Αποστολέας Θέμα: Οταν κοιμάστε βγάζετε το ρολόι σας?  (Αναγνώστηκε 11668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Οταν κοιμάστε βγάζετε το ρολόι σας?
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 14, 2009, 11:30:18 μμ »
Οπότε μηδενική απόκλιση θα έχουμε με την κορώνα πάνω;

θα φρεναρει το ρολοι κατα χ δευτερα,εξαρταται απο το ρολοι και τον χρονο που τρεχει την ημερα

Αποσυνδεδεμένος Anon

• 38mm case
  • Spes mea in mens mentis est...
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 14, 2009, 11:33:23 μμ »
Βρε τι πάθαμε :o
To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 15, 2009, 08:31:04 πμ »
....από την εμπειρία μου....η κάθε εταιρία κάνει "του κεφαλιού της"(και για να είμαστε ακριβείς ο κάθε μηχανισμός συμπεριφέρεται διαφορετικά,μιας και είναι συναρμολογημενος και ρυθμισμένος στο χέρι και από ΑΛΛΟΝ ωρολογοποιο κάθε φορά!) ,συνεπώς το βάζεις παλμογράφο βλέπεις τις αποκλίσεις και μετά πράττεις αναλόγως  ;) ή καταγράφεις τις ημερήσιες μετρήσεις στις διαφορες θέσεις!Στα σημερινά "καλά" ρολόγια υπάρχουν συνηθως ¨"σταθερες" αποκλίσεις,τί εννοώ; Αν με το dial up το ρολόι πηγαίνει π.χ. +2 μπροστά τότε με την κορώνα κάτω μπορεί να πηηαίνει +1, ή 0 (λέμε τώρα) συνεπώς το ρολογάκι θα "τρεχει" λιγακι μπροστά κ.ο.κ.
Π.Χ. το ρολοι μου Sinn EZM-3  όταν φοριέται από το πρωι 9:00 μέχρι το βράδυ δηλ. περίπου ένα συνεχές 12ωρο βρίσκεται ουσιαστικά στο μηδέν!
Αν όμως το αφήσω το βράδυ και δεν το φορέσω την άλλη μέρα το πρωι ΑΛΛΑ ΤΟ βράδυ της επομένης δηλ. κλείσει 24ωρο τότε βρίσκεται στο -2 sec περίπου.....άν το αφήσω 30 ώρες περίπου,δηλ. έχει καταναλώσει τα 3/4 του power reserve του τότε πηγαίνει πίσω λιγάκι πιο πολύ,φορόντας το όμως μετά τείνει να καλύψει το χαμένο έδαφος και αντι να πηγαίνει 0 πάει στο +1,+2 περίπου.
Συμπέρασμα παίζουν πολύ και διαφοροι παραγοντες ρόλο σε ένα μηχανικό ρολοι
θερμοκρασια,power reserve (σε τί φάση βρίσκεται) κλίσεις-θέσεις ρολογιού,καταπονήσεις shock καθημερινής χρήσης,υψόμετρο κ.ο.κ.  :-*

konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος kostas T

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 15, 2009, 10:03:47 πμ »
Δεν το βγαζω και μεχρι σημερα κανενα ατυχημα.

Αποσυνδεδεμένος nikosperos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 15, 2009, 12:28:06 μμ »
εμενα :D παντως δεν βγαινει καθολου απο το χερι
Jeager-Lecoultre master compressor GMT   railmaster chronometer 2803.52.37 1

Αποσυνδεδεμένος Anon

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 15, 2009, 02:39:04 μμ »
Πρόσφατη δοκιμή σε ένα Omega Seamaster 2254.50

Το άφησα σε οριζόντια θέση (dial up) στις 13/10 γύρω στις 7 το απόγευμα και σήμερα που επέστρεψα σπίτι, μετά από 2 μέρες κατά τις 3 το απόγευμα το ξαναείδα: ούτε δευτερόλεπτο +/- :o

Νομίζω πως για το δικό μου βρήκα τη σωστή... στάση ;D
To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 01:16:52 πμ »
Ενας απο τους λογους που το ρολοι κανονικα πρεπει να βγαινει στον υπνο ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ.
Ενας αλλος ειναι λογο του οτι στο πισω μερος του καρπου περνανε πολλες φλεβες απο εκει. Ειναι ενας απο τους λογους που δεν σφυγκουμε το ρολοι. Υπαρχει προβλημα με την κυκλοφορια του αιματος.
Τωρα οσο αναφορα για την σταση αναπαυσης του ρολογιου οπως και να το τοποθετησουμε δεν υπαρχει προβλημα αν ειναι ενταξει.

