


DatejustII ή 113, "διαβάζονται" ευκολότερα στο σκοτάδι;
Το djII έχει πλούσια λουμινόβα στις ενδείξεις του dial, καθώς και στους δείκτες, οι οποίοι όμως είναι λεπτοί και σχετικά κοντοί (ιδίως ο ωροδείκτης).
Εκ πρώτης όψεως θα υπέθετε κανείς ότι το dj υπερισχύει, όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Στην πραγματικότητα, μετά από ώρες, το dial του dj μπερδεύει, διότι ακριβώς επειδή οι ενδείξεις φέγγουν έντονα, είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο, ιδίως όταν συντρέχουν και θέματα οράσεως, όπως η πρεσβυωπία) να γίνει αντιληπτή η θέση των δεικτών.
Το αντίθετο συμβαίνει με το 113:
Ακόμα και μετά από 7-8 ώρες στο σκοτάδι η ώρα διαβάζεται άνετα, επειδή η φωταύγεια ενδείξεων/δεικτών είναι πάντοτε απολύτως διακριτή.
Το καντράν του 113 παύει να μπορεί να διαβαστεί όταν αρχίζει να υπάρχει το πρώτο (ελάχιστο) φως, κατά το ξημέρωμα.
Βέβαια, όπως είναι γνωστό πρόκειται για την πιο δύσκολη στιγμή για όλα τα ρολόγια και έχω διαπιστώσει ότι στο πολύ περιορισμένο αυτό χρονικό διάστημα μακράν καλύτερα αποδίδουν αυτά που διαθέτουν δείκτες "ασημένιους" (όπως π.χ. το Ω ΡΟ).
