Αποστολέας Θέμα: Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer  (Αναγνώστηκε 24026 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer
« στις: Νοέμβριος 02, 2009, 05:38:00 μμ »
Χαίρεται ξανά...
Πριν από λίγο καιρό είχα ανοίξει έν καινούργιο thread που είχε να κάνει με την αγορά του TAGHeuer Aquaracer WAB2011.BA0803, το οποίο τελικά πήρα. Σήμερα αφότου έκανα κάποιες σχετικές οικονομίες είμαι έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά κάποιου άλλου ρολογιού μιας και ο ιός των ρολογιών προσέβαλε και τον δικό μου οργανισμό μιας υπάρχει και ο πατέρας μου απο πίσω. Γενικότερα διαβάζω οτι ισχύει το εξής : Omega = Breitling > Baume et mercier > TAG > Longines. Μα πιστεύω πως είναι κυρίως τα μοντέλα που πρέπει να συγκριθούν πρώτα και έπειτα οι εταιρίες (ανάλογα με το prestige, την αξιοπιστία, ανοδική η καθοδική κίνηση στην ποιότητα και την τεχνική κάλυψη στην δυστυχώς απόμακρη ακόμα σε θέματα ωρολογοποιίας χώρα μας, πχ αμφιβάλλω αν θα υπάρχουν αρκετά κέντρα check up ενός Ulysee Nardin ή κάποιου Audemar.) Για να μην σας κουράζω λοιπόν τα μοντέλα που έχω υπ'όψην μου είναι:

1)Omega Speedmaster Day - Date (Μιας και έχει κάποια ιστορία, μα δεν θέλω το professional μιας και ειναι κουρδιστό και δεν έχει σαπφείρου) :o :o
2)Breitling Colt Auto (Πάρα πολύ όμορφος σχεδιασμός, όνειρo ένα δικό μου breitling μα, δυστυχώς δεν έχει το "B" πίσω από τον δευτερολεπτοδείκτη και τα μοντέλα που το έχουν είναι πέρα από το budget. :'()
3)Baume et Mercier Classima Executives 8688 (διαφορετική νοοτροπία αλλά λατρεύω το μηχανισμό που θα κουνιέται, πιο κλασσικό κομμάτι :grandpa:)
4)Longines Master Collection Moon Phases L2.673.4.78.3 (όπως είχε πει κάποιος σο φόρουμ, η χαρά του complication, είδικα το moon phase κάνει το κομμάτι να ξεχωρίζει)
5)TAGHeuer Carrera Automatic Cronograph Day - Date CV2A10.BA0796 (μου φαίνεται αντιγραφή του speedmaster δεν ξέρω καν γιαί το έβαλα στην λίστα :P... ειδικά αφότου είδα γυαλιά tag την βιτρίνα... Aκόμα και ζώνη έβγαλε η εταιρία >:(... Πήρε την heuer και την έκανε μάρκα ρούχων  (όπως λέει ο πατέρας μου :P)...

Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω τα ρολογοφάγα μέλη (δηλαδή όλα) να με βοηθήσουν στην επιλογή του ρολογιού αυτού. Θα μου άρεσε να έχω την ευκαιρία να του παιρνάω λουράκι (ειδικά μάυρο κροκό, ήδη σκέφτομαι το breitling με silver πλάκα και μαύρο κροκό, το speed θα χάσει την κλασσικότητα του, πιστεύω αν το πάρω σε λευκό). Αν έχετε οτιδήποτε άλλο να προτέινεται παρακαλώ κάνετε το χρειάζομαι απελπισμένα τις συμβουλές σας καθώς είμαι διχασμένος σε αρκετά ρολόγια... Επίσης :megaeek:αν μπορείτε μου πείτε την τιμή τους (αντιπροσωπείς ή οτι επιτρέπεται δημοσιώς).. Ευχαριστώ όλους σας τόσο για την θρεμή απάντηση στο προηγούμενο thread όσο και για τον χρόνο σας...  :) :) :)

Νίκος ;)

Men talk of killing time, while time quietly kills them.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 05:42:53 μμ »
Omega Speedmaster Day - Date

7750? ???

no!,no!

