Panerai GTM 44mm και ας εχουν "τρυπιους δεικτες" .Δες απο κοντα το Luminor GTM 44mm(PAM00297),φορεσετο στον καρπο σου.Μπορει να αλλαξεις γνωμη!  :) Αν δεν σ'αρεσει με μπρασελε,βαζεις λουρακι. http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingua=1&id_sezione=16&id_prodotto=7895&id_categoria=37

+1

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 27, 2009, 08:21:18 μμ »
Συνάδελφός μου με "τσάκωσε" την ώρα που κοίταζα το forum και πιάσαμε την κουβέντα. Εκείνος σκέφτεται να κάνεί ένα ρολόι δώρο στον ευατό του τα Χριστούγεννα. Εργαζόμαστε  σε ναυτιλιακή όπου οι παγκόσμιες επαφές με διαφορά ώρας όπως και η επικοινωνία με πλοία σε όλες τις θάλασσες είναι καθημερινότητα.  Επιπρόσθετα ο ενδιαφερόμενος ταξιδεύει  συχνά γι' αυτό και προσανατολίζεται αποκλειστικά σε αγορά GMT ρολογιού.
Με στυλ "είμαι ο άνθρωπος σου" και χωρίς να χάσω χρόνο του έδειξα στη σελίδα της Rolex τo Master GMT II καθώς και το Explorer II που τα θεωρώ και τα 2 πανέμορφα αλλά και πολύ ποιοτικά. Του άρεσαν αρκετά αλλά δεν νομίζω να ενθουσιάστηκε όπως αρχικά περίμενα. Τότε πληκτορόγησε στο pc τη διέυθυνση [url=http://www.panerai.com]www.panerai.com[/url] και μου έδειξε το Panerai 00244 (GMT στα 40mm)!  Ομολογώ πως από design σκίζει και βλέπω πως τις τελεταίες μέρες έχει πάθει πολύς κόσμος στο forum αμόκ με τη συγκεκριμένη μάρκα.  Από την άλλη τo Rolex είναι.. Rolex!
Γι αυτό και μεταφέρω το δίλημμά μας εδώ να διαβάσω και τη γνώμη σας: ROLEX GMT II ή PANERAI 244 στα 40μμ; (Τα μεγαλύτερα Panerai GMT έχουν απορριφθεί επειδή κατά τα λεγόμενά του οι δείκτες είναι...τρύπιοι!)
Από τιμές που κυμαίνονται αυτά τα 2; Γνωρίζω τιμή για Explorer II αλλά φαντάζομαι το GMT II θα είναι πιο ακριβό λόγω στεφάνης. Στο forum διάβασα ότι στα Πανεράι εκπτώσεις δεν παίζουν ακόμα και με αγορά με μετρητά! Επίσης έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής! Αληθεύουν αυτά;
Θα του μεταφέρω ό,τι ενδιαφέρον γράψετε και είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά θα είστε διαφωτιστικοί!

Φίλε Νίκο,
Γιατί αποκλειστικά GMT και όχι World Time watch με χρονικές ζώνες και ένδειξη ώρας σε κάθε πόλη που αντιστοιχεί σ' αυτές, αφού το χρειάζεται για επικοινωνία με διάφορα μέρη του κόσμου και γνώση της ώρας σ' αυτά??  ;D
Στο GMT μπορείς να διαβάσεις την ώρα που έχει ένα συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη, ΜΟΝΟ αν ξέρεις πόσες ώρες διαφορά έχει από το GMT, ή μάλλον το UTC για να είμαστε ακριβείς, και στη συνέχεια να υπολογίσεις (προσθέσεις ή αφαιρέσεις αντίστοιχα τις ανάλογες ώρες). Αν δεν το ξέρεις αυτό, απλά δεν βρίσκεις την ώρα!  :-\
Π.χ. Γνωρίζουμε ότι η Αθήνα, άρα και η Ελλάδα, όπως και η Φινλανδία (Ελσινκι) ή και η Αίγυπτος (Κάϊρο) είναι GMT+2 ώρες και έτσι γνωρίζουμε την ώρα σ' αυτές τις πόλεις. Αν όμως δεν το ξέρουμε ή αν δεν μπορούμε να το βρούμε όταν το ψάχνουμε τι γίνεται? Για αυτό υπάρχουν τα world time watches  με χρονικές ζώνες και τις αντίστοιχες πόλεις που αυτές αντιστοιχούν.... ;) ;)
Φιλικά Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 27, 2009, 08:39:39 μμ »
Φίλε Νίκο,
Γιατί αποκλειστικά GMT και όχι World Time watch με χρονικές ζώνες και ένδειξη ώρας σε κάθε πόλη που αντιστοιχεί σ' αυτές, αφού το χρειάζεται για επικοινωνία με διάφορα μέρη του κόσμου και γνώση της ώρας σ' αυτά??  ;D
Στο GMT μπορείς να διαβάσεις την ώρα που έχει ένα συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη, ΜΟΝΟ αν ξέρεις πόσες ώρες διαφορά έχει από το GMT, ή μάλλον το UTC για να είμαστε ακριβείς, και στη συνέχεια να υπολογίσεις (προσθέσεις ή αφαιρέσεις αντίστοιχα τις ανάλογες ώρες). Αν δεν το ξέρεις αυτό, απλά δεν βρίσκεις την ώρα!  :-\
Π.χ. Γνωρίζουμε ότι η Αθήνα, άρα και η Ελλάδα, όπως και η Φινλανδία (Ελσινκι) ή και η Αίγυπτος (Κάϊρο) είναι GMT+2 ώρες και έτσι γνωρίζουμε την ώρα σ' αυτές τις πόλεις. Αν όμως δεν το ξέρουμε ή αν δεν μπορούμε να το βρούμε όταν το ψάχνουμε τι γίνεται? Για αυτό υπάρχουν τα world time watches  με χρονικές ζώνες και τις αντίστοιχες πόλεις που αυτές αντιστοιχούν.... ;) ;)
Φιλικά Ηλίας

Σωστός!
Το ακριβότερο: Girard Perregaux WW.TC
http://www.timeofswitzerland.com/Girard-Perregaux-WW.TC-World-Time-Financial-Chronograph-49805-11-254-BA6A_e.cfm
To φτηνότερο: Orient World Timer
http://orientwatchusa.com/watch.php?id=226
To GP το έχω δει μόνο στον ύπνο μου, το orient (το προηγούμενο μοντέλο από αυτό) το ζω καθημερινά.