Αποσυνδεδεμένος spithas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 11:40:43 πμ »
Εγω όπως και νάχει παραμένει στην ίδια κατάσταση. Χάνει μερικά δεύτερα πίσω. Αναμενόμενο αφού είναι ενα φτηνό ρολόι.
Που θα μου πάει θα το τσιμπήσω σύντομα το καλό!!!
Νομίζω οτι γίνεστε λίγο υπερβολικοί όσων αφορά την στάση του ρολογιού. Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο αυτό.
Αν έιχα καταλάβει απο πρίν την έννοια του χρόνου, θα είχα γίνει ωρολογοποιός.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 11:57:34 πμ »

Μπα... Πάντα φοράω ρολόϊ όταν κοιμάμαι.
Δεν μου έχει τύχει κανένα κατά λάθος χτύπημα.
Γενικά η δική μου λογική είναι ότι το ρολόϊ το φοράω συνέχεια. Όταν κοιμάμαι, όταν κάνω μπάνιο, όταν μπαίνω στη θάλασσα, όταν ανεβαίνω το βουνό, όταν αθλούμαι κλπ.
Γι΄αυτό παρόλο που μου αρέσουν κάποια ρολόγια πολύ, δεν θα τα αγόραζα ποτέ επειδή μου "βγάζουν" ότι θέλουν "στοργή και προδέρμ".
Δεν θέλω να έχω στο μυαλό μου να "προσέχω" το ρολόϊ μου. Έχω ήδη αρκετά πράγματα να με απασχολούν.
Τόσο το ROLEX όσο και το PANERAI μου, θεωρώ ότι είναι "γαϊδούρια" και όποιο και από τα δύο να φοράω, δεν το βγάζω παρά μόνο για να....φορέσω το άλλο  ;)

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 03:20:09 μμ »
έτσι μπράβο τα φοράς και τα ευχαριστιέσαι!αυτό είναι δώστους να καταλαβουν!....γι'αυτο δεν τα πήρες άλλωστε;  ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Anon

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 07:54:03 μμ »
Συμφωνώ αλλά με μία ένσταση για το ότι το φοράς όταν κάνεις μπάνιο. Αν είναι για τη θάλασσα, τότε οκ αλλά όταν κάνεις μπάνιο στο σπίτι σου και χρησιμοποιείς ζεστό νερό, σταδιακά το ρολόι χάνει την αδιαβροχότητά του λόγω διαρκούς διαστολής-συστολής του καπακιού της κάσας...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 17, 2009, 11:22:33 μμ »

Μμμμ, αυτό με το μπάνιο το έχω ξανακούσει / ξαναδεί κάπου...
Με τη λογική ότι μπορεί να "μπει υγρασία" από τους υδρατμούς όμως, όχι λόγω συστολής / διαστολής της κάσας...
Είναι δυνατόν να διαστέλεται / συστέλεται η κάσα με τη θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο ?!?!?! Μου φαίνεται λίγο περίεργο το μέταλλο να είναι τόσο ευαίσθητο.

Το Epxlorer II υποτίθεται ότι είναι κατασκευασμένο για να αντέχει extreme θερμοκρασιακές συνθήκες.

Το LUMINOR MARINA είναι αδιάβροχο στα 300m (στα οποία αν θεωρητικά φτάσεις, η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή).

Λέτε να επηρεάζονται από τις θερμοκρασίες που παίζουν κάνοντας μπάνιο ?

Βέβαια από την άλλη πλευρά, ποιά είναι η αναγκαιότητα του να φοράς το ρολόϊ σου στο μπάνιο ή στον ύπνο σου (για να παραμείνω και...on topic) ?

Μάλλον καμία  :D θέμα συνήθειας είναι.