μα δεν θέλω το professional μιας και ειναι κουρδιστό και δεν έχει σαπφείρου

http://www.omega.ch/index.php?id=303&details=1&ref=31130423013001&no_cache=1

http://www.omega.ch/index.php?id=303&details=1&ref=35735000&no_cache=1

Steel on steel
Reference: 311.30.42.30.13.001

MOVEMENT
Caliber: Omega 1863
Famous manual-winding chronograph movement that was used on the Moon. Rhodium-plated finish
Power Reserve: 48 hours

CRYSTAL
Scratch-resistant sapphire crystal with anti-reflective treatment inside

CASE & DIAL
Stainless steel case
Brown dial

WATER RESISTANCE
Down to: 50 meters
167 feet

size
Gents
Case Diameter: 42 mm

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 05:50:13 μμ »
ζαφειρι εχει,αυτοματο δεν εχει! ;D .γατι πολυ απλα η λεμανια αυτη ειναι κουρδιστη και μηχανη με @@...θα μπορουσες ομως να δεις μοντελα με την 3313,απο την σειρα seamaster ;)

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 07:37:20 μμ »
Η 7750 είναι προβληματική μηχανή?  :P Η απλώς δεν αξίζει τα λευτά της? Τα άλλα ρολόγια? Πιο προτιμάτε? :-\

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 08:53:15 μμ »
Η 7750 είναι προβληματική μηχανή?  :P Η απλώς δεν αξίζει τα λευτά της? Τα άλλα ρολόγια? Πιο προτιμάτε? :-\

βασικα σε πολλα λεφτα,παρε καποια αλλη!μια χαρα ειναι!αλλα στα 4 Κ εχει κατι ναρες(μηχαναρες!)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 08:56:09 μμ »
ποια αλλη μηχανη στα ρολογια που μας εχεις παρα8εσει?μονο στο ομεγα δεν ειναι 7750 ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 08:57:59 μμ »
εδω η 3313 και τα ρολογια που την φορανε (εχει και φωτο) ;)

http://www.omegarolex.com/details/03313.html

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 09:09:40 μμ »
 Α.. Το ομέγα τι μηχανή φοράει? Γενικότερα δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από μηχανές.. Γενικότερα δεν θέλω P.O. γιατί μου θυμίζει λίγο το tag, θέλω κάτι κάπως διαφορετικό... Δηλαδή εσύ προτείνεις το ομέγα από τα παραπάνω? Ξέρεις μήπως τις επίσημες τιμές? Ύπάρχει κάποιο άλλο ρολόι που να ταιριάζει σε αυτόν τον κύκλο..? Ευχαριστώ και πάλι..

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 01:09:50 πμ »
Γενικότερα διαβάζω οτι ισχύει το εξής : Omega = Breitling > Baume et mercier > TAG > Longines. Μα πιστεύω πως είναι κυρίως τα μοντέλα που πρέπει να συγκριθούν πρώτα και έπειτα οι εταιρίες (ανάλογα με το prestige, την αξιοπιστία, ανοδική η καθοδική κίνηση στην ποιότητα και την τεχνική κάλυψη στην δυστυχώς απόμακρη ακόμα σε θέματα ωρολογοποιίας χώρα μας

Κατά την γνώμη μου τα ρολόγια δεν είναι μαθηματικά, έχουν βέβαια και μια τέτοια δόση, αλλά έχουν και πολύ συναίσθημα. Μπορεί πχ η Ω να φαντάζει πιό value for money σε σχέση με τις υπόλοιπες, μπορεί η Breitling να ήταν για πολλά χρόνια μεγαλύτερο όνομα, όμως τίποτα δεν έχει αξία αν κάποιο μοντέλο τους δεν σε συγκινεί. Κι εγώ από τη μια κοιτάω με σκεπτικισμό τα γυαλιά και τα κινητά της Tag Heuer, από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην θαυμάσω ένα Monaco κι ας είναι υπερτιμημένο. Ως εκ τούτου, τον βασικότερο ρόλο θα παίξει αυτό που θα νιώσεις εσύ όταν τα φορέσεις στο χέρι σου.
Με αυτό το σκεπτικό και με την γνώση ότι εκφράζω σ'εναν βαθμό υποκειμενική άποψη, θα απέκλεια αρχικά το Tag Heuer για να έχω εμπειρία κι από άλλη εταιρεία. Επίσης το Β&Μ που αν και το οικονομικότερο, το θεωρώ "μεγαλίστικο" για την ηλικία σου. Το Longines είναι πολύ όμοφο, αλλά αφενός κι αυτό θα το έβλεπα σε μεγαλύτερη ηλικία αφετέρου το βρίσκω πολύ μικρό σε μέγεθος. Ομοίως μικρά μου φαίνονται τα συγκεκριμένα Breitling  και Omega, αν και αυτό είναι αρκετά υποκειμενικό, οπότε αν για σένα είναι εντάξει μπορεις να τα δεις, ειδικά το Breitling. Επίσης αυτό το Omega, πιστεύω πως αν το πάρει κάποιος καλύτερα να το πάρει κουρδιστό και για λόγους μηχανισμού και για λόγους ιστορικούς.

