Αποστολέας Θέμα: τυποι κορωνας  (Αναγνώστηκε 45219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: τυποι κορωνας
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 11:28:47 μμ »
Έχει πάει κανένας δύτης στα 300 μέτρα να μας πεί τι συμβαίνει σε πραγματικές συνθήκες ??? Όλα τα άλλα είναι απλά υποθέσεις

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 12, 2009, 11:34:06 μμ »
Φιλε nikosp

αν καταλαβα καλα η ερωτηση σου ειναι η εξης: πως γινεται σε τοσο μεγαλα βαθη -οπου ασκουνται τεραστιες πιεσεις πανω στα μπουτον- αυτα να μην ενεργοποιουνται μονα τους .
Θα σου πω τι γινεται στο seamaster μου. Οταν ασκειται πολυ μεγαλη πιεση στα μπουτον του χρονογραφου, αυτα πιεζονται ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Χαρις σε ενα μηχανισμο της omega , αυτο εχει σαν συνεπεια τα μπουτον να "μπλοκαρονται " και να μην μπορουν να ολοκληρωσουν τη διαδρομη τους μεχρι το τερμα. Ετσι εμποδιζεται η χρηση των μπουτον του χρονογραφου σε μεγαλα βαθη (ενω δουλευουν κανονικα σε μικρα) πραγμα που ισως να δημιουργουσε προβληματα στεγανοτητας, ενω δεν αποκλειω να πιεζεται και καποιο αλλο "στατικο" ο-ring για ακομη μεγαλυτερη στεγανοτητα στις υψηλες πιεσεις.

Καταλαβαινετε λοιπον γιατι εχει σημασια το ερωτημα: Ειναι λειτουργικα τα μπουτον μεσα στο νερο και μεχρι ποια πιεση; Και τελικα ΠΩΣ στεγανοποιουνται οι αξονες των μπουτον ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ωστε
να εχουμε αποτελεσματικοτητα αλλα και αξιοπιστια σε βαθος χρονου;
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 12:10:14 πμ »
Φιλε nikosp

αν καταλαβα καλα η ερωτηση σου ειναι η εξης: πως γινεται σε τοσο μεγαλα βαθη -οπου ασκουνται τεραστιες πιεσεις πανω στα μπουτον- αυτα να μην ενεργοποιουνται μονα τους .
Θα σου πω τι γινεται στο seamaster μου. Οταν ασκειται πολυ μεγαλη πιεση στα μπουτον του χρονογραφου, αυτα πιεζονται ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Χαρις σε ενα μηχανισμο της omega , αυτο εχει σαν συνεπεια τα μπουτον να "μπλοκαρονται " και να μην μπορουν να ολοκληρωσουν τη διαδρομη τους μεχρι το τερμα. Ετσι εμποδιζεται η χρηση των μπουτον του χρονογραφου σε μεγαλα βαθη (ενω δουλευουν κανονικα σε μικρα) πραγμα που ισως να δημιουργουσε προβληματα στεγανοτητας, ενω δεν αποκλειω να πιεζεται και καποιο αλλο "στατικο" ο-ring για ακομη μεγαλυτερη στεγανοτητα στις υψηλες πιεσεις.

Καταλαβαινετε λοιπον γιατι εχει σημασια το ερωτημα: Ειναι λειτουργικα τα μπουτον μεσα στο νερο και μεχρι ποια πιεση; Και τελικα ΠΩΣ στεγανοποιουνται οι αξονες των μπουτον ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ωστε
να εχουμε αποτελεσματικοτητα αλλα και αξιοπιστια σε βαθος χρονου;
Αυτό σημαίνει ότι ο χρονογράφος κάτω από το νερό για να αποφύγει τα χειρότερα με αυτό το συστημα απενεργοποιεί τα δύο μπουτόν
Καλά κατάλαβες αυτό που θα ήθελα να πώ
Με αυτό που είπα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος χρονογράφος που να λειτουργεί σε μεγάλα βάθη η όχι ?
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 01:01:12 πμ »
Παιδιά πιστεύετε στ'αλήθεια ότι μια εταιρεία λέει full functional chronograph και δεν ισχύει;
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ μικρός για να αμφισβητήσω την Sinn ή την Eterna όταν λένε κάτι τέτοιο ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 02:54:27 πμ »
οτι αναφερε ο ΜΑΔΙΑΣ ,μεσω της τεχνικης αναλυσης που εκανε,ειναι γνωστα στους ειδικους του χωρου στο εξωτερικο.

