Αποστολέας Θέμα: Ingersoll τι μηχανισμος?  (Αναγνώστηκε 12237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος don

• Just Registered
    • Προφίλ
Ingersoll τι μηχανισμος?
« στις: Ιούνιος 23, 2009, 10:05:07 πμ »

Ξέρει κανεις τι μηχανες φορανε τα ρολογια Ingersoll?? Είναι κινεζικες όπως έχω ακούσει?? Είναι αξιόπιστα ή είναι ρολόγια για 5 χρόνια!!!! Να προτιμήσω Hamilton??

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ingersoll τι μηχανισμος?
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 23, 2009, 11:07:52 πμ »
Ta Ingersoll όντως έχουν κινέζικους μηχανισμούς, ανεξάρτητα από το αν έχουν την κινεζική ή την ευρωπαϊκή ονομασία. Για παράδειγμα κάποιοι μηχανισμοί ονομάζονται seagull ή ΤΥ ανάλογα με την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί.
Οι κινέζικοι μηχανισμοί χωρίζονται σ αυτούς που είναι για την αγορά της κίνας και σ αυτούς που είναι για την παγκόσμια αγορά. Οι "παγκόσμιοι" είναι αρκετά προσεγμένοι, με πολύ καλή ακρίβεια και τον τελευταίο καιρό δεν έχουν ακουστεί παράπονα για την αντοχή τους. Η Ingersoll εννοείται ότι χρησιμοποιεί τους καλούς.
Σε κάποια Ingersoll έχω δει (περισσότερο από φωτογραφίες και "έρευνα" στο internet) Seagull ST19 και σε άλλα Shanghai B. Για να μπορέσουμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο μοντέλο που σε ενδιαφέρει, πες μας ποιο είναι ώστε να ξέρουμε γιατί ψάχνουμε.

Αποσυνδεδεμένος don

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 23, 2009, 12:16:42 μμ »
Ευχαριστώ Grecellin

Με ενδιαφέρει το Ingersoll Stetson Automatic Limited Edition.......... Διαφορετικά θα πάω σε Hamilton.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 23, 2009, 05:17:54 μμ »
Αγαπητέ φίλε, αν αντέχεις οικονομικά το hamilton (δεν προσπαθώ να κάνω τον λογιστή σου, απλά έχει υπεδιπλάσια τιμή από το ingersoll) θα σου έλεγα go for it. Παίρνεις ρολόι. Παίρνεις σιγουριά και καλό after sale. Kυρίως παίρνεις μια ελβετική μηχανή και έναν πολύ καλό ποιοτικό έλεγχο. Αυτή είναι απλά η γνώμη μου. Εσύ θα πρέπει να ψάξεις, και να αποφασίσεις. Από εμένα εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

(Το Ιngersoll Stetson Automatic Limited Edition φοράει τον μηχανισμό 645, 20 jewells, seagull ή βασισμένος σε seagull)

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 25, 2009, 03:37:19 μμ »
Καποτε ειχα πει οτι κινεζικο δεν θα αγοραζα ουτε χαρτι τουαλετας.

Βλεποντας βεβαια τα ingersoll σε φωτο και βιτρινες ομολογω οτι δειχνουν αρκετα εντυπωσιακα για τα λεφτα τους (οπως ολα τα κινεζικα αλλωστε) και με εντυπωσιακη σχεδιαση (κινεζικη και αυτη)

Φαινεται καλη προσπαθεια ,αλλα δεν θα τολμησω να τα αξιολογησω πριν τα πιασω στα χερια μου.
Αν μαλιστα δεν τα ειχα δει καθολου οπτικα , θα σου ελεγα να πεταξεις τα λεφτα σου απο το μπαλκονι-μπορει να πιασουν τοπο -η να τα φας με ιεροδουλες.

Ομως δεν το λεω γιατι οπως ελεγαν και οι αρχαιοι "μηδενι δικην δικασεις..."
Στην ερωτηση σου βεβαια ingersoll η hamilton , καταλαβαινεις τι θα αγοραζα...

Κατι τελευταιο : Δες τα ζωντανα, φορεσε τα ,νοιωσε την αισθηση που σου δινουν στο χερι σου και
"δουλεψε τα".  Εν τελει αποφασισε μονος σου γιατι εσυ πληρωνεις και το σημαντικο ειναι να κανεις το κεφι σου και οχι το κεφι των αλλων!

Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 25, 2009, 03:53:08 μμ »
και ομως..

