Αποστολέας Θέμα: ΓΥΡΩ -ΓΥΡΩ ΟΟΟΛΟΙ....  (Αναγνώστηκε 29486 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: ΓΥΡΩ -ΓΥΡΩ ΟΟΟΛΟΙ....
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 11, 2009, 10:11:38 μμ »
Δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο εναν nin !!

Η πλακα ειναι οτι μολις τωρα ημουν ετοιμος να ποσταρω ακριβως αυτη τη φωτογραφια!
Δεν ειναι θαυμα;
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μάιος 11, 2009, 11:04:29 μμ »
Η πλακα ειναι οτι μολις τωρα ημουν ετοιμος να ποσταρω ακριβως αυτη τη φωτογραφια!
Δεν ειναι θαυμα;

:up:

Το θέμα είναι ότι μας καλόμαθες με τέτοιες ωραίες σπαζοκεφαλιές, και τώρα;
Άντε, και στο επόμενο!  ;)

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 12, 2009, 06:31:29 μμ »

Μια φανταστικη ιδεα απο μια σπουδαια εταιρεια που πραγματι ταραζει τα νερα της Υ.Ω.
Στην ουσια δεν προκειται για t. αλλα για ενα ΓΥΡΟΣΚΟΠΙΚΟ συστημα που κρατα το b-h παντα οριζοντιο, οποιαδηποτε κι αν ειναι η ΚΛΙΣΗ - Γ.ΘΕΣΗ του ρολογιου ακομα και αναποδα!
Με μια σχετικη  "ελευθερια"  θα μπορουσαμε να το ονομασουμε  "γυροσκοπικο  tourbillon".Αξιζει να επισκευθειτε την ιστοσελιδα της εταιρειας και να δειτε το σχετικο βιντεακι στο youtube για να το θαυμασετε σε δραση. Δεν εχω δυστυχως "λεπτομερη" τεχνικα στοιχεια (πολυ θα το θελα) αλλα οπως μπορειτε να δειτε και στο σχετικο βιντεο :
1) "Εξουδετερωνει " παντελως τις επιπτωσεις της βαρυτητας στην ταλαντωση ,αφου το ελατηριο ειναι παντα οριζοντιο και οπως ειπαμε το εργο  (επιδραση) του βαρους του ειναι ισο με μηδεν. Αυτο γινεται γιατι το βαρος παραμενει παντα καθετο στη διευθυνση μετατοπισης του ελατηριου και ως γνωστον:
Εργο=βαρος*μετατοπιση*συνφ (=0) 
2)Παιρνει ταχυτατα την οριζοντια θεση για καθε τοποθετηση του ρολογιου στο χωρο και
3)Εχει εξαιρετικη γεωμετρια κρατωντας ετσι σταθερες τριβες σε οποιαδηποτε ΚΛΙΣΗ-ΘΕΣΗ του ρολογιου!
Οπως μπορειτε να δειτε και απο τη φωτογραφια που ποσταρισε ο ninτο συστημα ειναι αρκετα πολυπλοκο με κωνικα γραναζια και ρουλεμαν (αλοιμονο αν κολλησει) και αποτελει θαυμα της μικρομηχανικης.
Αν και δεν γνωριζω τον "ακριβη" τροπο μεταδοσης κινησης παρα μονο τον υποθετω (οι εταιρειες φυσικα δεν παραχωρουν λεπτομερη τεχνικα σχεδια για ευνοητους λογους)  ομολογω οτι θα το αγοραζα με  "κλειστα ματια". Ενα μοναδικο ρολοι και μια πολυπλοκοτητα ουσιας απο την Zenith,        αλλα και μια τελειως διαφορετικη προσεγγιση στο προβημα "βαρυτητα".