Εκτός αν υποσυνείδητα προσπαθώ να επιβεβαιώσω αυτά για τα οποία πασχίζει να μας πείσει η ROLEX και η PANERAI (και όποιος άλλος κατασκευαστής τέτοιων ρολογιών) δλδ. για την αντοχή των ρολογιών τους, προκειμένου να αισθάνομαι ότι πήρα αυτό για το οποίο πλήρωσα  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 18, 2009, 09:29:33 πμ »
σε βρίσκω και  πάλι πολύ σωστό!  ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Anon

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 18, 2009, 03:59:51 μμ »
Μμμμ, αυτό με το μπάνιο το έχω ξανακούσει / ξαναδεί κάπου...
Με τη λογική ότι μπορεί να "μπει υγρασία" από τους υδρατμούς όμως, όχι λόγω συστολής / διαστολής της κάσας...
Είναι δυνατόν να διαστέλεται / συστέλεται η κάσα με τη θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο ?!?!?! Μου φαίνεται λίγο περίεργο το μέταλλο να είναι τόσο ευαίσθητο.

Το Epxlorer II υποτίθεται ότι είναι κατασκευασμένο για να αντέχει extreme θερμοκρασιακές συνθήκες.

Το LUMINOR MARINA είναι αδιάβροχο στα 300m (στα οποία αν θεωρητικά φτάσεις, η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή).

Λέτε να επηρεάζονται από τις θερμοκρασίες που παίζουν κάνοντας μπάνιο ?

Βέβαια από την άλλη πλευρά, ποιά είναι η αναγκαιότητα του να φοράς το ρολόϊ σου στο μπάνιο ή στον ύπνο σου (για να παραμείνω και...on topic) ?

Μάλλον καμία  :D θέμα συνήθειας είναι.

Εκτός αν υποσυνείδητα προσπαθώ να επιβεβαιώσω αυτά για τα οποία πασχίζει να μας πείσει η ROLEX και η PANERAI (και όποιος άλλος κατασκευαστής τέτοιων ρολογιών) δλδ. για την αντοχή των ρολογιών τους, προκειμένου να αισθάνομαι ότι πήρα αυτό για το οποίο πλήρωσα  ;D ;D ;D
Δεν υπάρχει μέταλλο που δεν υφίσταται διαστολή και συστολή λόγω θερμοξρασίας, ιδιαίτερα το ατσάλι που θεωρητικά έχουν τα καλά αδιάβροχα ρολόγια. Η αλλαγή της θερμοκρασίας στην πίσω πλάκα προκαλεί χαλάρωση των συνδέσμων πλάκας-κάσας, με αποτέλεσμα να εισέρχονται υδρατμοί. Πάντως στη θάλασσα δεν έχουμε χαμηλές θρμοκρασίες, εκτός κι αν πας στην Ανταρκτική ή σε 4000 μέτρα βάθος όπου είναι κάπου +3 βαθμοί...

Όσο για το επίπεδο στεγανότητας, καλύτερα να αναφερόμαστε σε μιέσεις (atm/bars), παρά σε βάθος γιατί η αντοχή στα πχ 300μ σημαίνει πίεση με μηδενική κίνηση του χεριού, άρα μπορεί να βρούμε τις ίδιες πιέσεις και στα 200 μέτρα αν κάνουμε δυνατές κινήσεις, οπότε μέχρι εκεί θα αντέξει το ρολόι...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 18, 2009, 10:43:44 μμ »

Αυτό με τους υδρατμούς με προβληματίζει  >:(

Μου φαίνεται ότι μόλις πείστηκα να βγάζω τα ρολόγια μου όταν κάνω μπάνιο.... ::)

Πάντως θα συνεχίσω σίγουρα να τα φοράω όταν κολυμπάω στη θάλασσα, στην πισίνα, όταν κοιμάμαι, όταν παίζω τέννις, όταν κάνω bunjee jumping, όταν πηδάω από το αεροπλάνο (με αλεξίπτωτο), όταν οδηγώ την μηχανή μου, όταν τρέχω με το μονοθέσιο μου στην Monza, όταν πετάω με το F16 μου (Οκ, νομίζω ότι το πιάσατε το νόημα  :P)

