Αποστολέας Θέμα: Panerai Λουράκια - 24mm και 26mm (Straps)  (Αναγνώστηκε 780346 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Panerai Λουράκια - 24mm και 26mm (Straps)
« Απάντηση #500 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 02:49:27 μμ »
...και το βράδυ αυτόν που δε χωνεύω καθόλου, αλλά το λουρί είναι ωραίο: Kostas (μη χ..σω...)

Και μετά από το gunny για τον BB, παραγγελιά από Γιωρίκα (kostas, μη χ...σω...  ;D )

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #501 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 04:19:01 μμ »

Και μετά από το gunny για τον BB, παραγγελιά από Γιωρίκα (kostas, μη χ...σω...  ;D )

Και τα 2 Πάνο είναι κόλαση.....

Φιλικά, Μάνος.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #502 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 05:50:00 μμ »
Ευχαριστώ Μάνο  :)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #503 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 05:53:25 μμ »
Σοφές κουβέντες..

...ρίχνε για λίγο καιρό καλές και πολλές ματιές σε φωτογραφίες του ρολογιού σου με διάφορα λουριά και μετά κοίτα να καταλήξεις σε αυτά που θα σου αρέσουν: οι κατασκευαστές είναι άπειροι, τα είδη δερμάτων και οι τεχνοτροπίες κατασκευής είναι πάρα πολλές, ώστε να καθιστούν τις επιλογές σου πρακτικά ατελείωτες!
Το κυριότερο χαρακτηριστικό που έχει το παλιορόλογο που πήρες είναι ότι σε δερμάτινα λουριά είναι χαμελαίων: μπορείς να του βάλεις καθαρό λουρί, "βρωμισμένο' -παλαιωμένο- λουρί, κυριλέ λουρί, αλήτικο λουρί, εξωτικό λουρί... ότι λουρί κατεβάσει η κούτρα σου του ταιριάζει!

Χαλάρωσε, κοίτα στις άπειρες φωτογραφίες που υπάρχουν και -η άποψή μου;- φρόντισε να έχεις τουλάχιστον ένα λουρί για κάθε συναίσθημά σου: και κυριλέ και αλήτικο και παιχνιδιάρικο και εξωτικό και αθλητικό και casual και πάει λέγοντας!

Αν και τα παραπάνω, σε γενικές γραμμές, είναι πολύ σωστά, η εξεύρεση 'κυριλέ' λουριού για το 005 ή το 111 είναι μεγάλη πρόκληση.

Και μάλλον, αξεπέραστη..

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #504 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 06:15:28 μμ »

Ωραίο το λουρί του μη χ...σω!

Αν και τα παραπάνω, σε γενικές γραμμές, είναι πολύ σωστά, η εξεύρεση 'κυριλέ' λουριού για το 005 ή το 111 είναι μεγάλη πρόκληση.

Και μάλλον, αξεπέραστη..

Άστα Σπύρο!
Σε αυτό τον τομέα δεν υπάρχει δίλλημα, ούτε "τρίλλημα", αλλά "απειρόλλημα" : στην όποια κατηγορία λουριού οι επιλογές είναι τόσο πολλές που ποτέ δε μπορείς να πεις ότι τις εξέτασες όλες και πάντα είναι πολύ δύσκολη η επιλογή!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #505 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 06:22:45 μμ »
Σοφές κουβέντες..

Και μάλλον, αξεπέραστη..

Φιλικά,
Σπύρος

Γιατί βρε Σπύρο;

Σιγουράκι= Μαύρος ΟΕΜ κροκόδειλας, γυαλιστερός ή ματ, με λευκή ή μαύρη ραφή.
Το ίδιο σε bordeaux

Και μερικά OEM για να πάρεις ιδέες σε σχέδια, paterns, ματ, γυαλιστερά κ.λ.π.

