Αποστολέας Θέμα: ΓΥΡΩ -ΓΥΡΩ ΟΟΟΛΟΙ....  (Αναγνώστηκε 29509 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
ΓΥΡΩ -ΓΥΡΩ ΟΟΟΛΟΙ....
« στις: Απρίλιος 29, 2009, 03:19:48 μμ »
Αγαπητοι φιλοι
οταν καποτε σε μια εκθεση ωρολογοποιιας ρωτησα εναν πωλητη "τι κανει το tourbillon" αυτος μου απαντησε με στομφο: "εξουδετερωνει τις επιδρασεις της βαρυτητας" !
Επειδη ζουμε σε εναν αθλιο κοσμο ,η δηλωση αυτη μου φανηκε πολυ φιλοδοξη και πολυ ωραια για να ειναι αληθινη.Ετσι αποφασισα να συζητησω το θεμα μαζι σας και να ακουσω τις αποψεις σας. Αξιζει να αγορασω tourbillon για να εξουδετερωσω τη βαρυτητα , η θα ηταν καλυτερα να παω  με το ρολοι μου στο διαστημα που θα μου στοιχιζε και φθηνοτερα;; (ξερετε οτι εγω ειμαι καχυποπτος και κυριως δεν εμπιστευομαι τους πωλητες )
Θετω λοιπον πρωτα το ερωτημα "τι κανει και που βοηθαει το κλασσικο tourbillion " (Kαι σας παρακαλω αρχικα να μεινουμε εδω) για να περασω στη συνεχεια σε πιο αδιακριτες ερωτησεις οπως "ποτε το κανατε τελευταια φορα (με tourbillon εννοω) ,"ποσα ειδη t. εχουμε" και τελικα "πιο ειναι το καλυτερο
t. για να εξουδετερωσουμε τη βαρυτητα" που ειναι και το ζουμι.
Να ξεκαθαρισω οτι αρχικα μιλαμε για το κλασσικο t. ( 1x1 ) :δηλαδη  1t. που γυριζει γυρω απο εναν αξονα. Σας ακουω ...η πρεπει να σας τσιγκλισω περισσοτερο ;;;...
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: ΓΥΡΩ -ΓΥΡΩ ΟΟΟΛΟΙ....
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 29, 2009, 03:29:45 μμ »
Μπορείς και να ξεκινήσεις να μας μιλάς.....
άλλως τε είσαι από τους πιο (αν όχι ο πιο) κατηρτησμένους στο φόρουμ!
Είμαστε όλο αυτιά.... ή μάλλον μάτια! :shocked:

Φιλικά,
Γιώργος
Ένα Seiko παρακάτω από τον Blackbird!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 29, 2009, 03:31:37 μμ »
Κατά τη γνώμη μου το tourbillon σε ρολόι χειρός είναι μαρκετινίστικη εφεύρεση, (αλλά υπέροχο αισθητικά).
Ο λόγος είναι ότι τι βαρύτητα να εξουδετερώσει σε ένα ρολόι που όλη τη μέρα βρίσκεται σε όλες τις θέσεις;
Άλλωστε είναι γνωστό ότι από τα ρολόγια τσέπης ξεκίνησε, όπου είχε νόημα καθώς το ρολόι καθόταν όλη τη μέρα στην ίδια θέση (στην τσέπη του γιλέκου συγκεκριμένα), και επομένως η εξουδετέρωση της βαρυτικής έλξης είχε νόημα, καθώς επηρέαζε την ακρίβεια του ρολογιού.

Θοδωρής.

