Αποστολέας Θέμα: 40 χρονια moonwatch ,1969-2009  (Αναγνώστηκε 8837 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: 40 χρονια moonwatch ,1969-2009
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 20, 2009, 09:42:26 μμ »
Το δα εγω,ωραιο ειναι μπραβο στο google ;)

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 20, 2009, 09:51:02 μμ »
καργα speedy....διαχρονικό και πάνω από όλα Όμορφο!!!μαζί με τα Sub-GMT (ROLEX) από τα αληθινά καθημερινά ποιοτικά ρολόγια
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 20, 2009, 11:05:55 μμ »
Seems like a very good day to give a definitive list of the Speedmasters assigned to the Apollo astronauts - by my reckoning.
I've spent a good while sifting through a lot of information and photos including: astronaut full serial numbers (inc. some obvious errors) and close-ups of the front and backs of many of them and information from past astronaut watch sales together non-astronaut speedmaster info.

With a reasonable degree of confidence I can state the following:

NASA
Ref.
1-22 105.003
23-31 105.003 and some 105.012
32-51 105.012 65's (inc. Armstrong and Aldrin)
52-71 105.012 66's
72-82 145.012 67's (inc. Collins)

Some points to note are:
Aldrin is listed as being assigned 2 watches 23, 43 and both had to be 105.012's
Prior to Apollo 11 many astronauts were sometimes issued with 2 watches, but after Apollo 11, it looks like the moonwalking astronauts were automatically issued with a second watch prior to launch - probably due to the LM clock failure on Apollo 11. As a result it may be impossible to work out exactly which one of the two they actually wore on the surface after Apollo 11. These second watches were returned to NASA when they got back, to be used on later flights inc. training, Apollo, Skylab and early Shuttle. From the original 90 or so watches purchased, a number of watches have disappeared due to either being retained by astroinauts, badly damaged, lost or even stolen.

πολυ ενδιαφερον,ειναι αυτο που λεμε ,"εγιναν αναρπαστα"!!!!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 21, 2009, 01:03:07 πμ »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ω "MOONWATCH"!!
:respect: :birthday: :respect: :birthday: :respect: :birthday:
Ακόμα το θυμάμαι καθαρά που μικρό παιδάκι, σχεδόν 4 ετών, καθόμουν με τους γονείς μου,  νύχτα ήτανε, ώρα δεν ήξερα, και βλέπαμε σε μια παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση, URANYA νομίζω, την διαδικασία της προσελήνωσης!! Θυμάμαι ότι είχε κρατήσει πολλή ώρα, ή έτσι μου είχε φανεί κι όλο ρωτούσα,...ακόμα δεν πήγανε στη Σελήνη?
Κι όταν πια κατέβηκε ο πρώτος αστροναύτης και μετά από λίγο κι δεύτερος (ονόματα δεν ήξερα τότε... ;D), δεν ξέρω γιατί, αλλά....απογοητεύτηκα!! Απλώς περπατούσαν χοροπηδηχτά!!  :? :noidea:
Περίμενα ότι φθάνοντας στη Σελήνη κάτι "μεγάλο" θα γινόταν, μεγάλο όπως το αντιλαμβανόμουν εγώ. Δεν ξέρω αλλά περίμενα λίγη "δράση", ίσως καποια μάχη με εξωγήινους ή ρομπότ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Κι αυτοί απλώς έκαναν πηδηματάκια!!
Ίσως να έφταιγε όλη η παραφιλολογία των προηγούμενων μηνών, εβδομάδων, ημερών που μου είχε "φουσκώσει" τα μυαλά...
Μετά από λίγο καιρό θυμάμαι ότι το πολυκατάστημα Μινιόν είχε φτιάξει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, αναπαράσταση της προσελήνωσης με αστροναύτες, σεληνάκατο, σεληνιακό σκηνικό κλπ. και είχα πάει να το δω. Ε, λοιπόν σαν παιδάκι η αναπαράσταση μου είχε αρέσει περισσότερο από την αληθινή προσελήνωση..... :D
Όπως και νάχει θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχε την είχε την ευκαιρία να ζήσει και να θυμάται έστω αμυδρά τις στιγμές εκείνες!!

Φιλικά Ηλίας

ΥΓ: Δεν θα έπρεπε όλοι οι Ηλίες να έχουν από ένα moonwatch?? Να μαζευτούμε οι Ηλίες του φόρουμ και όχι μόνο, για ομαδική ??....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 21, 2009, 01:24:05 πμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 21, 2009, 08:38:13 πμ »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ω "MOONWATCH"!!
:respect: :birthday: :respect: :birthday: :respect: :birthday:
Ακόμα το θυμάμαι καθαρά που μικρό παιδάκι, σχεδόν 4 ετών, καθόμουν με τους γονείς μου,  νύχτα ήτανε, ώρα δεν ήξερα, και βλέπαμε σε μια παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση, URANYA νομίζω, την διαδικασία της προσελήνωσης!! Θυμάμαι ότι είχε κρατήσει πολλή ώρα, ή έτσι μου είχε φανεί κι όλο ρωτούσα,...ακόμα δεν πήγανε στη Σελήνη?
Κι όταν πια κατέβηκε ο πρώτος αστροναύτης και μετά από λίγο κι δεύτερος (ονόματα δεν ήξερα τότε... ;D), δεν ξέρω γιατί, αλλά....απογοητεύτηκα!! Απλώς περπατούσαν χοροπηδηχτά!!  :? :noidea:
Περίμενα ότι φθάνοντας στη Σελήνη κάτι "μεγάλο" θα γινόταν, μεγάλο όπως το αντιλαμβανόμουν εγώ. Δεν ξέρω αλλά περίμενα λίγη "δράση", ίσως καποια μάχη με εξωγήινους ή ρομπότ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Κι αυτοί απλώς έκαναν πηδηματάκια!!
Ίσως να έφταιγε όλη η παραφιλολογία των προηγούμενων μηνών, εβδομάδων, ημερών που μου είχε "φουσκώσει" τα μυαλά...
Μετά από λίγο καιρό θυμάμαι ότι το πολυκατάστημα Μινιόν είχε φτιάξει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, αναπαράσταση της προσελήνωσης με αστροναύτες, σεληνάκατο, σεληνιακό σκηνικό κλπ. και είχα πάει να το δω. Ε, λοιπόν σαν παιδάκι η αναπαράσταση μου είχε αρέσει περισσότερο από την αληθινή προσελήνωση..... :D
Όπως και νάχει θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχε την είχε την ευκαιρία να ζήσει και να θυμάται έστω αμυδρά τις στιγμές εκείνες!!

Φιλικά Ηλίας

ΥΓ: Δεν θα έπρεπε όλοι οι Ηλίες να έχουν από ένα moonwatch?? Να μαζευτούμε οι Ηλίες του φόρουμ και όχι μόνο, για ομαδική ??....

δες την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ομώνυμη Ελληνική ταινία (νομίζω παραγωγή 2006 URANIA)
Σε βάζει άμεσα στο κλιμα της εποχής και σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 21, 2009, 09:12:38 πμ »
Ναι ξέρω την ταινία, ευχαριστώ!! :)