Όχι στους υδρατμούς, ναι σε όλα τα άλλα !!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 10:15:07 πμ »
Αν τα ρολόγια επιπέδου Εξπλόρερ και Λούμινορ έπαιρναν υγρασία σε ένα μπάνιο, ζήτω που καήκαμε. Γι' αυτό και δεν εμφάνισαν κανένα πρόβλημα στον exDIVER600.
Το καπάκι βρίσκεται σε επαφή με τον καρπό και τουτέστιν θερμαίνεται από το χρήστη του, δηλ. έχει περίπου 37 βαθμούς. Η κάσα, που δε βρίσκεται σε επαφή με τον καρπό, έχει μια θερμοκρασία ανάμεσα στη θερμοκρασία περιβάλλοντος και χρήστη, μιας και μέσω του σπειρώματος μεταβιβάζεται θερμότητα από το καπάκι. Ενδιάμεσα καπακιού και κάσας υπάρχει τσιμούχα  κυκλικής διατομής η οποία στεγανοποιεί το ρολόι και επειδή είναι πιεσμένη μπορεί να ακολουθεί οποιεσδήποτε μικρομεταβολές λόγω συστολών-διαστολών. Οι 38 βαθμοί, που είναι ένα ευχάριστo μπάνιο, δεν αποτελούν πρόβλημα για την τσιμούχα του καπακιού για τα συγκεκριμένα ρολόγια. Ούτε βέβαια και οι 20-25 βαθμοί των ελληνικών θαλασσών το καλοκαίρι. Για ρολόγια των 30-50μ ίσως είναι ζήτημα, αν και το Σουοτσάκι μου των 30μ δεν κατάλαβε ποτέ τίποτα από ντουζ και μπάνια. Το Fortis Automatic 200mWR μπορούσε να κάνει μαζί μου σάουνα επί 15' στους 90 βαθμούς και μετά παγωμένο ντουζ στους 15 βαθμούς χωρίς κανένα πρόβλημα. Πις οφ πάστα που λέει κι ο Κονάκης. Πιστεύω πως οποιοδήποτε σύγχρονο, καταδυτικό (>200μ), συντηρημένο, γνωστής ποιοτικής εταιρείας ρολόι μπορεί να κάνει άφοβα μπανάκι με τον ιδιοκτήτη του.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 06:07:31 μμ »
Δεν είναι πάντα ο φόβος του "ατυχήματος" που μας οδηγεί να το τοποθετήσουμε στη θήκη του όταν μπαίνουμε στο σπίτι ή όταν πέφτουμε για ύπνο. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η γενική αντίληψη που έχουμε γι'αυτό. Προσωπικά, το θεωρώ κόσμημα για τον άντρα, συμπληρωματικό της αμφίεσής του, οπότε το βρίσκω -αν μη τι άλλο- υπερβολικό να κυκλοφορώ στο σπίτι με την πυτζάμα και κάποιο από τα ρολόγια μου στο χέρι!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 11:56:40 μμ »

Mμμμμ, και όταν είσαι στο σπίτι και θέλεις να δεις την ώρα κοιτάς το κινητό / ραδιόφωνο / φούρνο μικροκυμάτων κλπ. ?

:D :D :D :D

Εγώ πάλι και στο σπίτι με την πυτζαμούλα μου να είμαι, όταν θέλω να δω τι ώρα είναι, κοιτάω το ρολογάκι μου και:
1) Βλέπω την ώρα
2) Χαίρομαι που βλέπω και το ρολόϊ μου

Ίσως αν είχα κανένα super-duper πανάκριβο ρολόϊ με 100 μηχανισμούς, φάσεις σελήνης, αντίστροφη μέτρηση, regata, σερενάτα κλπ. να μην το φορούσα 24Χ7. Γι΄ αυτό όμως επέλεξα αυτά τα δύο λολόγια. Για να τα χαίρομαι παντού και πάντα.

Είναι η ίδια λογική βάσει της οποίας με το αυτοκίνητο μου θα μπω και σε έναν καρόδρομο και ας ταλαιπωρηθεί, την SLR φωτογραφική μου θα την κουβαλήσω στην παραλία και ας πάρει άμμο (την πάω για καθάρισμα του σένσορα αν χρειαστεί), τη vespa μου θα την κυκλοφορήσω βρέξει/χιονίσει και ας "κόψει" το χρώμα κλπ.

