Αγαπητέ stardrive επέτρεψέ μου να σου παραθέσω ένα μέρος από την ομιλία μου τον Νοέμβριο του 2006, όταν διοργάνωσα στο πλαίσιο της έκθεσής μου, φιλανθρωπική δημοπρασία σπάνιων ρολογιών σε συνεργασία με τους Christies του Λονδίνου, επ ωφελεία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ):
«
Όσο πιο βαθιά μπαίνω στον υπέροχο κόσμο των μηχανικών ρολογιών, τόσο πιο πολύ δυνάμωνει η πεποίθηση μέσα μου ότι το ρόλοι σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα πάθος και ενθουσιάζει άντρες και γυναίκες, επειδή συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και οι ώρες που μετράει δεν είναι μικρές ή μεγάλες υποδιαιρέσεις του χρόνου, όπως αυτές έχουν καθοριστεί με απόλυτο τρόπο από τους φυσικούς, αλλά μικρά και μεγάλα κομμάτια της ίδιας της ζωής μας.
Φέτος η Very Important Watches γιορτάζει την 10η διοργάνωση της. Από το editorial της 1ης VIW είχα γράψει ότι το ρόλοι είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι άλλοθι. Αν έχεις την τύχη να μπορείς να εντάξεις την ποιότητα στη ζωή σου, θα το κανείς σε όλους τους τομείς. Θα γνωρίσεις και θα αγαπήσεις το καλό ρόλοι, αλλά θα ενδιαφερθείς και για το καλό κρασί, τα χειροποίητα παπούτσια, αλλά και θα επιδιώξεις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, περισσότερο χρόνο και πιο ουσιαστική επαφή με την ίδια την οικογένεια σου. Πως μπορεί να θαυμάζεις ένα Stradivarius ή ένα Amati, χωρίς να αγαπάς τη μουσική; πως μπορεί να θαυμάζεις την αυστηρή τήρηση των αρχών της υψηλής ωρολογοποιίας, χωρίς να έχεις ο ίδιος αρχές; πως μπορεί να συγκινείσαι από το τικ τακ του ρολογιού και να σε αφήνει αδιάφορο ο χτύπος της καρδιάς ενός παιδιού;»
Το ρολόι για μένα είναι μια ποιοτική επιλογή, ανάμεσα σε άλλες. Αν όμως δεν συμβαδίζει με την εξέλιξή σου ως ανθρώπου και με την υπόλοιπη ζωή σου, την συμπεριφορά και τις επιλογές σου, χάνει την οποιαδήποτε αξία του.
Φιλικά
Κωστής