στην αρχη ειδα την εξης διαδρομη

ελβετια----ρωσια------κινα

πηραν ,ειδαν ,αντιγραψαν ,εμαθαν

εφτιαξαν "διαστημικο " ρολοι

μπορουν και θελουν...θα δειξει στο μελλον ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 25, 2009, 04:17:32 μμ »
Iσως κάποιοι φίλοι που παρακολουθούν το φόρουμ τακτικά έχουν καταλάβει ότι είμαι "δηλωμένος και ευχαριστημένος κινεζόφιλος". Παρόλα αυτά ακόμα και στα "γερμανοκινέζικα" με προβληματίζει το aftersales. Νομίζω ότι χρειάζεται προσπάθεια ακόμα για να φτιαχθεί ένα καλό δίκτυο που να προσφέρει service και ανταλλακτικά.
Θα μου πει κάποιος εσύ γιατί πήρες κινέζικο; Πήρα αλλά έκανε 35-40 ευρώ. Τόσα θα έδινα μόνο για το λουράκι. Στα 200+ όμως θα το σκεφτόμουνα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 25, 2009, 04:50:19 μμ »
george
οι κινεζοι
μπορουν ,αλλα καπου τα χαλανε στο δρομο. Ξεκινανε με ευρωπαικη συνταγη και στο τελος την κανουνε πολυ "κινεζικη"
Τελος παντων σεβομαι την αποψη του grecellin που ειναι ευχαριστημενος απο την επαφη του με τα κινεζικα προιοντα (μακαρι να μπορουσα να πω το ιδιο) και πιστευω οτι αυτο ειναι και σε συναρτηση με την τελικη τους τιμη .
Αλλωστε ο ιδιος ειπε οτι θα προτιμουσε τα hamilton.

Αποσυνδεδεμένος don

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 25, 2009, 05:24:27 μμ »

Παιδια, η βοήθειά σας΄είναι καταλυτική............... φόρεσα τόσο το Ingersoll, όσο και το Hamilton. Είναι και τα δύο εντυπωσιακά στο μάτι (με το Ingersoll να ξεπερνάει το Hamilton σε αυτό τον τομέα!!) Βέβαια η αίσθηση του Hamilton στο χέρι είναι πιο στιβαρή, με μια δόση κομψότητας παραπάνω.
     Επειδή λοιπόν θέλω ένα ρολόι που θα το κρατήσω για πολύ καιρό, θα πάω σε Hamilton Power Reserve  (500 euro), εκτός και αν καταφέρω να βρώ το Hamilton Traveler που μου αρέσει πολύ, αλλά δεν το έχω δει σε κανένα μαγαζί. Αυτό που με φοβίζει λίγο στο Ingersoll είναι η ποιότητα του κρύσταλου, και η ποιότητα του χάλυβα.....δεν θα ήθελα σε κανένα χρόνο να έχω ένα θαμπό ρολόι με ξεθωριασμένα χρώματα και χαραγμένο κρύσταλλο.

Αργότερα θα πάρω και ένα Ingersoll με 150 euro να κάνω το κομάτι μου..................................................................΄

Πάντως ένα είναι σίγουρο...το Ingersoll είναι ρολόι που δεν δείχνει την τιμή του....δείχνει για πολύ πιο ακριβό και είναι ότι πρέπει για φιγούρα.....αν μάλιστα αποδειχθεί και ανθεκτικό....τότε ........!!!!!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας..

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 25, 2009, 05:54:31 μμ »
συμφωνω don

καλοριζικο.......

Αποσυνδεδεμένος don

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 26, 2009, 09:56:34 πμ »
Και για να δει ο κόσμος για τι πράγμα μιλάμε........ιδού..........

Ingersoll Stetson     ( και πολύ ρολόϊ για 250 ευρο )

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 26, 2009, 10:13:01 πμ »
Sea-Gull M171S - Sea-Gull  M172S

-        

Θέλοντας και μη, αφού χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό όλα τα υπόλοιπα σαν εμφάνιση βασίζονται στα συγκεκριμένα Sea-Gull. Και συμφωνώ ότι είναι πολύ ωραία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 26, 2009, 10:39:37 πμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 26, 2009, 01:45:41 μμ »
Και για να δει ο κόσμος για τι πράγμα μιλάμε........ιδού..........

Ingersoll Stetson     ( και πολύ ρολόϊ για 250 ευρο )

Φιλε don εχω ακριβως το ιδιο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

Φιλικα,

Αντωνης

Αποσυνδεδεμένος don

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 17, 2009, 03:36:32 μμ »
Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι με την βοήθειά σας και μετά απο πολύ σκέψη, και αφού κατέβασα και δοκίμασα όλα τα ρολόγια που είχε το ρολογάδικο που μπήκα..............τελικά αγόρασα το HAMILTON SLIM. Αυτόματο, με μηχανή ΕΤΑ 2892. Πολύ λεπτό και ελαφρύ. Απίθανο!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 17, 2009, 04:26:17 μμ »
review!!! ;D ;D ;D
καλοριζικο

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 17, 2009, 06:20:47 μμ »
Mπραβο don  :2thumbs: Πολύ καλή επιλογή. Καλοφόρετο.

88ceoo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 14, 2010, 10:37:19 πμ »
κινεζικα. εχουν ομορφια ποικιλια σχεδιων αλλα εχουν απωλεια χρονου και κακη ποιοτητα τζαμιου. χαραζη μετο παραμικρο. εχω 3 απο αυτα. στη βιτρινα μονο!

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 02:28:26 πμ »
βρε παιδια κινεζικα στη θεσσαλονικη που μπορω να βρω??ευχαριστω
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....