Καπου εδω ομως φιλοι μου τελειωνει και η παρουσιαση ,οχι ομως και η περιπλανιση μας. Οσο θα υπαρχουν ΤΡΕΛΛΟΙ ρολογακηδες σαν εμας , θα υπαρχουν τρελλες ιδεες ,τρελλες εφευρεσεις, τρελλοι μηχανικοι
και εν τελει τρελλα ρολογια που θα μας ταξιδευουν στο απιαστο ονειρο της Υ.Ω.
Τωρα ομως ηρθε η δικη σας σειρα. Θα ηθελα να ακουσω τις αποριες σας (και ΑΝ ΜΠΟΡΩ να τις απαντησω) αλλα και να μαθω τις σκεψεις και τις προτιμησεις σας.
Αληθεια, εσεις ποιο  tourbillon θα διαλεγατε για να κανετε δωρο στον εαυτο σας ;
Για ενα πραγμα παντως ειμαι βεβαιος:  Οτι μετα απ ολ αυτα που ειπαμε ,ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα διαλεγατε
το tourbillon που φτιαχνει η ......"κουτση Μαρια" !!!

Ευχαριστω για την υπομονη σας.  Παναγιωτης

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 12, 2009, 06:55:55 μμ »

Μια φανταστικη ιδεα απο μια σπουδαια εταιρεια που πραγματι ταραζει τα νερα της Υ.Ω.
Στην ουσια δεν προκειται για t. αλλα για ενα ΓΥΡΟΣΚΟΠΙΚΟ συστημα που κρατα το b-h παντα οριζοντιο, οποιαδηποτε κι αν ειναι η ΚΛΙΣΗ - Γ.ΘΕΣΗ του ρολογιου ακομα και αναποδα!
Με μια σχετικη  "ελευθερια"  θα μπορουσαμε να το ονομασουμε  "γυροσκοπικο  tourbillon".Αξιζει να επισκευθειτε την ιστοσελιδα της εταιρειας και να δειτε το σχετικο βιντεακι στο youtube για να το θαυμασετε σε δραση. Δεν εχω δυστυχως "λεπτομερη" τεχνικα στοιχεια (πολυ θα το θελα) αλλα οπως μπορειτε να δειτε και στο σχετικο βιντεο :
1) "Εξουδετερωνει " παντελως τις επιπτωσεις της βαρυτητας στην ταλαντωση ,αφου το ελατηριο ειναι παντα οριζοντιο και οπως ειπαμε το εργο  (επιδραση) του βαρους του ειναι ισο με μηδεν. Αυτο γινεται γιατι το βαρος παραμενει παντα καθετο στη διευθυνση μετατοπισης του ελατηριου και ως γνωστον:
Εργο=βαρος*μετατοπιση*συνφ (=0) 
2)Παιρνει ταχυτατα την οριζοντια θεση για καθε τοποθετηση του ρολογιου στο χωρο και
3)Εχει εξαιρετικη γεωμετρια κρατωντας ετσι σταθερες τριβες σε οποιαδηποτε ΚΛΙΣΗ-ΘΕΣΗ του ρολογιου!
Οπως μπορειτε να δειτε και απο τη φωτογραφια που ποσταρισε ο ninτο συστημα ειναι αρκετα πολυπλοκο με κωνικα γραναζια και ρουλεμαν (αλοιμονο αν κολλησει) και αποτελει θαυμα της μικρομηχανικης.
Αν και δεν γνωριζω τον "ακριβη" τροπο μεταδοσης κινησης παρα μονο τον υποθετω (οι εταιρειες φυσικα δεν παραχωρουν λεπτομερη τεχνικα σχεδια για ευνοητους λογους)  ομολογω οτι θα το αγοραζα με  "κλειστα ματια". Ενα μοναδικο ρολοι και μια πολυπλοκοτητα ουσιας απο την Zenith,        αλλα και μια τελειως διαφορετικη προσεγγιση στο προβημα "βαρυτητα".

