Αποστολέας Θέμα: Μήπως να πάμε τελικά στην Ελβετία για ψώνια???  (Αναγνώστηκε 14723 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
Μήπως να πάμε τελικά στην Ελβετία για ψώνια???
« στις: Οκτώβριος 28, 2009, 11:18:01 μμ »
    Ψάχνοντας γιά ένα Zenith, έπεσα στο γνωστό site

http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?showid=1512775&showpage=15&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=265&SORTORDER=1&numresults=482

Όπως φαίνεται η εταιρία που πουλάει το ρολόι βρίσκεται στην Ελβετία. Οι επιλογές αγοράς είναι είτε μέσω internet και αποστολή ταχυδρομικώς ή πηγαίνεις στην Ελβετία και το παίρνεις από το κατάστημα εσύ ο ίδιος.

Άν κατάλαβα καλά, και αν έχω κάνει λάθος να με διορθώσεται σας παρακαλώ, για την αγορά στο κατάστημα θέλουν 5.900€ συν ένα φόρο 7,6% επί της τιμής, το αγοράζεις και το φοράς στο χέρι σου και έρχεσαι στην Ελλάδα σαν να είναι δικό σου (δηλαδή όχι τελωνία).

Η συζήτηση γίνεται φίλοι μου γιατί το συγκεκριμένο ρολόι στην Ελλάδα έχει τιμή καταλόγου 11.700€ και με την έκπτωση που θα έπερνα στην Ελλάδα να βάλουμε, όπως καταλαβένεται η διαφορά είναι μεγάλη... εκτός αν δεν κατάλαβα εγώ καλά στις μαθηματικές πράξεις.

Αν είναι έτσι μήπως αξίζει να πάει κανείς ταξίδι στην Ελβετία με όποιο και αν είναι το κόστος από το ταξίδι ( :) θα μείνουν και οι όμορφες αναμνήσεις από την Ελβετία)!

Γι΄αυτό θέλω την γνώμη ή την εμπειρία που είχε κάποιος από αγορά στην Ελβετία.. έτσι για να ετοιμάσω αν είναι σιγά - σιγά τις βαλίτσες μου ...

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Μήπως να πάμε τελικά στην Ελβετία για ψώνια???
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 12:07:13 πμ »
    Ψάχνοντας γιά ένα Zenith, έπεσα στο γνωστό site

[url]http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?showid=1512775&showpage=15&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=265&SORTORDER=1&numresults=482[/url]

Όπως φαίνεται η εταιρία που πουλάει το ρολόι βρίσκεται στην Ελβετία. Οι επιλογές αγοράς είναι είτε μέσω internet και αποστολή ταχυδρομικώς ή πηγαίνεις στην Ελβετία και το παίρνεις από το κατάστημα εσύ ο ίδιος.

Άν κατάλαβα καλά, και αν έχω κάνει λάθος να με διορθώσεται σας παρακαλώ, για την αγορά στο κατάστημα θέλουν 5.900€ συν ένα φόρο 7,6% επί της τιμής, το αγοράζεις και το φοράς στο χέρι σου και έρχεσαι στην Ελλάδα σαν να είναι δικό σου (δηλαδή όχι τελωνία).

Η συζήτηση γίνεται φίλοι μου γιατί το συγκεκριμένο ρολόι στην Ελλάδα έχει τιμή καταλόγου 11.700€ και με την έκπτωση που θα έπερνα στην Ελλάδα να βάλουμε, όπως καταλαβένεται η διαφορά είναι μεγάλη... εκτός αν δεν κατάλαβα εγώ καλά στις μαθηματικές πράξεις.

Αν είναι έτσι μήπως αξίζει να πάει κανείς ταξίδι στην Ελβετία με όποιο και αν είναι το κόστος από το ταξίδι ( :) θα μείνουν και οι όμορφες αναμνήσεις από την Ελβετία)!

Γι΄αυτό θέλω την γνώμη ή την εμπειρία που είχε κάποιος από αγορά στην Ελβετία.. έτσι για να ετοιμάσω αν είναι σιγά - σιγά τις βαλίτσες μου ...

Φυσικα και συμφερει
Φιλικο ζευγαρι αγορασε Panerai απο την μπουτικ της στην Φλωρεντια(1 τεμαχιο)
και με την διαφορα του εβγαλε το πενταστερο ξενοδοχειο,το πηγαινε ελα τα φαγητα και καποια ψωνια
Φιλος παλι πηγε περυσι Λονδινο πεντε μερες ,αγορασε φορητο της Meridian εφαγε,ηπιε κ.λ.π,
συνολο οσο θα το αγοραζε εδω

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 09:14:58 πμ »
Έχω επισκεφθεί τη χώρα δυο φορές μιας και η αδερφή μου ζει στη Λωζάνη.
Οι βόλτες μου στα μαγαζιά της Λωζάνης και την Γενεύης με έκανα να διαπιστώσω πως τελικά βρίσκεις εταιρείες όπου συμφέρει η αγορά των προιόντων τους από εκεί, αλλά και άλλες όπου όλως πειρέργως οι τιμές τους κρίνονται ως μη συμφέρουσες.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως μεγάλα κοσμηματοπωλέια της χώρας διαθέτουν Rolex πιο ακριβά από τη τιμή + έκπτωση που συναντάς στην Ελλάδα ενώ υπάρχουν και διαφορές από μικρές (IWC ) εώς μεγάλες (Ζenith, Heuer κλπ)