(Επειδή οι φωτό είναι από αγγελία, αν τις θες για αναφορά κατέβασέ τις)

http://www.network54.com/Forum/353393/message/1388315581/FS+-+My+OEM+collection+%28Alligator%2C+JV+%2C+Asso+%29+in+22%2C24%2C26+mm

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 08:06:25 μμ »

Γιατί βρε Σπύρο;

Σιγουράκι= Μαύρος ΟΕΜ κροκόδειλας, γυαλιστερός ή ματ, με λευκή ή μαύρη ραφή.
Το ίδιο σε bordeaux

Και μερικά OEM για να πάρεις ιδέες σε σχέδια, paterns, ματ, γυαλιστερά κ.λ.π.

(Επειδή οι φωτό είναι από αγγελία, αν τις θες για αναφορά κατέβασέ τις)

http://www.network54.com/Forum/353393/message/1388315581/FS+-+My+OEM+collection+%28Alligator%2C+JV+%2C+Asso+%29+in+22%2C24%2C26+mm

Ο κακος χαμος του κυριλε λουριου!!! ;D ;D
Πανο,εισαι πανεριακα ανεξαντλητος !! ;)
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 08:16:08 μμ »
Άστα Σπύρο!
..στην όποια κατηγορία λουριού οι επιλογές είναι τόσο πολλές που ποτέ δε μπορείς να πεις ότι τις εξέτασες όλες και πάντα είναι πολύ δύσκολη η επιλογή!

Γιατί βρε Σπύρο;

.......

Ο κακος χαμος του κυριλε λουριου!!! ;D ;D
Πανο,εισαι πανεριακα ανεξαντλητος !! ;)

Να το δούμε λίγο, μαζί όλοι;

Κατ' αρχήν τα ΟΕΜ και, πρώτα απ' όλα, τη διάστασή τους - γιατί είναι το βασικότερο.

Μπορεί να είναι υπέροχα, αλλά ακόμα και τα 125/75 είναι 'κοντά'.

Όχι τόσο απαράδεκτα όσο τα 115/75, από τα οποία το πρόσθετο keeper πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθεί.
Ακριβώς, όμως, επειδή στα 125/75  το δεύτερο keeper δεν σηκώνει να αφαιρεθεί και επειδή η ουρά που παραμένει είναι αυτό που λέμε 'τσίμα-τσίμα' (και χαλάει κάθε αίσθηση 'κυριλέ'), ούτε η διάσταση αυτή είναι κατάλληλη.

Δοκίμασα 125/75 (χρωματισμών και υλικών όπως τα παρακάτω που είναι πανέμορφα) και δυστυχώς δεν κάνουν.

Να, τώρα, πως 'πέφτει' η διάσταση 115/95.

Στην πρώτη τρύπα:

Πειραματικά, και στην δεύτερη τρύπα (το ρολόϊ δεν στέκεται στον καρπό και γυρνάει στο πλάϊ):

Άρα, σε ΟΕΜ η διάσταση 115/95 είναι μονόδρομος.

Στην περίπτωση αυτή, η προβολή της μπούκλας τόσο πολύ ψηλά στον καρπό, είναι ένα θεματάκι..

Μπορεί να είναι πανέμορφη και μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακή όταν ανεβαίνει τόσο ψηλά, αλλά μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για αναζήτηση 'κυριλέ' κατάστασης..

'Ετσι όπως την βλέπω εγώ στην πρώτη τρύπα, κάνει το σύνολο μ@μ@άτο, αλλά πάρα πολύ σπορ.

Ιδεώδης θα ήταν σε ΟΕΜ η διάσταση 80/135 ή 85/130 ή κάποιος τέτοιος συνδυασμός, που όμως, δεν βγαίνει.

Ασφαλώς, εναλλακτικά, μπορεί να παίξει και αναδιπλούμενη, η οποία δεν φαίνεται να είναι και πολύ δημοφιλής (τουλάχιστον, όχι στο φόρουμ..).

Πάμε, τώρα, στο υλικό.
Είτε μιλάμε για ΟΕΜ είτε για aftermarket, ουσιαστικά, η μόνη σοβαρή λύση είναι τα croco.