Καπου εδω ομως φιλοι μου τελειωνει και η παρουσιαση ,οχι ομως και η περιπλανιση μας. Οσο θα υπαρχουν ΤΡΕΛΛΟΙ ρολογακηδες σαν εμας , θα υπαρχουν τρελλες ιδεες ,τρελλες εφευρεσεις, τρελλοι μηχανικοι
και εν τελει τρελλα ρολογια που θα μας ταξιδευουν στο απιαστο ονειρο της Υ.Ω.
Τωρα ομως ηρθε η δικη σας σειρα. Θα ηθελα να ακουσω τις αποριες σας (και ΑΝ ΜΠΟΡΩ να τις απαντησω) αλλα και να μαθω τις σκεψεις και τις προτιμησεις σας.
Αληθεια, εσεις ποιο  tourbillon θα διαλεγατε για να κανετε δωρο στον εαυτο σας ;
Για ενα πραγμα παντως ειμαι βεβαιος:  Οτι μετα απ ολ αυτα που ειπαμε ,ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα διαλεγατε
το tourbillon που φτιαχνει η ......"κουτση Μαρια" !!!

Ευχαριστω για την υπομονη σας.  Παναγιωτης

οταν τολμησα να πω οτι μου αρεσει το zero g πεσαν να με φανε .....τωρα που το ακουνε απο το στομα ενος ειδημονα ...τσιμουδια
 :respect: :respect: :respect:
εχω πολλα να μαθω ακομα.....
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 12, 2009, 07:33:32 μμ »
Ευχαριστούμε Παναγιώτη.
Το τέλειο φινάλε σε ένα υπέροχο θέμα.
Ομολογώ ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ιδιοφυές είναι το zero G.

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 12, 2009, 08:40:07 μμ »
Παιδια 1) Δεν ειμαι ωρολογοποιος  2) Ρολοι "λυμενο" εχω δει μονο σε φωτογραφιες  3) Πολυ περισσοτερο δεν ειμαι "ειδημονας"
Ως εκ τουτου  δεν διεκδικω το αλαθητο του παπα και οι αποψεις μου δεν εχουν καμια βαρυτητα μεγαλυτερη απο τις αποψεις του οποιουδηποτε. Ειμαι απλως  ενας σκεπτομενος ανθρωπος που εκφραζεται πανω σ ενα θεμα -τεκμηριωμενα θελω να πιστευω- με βαση τις γενικοτερες γνωσεις του σε τεχνικα θεματα.
Αν πιστευετε οτι τα συμπερασματα μου ειναι θεμελιωμενα και οτι αυτα που εγραψα ειναι προιον ορθολογικης σκεψης ,αυτο με τιμα αλλα το ιδιο χρησιμη ειναι και η κριτικη σας.
Τωρα φιλε acidblack περι ορεξεως ουδεις λογος. Σιγουρα το zero-G, δεν ειναι ακριβως αυτο που θα ονομαζαμε  "κομψο ρολοι" αλλα δεν νομιζω οτι αυτος  ειναι ο λογος που κατασκευαστηκε.
Ειναι ενα ρολοι "μοναδικο" και "ουσιαστικο" που απευθυνεται σε "γνωστες".
(πολυ θα θελα να ξερω ποιο εργαστηριο μικρομηχανικης μελετησε και κατασκευασε αυτο τον κλωβο.
Δεν πιστευω οτι τον κατασκευαζει η ιδια η zenith! )

