ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ω "MOONWATCH"!!

Ακόμα το θυμάμαι καθαρά που μικρό παιδάκι, σχεδόν 4 ετών, καθόμουν με τους γονείς μου, νύχτα ήτανε, ώρα δεν ήξερα, και βλέπαμε σε μια παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση, URANYA νομίζω, την διαδικασία της προσελήνωσης!! Θυμάμαι ότι είχε κρατήσει πολλή ώρα, ή έτσι μου είχε φανεί κι όλο ρωτούσα,...ακόμα δεν πήγανε στη Σελήνη?
Κι όταν πια κατέβηκε ο πρώτος αστροναύτης και μετά από λίγο κι δεύτερος (ονόματα δεν ήξερα τότε...

), δεν ξέρω γιατί, αλλά....απογοητεύτηκα!! Απλώς περπατούσαν χοροπηδηχτά!!

Περίμενα ότι φθάνοντας στη Σελήνη κάτι "μεγάλο" θα γινόταν, μεγάλο όπως το αντιλαμβανόμουν εγώ. Δεν ξέρω αλλά περίμενα λίγη "δράση", ίσως καποια μάχη με εξωγήινους ή ρομπότ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Κι αυτοί απλώς έκαναν πηδηματάκια!!
Ίσως να έφταιγε όλη η παραφιλολογία των προηγούμενων μηνών, εβδομάδων, ημερών που μου είχε "φουσκώσει" τα μυαλά...
Μετά από λίγο καιρό θυμάμαι ότι το πολυκατάστημα Μινιόν είχε φτιάξει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, αναπαράσταση της προσελήνωσης με αστροναύτες, σεληνάκατο, σεληνιακό σκηνικό κλπ. και είχα πάει να το δω. Ε, λοιπόν σαν παιδάκι η αναπαράσταση μου είχε αρέσει περισσότερο από την αληθινή προσελήνωση.....

Όπως και νάχει θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχε την είχε την ευκαιρία να ζήσει και να θυμάται έστω αμυδρά τις στιγμές εκείνες!!
Φιλικά Ηλίας
ΥΓ: Δεν θα έπρεπε όλοι οι Ηλίες να έχουν από ένα moonwatch?? Να μαζευτούμε οι Ηλίες του φόρουμ και όχι μόνο, για ομαδική ??....