Ειδικά στα aftermarket για πανεράϊ, τα πιο συμβατικά υλικά, όπως π.χ. το δέρμα από μοσχάρι, χρησιμοποιούνται για την κατασκευή λουριών μόνο σπορτίφ χαρακτήρα.

Βλέπουμε δηλαδή ότι τα λουριά που προσφέρονται είναι 'άπειρα', όμως, αποκλειστικά για dressed up καταστάσεις, οι λύσεις είναι -μετά βίας- μετρημένες στα δάκτυλα (ΙΜΗΟ).

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται πολύ προσεκτική εξέταση της διάστασης (εκτός και αν το 'κυριλέ' λουρί μας, είναι από πάνω οκ και από κάτω σαν γλώσσα του παπαγάλου :D ).

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 08:41:03 μμ »
Σπύρο,

Μην ξεχνάς οτι τα λουριά ειναι 24αρια.
Οπότε και με τόσο μεγάλο πλάτος λουριού περιορίζονται οι επιλογές για κυριλέ. Δεν μιλάμε για 38αρι PP με λουράκια 19ρια και κάτω. Σε τέτοιο "γαϊδουρομέγεθος" περιορίζονται και τα κυριλίκια.

Δεύτερον τα ΟΕΜ πλέον βγαίνουν στάνταρ σε 125/75, οπότε μπορείς να το ζητήσεις για να είναι η μπούκλα στο κέντρο του καρπού.

EDIT: 
1) To έχασα ότι δοκίμασες 125/75 και δεν σου κάνουν και μου κάνει εντύπωση το γιατί, αφού είναι σχεδόν (παρά ένα πόντο 1mm) το ίδιο μέγεθος με το 115/95  :? :? :?

2) Πάντα, με 19,5 cm καρπό, τα ΟΕΜ (όλα τα μεγέθη) τα φοράω με ένα keeper.

3) Σε κάθε περίπτωση του λουράκι του BB για κυριλέ σκοτώνει. Δεν μππορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο παρά μόνο άλλο χρώμα
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5306.msg225669.html#msg225669

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 16, 2014, 08:54:47 μμ από PanosI »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 09:42:09 μμ »

EDIT: 
1) To έχασα ότι δοκίμασες 125/75 και δεν σου κάνουν και μου κάνει εντύπωση το γιατί, αφού είναι σχεδόν (παρά ένα πόντο 1mm) το ίδιο μέγεθος με το 115/95  :? :? :?

2) Πάντα, με 19,5 cm καρπό, τα ΟΕΜ (όλα τα μεγέθη) τα φοράω με ένα keeper.

3) Σε κάθε περίπτωση του λουράκι του BB για κυριλέ σκοτώνει. Δεν μππορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο παρά μόνο άλλο χρώμα
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5306.msg225669.html#msg225669

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Γιατί, Πάνο μου, στο πρώτο ερώτημα, το ζήτημα νομίζω δεν είναι το άθροισμα (των 115/95 και 125/75, αντίστοιχα), αλλά η βασική αισθητική παράμετρος που προανέφερα.
Δηλαδή, ότι στο 115/75 το keeper αφαιρείται αναγκαστικά, ενώ στο 125/75 όχι, με αποτέλεσμα οπτικά η κατάληξη να είναι σχεδόν ίδια..
Να μη πω ότι στο 125/75 είναι και χειρότερη.

Τα keepers νομίζω πως πρέπει να παραμένουν στο ρολόϊ, εφόσον απομένει ικανοποιητική οπτικά ουρά..

Όλα αυτά είναι γούστα, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι το ιδανικό: Και τα δύο keepers να παραμένουν στο ρολόϊ και μια σχετικά 'αξιοπρεπής' ουρά να υπάρχει.

Του Δημήτρη είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά με αυτά που είπε για τον κατασκευαστή δεν νομίζω ότι αξίζει κανείς να μπλέξει.