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάιος 12, 2009, 09:36:21 μμ »
ο μονοφθαλμος βασιλευει στο βασιλειο των τυφλων ....δεν παιρνω τα λογια μου πισω ...αυτα που ξερεις εσυ εγω δεν τα πιανω ...
απλως μου αρεσει το γυρισμα του ροτορα οταν πεταω το μπαλακι στον σκυλο μου ....το κλακ της ημερομηνια την νυχτα που ξυπναω να δω το παιδι μου .....το κλανγκ που κανει η δισκος της ημερα μετα απο κανα δεκαλεπτο.....ξεροντας οτι ο γιος μου θα παρει ενα απο αυτα να με θυμαται ....
μου αρεσει να χαζευω το gyro -tourbillon στην οθονη , μου αρεσει που φοραω κατι που αξιζει τα λεφτα του ....και αμα σκασει το τζοκερ ....
πινοντας Μαυροβουνιωτικο κρασι ψηλα στα highlands του Μontenegro θα κοιταω την ωρα σε ενα zero g....
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάιος 12, 2009, 10:02:19 μμ »
μια τετοια σειρα απο ποστ ,που μας εδωσε την δυνατοτητα να διαβασουμε ο ΜΑΔΙΑΣ,απαιτουν χρονο,κοπο,τεχνικες γνωσεις αλλα και αλλα πολλα,θα σταθω σε κατι πολυ μικρο που διαβασα σημερα και ισχυει για πολλες εταιριες!

Δεν πιστευω οτι τον κατασκευαζει η ιδια η zenith
αυτη η λεπτομερεια για μενα λεει πολλα

ΜΑΔΙΑΣ ευγε!!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μάιος 12, 2009, 10:24:14 μμ »
Ο ΜΑΔΙΑΣ είναι άξιος συγχαρητηρίων.
Όχι μόνο διέγειρε σε πολλά από τα μέλη το ενδιαφέρον να ασχοληθούν περισσότερο με τεχνικά θέματα, αλλά χάρη στο γαργαλιστικό του ύφος και τα ωραία του κείμενα ... άνοιξε το παράθυρο και μπήκε ένα ωραίο αεράκι. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ προσωπικά.
Φίλε ΜΑΔΙΑΣ να σαι καλά.  :up:

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάιος 15, 2009, 04:30:15 μμ »
Ευχαριστω ολους τους φιλους για τα ιδιαιτερως κολακευτικα σχολια τους.
Εκεινο που θα ηθελα να πω ακομα ειναι οτι ολα αυτα τα οποια εγραψα δεν αποτελουν παρα μονο την "θεωρια". Και καθε θεωρια ειναι  καλη οταν και μονον οταν επιβεβαιωνεται απο την πραξη.
Και οσο κιαν μια τεχνικη λυση ειναι καλη στα χαρτια αν τα θεωρητικα της συμπερασματα δεν επαληθευτουν  απο το "πειραμα" τοτε καναμε μια τρυπα στο νερο.
Ειναι προφανες απ αυτα που εγραψα, οτι πιο προηγμενες λυσεις τεχνικα θεωρω το gyrotourbillon και το.zero G. Πολυ θα ηθελα ομως να ειχα στα χερια μου καποιες σοβαρες και τεκμηριωμενες πειραματικες μετρησεις που να επαληθευουν τα πιστευω μου με αριθμους κι οχι μονο με λογια! θα ηταν δηλαδη πολυ ενδιαφερον να γνωριζαμε απο αντικειμενικους ερευνητες ποσο πιο ακριβες ειναι (αν ειναι) το gyrotourbillon απο ενα οποιοδηποτε κοινο ρολοι η ποσο το zero G πραγματοποιει αυτα που υποσχεται.
(Μεχρι τωρα μετρησεις εχουν δειξει οτι το κοινο tourbillon δεν προσφερει ουτε ενα δευτερολεπτο παραπανω ακριβεια στα ρολογια χειρος!).
Τελος πρεπει να γνωριζετε οτι οποιος κι αν εχει κανει την τεχνικη μελετη ενος μηχανισμου ,οσο "μαγκας"  , εξυπνος , πεπειραμενος ,ειδημονας η οτι αλλο θελετε πεστε τον και αν ειναι, πρεπει -για να ειμαστε βεβαιοι γιατο αποτελεσμα- να ακολουθησουν εκτεταμενα πειραματα με πρωτοτυπα και δοκιμες στην πραγματικη ζωη. Οι ασταθμητοι παραγοντες ειναι πολλες φορες αμετρητοι και γι αυτο οι σοβαρες εταιρειες "βασανιζουν" τοσο πολυ ενα νεο μηχανισμο πριν τον ριξουν στην παραγωγη. Αλλιως κινδυνευουν να εκτεθουν .Θυμηθειτε το προσφατο παραδειγμα της UN με το νεο της escapement ,που η πρωτη του γενια αποδειχθηκε προβληματικη στην πραξη και η εταιρεια αναγκαστηκε να το αντικαταστησει με νεο β' γενιας. Το κοστος σε χρημα και οχι μονο ειναι τεραστιο.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Μάιος 15, 2009, 04:33:46 μμ »
πολυ ενδιαφερον,θα μπορουσε να ειναι εφαλτηριο για να αρχισουμε το ψαξιμο για στοιχεια που αφορουν τις τεχνικες αυτες λυσεις

