Ωραια κουβεντα παιδια
1. Στον φιλο giannis H.
Kι εγω ειμαι πολυ μικρος για να αμφισβητησω την Eterna!. Με μια μικρη διαφορα: ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΡΟΛΟΓΙΑ! Η Eterna ( και η καθε Eterna ) πουλαει...
2. Στον φιλο george
Σ ευχαριστω για τα ωραια σχεδια που ποσταρισες, που νομιζω επιβεβαιωνουν τις "ανησυχιες" της Breitling
αλλα και τις δικες μου για την λειτουργικοτητα των μπουτον σε υψηλες πιεσεις.
Βλεπουμε οτι χρησιμοποιειται μονο ΕΝΑ ΣΤΑΤΙΚΟ ο-ring , αλλα η στεγανοποιηση ειναι τελεια γιατι δεν εχουμε κινουμενα μερη να τριβονται πανω σε 0-ring.
Βεβαιa η λυση δεν ειναι για μηχανικα ρολογια...
3. Στον φιλο nyo
Η παρατηρηση σου ειναι σωστη , αρκει το ο-ring να βρισκεται κατω απο το μπουτον και να πιεζεται προς τα μεσα με την αυξηση της εξωτερικης πιεσης. Τοτε θεωρητικα δεν θα ειχαμε προβλημα και παλι ομως για περισσοτερη σιγουρια ( πχ ξεκουμπωμα χωρις τη θεληση μας) ειναι χρησιμο το "βιδωμα"
η ο μοχλος πιεσης. Παραλληλα, μ αυτο τον τροπο ,εξασφαλιζουμε σταθερη δυναμη συμπιεσης του 0-ring ,χωρις να περιμενουμε αλλον (πχ το νερο) να κανει αυτη τη δουλεια.
Σε εναν "απλο" βεβαια κουμπωτο αξονα ,που τα 0-ring βρισκονται εσωτερικα και " αγκαλιαζουν" τον αξονα, καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ισχυει και ο κινδυνος ειναι μεγαλος απο τη χαλαρωση τους,λογω χρησης.
4. Στον φιλο ΒΒ
Διαβαζοντας διαφορα αρθρα για τα στεγανα μπουτον της Βreitling που ποσταρισε ο george, διαπιστωσα οτι προβαλλονται ως εξης:¨" ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κατασκευαζονται μπουτον χρονογραφου ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ σε τοσο μεγαλο βαθος..." , " ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ που μπορουν...κλπ κλπ"
Φανταζομαι και αλλες εταιρειες θα ισχυριζονται το "για πρωτη φορα " και το "μοναδικα"
Ας ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι και ας προσπαθησουμε να δουμε το θεμα με κριτικο ματι και απο την τεχνικη του σκοπια.. Εγω σας ειπα οτι θα περιμενω την επισημη απαντηση της JLC και θα επανελθω.
Μεχρι τοτε ομως εκανα κι εγω τη δικη μου προσπαθεια!! Καθισα και σκεφτηκα πως θα μπορουσα -σαν μηχανικος που ειμαι- να κανω τη δικη μου προταση και τι λυση θα εδινα αν μπορουσα να σχεδιασω εγω τα δικα μου μπουτον! Εφτιαξα λοιπον ενα απλοποιημενο σχεδιακι , προτεινοντας μια λυση ,που πιστευω οτι ειναι πολυ καλη απο τεχνικης αποψεως και εφαρμοσιμη. (κι εδω θα ηθελα τη γνωμη σας)
Τωρα θα μου πειτε και δικαιολογημενα: "Καλα ρε Μαδια , τοσο φοβερος μηχανικος εισαι ,που σκεφτηκες μια λυση και δεν τη σκεφτηκε ο ....Παπι ;;;".
Δυστυχως φιλοι μου ,πιστευω οτι θα τη σκεφτηκε ,και ο Παπι αλλα και πολλοι αλλοι μηχανικοι. Το προβλημα δεν ειναι στη "σχεδιαση" αλλα στο κοστος κατασκευης καποιων εξαρτηματων που δεν υπαρχουν στο ελευθερο εμποριο, αλλα πρεπει να παραχθουν για πολυ συγκεκριμενες εφαρμογες!
Αυτο το ρημαδι το κοστος ειναι εκεινο που γεμιζει τη ζωη μας με ενα σωρο...θλιβερους συμβιβασμους...
Την επομενη φορα , θα το ποσταρω!