Η τελευταία φράση σου ("παρά μόνο άλλο χρώμα") είναι κλειδί, γιατί μου έχει κάτσει μια ιδέα croco τρελού χρώματος που μπορεί να έχει φοβερό αποτέλεσμα στο ρολόϊ.
Περιμένω αύριο-μεθαύριο να έρθει ένα casual 135/85, να δω πως πέφτει και να κανονίσω ανάλογα.

Όπως και να έχει, τα πράγματα σχετικά με τα 'κυριλέ' λουράκια δεν είναι απλά..(σε αντίθεση με τα κάθε άλλου είδους λουράκια που γίνεται χαμός!).

Στο τέλος, βέβαια, η λύση - που  θα πάει; - θα βρεθεί ;)

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 09:44:36 μμ »
Σπύρο η αγκράφα στο πλάι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βολική αν κάνεις δουλειά γραφείου και κυρίως στη χρήση του υπολογιστή γιατί δεν ακουμπάει ενοχλητικά πάνω στο γραφείο αλλά το επίπεδο λουρί. Αν δε, χρησιμοποιείς λάπτοπ ακόμη καλύτερα γαιτί δε θα γρατζουνάει το λάπτοπ.

Μιας και με τα μεγέθη της Πανεράι δεν καλύπτεσαι προτείνω να πας σε Ted Su croco belly. http://tedsustraps.3dcartstores.com/Croc-belly-straps_p_533.html. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχει 85/130, σε 24/24 βεβαίως ή ρωτάς για κατά παραγγελία μέγεθος. Και τα χρώματά του είναι όλα ένα κι ένα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Φεβρουάριος 16, 2014, 10:01:47 μμ »
Σπύρο...προτείνω να πας σε Ted Su croco belly. http://tedsustraps.3dcartstores.com/Croc-belly-straps_p_533.html. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχει 85/130, σε 24/24 βεβαίως ή ρωτάς για κατά παραγγελία μέγεθος. Και τα χρώματά του είναι όλα ένα κι ένα.

Ευχαριστώ, Δημήτρη!!!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 12:56:02 πμ »
Αυτοι εδω τι λενε;

http://strapculture.com/

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 08:03:30 πμ »
Κανένας που να έχει έτοιμα 24/22 δεν υπάρχει;
Εγώ δεν το θέλω μονοκόμματο το λουρί, αφενός μεν γιατί δε μου αρέσει κι αφετέρου γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω την μπούκλα της Πανεραι.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 08:59:32 πμ »
Αι γεια σου, το ιδια εψαχνα κι εγω και ξενυχτησα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 01:19:21 μμ »
@svl
Όταν έψαχνα κάτι ανάλογο, είχα βρει από την ABP Paris αυτό: http://www.paneristipix.com/72CD2A21-2B85-4609-9D1A-5635F17F5996/00017014.jpg
Σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις/αλλάξεις πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες: μήκος, γέμισμα, ραφές, υφή, κ.λπ.
Το site είναι: http://www.abp-paris.com/watchbands_creations_watchstraps.php?rid=7&cid=1

Αποσυνδεδεμένος marios

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 04:29:14 μμ »
Εγω εχω παρει απο εδω
http://stores.ebay.co.uk/Kingnobstrap/24mm-Strap-/_i.html?_fcid=80&_fsub=4496082016&_localstpos=&_sid=869251456&_stpos=&gbr=1
και ειμαι πολυ ικανοποιημενος εδω ενα καφε με το Layan

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #517 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 08:23:13 μμ »

Η αναζήτηση λουριών όλο αυτό τον καιρό είναι πυρετώδης και έχουν κλειδωθεί οι πρώτοι 3 στόχοι.

Ήδη ήρθε την περασμένη Τετάρτη το πρώτο landa, όμως, δυστυχώς, για κάποιους λόγους -ας πούμε, 'τεχνικούς' - δεν έχει νόημα να προσαρμοσθεί στο ρολόϊ, για να μπορέσουν να ανέβουν και οι σχετικές φωτογραφίες.
Πρόκειται για το μοντέλο black 360 στη σελίδα του landa: http://www.julienlanda.com/Handmade_straps.html (στη μέση της σελίδας).