γιατι οχι? αποψε θα αρχισω ψαξιμο

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 15, 2009, 04:41:36 μμ »
Φιλε george
η ανταποκριση σου ηταν- οφειλω να πω -"ακαριαια"
Αν καταφερνες να βρεις καποια στοιχεια απο μετρησεις που εχουν κανει σοβαροι αναλυτες ,νομιζω οτι
θα ενδιεφεραν ολους μας. Αλλωστε πιστευω οτι εισαι απο τους πιο καταλληλους για κατι τετοιο!

Φυσικα και οποιος αλλος φιλος γνωριζει κατι ,ειμαστε "ολο αυτια" !!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μάιος 15, 2009, 04:45:05 μμ »
Φιλε george
η ανταποκριση σου ηταν- οφειλω να πω -"ακαριαια"
Αν καταφερνες να βρεις καποια στοιχεια απο μετρησεις που εχουν κανει σοβαροι αναλυτες ,νομιζω οτι
θα ενδιεφεραν ολους μας. Αλλωστε πιστευω οτι εισαι απο τους πιο καταλληλους για κατι τετοιο!

Φυσικα και οποιος αλλος φιλος γνωριζει κατι ,ειμαστε "ολο αυτια" !!

θα κοιταξω...αν και η διαμαχη σε πρακτικο επιεπεδο ειναι και εκει μεγαλη...το θεμα ειναι πολυπλοκο και θελει χρονο

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάιος 16, 2009, 11:04:43 μμ »
Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!

Φίλε Παναγιώτη, πραγματικά όλες αυτές τις ημέρες μας πέρασες σε μια άλλη διάσταση με την ποιότητα των ποστ σου. Πραγματικά ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα - εάν όχι το πιο - ενδιαφέρον τεχνικό άρθρο του φόρουμ.

Δεν κατάλαβα και πολλά με την πρώτη ??? αλλά σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω μιας και με την δεύτερη τα παίρνω καλύτερα!!

Το άρθρο σου άρχισε κάπως έτσι....
Αγαπητοι φιλοι
οταν καποτε σε μια εκθεση ωρολογοποιιας ρωτησα εναν πωλητη "τι κανει το tourbillon" αυτος μου απαντησε με στομφο: "εξουδετερωνει τις επιδρασεις της βαρυτητας" !

Είμαι σίγουρος ότι εάν ο άμοιρος πωλητής επέμενε να σε πείσει για τις γνώσεις του περί βαρύτητας και t, το καλύτερο που θα είχε να κάνει μετά την κουβέντα σας θα ήταν να υποβάλλει οικοιωθελώς την παραίτησή του και να μονάσει στην Valle'e de Joux ;D

