Ψηφοφορία

1

rolex sub
29 (55.8%)
omega moonwatch
23 (44.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 49

Αποστολέας Θέμα: ποιος ειναι ο μυθος του "αιωνα"?moonwatch H sub?  (Αναγνώστηκε 20452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ποιος ειναι ο μυθος του "αιωνα"?moonwatch H sub?
« Απάντηση #60 στις: Οκτώβριος 06, 2009, 09:02:01 μμ »
Μου αρέσει να ακούω επιχειρήματα. Επίσης θεωρώ το sub σαν τον μεγαλυτερo μύθο της ωρολογοποιίας (και έναν από τους μεγαλύτερους γενικότερα). Οπότε αντιγράφω τα λόγια του sir (konakis) σε άλλο θέμα :
Τεχνολογια αιχμής!όταν πουλάς τόσα κομμάτια ετησίως και τα καταφέρνεις να ανταποκριθείς σε αυστηρά τεστ-κανόνες,με πραγματικά specs τότε απλά υπάρχει σεβασμός!Δεν λέω "δουλεύει" πολύ πρέσσα,όμως αυτό δεν σου το κρύβουν,δουλεύει κάργα ρομπότ,όμως και αυτό δεν σου το κρύβουν,ίσα-ίσα στο τονίζουν κιόλας
και περιμένω να ακούσω γιατί η rolex των βυθών και των ειδικών δυνάμεων χαρακτηρίζεται Υψηλή Ωρολογοποιία;

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτώβριος 06, 2009, 09:18:27 μμ »
εγω παντως αν και η Ω σαν εταιρια μου καθεται ποιο καλα..
για καποιον ανεξηγητο λογο δεν παω την ROLEX..μην βαρατε! ::)

εχω την εξης απορια..

πως και ενω σε Ω ρολογια ακουγονται βλαβες και ελλατωματικες κορωνες αν δεν κανω λαθος κ.λ.π.
και αρκετα μεγαλες καθυστερησεις στο σερβις..
δεν εχω ακουσει για ROLEX προβληματα??

ισως κανω λαθος...

φιλικα
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτώβριος 06, 2009, 10:28:46 μμ »
Παιδες το θεμα δεν ειναι Ομεγα εναντιον Ρολεξ.................Ειναι Sub vs Speedy! ;D ;D ;D.

ελιο
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Οκτώβριος 06, 2009, 10:29:50 μμ »
εγω παντως αν και η Ω σαν εταιρια μου καθεται ποιο καλα..
για καποιον ανεξηγητο λογο δεν παω την ROLEX..μην βαρατε! ::)

εχω την εξης απορια..

πως και ενω σε Ω ρολογια ακουγονται βλαβες και ελλατωματικες κορωνες αν δεν κανω λαθος κ.λ.π.
και αρκετα μεγαλες καθυστερησεις στο σερβις..
δεν εχω ακουσει για ROLEX προβληματα??

ισως κανω λαθος...

φιλικα
γιωργος

καλα τολμαει κανεις να το πει; επτασφραγιστο μυστικο το κρατανε ολοι. ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 01:40:53 πμ »
Παιδες το θεμα δεν ειναι Ομεγα εναντιον Ρολεξ.................Ειναι Sub vs Speedy! ;D ;D ;D.

ελιο

το χεις!! ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 01:42:13 πμ »
                 Καμμία κόντρα, απλά θέλω όταν κάποιος λέει κάτι να το στηρίζει με επιχειρήματα.
  Ας το κλείσουμε λοιπόν εδώ γιατί άκρη δε θα βρούμε. Και στην ανταλλαγή επιμένω. Δε βρίσκω όμως άνθρωπο που να θέλει να ξεφορτωθεί κανα σαμπ, κανά SD έστω κανα GMT. Να δοκιμάσω για πλάκα να προτείνω το αντίθετο ?