Εν ολίγοις θέλω ό,τι έχω αποκτήσει με κόπο και με οικονιμίες και με μεγάλη επιθυμία, να το "εκμεταλλεύομαι" ακόμα και στο 150%  :D

Και στην τελική, σύμφωνα πάντα με την δική μου θεώρηση, τα υλικά αγαθά είναι για να κάνω το κέφι μου εγώ και να τους "ρουφάω το μεδούλι" και όχι για να τα προσέχω και να τα κανακεύω...
Προσέχω και κανακεύω τον γιό μου  ;) Αυτός χρειάζεται φροντίδα και στοργή και προδέρμ και δεν είναι και....αδιάβροχος στα 100m  :D

Y.Γ: Ελπίζω μην παρεξηγηθεί κανένας από τους συμφορουμίτες από το ύφος. Είναι αποφόρτιση από ένα πολύ επεισοδιακό Σαββατοκύριακο και από μία ακόμα πιο επεισοδιακή εβδομάδα.... :)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 09:47:27 πμ »
Ωραίος!
Γλεντισμένα ρολόγια και αντικείμενα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 12:11:40 μμ »
Mμμμμ, και όταν είσαι στο σπίτι και θέλεις να δεις την ώρα κοιτάς το κινητό / ραδιόφωνο / φούρνο μικροκυμάτων κλπ. ?

:D :D :D :D

Εγώ πάλι και στο σπίτι με την πυτζαμούλα μου να είμαι, όταν θέλω να δω τι ώρα είναι, κοιτάω το ρολογάκι μου και:
1) Βλέπω την ώρα
2) Χαίρομαι που βλέπω και το ρολόϊ μου

Ίσως αν είχα κανένα super-duper πανάκριβο ρολόϊ με 100 μηχανισμούς, φάσεις σελήνης, αντίστροφη μέτρηση, regata, σερενάτα κλπ. να μην το φορούσα 24Χ7. Γι΄ αυτό όμως επέλεξα αυτά τα δύο λολόγια. Για να τα χαίρομαι παντού και πάντα.

Είναι η ίδια λογική βάσει της οποίας με το αυτοκίνητο μου θα μπω και σε έναν καρόδρομο και ας ταλαιπωρηθεί, την SLR φωτογραφική μου θα την κουβαλήσω στην παραλία και ας πάρει άμμο (την πάω για καθάρισμα του σένσορα αν χρειαστεί), τη vespa μου θα την κυκλοφορήσω βρέξει/χιονίσει και ας "κόψει" το χρώμα κλπ.

Εν ολίγοις θέλω ό,τι έχω αποκτήσει με κόπο και με οικονιμίες και με μεγάλη επιθυμία, να το "εκμεταλλεύομαι" ακόμα και στο 150%  :D

Και στην τελική, σύμφωνα πάντα με την δική μου θεώρηση, τα υλικά αγαθά είναι για να κάνω το κέφι μου εγώ και να τους "ρουφάω το μεδούλι" και όχι για να τα προσέχω και να τα κανακεύω...
Προσέχω και κανακεύω τον γιό μου  ;) Αυτός χρειάζεται φροντίδα και στοργή και προδέρμ και δεν είναι και....αδιάβροχος στα 100m  :D

Y.Γ: Ελπίζω μην παρεξηγηθεί κανένας από τους συμφορουμίτες από το ύφος. Είναι αποφόρτιση από ένα πολύ επεισοδιακό Σαββατοκύριακο και από μία ακόμα πιο επεισοδιακή εβδομάδα.... :)

Καταρχήν, θέμα παρεξήγησης δεν τίθεται! Απόψεις ανταλλάσουμε και αν αυτές δεν συμφωνούν καλή καρδιά!

Στο διά ταύτα. Έγραψα και παραπάνω ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα καταπόνησης! Στο μαγαζί που τα φοράω όλη μέρα "κινδυνεύουν" πολύ περισσότερο απ'ό,τι στο σπιτι. Είναι θέμα στυλ ρε παιδί μου, πως να το πω ο άνθρωπος!

Όσο αφορά την ώρα, στο σπίτι έχουμε σε όλα τα δωμάτια επιτραπέζια ρολόγια ή τοίχου, οπότε ως προς αυτό είμαστε καλυμένοι.

Έγραψες φίλε exdiver600 "Εν ολίγοις θέλω ό,τι έχω αποκτήσει με κόπο και με οικονιμίες και με μεγάλη επιθυμία, να το "εκμεταλλεύομαι" ακόμα και στο 150%". Και εγώ το ίδιο θέλω, απλά ο καθένας μας το αισθάνεται με διαφορετικό τρόπο, αυτό νομίζω.