Καποιο πουλακι μου ψιθυρισε οτι ο τιτλος του θεματος ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ υπαρχει σε καποιο γνωστο περιοδικο του χωρου. Να δηλωσω οτι δεν εχω διαβασει το αξιολογο περιοδικο (δεν το βρισκω αλλωστε) και ζητω συγνωμη απο τον φιλο viwow που χωρις να το θελω εκλεψα την ιδεα του.
Ειμαι προθυμος παντως -αν τον ενοχλει- να τον αλλαξω για να αποφυγουμε και την κουραστικη ταλαιπωρια στα ευρωπαικα δικαστηρια! (αληθεια viwow, megalos που εισαστε; πουλησατε τα ρολογια και αγορασατε κομπολογια;;...περιμενω τοποθετησεις)
Συνεχεια με το θεμα μας τωρα. Θα δωσω καποιους ορισμους που παρακαλω να τηρηθουν στη συνεχεια του thread ,για να μιλαμε ολοι την ιδια γλωσσα και τελικα να μην "χασουμε τη μπαλλα".
Ειναι νομιζω σημαντικο οταν μιλαμε για τεχνικα θεματα.Εχουμε και λεμε λοιπον:
KΛΙΣΗ του ρολογιου θα ονομαζουμε τη γωνια που σχηματιζει ο αξονας που ειναι καθετος στο καντραν,
με το οριζοντιο επιπεδο. Ετσι οταν μιλαμε για κλιση 0 ,το ρολοι ειναι ορθιο (κατακορυφο) ενω οταν λεμε κλιση 90 το ρολοι ειναι οριζοντιο.
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ του ρολογιου θα ονομαζουμε την κατευθυνση του αξονα αυτου (που ειναι καθετος στο καντραν) στον οριζοντα. Ετσι για καθε κλιση (εκτος της 90) το ρολοι εχει απειρους προσανατολισμους με τον εν λογω αξονα να κοιτα προς Β ,προς Ν, προς ΝΔ κ.λ.π
ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΑΣ θα ονομαζουμε την γωνιακη θεση της κορωνας σε σχεση με τον ιδιο αξονα.
Δηλαδη για καθε ΚΛΙΣΗ πχ 0 , και καθε ΠΡΟΣ/ΜΟ πχ ΒΔ , η κορωνα εχει απειρες θεσεις ως προς τον αξονα αυτον σε ενα τοξο 360 μοιρων, Κοιτα πανω ,κατω ,δεξια κ.λ.π
nin, george blackbird, azaas... και ΣΙΑ ειμαστε συμφωνοι ;;;
Av ναι , ειμαι ετοιμος να προχωρησω στο ψητο.....