Μας έλλειψες Μαδίας!
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 29, 2009, 03:52:41 μμ »
συμφωνο με τον KOUBILAIHAN.......οπτικα ειναι σαν την monica beluchi.......χαρμα οφθαλμων.....παραπερα ομως οταν το ρολοι κυριολεκτικα κανει ακροβατικα με ρυθμους κινεζικου τσιρκου κατα ποσο δουλευει....δεν το γνωριζω!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 29, 2009, 04:19:42 μμ »
φιλε Giosou
καταρτησμενος -απλα -θα το δεχομουν.Απ οτι διαπιστωσα στο φορουμ υπαρχουν ατομα με τρομερες
γνωσεις και διαβαζοντας τα post τους εμαθα πολλα. Το ιδιο ελπιζω και τωρα με αυτο το θεμα. Ευχαριστω παντως για το σχολιο που το θεωρω υπερβολικα....υπερβολικο!!
φιλε koubilaihan
μου λειψατε κι εσεις και χαρηκα με την αμεση ανταποκριση σου !!
Θελω να σου πω οτι η απαντηση σου μου αρεσε και φαινεται οτι το κατεχεις το θεμα.
Πραγματι η υποθεση εχει πολυ marketing! Δεν θα παρω ομως θεση ακομα πριν ακουσω κι αλλους φιλους. Παντως για να προχωρησω την κουβεντα, πιστευεις οτι η λεξη "Εξουδετερωση" ειναι σωστη,
η καλυτερα να λεγαμε "εξομοιωση των επιπτωσεων της βαρυτητας";;

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 29, 2009, 04:31:24 μμ »
Τι θα έλεγες για "εξουδετέρωση των επιπτώσεων της βαρυτικής δύναμης στη χρονομέτρηση";
Λίγο υπεραναλυτικό, αλλά σωστό, πιστεύω.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 29, 2009, 05:19:19 μμ »
Καλησπέρα σας,

νομίζω ότι πρόκειται απλά για μια ακριβοπληρωμένη, αχρείαστη (σε ρολόι χειρός), όμορφη πολυπλοκότητα που δεν (νομίζω ότι) προσθέτει στην ακρίβεια χρονομέτρησης!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 29, 2009, 05:28:52 μμ »
Δυναμικό comeback φίλε ΜΑΔΙΑΣ.  ;)

Το τουρμπιγιόν δεν εξουδετερώνει τη δύναμη της βαρύτητας. Δεν μπορεί άλλωστε.
Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αντισταθμίσει τα σφάλματα ισοχρονισμού που προκύπτουν επειδή το ρολόι δεν … κάθεται σε ησυχία. ;D
Ένα ρολόι μπορεί για παράδειγμα να κρατάει καλή ακρίβεια σε μια γωνία (όταν το σύνολο των μερών του μηχανισμού στον καρπό του κατόχου του βρίσκεται υπό συγκεκριμένη γωνία σε σχέση με το έδαφος), ενώ σε μια άλλη γωνία η ακρίβειά του μπορεί να μην είναι τόσο καλή. Το τουρμπιγιόν ουσιαστικά αντισταθμίζει αυτές τις αλλαγές θέσεων του μηχανισμού λόγω της συνεχούς κίνησης του χεριού κάνοντας το εξής τρομερό: θέτοντας το μηχανισμό σε συνεχή (περιστροφική) κίνηση. Μάγκας ο Breguet.  8)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 29, 2009, 05:34:01 μμ »
ωραιο θεμα,οταν φτασει η κουβεντα,θα ηθελα να μας αναφερετε τις διαφορες carousel(σε κινεζικα ρολογια), με tourbillon .χορταστικο  και πολυεπιπεδο θεμα,μπραβο ;D