υπο συνθηκες ισχυουν οτι ειπαν οι εταιριες,αλλα δεν ελυσαν το προβλημα των τριβων σε ενα μηχανικο  χρονογραφο!!!!

εγινε ισως σε αυτο το παραδειγμα....μονο που το ρολοι ειναι quartz ;) και δεν εχουμε τριβες ;) σε μηχανικο οσο γνωριζω,οχι ακομα...

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2009, 03:05:07 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 10:08:15 πμ »
Το σχέδιο που παρουσιάζεις είναι μία απλή εφαρμογή επαφής reed
Δυστιχώς δεν ισχύει σε μηχανικό ρολόι αλλά πολύ αμφιβάλλω εάν υσχύει και σε μια μετταλική κάσσα
Εγώ δεν αμφισβητώ τίς εταιρίες που λένε για έναν πλήρη λειτουργικό χρονογράφο μεσα στό νερό απλά προσπαθώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνει αυτό
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 12:29:42 μμ »
Παναγιώτη δε λέω από το κεφάλι μου πως κάποιοι χρονογράφοι είναι λειτουργικοί υποβρυχίως. Το αναφέρουν οι ίδιες οι εταιρείες, ή έτσι απαντούν ερωτώμενες. Όπως χθες που μου απάντησε η Fortis πως ο χρονογράφος μου B-42 Off. Cosmonauts  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόνομη κατάδυση. Δεν μου ανέφεραν βάθος (το ρολόι έχει σταγανότητα 200μ), αλλά εμένα μου αρκεί η απάντησή τους μιας και έχω φτάσει τα 40μ που είναι και το ανώτερο για έναν αυτοδύτη αναψυχής. Και πέρα από αυτό, το έχω διαβάσει από χρήστες των ρολογιών. Άρα όχι μόνο υπάρχουν αλλά και λειτουργούν αποδεδειγμένα. Βεβαίως θα μου πεις και με το δίκιο σου, τα έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι το μέγιστο βάθος που αναφέρει ο κατασκευαστής; Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο όχι. Η αυτόνομη έχει φτάσει στα 310+μ και η ελεύθερη τα 250+μ. Οπότε μέχρι τα 1000μ έχουμε καιρό. Ανοίγω παρένθεση, υπάρχουν επαγγελματίες που εργάζονται και βαθύτερα αλλά όχι αυτόνομα και αυτοί δε χρησιμοποιούν ρολόγια, κλείνει η παρένθεση. Αλλά όπως πιστεύω τη Ρόλεξ που λέει πως το Ντιπσί είναι στεγανό στα 3900μ έτσι πιστεύω και την Ετέρνα που μου λέει 1000μ. Θα μου πεις αν είναι τεχνικά σωστή η λύση. Δε γνωρίζω εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο. Αλλά ούτε θα φθαρεί, αν ισχύουν οι δικές σου υποθέσεις, γιατί τα βάθη που θα χρησιμοποιηθεί είναι ούτε 100μ. Ούτε το ένα δέκατο της μέγιστης πίεσης για την οποία σχεδιάσθηκε.

Από την άλλη το U1000 της Ζινν είναι πιστοποιημένο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα. Κι όχι έναν τυχαίο, αλλά από το μεγαλύτερο, το Γερμανικό Λόυντ. Και αυτό ισχύει για κάθε ρολόι U1000. Και πιστεύω πως οι Γερμανοί κάνανε καλή δουλειά και δεν αφήσανε τίποτα στην τύχη τους. Είτε σχεδιαστικά, είτε σε ποιότητα υλικών, είτε λειτουργικά. Το πως έγινε αυτό δε το γνωρίζω. Μπορεί όμως ο george_ να ζητήσει από τη Ζινν μια τομή των κουμπιών για να κρίνουμε τους Γερμανούς.

