Συνάδελφός μου με "τσάκωσε" την ώρα που κοίταζα το forum και πιάσαμε την κουβέντα. Εκείνος σκέφτεται να κάνεί ένα ρολόι δώρο στον ευατό του τα Χριστούγεννα. Εργαζόμαστε σε ναυτιλιακή όπου οι παγκόσμιες επαφές με διαφορά ώρας όπως και η επικοινωνία με πλοία σε όλες τις θάλασσες είναι καθημερινότητα. Επιπρόσθετα ο ενδιαφερόμενος ταξιδεύει συχνά γι' αυτό και προσανατολίζεται αποκλειστικά σε αγορά GMT ρολογιού.
Με στυλ "είμαι ο άνθρωπος σου" και χωρίς να χάσω χρόνο του έδειξα στη σελίδα της Rolex τo Master GMT II καθώς και το Explorer II που τα θεωρώ και τα 2 πανέμορφα αλλά και πολύ ποιοτικά. Του άρεσαν αρκετά αλλά δεν νομίζω να ενθουσιάστηκε όπως αρχικά περίμενα. Τότε πληκτορόγησε στο pc τη διέυθυνση
www.panerai.com και μου έδειξε το Panerai 00244 (GMT στα 40mm)! Ομολογώ πως από design σκίζει και βλέπω πως τις τελεταίες μέρες έχει πάθει πολύς κόσμος στο forum αμόκ με τη συγκεκριμένη μάρκα. Από την άλλη τo Rolex είναι.. Rolex!
Γι αυτό και μεταφέρω το δίλημμά μας εδώ να διαβάσω και τη γνώμη σας: ROLEX GMT II ή PANERAI 244 στα 40μμ; (Τα μεγαλύτερα Panerai GMT έχουν απορριφθεί επειδή κατά τα λεγόμενά του οι δείκτες είναι...τρύπιοι!)
Από τιμές που κυμαίνονται αυτά τα 2; Γνωρίζω τιμή για Explorer II αλλά φαντάζομαι το GMT II θα είναι πιο ακριβό λόγω στεφάνης. Στο forum διάβασα ότι στα Πανεράι εκπτώσεις δεν παίζουν ακόμα και με αγορά με μετρητά! Επίσης έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής! Αληθεύουν αυτά;
Θα του μεταφέρω ό,τι ενδιαφέρον γράψετε και είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά θα είστε διαφωτιστικοί!