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 29, 2009, 05:56:06 μμ »
Παιδια το θεμα εχει πολυ ψωμι και πιστευω θα το συζητησουμε αρκετα σε βαθος χρονου.
Με λιγα λογια θα γινει "του tourbillon".
Προσωπικα θα τοποθετηθω σε βαθος αλλα θελω πρωτα να παρω μια πρωτη αντιδραση απο τους φιλους ειδικα οσους βλεπω οτι εχουν μια εφεση στα τεχνικα θεματα .Και παρακαλω να μη φυγουμε
απο το θεμα για να εχει και το thread μια λογικη πορεια. Επαναλαμβανω μιλαμε για τη λογικη του t.
1x1 και την επιδραση που εχει στην ακριβεια του ρολογιου και στην "εξουδετερωση" της βαρυτητας.
Απο τις μεχρι τωρα τοποθετησεις δεν μπορω παρα να πω οτι μου αρεσαν ιδιαιτερα καποιες πολυ ευστοχες-ακριβεις και με νοημα λεξεις του nin στις οποιες θα επανελθω αναλυτικα...
(ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ  ΓΩΝΙΑ απο το εδαφος...ΚΑΛΟΟΟΟΟ...)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 29, 2009, 06:00:08 μμ »
To τουρμπιγιόν δε βάζει όλο το μηχανισμό σε περιστροφική κίνηση, παρά μόνο το ένα μέρος του μηχανισμού. Και το μέρος αυτό είναι εκεί που ξεκινάνε όλα μέσα στη μηχανή, εκεί που δίδεται η πρώτη ώθηση, η πρώτη κίνηση αλλά κι εκεί που τίθεται ο ρυθμός. Το escapement και το balance wheel. Αυτά περικλείει το τουρμπιγιόν.
Στα ρολόγια τσέπης, που κάθονται όρθια, όλοι οι άξονες περιστροφής βρίσκονται παράλληλοι με το έδαφος. Έτσι η βαρύτητα επηρεάζει το ρυθμό ταλάντωσης του μπαλανσιέ. Αντιθέτως όταν το ρολόι ξαπλώνει η βαρυτική επίδραση είναι αμελητέα. Με την περιστροφή του τουρμπιγιόν ο Μπρεγκέ κατάφερε να εξισορροπήσει τη βαρυτική επίδραση.
Στα ρολόγια χειρός τα πράγματα περιπλέκονται γιατί το ρολόι δεν έχει πια  ως επί το πλείστον μια σταθερή θέση. Αν μάλιστα μιλάμε για χρήστη του ρολογιού που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι σε γραφείο και το ρολόι είναι οριζόντιο, τότε το τουρμπιγιόν είναι διακόσμηση. Ωραία όμως.

Φιλικά
Δημήτρης
ΜΑΔΙΑΣ  :smt006  για πάμε παρακάτω.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 29, 2009, 06:27:33 μμ »
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1453.0.html
εριξα μια βουτια στο λεξικο για να ενημερωθω.....
γιατι εχασα την μπαλα
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 29, 2009, 06:45:39 μμ »
Παιδια απ οτι βλεπω υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον και χαιρομαι γιατι το θεμα θα βοηθησει και οσους δεν ξερουν πολλα τεχνικα να μαθουν τι ακριβως κανει και τι δεν κανει το t. αλλα και οσους εχουν πολλες τεχνικες γνωσεις να εμβαθυνουν περισσοτερο!
Ομως δεν υπαρχει λογος να το τρεξουμε πολυ γρηγορα .Ετσι και οι πληροφοριες που δινουμε  θα αφομοιωνονται καλυτερα και θα γινεται μια ανταλλαγη αποψεων  (εγω εχω και ενα επιπλεον λογο :
"παλι στο internet μιλας για ρολογια με αλλους τρελλους;;" ..καταλαβατε...)
Στο θεμα μας τωρα για μια πρωτη τοποθετηση.Οταν μιλαμε για την επιδραση της βαρυτητας δεν εννοουμε την ΤΡΙΒΗ που προκαλει αυτη στα σημεια στηριξεως του μηχανισμου. Εννοουμε την επιδραση της ως ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον ταλαντωτη που λεγεται hairspring, οπως ακριβως   επιδρα ως ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε ενα εκκρεμες που ταλαντωνεται στο πεδιο βαρυτητας. Η επιδραση της βαρυτητας ως τριβη στα σημεια στηριξεως δεν αντιμετωπιζεται απο το t. αλλα απο τη λιπανση και τους  μηχανισμους στηριξης. Αυτο σαν μια πρωτη τοποθετηση για να ξεκαθαρισουμε σε ποια επιπτωση της βαρυτητας επιδρα το tourbillon.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 30, 2009, 07:27:29 πμ »
Τι θα έλεγες για "εξουδετέρωση των επιπτώσεων της βαρυτικής δύναμης στη χρονομέτρηση";
Λίγο υπεραναλυτικό, αλλά σωστό, πιστεύω.

χμμμ αν και δεν είμαι γνώστης του θέματος αντί για την λέξη " εξουδετερώσει " θα έβαζα την λέξη " εξομαλύνει ". Τα ρολόγια τσέπης ήταν ρυθμισμένα σε μια θέση. Στόχος είναι στις άλλες θέσεις, όχι να εξαλείψεις την επίδραση της βαρύτητας στα διάφορα μηχανικά μέρη αλλά από θέση σε θέση να παρέχεις στον μηχανισμό μια " σταθερά " δύναμη. Τέλος πάντων, όπως προείπα δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα και σε εκείνη την κατεύθυνση θα πήγαινα... όχι στην εξουδετέρωση αλλά στην εξισορρόπηση της βαρυτικής έλξης από θέση σε θέση.