george_ όσο για τα βιδωτά κουμπιά που συνεχώς ρωτάς σε παραπέμπω στα ανωτέρω γραφώμενά μου. Διαφορετική εξήγηση δεν έχω. Ίσως ο Παναγιώτης που το κατάλαβε (φαντάζομαι μηχανικός) και είναι πιο μεταδοτικός μπορεί να στο εξηγήσει καλύτερα.
Όσο για τις γενικολογίες θα συνεχίσω έτσι μιας και δεν έχω σχέδια. Το μόνο που έχω και πέρα από τα σχέδια είναι οι δηλώσεις ατόμων που τα έχουν χρησιμοποιήσει στην πράξη και λειτούργησαν. Κι ας μην είναι στο μέγιστο των λεγόμενων δυνατοτήτων τους. Έτσι κι αλλιώς τα μέγιστα βάθη είναι λευκοί ελέφαντες.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 01:03:25 μμ »
θεωρω οτι οι εταιριες εχουν βρει το "παραθυρακι" που λεει οτι κανεις δεν θα παει σε μεγαλα βαθη !αρα λυση δεν εχει βρεθει για τα μηχανικα ρολογια και τα κουμπια του χρονογραφου.εδω η επεξηγηση του σχεδιου που ποσταρα ηδη για  quartz

Breitling’s new Avenger Seawolf Chronograph watch uses a new “non-contact” chronograph pusher system. Traditionally, depressing the chronograph pushers lowered a lever into the body of the watch. In the new for 2008 Avenger Seawolf Chronograph, pushing down the lever causes a magnet to approach another magnet inside the case without actually entering the case. In this instance the pusher never penetrates the watch case which remains sealed. This innovation allows for the watch case to remain completely sealed, and offer a “no-contact” chronograph operation experience. So for reference, the new magnet system allows for the Breitling Avenger Seawolf Chronograph to be fully functional at 1000 meters underwater.

One essential piece of information to understand is that this technology currently only applies to Breitling’s Super Quartz movement, and not a mechanical movement, which require more pressure from the chronograph pusher.So while this is a wonderful technique for underwater watch operation, is does not yet apply to mechanical movement based watches. Regardless, it will certainly be well taken by a number of Breitling watch lovers along with diving enthusiasts
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2009, 01:57:35 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 01:22:37 μμ »
Η απορια για το γεγονος οτι η εξωτερικη πιεση αναλογα με το βαθος μπορει να ενεργοποιησει τα poussoir ενος χρονογραφου θα μπρορουσε να χρησιμοποιηθει λοιπον υπερ της κορωνας αφου αυτη εχει την αντιθετη λειτουργια (οσο πιο πολυ πιεζεται τοσο πιο στεγανη γινεται). Μια βιδωτη κορωνα ειναι το ιδιο 'πιεσμενη' απο την αρχη αφου ειναι σταθερη πανω στις σπειρες στις οποιες βιδωνει. Σε μια "κουμπωτη" λοιπον, οσο μεγαλυτερο ειναι το βαθος, μπορουμε να συμπερανουμε οτι τοσο περισσοτερο  πιεζεται προς τα μεσα και αρα γινεται και πιο στεγανη;
Και μια απορια που εχω και θα ηθελα οσοι γνωριζουν να με διαφωτισουν. Οταν το χερι στο οποιο φοριεται το ρολοι κινειται κατω απο το νερο, η κινηση αυτη δεν δημιουργει ουσιαστικα ροη του νερου πανω στο ρολοι οποτε και μεγαλυτερη πιεση απο αυτη που αντιστοιχει στο βαθος στο οποιο βρισκομαστε, εστω και στιγμιαια? Κι αν ισχυει αυτο τοτε δεν θα επρεπε να μετραμε παντα την στεγανοτητα βασει της πιεσης και οχι βασει του βαθους;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2009, 02:29:02 μμ από nyo »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 01:57:54 μμ »
θα επρεπε να μετραμε παντα την στεγανοτητα βαση της πιεσης και οχι βαση του βαθους;

ναι

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 04:17:59 μμ »
nyo πράγματι τα ρολόγια βαθμονομούνται σε κάποια πίεση μιας και γίνεται εργαστηριακά. Πολλές αναγράφουν σε πόσες ατμόσφαιρες (atm ή bar). Κάποιες όμως, οι περισσότερες θα έλεγα, το αντιστοιχούν σε μέτρα/πόδια.

Καμία κίνηση του δύτη υποβρυχίως δεν επιφέρει σημαντική αύξηση της πίεσης.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 04:44:06 μμ »
Ωραια κουβεντα παιδια

1. Στον φιλο giannis H.
Kι εγω ειμαι πολυ μικρος για να αμφισβητησω την Eterna!. Με μια μικρη διαφορα: ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΡΟΛΟΓΙΑ!  Η Eterna ( και η καθε Eterna )  πουλαει...

