Μια φανταστικη ιδεα απο μια σπουδαια εταιρεια που πραγματι ταραζει τα νερα της Υ.Ω.
Στην ουσια δεν προκειται για t. αλλα για ενα ΓΥΡΟΣΚΟΠΙΚΟ συστημα που κρατα το b-h παντα οριζοντιο, οποιαδηποτε κι αν ειναι η ΚΛΙΣΗ - Γ.ΘΕΣΗ του ρολογιου ακομα και αναποδα!
Με μια σχετικη "ελευθερια" θα μπορουσαμε να το ονομασουμε "γυροσκοπικο tourbillon".Αξιζει να επισκευθειτε την ιστοσελιδα της εταιρειας και να δειτε το σχετικο βιντεακι στο youtube για να το θαυμασετε σε δραση. Δεν εχω δυστυχως "λεπτομερη" τεχνικα στοιχεια (πολυ θα το θελα) αλλα οπως μπορειτε να δειτε και στο σχετικο βιντεο :
1) "Εξουδετερωνει " παντελως τις επιπτωσεις της βαρυτητας στην ταλαντωση ,αφου το ελατηριο ειναι παντα οριζοντιο και οπως ειπαμε το εργο (επιδραση) του βαρους του ειναι ισο με μηδεν. Αυτο γινεται γιατι το βαρος παραμενει παντα καθετο στη διευθυνση μετατοπισης του ελατηριου και ως γνωστον:
Εργο=βαρος*μετατοπιση*συνφ (=0)
2)Παιρνει ταχυτατα την οριζοντια θεση για καθε τοποθετηση του ρολογιου στο χωρο και
3)Εχει εξαιρετικη γεωμετρια κρατωντας ετσι σταθερες τριβες σε οποιαδηποτε ΚΛΙΣΗ-ΘΕΣΗ του ρολογιου!
Οπως μπορειτε να δειτε και απο τη φωτογραφια που ποσταρισε ο ninτο συστημα ειναι αρκετα πολυπλοκο με κωνικα γραναζια και ρουλεμαν (αλοιμονο αν κολλησει) και αποτελει θαυμα της μικρομηχανικης.
Αν και δεν γνωριζω τον "ακριβη" τροπο μεταδοσης κινησης παρα μονο τον υποθετω (οι εταιρειες φυσικα δεν παραχωρουν λεπτομερη τεχνικα σχεδια για ευνοητους λογους) ομολογω οτι θα το αγοραζα με "κλειστα ματια". Ενα μοναδικο ρολοι και μια πολυπλοκοτητα ουσιας απο την Zenith, αλλα και μια τελειως διαφορετικη προσεγγιση στο προβημα "βαρυτητα".
Καπου εδω ομως φιλοι μου τελειωνει και η παρουσιαση ,οχι ομως και η περιπλανιση μας. Οσο θα υπαρχουν ΤΡΕΛΛΟΙ ρολογακηδες σαν εμας , θα υπαρχουν τρελλες ιδεες ,τρελλες εφευρεσεις, τρελλοι μηχανικοι
και εν τελει τρελλα ρολογια που θα μας ταξιδευουν στο απιαστο ονειρο της Υ.Ω.
Τωρα ομως ηρθε η δικη σας σειρα. Θα ηθελα να ακουσω τις αποριες σας (και ΑΝ ΜΠΟΡΩ να τις απαντησω) αλλα και να μαθω τις σκεψεις και τις προτιμησεις σας.
Αληθεια, εσεις ποιο tourbillon θα διαλεγατε για να κανετε δωρο στον εαυτο σας ;
Για ενα πραγμα παντως ειμαι βεβαιος: Οτι μετα απ ολ αυτα που ειπαμε ,ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα διαλεγατε
το tourbillon που φτιαχνει η ......"κουτση Μαρια" !!!
Ευχαριστω για την υπομονη σας. Παναγιωτης