Και ανάμεσα στο κρεσέντο μας, είπες αστειευόμενος:
ΠΑΡΑΘΕΣΗ-ΠΑΡΑΠΟΝΟ
Ρε παιδια ,πολλα αξιωματα βλεπω στο φορουμ. Αλλος ειναι πρεσβυς ,αλλος αρχοντας ,και παει λεγοντας. Εγω ,λεει, ειμαι μια απλη κασα κι αυτη 34mm. Δηλαδη αν καταλαβα καλα ειμαι ο πιο μαπας του φορουμ. Μηπως γινεται να κανω καμια καλη πραξη να παρω κι εγω καμια σαρδελλα;; Λοχιας εστω (αν και θα μ αρεσε "στρατηγος" η καλυτερα "αυτοκρατορας" ) τουλαχιστον να μην καθαριζω πατατες...

Εάν και οι officers λοιπόν συμφωνούν, προτείνω - γιατί πιστευω ότι ότι δικαιωματικά το αξίζεις - να πάρεις την σαρδέλα tourbillon! Για μένα θα ήταν πραγματικά χαρά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 16, 2009, 11:35:27 μμ από lambros »

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μάιος 17, 2009, 08:58:28 μμ »
Φιλε lambros
εχω ξαναγραψει οτι  το γεγονος οτι καποιοι φιλοι βρισκουν αυτα που γραφω ενδιαφεροντα και διασκεδαστικα ειναι για μενα η μεγαλυτερη ευχαριστηση.
Σ ευχαριστω για τα ....υπερβολικως κολακευτικα σχολια σου , ιδιαιτερα ομως για την σαρδελλα που μου απενειμες. Καιρος ηταν...για να αρχισουν να βαρανε προσοχες και καποια ατομα του φορουμ ,που μεχρι τωρα με ειχαν για σφαλιαρες...(ηταν να μη μου δωσεις εξουσια τελικα)

Σε χαιρετω και ελπιζω να σε δω και στην κουβεντα που ανοιξε ο george για τα escapement!

Αποσυνδεδεμένος Theodore41

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 26, 2009, 10:15:10 μμ »
Αγαπητοι φιλοι
οταν καποτε σε μια εκθεση ωρολογοποιιας ρωτησα εναν πωλητη "τι κανει το tourbillon" αυτος μου απαντησε με στομφο: "εξουδετερωνει τις επιδρασεις της βαρυτητας" !
Επειδη ζουμε σε εναν αθλιο κοσμο ,η δηλωση αυτη μου φανηκε πολυ φιλοδοξη και πολυ ωραια για να ειναι αληθινη.Ετσι αποφασισα να συζητησω το θεμα μαζι σας και να ακουσω τις αποψεις σας. Αξιζει να αγορασω tourbillon για να εξουδετερωσω τη βαρυτητα , η θα ηταν καλυτερα να παω  με το ρολοι μου στο διαστημα που θα μου στοιχιζε και φθηνοτερα;; (ξερετε οτι εγω ειμαι καχυποπτος και κυριως δεν εμπιστευομαι τους πωλητες )
Θετω λοιπον πρωτα το ερωτημα "τι κανει και που βοηθαει το κλασσικο tourbillion " (Kαι σας παρακαλω αρχικα να μεινουμε εδω) για να περασω στη συνεχεια σε πιο αδιακριτες ερωτησεις οπως "ποτε το κανατε τελευταια φορα (με tourbillon εννοω) ,"ποσα ειδη t. εχουμε" και τελικα "πιο ειναι το καλυτερο
t. για να εξουδετερωσουμε τη βαρυτητα" που ειναι και το ζουμι.
Να ξεκαθαρισω οτι αρχικα μιλαμε για το κλασσικο t. ( 1x1 ) :δηλαδη  1t. που γυριζει γυρω απο εναν αξονα. Σας ακουω ...η πρεπει να σας τσιγκλισω περισσοτερο ;;;...