2. Στον φιλο george
Σ ευχαριστω για τα ωραια σχεδια που ποσταρισες, που νομιζω επιβεβαιωνουν τις "ανησυχιες" της Breitling
αλλα και τις δικες μου για την λειτουργικοτητα των μπουτον σε υψηλες πιεσεις.
Βλεπουμε οτι χρησιμοποιειται μονο ΕΝΑ ΣΤΑΤΙΚΟ ο-ring , αλλα η στεγανοποιηση ειναι τελεια γιατι δεν εχουμε κινουμενα μερη να τριβονται  πανω σε 0-ring.
Βεβαιa  η λυση δεν ειναι για μηχανικα ρολογια...

3. Στον φιλο nyo
Η παρατηρηση σου ειναι σωστη , αρκει το ο-ring να βρισκεται κατω απο το μπουτον και να πιεζεται προς τα μεσα με την αυξηση της εξωτερικης πιεσης. Τοτε θεωρητικα δεν θα ειχαμε προβλημα και παλι ομως για περισσοτερη σιγουρια ( πχ ξεκουμπωμα χωρις τη θεληση μας) ειναι χρησιμο το "βιδωμα"
η ο μοχλος πιεσης. Παραλληλα, μ αυτο τον τροπο ,εξασφαλιζουμε σταθερη δυναμη συμπιεσης του 0-ring ,χωρις να περιμενουμε αλλον (πχ το νερο) να κανει αυτη τη δουλεια.
Σε εναν "απλο" βεβαια κουμπωτο αξονα ,που τα 0-ring βρισκονται εσωτερικα και " αγκαλιαζουν" τον αξονα, καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ισχυει και ο κινδυνος ειναι μεγαλος απο τη χαλαρωση τους,λογω χρησης.

4. Στον φιλο ΒΒ
Διαβαζοντας διαφορα αρθρα για τα στεγανα μπουτον της Βreitling που ποσταρισε ο george, διαπιστωσα οτι προβαλλονται ως εξης:¨" ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κατασκευαζονται μπουτον χρονογραφου ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ σε τοσο μεγαλο βαθος..." , " ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ που μπορουν...κλπ κλπ"
Φανταζομαι και αλλες εταιρειες θα ισχυριζονται το "για πρωτη φορα " και το "μοναδικα"
Ας ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι και ας προσπαθησουμε να δουμε το θεμα με κριτικο ματι και απο την τεχνικη του σκοπια.. Εγω σας ειπα οτι θα περιμενω την επισημη απαντηση της  JLC και θα επανελθω.

Μεχρι τοτε ομως εκανα κι εγω τη δικη μου προσπαθεια!! Καθισα και σκεφτηκα πως θα μπορουσα -σαν μηχανικος που ειμαι- να κανω τη δικη μου προταση και τι λυση θα εδινα αν μπορουσα να σχεδιασω εγω τα δικα μου μπουτον!  Εφτιαξα λοιπον ενα απλοποιημενο σχεδιακι , προτεινοντας μια λυση ,που πιστευω οτι ειναι πολυ καλη απο τεχνικης αποψεως και εφαρμοσιμη. (κι εδω θα ηθελα τη γνωμη σας)

Τωρα θα μου πειτε και δικαιολογημενα: "Καλα ρε Μαδια , τοσο φοβερος μηχανικος εισαι ,που σκεφτηκες μια λυση και δεν τη σκεφτηκε ο ....Παπι ;;;".
Δυστυχως φιλοι μου ,πιστευω οτι θα τη σκεφτηκε ,και ο Παπι αλλα και πολλοι αλλοι μηχανικοι. Το προβλημα δεν ειναι στη "σχεδιαση" αλλα στο κοστος κατασκευης καποιων εξαρτηματων που δεν υπαρχουν στο ελευθερο εμποριο, αλλα πρεπει να παραχθουν για πολυ συγκεκριμενες εφαρμογες!