εδω φιλε μου παιζεις με την μεταπωλητικη αξια...η ρολεξ δεν εχει αντιπαλο.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 07:17:44 πμ »
είμαστε off topic εδώ και μπολικα ποστ.....το κλείνουμε και τα δυο ρολογια είναι ΑΞΙΑ και αυτό το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.όσον αφορά τον όρο Υ.Ω. για την ίδια την ROLEX και μέσα από τα διάφορα άρθρα που έχουμε διαβάσει σε πολλά και διάφορα έντυπα,απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΔΕΝ τους ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ το θέμα Υ.Ω.
τα ρόλεξ είναι το απόλυτο ποιοτικό καθημερινό,δυνατό,καλοφτιαγμένο ρολοι,Κατασκευασμένο όμως με  βάση τις σημαντικές παραδοσιακές αρχές της ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ωρολογοποιιας!
1.τυπου enammel dial kai ενδείξεις index από πολύτιμα μέταλλα συνήθως.
2.δεικτες από πολύτιμο μέταλλο (συνήθως λευκόχρυσο)
3.μηχανισμός...ότι καλύτερο σε σχεδίαση,αντοχή,αξιοπιστία και φυσικά επεξεργασιά εξ'ολοκλήρου και των εκάστοτε επιμέρους εξαρτημάτων.
4.κρυσταλλο,κορώνα,κάσα
5......και για να τελειώνουμε:όταν παράγεις μισό και βάλε εκατομύριο ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ το χρόνο και ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ περιορισμούς σε όλα τα παραπάνω.....αν μη τί άλλο υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ από τον περίγυρω.Για την Ω,τα ίδια ισχύουν απλά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ όμως:για την εταιρία αυτή υπάρχουν και άλλα τμηματα ανάπτυξης όπου μπάινει σε πιο βαθιές και δύσκολες complications (βλ. splitseconds,tourbillon, k.α.)
Για την ρολεξ δεν ισχύει κάτι τέτοιο και όπως το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι:ΔΕΝ τους ενδιαφέρει!
Συμπέρασμα: ΠΑΝΑΞΙΑ και τα δυο ρολόγια,το καθένα φέρει την ιστορία του και τα σημάδια που έχει αφήσει (με την καλή έννοια) στό πέρασμα αυτών των δεκαετιών.
Προτιμησα και προτιμώ το Sub διότι είναι το απόλυτο καθημερινό ρολόι,σε συνοδεύει παντού,ΔΕΝ  χρειάζεται να έχεις το νου σου να ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΕΙΣ,έχει ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ,καλύτερη προστασία της κορώνας και η φιλοσοφία κατασκευής του ταιριάζει καλύτερα με τις καθημερινές μου και όχι μόνο ανάγκες!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος capitano