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 30, 2009, 03:02:52 μμ »
Καποιο πουλακι μου ψιθυρισε οτι ο τιτλος του θεματος  ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ υπαρχει σε καποιο γνωστο περιοδικο του χωρου. Να δηλωσω οτι δεν εχω διαβασει το αξιολογο περιοδικο (δεν το βρισκω αλλωστε) και ζητω συγνωμη απο τον φιλο viwow που χωρις να το θελω εκλεψα την ιδεα του.
Ειμαι προθυμος παντως -αν τον ενοχλει- να τον αλλαξω για να αποφυγουμε και την κουραστικη ταλαιπωρια στα ευρωπαικα δικαστηρια!  (αληθεια viwow, megalos  που εισαστε;  πουλησατε τα ρολογια και αγορασατε κομπολογια;;...περιμενω τοποθετησεις)
Συνεχεια με το θεμα μας τωρα. Θα δωσω καποιους ορισμους που παρακαλω να τηρηθουν στη συνεχεια του thread ,για να μιλαμε ολοι την ιδια γλωσσα και τελικα να μην "χασουμε τη μπαλλα".
Ειναι νομιζω σημαντικο οταν μιλαμε για τεχνικα θεματα.Εχουμε και λεμε λοιπον:
KΛΙΣΗ του ρολογιου θα ονομαζουμε τη γωνια που σχηματιζει ο αξονας που ειναι καθετος στο καντραν,
με το οριζοντιο επιπεδο. Ετσι οταν μιλαμε για κλιση 0 ,το ρολοι ειναι ορθιο (κατακορυφο) ενω οταν λεμε κλιση 90 το ρολοι ειναι οριζοντιο.
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ του ρολογιου θα ονομαζουμε την κατευθυνση του αξονα αυτου (που ειναι καθετος στο καντραν) στον οριζοντα. Ετσι για καθε κλιση (εκτος της 90) το ρολοι εχει απειρους προσανατολισμους με τον εν λογω αξονα να κοιτα προς Β ,προς Ν, προς ΝΔ  κ.λ.π
ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΑΣ θα ονομαζουμε την γωνιακη θεση της κορωνας σε σχεση με τον ιδιο αξονα.
Δηλαδη για καθε  ΚΛΙΣΗ πχ 0 , και καθε ΠΡΟΣ/ΜΟ πχ ΒΔ , η κορωνα εχει απειρες θεσεις ως προς τον αξονα αυτον σε ενα τοξο 360 μοιρων, Κοιτα πανω ,κατω ,δεξια κ.λ.π
nin, george blackbird, azaas... και ΣΙΑ ειμαστε συμφωνοι ;;;
Av ναι , ειμαι ετοιμος να προχωρησω στο ψητο.....