Ο Λάντα, από μόνος του κατέβασε την τιμή στα 160 δολ., προσφερόμενος να φτιάξει ό,τι θελήσω, μετά από ερώτησή μου για το αν μπορεί να βάλει μπούκλα polished stainless, αντί μιας μαύρης που εικονίζεται στην ιστοσελίδα του.

Είπε ότι χρειάζεται 3 ημέρες για την κατασκευή (τόσο έκανε) και 3-6 ημέρες για παράδοση στην Ελλάδα (χρειάσθηκαν 5 εργάσιμες).

Πολύ καλή κατασκευή, διαστάσεων 24/24 και -εδώ είναι το θέμα- 135/85 ήταν η παραγγελία, 135/80 έστειλε.

Σημειώνω ότι είχε γίνει ολόκληρη κουβέντα και ο ίδιος είχε συστήσει:
"Thank you for the interest in my straps
If you want some tail , i would advice to take 135/85 mm
"

Παρόλα αυτά, όταν παρέλαβα, του έστειλα μήνυμα ευχαριστώντας τον (2 φορές) για το λουρί και κάνοντας απλή αναφορά της λάθος διάστασης.

Αυτό έγινε την Τετάρτη (19-2-2014), όμως μέχρις στιγμής δεν έχω πάρει καμία απάντηση (περίεργο δεν είναι;..)

Βίκτωρα και Δημήτρη, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε 24/22.
Το 24/24 αγκαλιάζει σταθερότερα το χέρι, έχει περισσότερο όγκο και παρουσία και ενισχύει την συνολική εικόνα του ρολογιού.
Επιπλέον, προστατεύει κανείς την ΟΕΜ μπούκλα, με το να χρησιμοποιεί λουριά που έχουν δική τους 24αρα.

Επιλογή 24/22 έχει ο di stefano σε κάποια μοντέλα που τα προσφέρει και σε 24/24 (σίγουρα, θα έχουν και άλλοι κατασκευαστές).

@nin
Το atelier de Paris το ξέρω από χρόνια και κατά καιρούς πρέπει να έχω 'φτιάξει' πάνω από καμιά εκατοστή εικονικά λουράκια στην ιστοσελίδα του..
Δεν εμπιστεύομαι αυτό το σύστημα.
Για να παραγγείλεις σωστά, πρέπει το λουρί που θέλεις να το έχεις ήδη μπροστά σου: να το μετράς στις 'άπειρες' λεπτομέρειες που σου ζητάνε και να παραγγέλνεις.
Έχω ξαναπεί κάπου αλλού, ότι κάποτε δοκίμασα να παραγγείλω με παρόμοιο σύστημα στη hirsch μέσω Δήσσιου.
Το αποτέλεσμα ήταν αίσχος και το λουρί δεν φορέθηκε ούτε 5'.
Εσύ, το έφτιαξες τελικά αυτό που ήθελες;

(χωρίς φωτό, δεν γίνεται δουλειά..το ξέρω. όμως, υπάρχουν λόγοι, που ελπίζω να εκλείψουν σύντομα, για να μπορέσω να ανεβάσω φωτογραφίες και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να παραγγείλω και τα λουριά που θέλω!..)

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #518 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 08:31:05 μμ »
Καλώς το δέχτηκες Σπύρο. Μην τρελαινεσαι για μισό πόντο  ;D

Αν θέλεις ουρά παίζεις στο 150/90  :yes:

Μπορείς να βάλεις φωτο του λουριού σκετου, προς το παρόν.

Και μερικά τρελιαρικα ΑΒΡ με πρώτης γενιάς μπουκλες panerai

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Φεβρουάριος 24, 2014, 08:38:13 μμ »
Σπυρο καλοριζικο...

Οριστε κι εγω με το πρωτο του λουρακι:

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 24, 2014, 08:46:04 μμ από andrey_ »