είμαστε off topic εδώ και μπολικα ποστ.....το κλείνουμε και τα δυο ρολογια είναι ΑΞΙΑ και αυτό το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.όσον αφορά τον όρο Υ.Ω. για την ίδια την ROLEX και μέσα από τα διάφορα άρθρα που έχουμε διαβάσει σε πολλά και διάφορα έντυπα,απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΔΕΝ τους ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ το θέμα Υ.Ω.
τα ρόλεξ είναι το απόλυτο ποιοτικό καθημερινό,δυνατό,καλοφτιαγμένο ρολοι,Κατασκευασμένο όμως με βάση τις σημαντικές παραδοσιακές αρχές της ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ωρολογοποιιας!
1.τυπου enammel dial kai ενδείξεις index από πολύτιμα μέταλλα συνήθως.
2.δεικτες από πολύτιμο μέταλλο (συνήθως λευκόχρυσο)
3.μηχανισμός...ότι καλύτερο σε σχεδίαση,αντοχή,αξιοπιστία και φυσικά επεξεργασιά εξ'ολοκλήρου και των εκάστοτε επιμέρους εξαρτημάτων.
4.κρυσταλλο,κορώνα,κάσα
5......και για να τελειώνουμε:όταν παράγεις μισό και βάλε εκατομύριο ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ το χρόνο και ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ περιορισμούς σε όλα τα παραπάνω.....αν μη τί άλλο υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ από τον περίγυρω.Για την Ω,τα ίδια ισχύουν απλά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ όμως:για την εταιρία αυτή υπάρχουν και άλλα τμηματα ανάπτυξης όπου μπάινει σε πιο βαθιές και δύσκολες complications (βλ. splitseconds,tourbillon, k.α.)
Για την ρολεξ δεν ισχύει κάτι τέτοιο και όπως το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι:ΔΕΝ τους ενδιαφέρει!
Συμπέρασμα: ΠΑΝΑΞΙΑ και τα δυο ρολόγια,το καθένα φέρει την ιστορία του και τα σημάδια που έχει αφήσει (με την καλή έννοια) στό πέρασμα αυτών των δεκαετιών.
Προτιμησα και προτιμώ το Sub διότι είναι το απόλυτο καθημερινό ρολόι,σε συνοδεύει παντού,ΔΕΝ χρειάζεται να έχεις το νου σου να ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΕΙΣ,έχει ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ,καλύτερη προστασία της κορώνας και η φιλοσοφία κατασκευής του ταιριάζει καλύτερα με τις καθημερινές μου και όχι μόνο ανάγκες!