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 01, 2009, 06:52:37 πμ »
Αν ζουσαμε σε εναν κοσμο ιδανικο
οι λυκοι θα εβοσκαν ειρηνικα με τα προβατα, τα hairspring θα ηταν ενας τελοιος κυκλος  και η ταλαντωση τους θα ηταν ομοια προς ολες τις κατευθυνσεις. Ομως ο κοσμος μας ειναι αμαρτωλος
και τα hairspring σπειροειδη. Πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ και το ελατηριο δεν ταλαντωνεται ομοιομορφα προς ολες τις κατευθυνσεις !
Αυτο εχει μια θλιβερη συνεπεια (κλαψ...) Αν τοποθετηθει μεσα σε ενα ομοιομορφο δυναμικο πεδιο
(οπως το πεδιο βαρυτητας) η επιδραση που θα εχει αυτο το πεδιο στην παραμορφωση -ταλαντωση
του ελατηριου θα ειναι διαφορετικη αναλογα με την ΚΛΙΣΗ  του ρολογιου και την ΘΕΣΗ της κορωνας (αρα και του hairspring).
Ας δουμε τωρα ενα συγκεκριμενο παραδειγμα.Εστω οτι το ρολοι τοποθετειται με  ΚΛΙΣΗ 0.(κατακορυφα) .Για καθε ΘΕΣΗ της κορωνας αντιστοιχει μια διαφορετικη θεση του ελατηριου μεσα στο πεδιο βαρυτητας και επομενως μια διαφορετικη συχνοτητα. Πως το διορθωνουμε αυτο ;;
Περιστρεφοντας το balance γυρω απο τον αξονα του το ελατηριο παιρνει ολες τις ΘΕΣΕΙΣ που αντιστοιχουν σ αυτη την ΚΛΙΣΗ μεσα σε μολις ενα λεπτο (tourbillon 1x1). Tωρα σε καθε ΘΕΣΗ της
κορωνας αντιστοιχουν ΟΛΕΣ οι θεσεις του hairspring !!! Αρα η ΘΕΣΗ της κορωνας παυει να εχει καθοριστικη σημασια για την ακριβεια του ρολογιου !!! (προσεξτε τη χρηση των ορισμων που εδωσα
αλλιως δεν θα βγαλουμε ακρη ) Το προβλημα λυθηκε ( ;;;;; ) και ο  Breguet περασε στην ιστορια!

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 01, 2009, 07:31:14 πμ »
Συνεχιζω ( η διακοπη ηταν για τεχνικους λογους)
Στο σημειο αυτο θελω να παρατηρησω οτι ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ του ρολογιου (αρα και του ελατηριου) δεν παιζει κανενα ρολο αφου η σχετικη θεση του ελατηριου μεσα στο πεδιο βαρυτητας δεν μεταβαλεται.
Καταλαβαινετε λοιπον φιλοι μου οτι ενας κυριος του 19ου αιωνα με t. πετουσε το ρολοι στην τσεπη του χωρις να ανησυχει για την ακριβεια του. Οποιο σοκακι κι αν επαιρνε για να συναντησει την καλη του (ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ρολογιου) ,οποια ΘΕΣΗ κι αν ειχε η κορωνα στην τσεπη του,το t. φροντιζε η συχνοτητα να παραμενει σταθερη και ο κυριος να ειναι συνεπης στο ραντεβου του!
Κατι αναλογο γινεται και σημερα με εναν νεαρο που φορα το ρολοι του σε κατακορυφη θεση.
Τι γινεται ομως αν χρειαστει να ξυστει η... να τιναξει κατι ;(ρουχα π.χ.) Θα χαλασει ο ισοχρονισμος,
η ειναι καλυτερα οταν βγαινει βολτα με το t. να κουναει μονο το δεξι ;;;
Εδω σας θελω...
Προς το παρον θα τολμησω να δωσω εναν ορισμο του t. που δεν τον εχω διαβασει σε βιβλιο (σ εμας
τους τεχνικους αρεσουν οι ορισμοι) και οσοι εχουν διαφωνιες ειμαι προθυμος να συζητησουμε.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΔΙΑ:(ωραιο μου ακουγεται...ελπιζω να μην αποδειχθει μαπα ο ορισμος και χασω το νομπελ) : Τοκλασσικο tourbillon 1x1 ΔΕΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ την βαρυτητα!!!! (ευτυχως)
ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ-ΕΞΙΣΩΝΕΙ την επιδραση του βαρυτικου πεδιουτης γης πανω στο hairspring ,ΓΙΑ ΟΛΕΣ
ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ της κορωνας, που αφορουν μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΛΙΣΗ (οχι απαραιτητα 0. )
Φιλοι μου ελπιζω να μην σας μπερδεψα υπερβολικα...αν ειναι να σπασετε το laptop πεστε μου να
σταματησω αλλιως εχει και συνεχεια (απειλη)

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 01, 2009, 03:10:10 μμ »
ΠΑΡΑΘΕΣΗ-ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Ρε παιδια ,πολλα αξιωματα βλεπω στο φορουμ. Αλλος ειναι πρεσβυς ,αλλος αρχοντας ,και παει λεγοντας. Εγω ,λεει, ειμαι μια απλη κασα κι αυτη 34mm.
Δηλαδη αν καταλαβα καλα ειμαι ο πιο μαπας του φορουμ. Μηπως γινεται να κανω καμια καλη πραξη
να παρω κι εγω καμια σαρδελλα;; Λοχιας εστω (αν και θα μ αρεσε "στρατηγος" η καλυτερα "αυτοκρατορας" ) τουλαχιστον να μην καθαριζω πατατες...