Δεν μπορώ λοιπόν παρά να συμφωνήσω με την πρόταση του george για το Speedmaster Professional με τον περίφημο κουρδιστό 1863 στα 42mm

και το Speedmaster Co-Axial Chronometer με τον εξαιρετικό 3313 στα 44,2mm.

Επίσης για να βάλω στην κουβέντα μερικές ακόμη επιλογές, θα πρότεινα να δεις και τα Breitling Superocean Steelfish

Glycine Incursore Chrono Day Date

και το εξαιρετικό Fortis B 42 Cosmonaut Chronograph

Επειδή κατάλαβα ότι σου αρέσει η Breitling, μια λύση είναι να περιμένεις λίγο ώστε να καταφέρεις να αποκτήσεις το μοντέλο που θέλεις με το Β στον δείκτη ;)

Φιλικά, Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος noe13

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Discover the world of uninhibited dating.
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 01:28:25 πμ »
Τι θα ελεγες για το baume et mercier riviera!Ας το παρει το ρημαδι καποιος απο εδω μεσα να το βλεπω κι εγω να το χαιρομαι!!!!!

φωτο 1

φωτο 2

3

4

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 01:35:23 πμ »
Φίλε noe13, πολύ καλή πρόταση το Riviera :2thumbs:
Εμένα μου αρέσει και το "απλό"

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 01:41:24 πμ »
 :-k

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 01:54:58 πμ »
Εντάξει μοιάζουν, αλλά αυτό θα ισχύει για οποιοδήποτε πολύγωνο.
Για το ΑΡ δεν ξέρω, το Riviera πάντως βγαίνει 12γωνο από το 1973 ;)
Μην βαρέσετε, αλλά το Β&Μ μου αρέσει(οπτικά) περισσότερο ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 01:59:02 πμ »

GENTA ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2009, 02:04:25 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 05:32:52 μμ »
AAX! Audemar ;)! Επειδή δυστυχώς ξεφεύγει από το δικό μου budget κατά πολύ ( 8000  :P ) δεν τίθεται θεμα και δεν μου μένει παρα να αρκεστώ στου πατέρα μου. Γενικά προσπαθώ να κοιτάζω ρολόγια που δεν υπάρχουν στην συλλογή (όχι οτι είναι και καμια τρομερή :P) του αφού μερικές φορές είμαι τυχερός και μπορώ να δανειστώ κανένα ;D ;D  :P... Πιστεύω πως δεν είμαι ακόμα σε θέση να κουμαντάρω κουρδιστό, δεν έχω ούτε την υπομονή ούτε την ευλάβεια :-\.. Γενικότερα αναζητώ κάποιο ρολόι ελαφρώς διαφορετικό απο divers μιας και το tag είναι ακριβώς αυτό... Δηλαδή όπως είπα θα μου άρεσε να το φοράω με δέρμα που και που και δεν είμαι σίγουρος αν θα ταιριάζει στο riviera.. Δυστυχώς όταν υπήρχε η εκρεμότητα για καταδυτικό διάλεξα άλλο ( και επίσης νομίζω πως το Β&Μ είναι σημαντικά πιο ακριβό απο το ΤΑG μου :(). Γενικότερα χθές είδα και αυτό IWC IW325501 Pilot's Watch Mark XVI καί αυτό Zenith Class Automatique 01.1125.680/21 .... Μήπως γνωρίζει κάποιος τιμή του Speedmaster Day -Date Ή του Breitling Colt Auto ή κάποιου από τα δύο παραπάνω? Και ξανά ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 06:44:05 μμ »
Μην βαρέσετε, αλλά το Β&Μ μου αρέσει(οπτικά) περισσότερο ;D

..και σ' εμενα!! αρα το ξυλο θα μοιραστει δια του δυο..  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 08:08:58 μμ »
Breitling Colt Automatic Λ.Τ από 1890 ευρώ με δερμάτινο λουράκι και 2145 ευρώ με μπρασελέ
Και γενικά για τιμές Breitling δες εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,23.360.html

IWC IW325501 Pilot's Watch Mark XVI Λ.Τ 2970 ευρώ

Για τα άλλα δεν ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 08:18:03 μμ »
Ευχαριστώ πολύ:)!

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 08:19:25 μμ »
Νομίζω πως και το Ω είναι κάπου 2900 - 2500?

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 06, 2009, 02:21:11 μμ »
Συνόνοματε έχεις καταλήξει κάπου; Εάν δεις το topic ρολόι 1000 εώς 3000 eur τις ίδιες μάρκες κοιτάμε (Ω, Breitling, B&M και TagHeuer).
Φιλική συμβουλή: Δες τα από κοντά όλα με την ησυχία σου..

We are never gonna survive...unless we get a little crazy!