Μετά από κουβέντα που είχα με τους εκεί ομογενείς ενημερώθηκα πως ακόμα και εκεί θέλει ψάξιμο το θέμα της αγοράς ρολογιού.
Άσχετα όμως από την αγορά ή όχι.....αξίζει να την επισκεφθεί κανείς μόνο και μόνο για τα μουσεία,τα καταστήματα και τα κτίρια των μεγάλων οίκων......το γενικότερο κλίμα του ρολογιού σε συναρπαζει.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 11:49:07 πμ »
Οι βόλτες μου στα μαγαζιά της Λωζάνης και την Γενεύης με έκανα να διαπιστώσω πως τελικά βρίσκεις εταιρείες όπου συμφέρει η αγορά των προιόντων τους από εκεί, αλλά και άλλες όπου όλως πειρέργως οι τιμές τους κρίνονται ως μη συμφέρουσες.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως μεγάλα κοσμηματοπωλέια της χώρας διαθέτουν Rolex πιο ακριβά από τη τιμή + έκπτωση που συναντάς στην Ελλάδα ενώ υπάρχουν και διαφορές από μικρές (IWC ) εώς μεγάλες (Ζenith, Heuer κλπ)

Μετά από κουβέντα που είχα με τους εκεί ομογενείς ενημερώθηκα πως ακόμα και εκεί θέλει ψάξιμο το θέμα της αγοράς ρολογιού.
Άσχετα όμως από την αγορά ή όχι.....αξίζει να την επισκεφθεί κανείς μόνο και μόνο για τα μουσεία,τα καταστήματα και τα κτίρια των μεγάλων οίκων......το γενικότερο κλίμα του ρολογιού σε συναρπαζει.
φιλε μου παρα πολύ ωραία διατύπωση!καθαρή και ειλικρινής,bravo σου...μακαρι να σκεφτοταν πολύς κόσμος έτσι....
τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα!  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 12:42:33 μμ »
Σε ευχαριστώ Γιώργο.

Πέρα από τους υποκειμενικούς συναισθηματισμούς που λογικό είναι να σε παρασύρουν...(βλέπε π.χ ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της P.P....όπου και να γυρίσεις το βλέμα σου συναντάς απίστευτα ρολόγια κλπ κλπ)...όταν έρχεσαι σε νούμερα τα πράγματα γίνοται αμέσως αντικειμενικά και ξεκάθαρα!

Μαγική η Ελβετία για το φίλο του ρολογιού,αλλά μελέτη και προσοχή στις αγορές  ;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 12:51:02 μμ »
Alexpat  o πωλητής είναι το Time of Switzerland SA. ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές-διακινητές ρολογιών παγκοσμίως. Δεν είναι το κατάστημα στο Παγκράτι, την Καλαμαριά, το Ηράκλειο κλπ. Επιφυλάσομαι όμως για την 3ετή (!) εγγύηση που δίνει αν είναι εργοστασιακή ή η δική του.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 03:33:13 μμ »
Επιφυλάσομαι όμως για την 3ετή (!) εγγύηση που δίνει αν είναι εργοστασιακή ή η δική του.

Μουά αοσί, σίγουρα είναι δική του.

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 03:18:12 μμ »

Ευχαριστώ φίλε Yoshitoshi γιατι με λίγα λόγια μου έδωσες μια πολύ καλή εικόνα για την χώρα του ρολογιού..

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 03:21:58 μμ »
Alexpat  o πωλητής είναι το Time of Switzerland SA. ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές-διακινητές ρολογιών παγκοσμίως. Δεν είναι το κατάστημα στο Παγκράτι, την Καλαμαριά, το Ηράκλειο κλπ. Επιφυλάσομαι όμως για την 3ετή (!) εγγύηση που δίνει αν είναι εργοστασιακή ή η δική του.

φιλικά
Δημήτρης

Μήπως ξέρεις τίποτα περισσότερο φίλε Δημήτρη γι΄ αυτήν την εταιρία??

Από το site Crono24 πάντως είδα ότι εμπορεύεται και άλλες εταιρίες πέρα από την Zenith όπως και την Jaeger-LeCoultre

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 03:40:50 μμ »
   πάντως μετά από την απόκτηση δύο ρολογιών το τελευταίο διάστημα, κατάλαβα ότι πέραν το ότι έχω βαριάς μορφής αρρώστια με τα ρολόγια, διαπίστωσα ότι η διαδικασία και μόνο το να αναζητάς το επόμενο ρολόι είναι από μόνη της άκρως εθιστική και ερεθιστική  ...

αφού παρακαλάω το επόμενο ρολόι να αργήσω να το ανακαλύψω για να μην χάσω την γλύκα της υπόθεσης...

