Χάρη σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
Παρόλο που με έχει ενθουσιάσει η επιλογή ενος aftermarket strap οσο το ψάχνω τοσο περισσότερο μπερδεύομαι.
Το ΟΕΜ λουρι ειναι 115/75 μηκος αρα συνολο 190mm.
Η Simona μου ειπε για 180mm καρπο προτεινει σαν σωστο λουρι το 150/85. Μπορεις να βαλεις κ 140/80 αλλα δεν ειναι το σωστο μεγεθος βαση της Simona.
Απο την αλλη μου απαντησε ο Wotancraft κ προτεινει 140/80.
Βαση οσων εχω καταλαβει το 150/85 θα εχει 35mm μεγαλυτερη ουρα απο το ΟΕΜ (150-115) κ αν υπολογισει κανεις οτι το λουρι με την μπουκλα ειναι 10mm μεγαλυτερο αρα το κουμπωμα θα μετακινηθει προς τα αριστερα του καρπου τελικα το εξτρα μηκος της ουρας θα ειναι 25mm σε σχεση με το OEM.
Να κ μια φωτο απο το OEM κ πεστε μου αν τελικα πρεπει να παρω 150 που λεει η Simona ή 140 που λεει ο Wotancraft.
Τελος ενω καποιοι κατασκευαστες σου ζητουν την αποσταση της τρυπας που χρησιμοποιεις απο τα lugs για να σου κανουν τις τρυπες εκει που πρεπει αλλοι σου λενε η αποσταση ειναι 5mm θα βρεις σιγουρα καποια να σου κανει.
Μαλλον το ψαχνω πολυ αλλα κ 200+ Ευρω για λαθος OEM λουρι μου ακουγεται κάπως.
Νίκο εγώ θα έλεγα μην ανησυχείς τόσο, αν τους πεις την απόσταση της τρύπας που χρησιμοποιείς απ'τα lugs, το ρολόι που έχεις και τις διαστάσεις απ'το λουράκι που φοράς τώρα (που είναι στανταρντ έτσι κι αλλιώς μιας και φοράς το ΟΕΜ), τότε δεν υπάρχει καθόλου ρίσκο. Είναι και οι δύο καλοί τεχνίτες και θα στο φτιάξουν μια χαρά. Αυτοί θα συνυπολογίσουν κι άλλους παράγοντας όπως keepers και παχος. Σε ότι αφορά το μεγεθος, εγώ θα σου πρότεινα 140/80, δεν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερο στο πρώτο σου after market λουράκι. Απο κει και πέρα είναι θέμα προσωπικού γούστου για το μήκος της ουράς. Εγώ έχω λουρί 120/75 αλλα έχω και 160/85 και ο καρπός μου είναι λιγοτερο απο 17.5cm.
Αν έχεις χρόνο, πάρε ένα χοντρό χαρτόνι, κόψτο στις παραπάνω διαστάσεις και δες το και μόνος σου πώς θα φαίνεται περιπου.