• 38mm case
  • Να πέσεις επιτρέπεται. . Να σηκωθείς επιβάλλεται !
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 04:24:31 μμ »
           + 1  φίλε konakis και για μένα το θέμα κλείνει. Θα μπορούσα και θα ήθελα να αναφέρω πάρα πολλά όσον αφορά στο θέμα της ΥΩ και κατά πόσον κάνουν ΥΩ κάποιοι απ΄αυτούς που θεωρούνται ή αυτοαναγορεύονται πρεσβευτές της αλλά τότε θα ξεκινούσα νέα μάχη και κάποιοι θα με αποκαλούσαν ανίερο και βλάσφημο. Άσε που  θα ήμουν εντελώς εκτός θέματος.
             Αν πάντως κάποιος φίλος θέλει να μάθει επ΄αυτού (αντικειμενικά όμως) κάποια πράγματα, θα τον (ξανα)προτρέψω να καθίσει δίπλα σ΄έναν τρελλαμένο ορολογοτεχνίτη, από αυτούς που πίσω από τεράστιες λούμπες χειρουργούν κάθε είδους ρολόι, όσο ακριβό - πολλές φορές και πανάκριβο - κι αν είναι και επί είκοσι λεπτά είναι ικανοί να σου μιλούν για τις μπαρέτες του μπρασελέ, την ποιότητά τους τις διαφορές και τις φθορές που εμφανίζουν και κυρίως τους λόγους που τις εμφανίζουν. Αξίζει πραγματικά τον κόπο. Με αξίωσε η τύχη να το κάνω και σε κάποια πράγματα να έχω κατασταλαγμένη άποψη παρά τις φτωχές μου γνώσεις. Πρώτα - πρώτα έμαθα να διακρίνω ένα πραγματικό ρολόι από ένα κόσμημα (όσο απλό κι αν αυτό ακούγεται κρύβει μεγάλες εκπλήξεις).
             Δεν εχω τον τρόπο να μεταφέρω κάποια απ΄αυτά στο φόρουμ γιατί αφ΄ενός δεν υπάρχει χρόνος, αφ΄ετέρου δεν ξέρω τίποτα από υπολογιστές και τους τρόπους που ανεβάζουν φωτογραφίες. Και ως γνωστόν μια φωτό χίλιες λέξεις και κάποια πράγματα είναι αδύνατο να τα περιγράψεις μόνο με λέξεις.
                    Ασε που δεν ξέρω αν θα ενδιαφερόταν και κανένας.
                       Αυτά και συγνώμη για τη λογοδιάρροια.
                         Φιλικά Γιώργος.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 05:59:30 μμ »
elio

περιμενω την τοποθετηση σου ,γιατι πιστευω οτι εχεις πιασει την ουσια! ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτώβριος 07, 2009, 08:49:51 μμ »
   Εγώ πάντως θα ενδιαφερόμουν να ακούσω τις θέσεις του φίλου capitano και βέβαια και όλων όσων θα είχαν να καταθέσουν την εμπειρία τους. Θα μπορούσε να ανοιχτεί ένα ανάλογο θέμα στους διαξιφισμούς, αρκεί οι αντιπαραθέσεις να είναι σε φιλικά πλαίσια και με επιχειρήματα ;)
   Όσο για το θέμα των φωτογραφιών στέλνω στον φίλο capitano ένα pm που αρκετοί το βρήκαν χρήσιμο ;)

Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 09:47:35 πμ »
Είναι κριτήριο ποιότητας ενός ρολογιού η αναλώσιμη μπαρέτα; Δεν αδικεί τη Ρόλεξ το παράδειγμα;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 11:59:28 πμ »
καλημερα σε ολους.

Φιλτατε George δεν ξερω αν εχω πιασει την ουσια οπως λες. Απλα θελω να συμπληρωσω πως ο τιτλος του συγκεκριμενου νηματος ηταν ποιος ειναι ο μυθος του αιωνα.

Οταν αναφερουμε την λεξη μυθος αναφερομαστε σε κατι που εχει καθορισει μια συγκεκριμενη κατασταση. Σε ενα προιον που με την κυκλοφορια του αναστατωσε τα νερα και μεσω της εξελιξης του, των ανεπαλληλων δοκιμων απο τους κατοχους του, κτλ, κτλ εγινε μυθος. Οταν αναφερομαστε στην λεξη μυθος πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν χωραει περιθωριο στο αν το speedy εχει καλυτερη μπουκλα η αν το Sub εχει καλυτερη μηχανη. Επισης σε οτι αφορα τον μυθο, καποιες φορες δεν φτανει η τεχνολογικη αρτιοτητα απο μονη της, η η θρυλικη αξιοπιστια. Ισως το μεγαλυτερο κομματι εχει να κανει με την επιδραση του Χ προιοντος.....

Στο θεμα μυθος πρεπει να καταλαβουμε την επιδραση των δυο αυτων ρολογιων σε ολα τα αλλα που ηρθαν αργοτερα, στο πως αυτα επηρεασαν την μοδα, την κατασκευη και την σχεδιαση των μετεπειτα ρολογιων χειρος. Δεν συγκρινουμε η μαλλον δεν μας ζητηθηκε να συγκρινουμε ρολεξ και ομεγα αλλα αυτα τα δυο συγκεκριμενα μοντελα που η αληθεια ειναι πως δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε.