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 01, 2009, 03:13:26 μμ »
Μα τι λες φίλε ΜΑΔΙΑΣ??! Δωσε πράμα στο λαό γιατι χανόμαστε...!! Οσα και να γράψεις τα διαβάζω παντα με προσοχή!! Δώστου λοιπόν και μην το σκέφτεσε!!

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 02, 2009, 03:22:45 μμ »
Φιλε antonis
παιρνω θαρρος απο τα λογια σου και συνεχιζω...
Ας δουμε λοιπον τι γινεται οταν το ρολοι (αρα και το ελατηριο) αλλαζει κλιση. Μεταβαινοντας απο την κλιση 0, στην κλιση 90 (οριζοντιο), η επιδραση της βαρυτητας γινεται ολοενα και μικροτερη,μεχρι που στη κλιση 90 ,εκμηδενιζεται. Αυτο συμβαινει γιατι η γωνια μεταξυ της διευθυνσης ταλαντωσης του ελατηριου και του βαρους γινεται απο μηδεν, εννενηντα μοιρες και ετσι το εργο της δυναμης (πεστε επιδραση αν μισειτε τη φυσικη) γινεται κι αυτο μηδεν (εργο=βαρος*μετατοπιση*συνφ).
Αρα το tourbillon εχει νοημα για ολες τις ΚΛΙΣΕΙΣ εκτος απο την κλιση 0, που ειναι τελειως αχρηστο.
ΠΡΟΣΟΧΗ  ΟΜΩΣ. Ηχρησημοτητα του t. ειναι μεγαλη οταν αναφερομαστε στην ΙΔΙΑ κλιση,οταν ομως
αυτη αλλαζει, τοτε αλλαζει και η θεση του ελατηριου μεσα στο βαρυτικο πεδιο και το t. με την κλασσικη κινηση του δεν μπορει να κανει απολυτως τιποτα!
Δηλαδη το t. ΔΕΝ μπορει να διορθωσει positional errors που αναφερονται σε διαφορετικες ΚΛΙΣΕΙΣ αλλα μονο pos. errors που αναφερονται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της κορωνας μεσα στην ΙΔΙΑ ΚΛΙΣΗ!!  Οπως καταλαβαινετε αυτο ειναι ενα σημαντικο μειονεκτημα. Επιπλεον το προβλημα γινεται
μεγαλυτερο λογω της πολυπλοκοτητας του μηχανισμου και της ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ απο οριζοντια σε κατακορυφη θεση. Οι τριβες δηλαδη στα σημεια στηριξεως ειναι επισης διαφορετικες απο κλιση 0, σε κλιση 90. με αποτελεσμα τα positional errors ΛΟΓΩ ΤΡΙΒΩΝ να ειναι μεγαλυτερα κι απο ενος απλου ρολογιου! Ολα αυτα ,σε συνδιασμο με το οτι ενα ρολοι χειρος αλλαζει συνεχως κλισεις οταν φοριεται στο χερι (με αποτελεσμα τα positional errors καπως να αντισταθμιζονται) κανει πολλους να θεωρουν το t. τελειως αχρηστο για ρολογια χειρος και θεμα μονο marketing και πρεστιζ.
Η τελος παντων ενα πολυ ωραιο αισθητικα μηχανισμο που απλως προσθετει στην πολυπλοκοτητα-αξια του μηχανισμου διατηρωντας την παραδοση της ελβετικης ωρολογοποιιας.
Κατι τετοιο πιστευω κι εγω, θελω ομως να πω οτι σιγουρα το t. ειναι ενα αριστουργημα αισθητικης και μηχανικης και αποτελει  κατα τη γνωμη μου την ιδανικοτερη πολυπλοκοτητα για ρολογια skeleton
oπου αναδεικνυεται η ομορφια του ,χωρις να χαλαει η διαφανεια του ολου μηχανισμου!
Βεβαια η ιστορια μας εχει πολλη συνεχεια ακομα...αν αντεχετε φυσικα...