Ψάχνοντας γιά ένα Zenith, έπεσα στο γνωστό site
http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?showid=1512775&showpage=15&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=265&SORTORDER=1&numresults=482 Όπως φαίνεται η εταιρία που πουλάει το ρολόι βρίσκεται στην Ελβετία. Οι επιλογές αγοράς είναι είτε μέσω internet και αποστολή ταχυδρομικώς ή πηγαίνεις στην Ελβετία και το παίρνεις από το κατάστημα εσύ ο ίδιος.
Άν κατάλαβα καλά, και αν έχω κάνει λάθος να με διορθώσεται σας παρακαλώ, για την αγορά στο κατάστημα θέλουν 5.900€ συν ένα φόρο 7,6% επί της τιμής, το αγοράζεις και το φοράς στο χέρι σου και έρχεσαι στην Ελλάδα σαν να είναι δικό σου (δηλαδή όχι τελωνία).
Η συζήτηση γίνεται φίλοι μου γιατί το συγκεκριμένο ρολόι στην Ελλάδα έχει τιμή καταλόγου 11.700€ και με την έκπτωση που θα έπερνα στην Ελλάδα να βάλουμε, όπως καταλαβένεται η διαφορά είναι μεγάλη... εκτός αν δεν κατάλαβα εγώ καλά στις μαθηματικές πράξεις.
Αν είναι έτσι μήπως αξίζει να πάει κανείς ταξίδι στην Ελβετία με όποιο και αν είναι το κόστος από το ταξίδι (

θα μείνουν και οι όμορφες αναμνήσεις από την Ελβετία)!
Γι΄αυτό θέλω την γνώμη ή την εμπειρία που είχε κάποιος από αγορά στην Ελβετία.. έτσι για να ετοιμάσω αν είναι σιγά - σιγά τις βαλίτσες μου ...