Μπορουμε να συγκρινουμε την SL 300 gullwing του 55 με την Ferrari 250 GTO του 62? OXI---ιεροσυλια απο οποια μερια και να το δεις! To Supermarine Spitfire με το Mustang? Το Boeing 747 με το Concord? τα παραδειγματα ειναι απειρα!

κατι αναλογο ειναι και το Speedy με το SUB.

Ειναι και τα ΔΥΟ μυθοι για αυτο που ειναι, αυτο ειναι δεδομενο. Απο εκει και μετα προτιμουμε καποιο καθαρα υποκειμενικα.

Φιλικα

Ελιο

Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 01:00:48 μμ »
 Θα συμφωνήσω με τον Elio. Ρολόγια που το καθένα για δεκαετίες παράγονται σχεδόν ίδια,έχουν αποδείξει την αντοχή τους και αξιοπιστία στο πέρασμα του χρόνου δεν έχουν ανάγκη σύγκρισης. ;)

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 01:09:31 μμ »
Πολύ σωστά και τεκμειριωμένα!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 01:47:40 μμ »
Ειναι και τα ΔΥΟ μυθοι για αυτο που ειναι, αυτο ειναι δεδομενο. Απο εκει και μετα προτιμουμε καποιο καθαρα υποκειμενικα

προσωπικα το moonwatch ,οχι τοσο για το διαστημικο ταξιδι,αλλα για την αντοχη μιας πιο πολυπλοκης μηχανης ,που ειναι ο χρονογραφος ,απο μια απλη αυτοματη μηχανη και με ριζες απο το 40.σχεδιασμενος απο επιφανεις ωρολογοποιους.ασε δε εκεινα τα λουρακια!οτι φοραει ,αλλαζει και σαν ρολοι!

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος capitano

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 02:58:48 μμ »
Είναι κριτήριο ποιότητας ενός ρολογιού η αναλώσιμη μπαρέτα; Δεν αδικεί τη Ρόλεξ το παράδειγμα;

Φιλικά
Δημήτρης

Καλά εσύ αυτό κατάλαβες ?

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 03:02:34 μμ »
Για λέγε τι εννοεί ο ποιητής.

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 04:31:10 μμ »
Νομιζω οτι  to Μοοnwatch ειναι μια  επιλογη ασφαλειας .....αρεσει στους πιο πολλους ακομα κ σε αυτους που εχουν ρολεξ αλλα την ιντριγκα που εχει δημιουργησει το sub δεν συγκρινεται......
ψηφισα sub διοτι οσο κ αν απεχθανομαι το γεγονος οτι καθε ασχετος φοραει το εν λογω ρολοι εχει κατι που σε μαγνητζει   ..εχει γινει ενα cult design  κ εχει κανει το ρολοι γνωστο σε πολυ κοσμο ....ειναι versatile ( κ με μπρασελε κ με νατο... βεβαια χανει στο λουρι διοτι εκει το moonwatch ειναι χαρμα).. μ αρεσει  πιο πολυ το υγρο στοιχειο vs τον αερα.... πεφτει ωραια στον καρπο μου..ολα αυτα βεβαια ειναι υποκειμενικα γιατι τα αντιστοιχα μπορεινα πει καποιος για το moonwatch...κ τα δυο θα τα επαιρνα αλλα ειναι ενα κλικ πιο πανω το sub..ειναι μια σχεση μισους αγαπης .αγαπης γιατι σου αρεσει να το κοιτας ...μισους γιατι ειναι ρολεξ κ το φορανε  εκατομμυρια αλλοι
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος capitano

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 09:15:53 μμ »
Για λέγε τι εννοεί ο ποιητής.

Είπα ότι γιά μένα το θέμα έκλεισε και έκλεισε.  Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Γιά τους άλλους δε θα μπορέσουμε όπως λέει και το άσμα.