Δεν ξέρω αν το επόμενο ρολόι θα το αγοράσω σε 6 μήνες ή σε 10 χρόνια... το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φροντίσω να το απολάυσω όσο πιο πολύ γίνεται.. ακόμα  και αν χρειαστεί να φτάσω και στην Ελβετία για το κυνήγι του χαμένου θυσαυρού

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 04:06:32 μμ »
...έτσι χομπυ το'χουμε,να μην το απολαμβάνουμε όπως πρέπει;
...άντε και καλό ταξίδι  ;D
konakis.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 04:23:20 μμ »
Ειδικά τώρα που η θυγατρική της SwissAir ονόματι Flybaboo έχει ελκυστικά tickets .....μια βόλτα στους "ναούς" της Γενεύης σε κάνει να χρειάζεσαι πιεσόμετρο και υπογλώσσια !!!

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 09:01:03 μμ »
Επειδή ίσως ταξιδέψω κι εγώ στην Ελβετία ήθελα να ήξερα αν οι τιμές είναι καλύτερες από εδώ και σε ποιές μάρκες ???
Τί να πάρω για να "αποσβέσω" το ταξίδι μου ???

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 09:06:47 μμ »
φιλε απ οτι ειδα μονο σοκολατες,τα ρολογια τουλαχιστον στ αεροδρομια παιζουν τιμες καταλογου μειον κατι λιγα.

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 02, 2009, 09:34:37 μμ »
        Από ότι βρήκα η εταιρία που είχε το ρολόι στο πρώτο μου μύνημα  δεν είναι τελικά μαγαζάκι αλλά έχει μεγάλη ποικιλία σε πολλές αξιόλογες μάρκες

εδώ σας παράθέτω και την ιστοσελίδα..
http://www.timeofswitzerland.com/Zenith-watches_e.cfm?NewCurrency=Euro

φίλε Vagos αν πας στην Ελβετία για βολτίτσα.. δεν περνάς και από εκεί να μας πεις τι παίζει??

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 10:05:01 πμ »
Πολύ ευχαρίστως . Αν τελικά πάω (κατα τα Χριστούγεννα) σκοπεύω να φέρω πολύ φωτογραφία από βιτρίνες καταστημάτων (σαν αφιέρωμα στο Ελβετικό ρολόι).Τι λέτε καλή ιδέα ??

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 10:29:54 πμ »
Δε θα ξέρεις τι να αποθανατίσεις πρώτο φίλε μου....όπου και να κοιτάξεις μοιάζει λες και οι άνθρωποι ασχολούνται μόνο με ρολόγια!
Μέσα σε όλα αυτά φρόντισε να αποθανατίσεις και τη θέα από μια κορυφή του Gstaad  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2009, 06:31:00 μμ από Yoshitoshi »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 11:51:20 πμ »
Πολύ ευχαρίστως . Αν τελικά πάω (κατα τα Χριστούγεννα) σκοπεύω να φέρω πολύ φωτογραφία από βιτρίνες καταστημάτων (σαν αφιέρωμα στο Ελβετικό ρολόι).Τι λέτε καλή ιδέα ??
φυσικά,πολύ καλή ιδέα ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος alchemist

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 04, 2009, 06:39:58 μμ »
Εγώ είχα πάει τον Ιούλιο στην Βασιλεία και είχα ψωνίσει από το timeofswitzerland ένα JLC.

Οι τιμές είναι αυτές που γράφει στο site +7.6% ΦΠΑ.
Η εγγύηση είναι επίσημη κάποιου autorised dealer που συνεργάζεται το timeofswitzerland.
Και εγώ το συνδύασα με 4ήμερο ταξίδι.
Και το επόμενο ρολόι μου πιθανότατα θα το πάρω από εκεί.

Η δική μου απάντηση στο ερώτημα του post είναι ΝΑΙ, να πάμε στην Ελβετία για ψώνια...

Ό,τι και όσες απορίες έχετε ρωτήστε με.

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 08, 2009, 08:19:53 μμ »
Εγώ είχα πάει τον Ιούλιο στην Βασιλεία και είχα ψωνίσει από το timeofswitzerland ένα JLC.

Οι τιμές είναι αυτές που γράφει στο site +7.6% ΦΠΑ.
Η εγγύηση είναι επίσημη κάποιου autorised dealer που συνεργάζεται το timeofswitzerland.
Και εγώ το συνδύασα με 4ήμερο ταξίδι.
Και το επόμενο ρολόι μου πιθανότατα θα το πάρω από εκεί.

Η δική μου απάντηση στο ερώτημα του post είναι ΝΑΙ, να πάμε στην Ελβετία για ψώνια...

Ό,τι και όσες απορίες έχετε ρωτήστε με.

Φίλε alchemist θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις .. οι τιμές που αναγράφονται στο site για κάθε ρολόι συν ένας φόρος στο 7,6%  και τέλος?? με τα σύνορα (τελωνεία) Ελβετίας και Ελλάδας τι γίνετε? πλήρωσες κάποιο φόρο εκεί? ή το φόρεσες στο χέρι και το πέρασες σαν δικό σου? με την εγγυηση που πήρες από την εταιρία δεν σου έδωσαν την επίσιμη της αντιπροσωπείας??