Kαποτε,ειχα κι εγω την ιδια απορια.
Καποια στιγμη,τη διατυπωσα,κυνικα,οπως συνηθιζω,και πεσανε να με φανε καποιοι ευγενικοι συμπολιτες μας.
Ειναι γεγονς,οτι ενω παρακολουθουσα,τα ρολογια απο παααρα πολλα χρονια,αυτο ηταν καπως απο μακρυα,και σταματησε στο να αγορασω ενα Ζενιθ,που εκανε οσο ενας μισθος το 1971.
Για τα τουρμπιγιον,ηξερα μερικα στοιχεια σκορπια,και απλως απορουσα με το ποσο ακριβα ηταν,και αν αξιζε τα λεφτα της η αποκτηση ενος.
Επειδη το διατυπωσα λοιπον,αυτο θεωρηθηκε ιεροσυλια,και μου την πεσανε.
Ελα ομως που εγω ειμαι πεισμων,και μελετηρος.
Εκατσα λοιπον,και διαβασα αρκετα,και ειδα και καταλαβα.
Δεν θα σου πω λοιπον,τι καταλαβα εγω,γιατι προβλεπω ξανα τα ιδια.
Απλως,θα σου παραθεσω μερικα στοιχεια,και θα βγαλεις το συμπερασμα εσυ.
Τιποτ αλλο.
Φιλικα,
Θοδωρος.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tourbillon
http://www.europastar.com/europastar/watch_tech/tourbillon.jsp
Διαβασε τα προσεκτικα,και βγαλε τα συμπερασματα σου.
Και κατι τελευταιο.
Οπως παει,θα μπορει να παρει κανεις τουρμπιγιον,με τιμη...χωμα.
Να ενα παραδειγμα.
http://www.tourbillonwatches.com/tourous-tourbillon-watches.html
Και αλλο ενα.
http://www.millionsmart.com/e/default_home.asp
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 26, 2009, 11:14:47 μμ από Theodore41 »

Αποσυνδεδεμένος aragorn

• 38mm case
    • Προφίλ
    • TimeBox
« Απάντηση #76 στις: Μάιος 28, 2009, 09:24:55 πμ »
Εχμ. Γκουχου-γκουχου (καθάρισμα λαιμού).

Σέρνομαι ως ταπεινός σκώληξ στο έδαφος και ευχαριστώ θερμά όσους πρόσφεραν πληροφορίες στο απίθανο αυτό θέμα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του, όπως ίσως και του mywatch συνολικά, είναι ότι προσφέρει απλόχερα γνώσεις και με κάνει να αυξάνω την εκτίμησή μου για πράγματα που ως αδαής αγνοούσα μέχρι τώρα.

:respect:
www.TravelStories.gr - Η Ελληνική Κοινότητα για Ταξίδια

Αποσυνδεδεμένος Theodore41

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάιος 28, 2009, 10:37:51 πμ »
Εγω ειμαι ο πλεον ασχετος,αλλα το ξερω.
Δυστυχως στην εποχη μας,ολοι ειναι "εξπερ".
Να εισαι καλα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάιος 28, 2009, 09:08:51 μμ »
φιλε Theodore41
σε ευχαριστω θερμα για τη συμμετοχη σου και τα πολυ ενδιαφεροντα link.
Οπως καταλαβαινεις το θεμα ειναι τεραστιο και εμεις απλως το "αγγιξαμε"
Ελπιζω παντως να γινει αιτια ολοενα και περισσοτεροι φιλοι να ασχοληθουν με τεχνικα θεματα.
Ετσι θα καταλαβουμε καλυτερα "τι πληρωνουμε" και "γιατι το πληρωνουμε"

Φιλικα Παναγιωτης

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούνιος 16, 2009, 11:14:16 μμ »
Εξαιρετικα αφιερωμενα στο φιλο MAΔΙΑΣ, για την πολυ ωραια θεματικη του 'gyro-αναλυση'! :)

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/6AlD0cMHGIM" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6AlD0cMHGIM" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/MTj__XKPl5M" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MTj__XKPl5M" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».