Αυτο το ρημαδι το κοστος ειναι εκεινο που γεμιζει τη ζωη μας με ενα σωρο...θλιβερους συμβιβασμους...
Την επομενη φορα , θα το ποσταρω!
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 04:50:50 μμ »
ενδιαφερον!δεν μασαμε οτι μας λενε οι εταιριες,αλλα την ψαχνουμε οπως και στις μεγαλες αγορες ;)

ΜΑΔΙΑΣ ,αψογος ;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 04:57:27 μμ »
Ρε αμάσητε έχεις διαβάσει για πολλά καταδυτικά που έχουν προβλήματα; Δε μιλάω για τυχαία και μεμονομένα περιστατικά που ξέφυγαν από τον ποιοτικό έλεγχο, είτε του κατασκευαστή το ρολογιού είτε του κατασκευαστή της τσιμούχας.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:04:37 μμ »
Ρε αμάσητε έχεις διαβάσει για πολλά καταδυτικά που έχουν προβλήματα; Δε μιλάω για τυχαία και μεμονομένα περιστατικά που ξέφυγαν από τον ποιοτικό έλεγχο, είτε του κατασκευαστή το ρολογιού είτε του κατασκευαστή της τσιμούχας.

Φιλικά
Δημήτρης

ασχετο!πυροτεχνημα!

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:21:21 μμ »
Για την κινηση του χεριου του δυτη υπαρχει και αντιθετη αποψη, δημοσιευμενη απο το περιοδικο WatchTime το 2007 οταν και εκανε ενα τεστ 9 καταδυτικων ρολογιων αναμεσα τους και το FORTIS B42 το μοναδικο με κουμποτη κορωνα.

[Αποσπασμα]
WATER-RESISTANCE: A FEW THINGS TO KNOW
The watch industry commonly measures levels of water-resistance in feet or meters
(equivalent to approximately 3.3 feet). Two other measures are sometimes used: ATM (for
atmospheres) and bars. One ATM and one bar are equivalent to 10 meters/330 feet.
The level of watch water-resistance indicated on a watch dial or caseback does not refer to
the depths at which a diver can wear a watch under water. It is a theoretical measure of
the depth at which a watch will keep out water if both the watch and the wearer are motionless.
In real life, the movement of the wearer’s arm through the water generates additional
pressure on the watch. Keep in mind that a watch’s specified water-resistance level
is the result of tests conducted in a laboratory, not in the ocean.

For water sports, the following minimum levels of water-resistance are recommended:
*30 meters/100 feet: Sailing, boating, fishing
*50 meters/165 feet: Swimming
*100 meters/330 feet: Snorkeling and surfing
*200 meters/660 feet: Skin diving and scuba diving
Professional deep water divers use watches with water-resistance of 1,000 meters/3,333
feet or more.

Το πληρες αρθρο εδω: http://www.watchbizz.com/archive/wt_2007_05/WT_2007_05_066.pdf

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:23:03 μμ »
Η χρήση δίνει τα εύσημα και τα παράσημα κι όχι τα σχέδια. Καλά τα σχέδια αλλά η πραγματική ζωή θα μας πει την αλήθεια. Και γι' αυτό υπάρχουν τα φόρουμ. Να μαθαίνουμε από τους χρήστες.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:28:50 μμ »
σχεδιαγραμματα δεν σου κανουν,ρολογαδες ουτε....οκ φιλε εσυ εχεις δικιο....η τεκμηριωση σου ηταν καταπληκτικη ;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:45:12 μμ »
Στην πραγματική ζωή οι κινήσεις (υδροδυναμική πίεση) ενός δύτη επιφέρουν πολλή μικρή αύξηση στην υπάρχουσα υδροστατική πίεση που υφίσταται ένα ρολόι. Πρόκειται περί αστικού μύθου.

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 05:58:29 μμ »
george_ είμαστε εδώ για να μαθαίνουμε. Έσυ που είσαι και ψαχτήρι θα είχες παραθέση καμιά τομή κορώνας ή κουμπιού αν τα είχες βρει. Εγώ σου είπα πως δεν έχω βρει. Η τεκμηρίωση μου είναι πως δεν έχω διαβάσει για προβλήματα. Περιμένω να μου πεις για προβληματικά καταδυτικά. Πχ η Φόρτις όταν έβγαλε τη σειρά Β-42 βούηξε ο τόπος από την ελαττωματική βιδωτή κορώνα της. Έχεις τέτοια παραδείγματα από φόρα, ρολογάδες κλπ;

Όσο για τα σχέδια δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως δεν απαντούν στο τι γίνεται στη χρήση. Ειδάλλως απ' τα σχέδια θα πηγαίναμε κατ' ευθείαν στην παραγωγή. Οι ρολογάδες για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους είναι της άποψης "για να μην τρακάρεις μην οδηγάς".

Φιλικά
Δημήτρης