Παιδια ολοι λεμε τη γνωμη μας, και γι αυτο αλλωστε γινεται η κουβεντα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει κανεις που να τα ξερει ολα.
Εν πασει περιπτωσει για να απαντησω στον blackbird , θα ελεγα οτι αν εχω ενα ρολοι με ημερομηνια και power reserve,και ο george ενα αλλο με repetition minutes θα μπορουσα να του πω : Φιλε george, εγω εχω δυο πολυπλοκοτητες κι εσυ μια! Εχασες. Δεν θα μπορουσα ομως νατου πω :" το δικο μου ρολοι ειναι πιο πολυπλοκο απο το δικο σου με σκορ 2-1! " Γιατι τοτε θα με πλακωνε στις σφαλιαρες, και θαχε και το δικιο του!
Γι αυτο οπως θα ειδες στο thread μου : Η ΚΑΛYΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, οταν μιλησα γι την ποσοτικη αξολογηση της μηχανης ,εβαλα διπλα στην απαριθμηση των πολυπλοκοτητων και εναν "συντελεστη σπουδαιοτητας " (ακριβως για να γλυτωσω το ξυλο απο τον george ) Εξηγησα δε, οτι αυτος ο συντελεστης εξαρταται απο υποκειμενικους αλλα και αντικειμενικους παραγοντες (πχ τι θεωρειται δυκολοτερη πολυπλοκοτητα απο τους ειδικους, με πιο τροπο υλοποιειται , με ποσα εξαρτηματα , κοκ) και θα σε παραπεμψω εκει ,για να μην επαναλαμβανω τα ιδια.
Ολοι μας γνωριζουμε πχ οτι απο τις δυσκολοτερες πολυπλοκοτητες θεωρουνται απο τους "ειδικους" οι ηχητικες (sonnerie - repetition) . τα tourbillon με ολες τις μορφες τους , τα αιωνια ημερολογια και τα χρονομετρα με split time. Παραλληλα μηχανισμοι "insntant change" η " retrograde" ανεβαζουν ιδιαιτερα τη δυσκολια και την "αξια" των μηχανισμων.
Εχουμε λοιπον ,νομιζω, μια αρκετα μεγαλη "αντικειμενικη βαση" πανω στην οποια μπορουμε να στηριχτουμε για να χαρακτηρισουμε το HYBRIS ως ενα απο τα πολυπλοκοτερα ρολογια στον κοσμο!