Φίλε Χαρη ναι το εχω σκεφτει αρκετά το συγκεκριμένο θέμα και κατέληξα ότι αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να ξέρω αν μου αρέσει ή οχι. Το OEM λουρί με τα 3.8mm αρχικα μου φαινόταν και αυτό τεράστιο και μεσα σε ένα μηνα το θεωρώ νορμάλ. Η δύναμη της συνήθειας βλέπεις.
Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου. Έχεις να προτείνεις κατι εναλλακτικό για το 312?
Νίκο απαντώ εδώ.
Από όλα τα λουράκια που έχω πάρει για το 233 (κάσα 1950 κι αυτό, αν και λίγο λεπτότερη από το δικό σου), αυτό που θεωρώ ωραιότερο είναι ένα Drifter, του Kaktus Straps. Είναι όμως κάπως λεπτό, το οποίο δεν με χαλάει διότι δεν μου αρέσουν τα χοντρά λουριά.
Ποιοτικά, το καλύτερο που έχω είναι ένα Simona, 4 mm.
Αυτό που έχω φορέσει περισσότερο από όλα είναι ένα Wotancraft, επίσης 4mm, το οποίο για κάποιο λόγο με το πέρασμα του χρόνου έχει “μπει”, αφήνει κενό από στους βραχίονες. Δεν ξέρω τι φταίει, απλώς το αναφέρω. Βλ. φωτογραφίες πιο κάτω.
Προτείνω να δεις τα λουριά του Αdeeos (Kevin). Από το γύρισμα στις μπαρέτες, το πάχος και την κατασκευή μέχρι την απόσταση ανάμεσα στις τρύπες, ξεχωρίζουν.
Καλή επίσης επιλογή είναι τα Dirk.
Να πω πάντως ότι η επιλογή σου για ξανθό λουρί θα αναδείξει το ρολόι όσο δεν πάει!