Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ  (Αναγνώστηκε 14923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stardrive_

• CountDawn
  • 36mm case
    • Προφίλ
ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:57:58 μμ »
Ξεχάστε μηχανες, ιστορία , όνομα και ότι αλλο....
Τι μένει σε σας

Σε μένα μένει ότι κυρίως μετράει το δικό μου χρόνο.
Μονίμως ’ωρος!
Προσωπικές απόψεις και μόνο, χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιπαράθεσης.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
Απ: ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:01:04 μμ »
Χόμπι;
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:03:44 μμ »
 Πέρα από το να βλέπω την ώρα , είναι κάτι πολύ προσωπικό, ένα μικρό ακριβό μηχανάκι που μπορω να το έχω μαζί μου παντού και πάντα, να το θαυμάζω, να το γυαλίζω , να το ακούω καμιά φορά , μήπως είμαι ψώνιο ????
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:23:19 μμ »
Πέρα από το να βλέπω την ώρα , είναι κάτι πολύ προσωπικό, ένα μικρό ακριβό μηχανάκι που μπορω να το έχω μαζί μου παντού και πάντα, να το θαυμάζω, να το γυαλίζω , να το ακούω καμιά φορά , μήπως είμαι ψώνιο ????

μπααα πρέπει να δεις εμένα να του μιλάω στο τρένο κάτι φορές... " Μα γιατί μου τρέχεις σήμερα?? Δεν θέλω τέτοια γιατί θα σε πάω στον γιατρό! "  :nutty: :dielaughing: :dielaughing:

Σοβαρά τώρα,για μένα είναι η υπέρτατη "μαζική" έκφραση της μικρομηχανικής. Αυτό το μηχανολογικό θαύμα που κρύβει στο εσωτερικο του,το οποίο και αποτελεί κατάκτηση και βελτίωση ακόμη και στην πιο απλή - με τα σημερινά δεδομένα - μορφή του,έργων ζωής μεγάλων μυαλών είναι να το θαυμάζεις. Είναι η απόλυτη τεχνική έκφραση του μετρούμενου νευτωνικού χρόνου. Είναι λογάριθμοι,κατανομή φορτίου,αστρονομία,διάθεση για περιπέτεις και σε μερικούς τομείς ακόμη και τέχνη. Είναι ιστορία,παράδοση,ήχοι και εικόνες. Είναι το χόμπι μου και είναι κάτι το οποίο θα το μελετώ και θα με ιντριγκάρει πάντα.

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

• CountDawn
  • 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:34:32 μμ »
Σε μένα μένει ότι κυρίως μετράει το δικό μου προσωπικό χρόνο.
Μονίμως ’ωρος!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 05, 2009, 12:05:29 πμ »
Eίναι το αγόρι που ξεροστάλιαζε 7 χρόνια στη βιτρίνα για ένα καταδυτικό Ταγκ Χόιερ.
Είναι η αόρατη χορωδία που μου τραγουδά.
Είναι η ατέρμονη και αέναη κίνηση που δεν έχει αρχή και τέλος.
Είναι τα κόκκινα και μπλε Λεμόνια που με στοιχειώνουν.
Είναι το παραμύθι που μου λέει.
Είναι οι άνθρωποι που γνώρισα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 05, 2009, 12:17:19 πμ »
Eίναι το αγόρι που ξεροστάλιαζε 7 χρόνια στη βιτρίνα για ένα καταδυτικό Ταγκ Χόιερ.

Φιλικά
Δημήτρης

:2thumbs: :hello:

Φιλικά,
Γιώργος
Ένα Seiko παρακάτω από τον Blackbird!

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 05, 2009, 12:46:26 πμ »
Αγαπητέ stardrive επέτρεψέ μου να σου παραθέσω ένα μέρος από την ομιλία μου τον Νοέμβριο του 2006, όταν διοργάνωσα στο πλαίσιο της έκθεσής μου, φιλανθρωπική δημοπρασία σπάνιων ρολογιών σε συνεργασία με τους Christie’s του Λονδίνου, επ’ ωφελεία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ):

«……Όσο πιο βαθιά μπαίνω στον υπέροχο κόσμο των μηχανικών ρολογιών, τόσο πιο πολύ δυνάμωνει η πεποίθηση μέσα μου ότι το ρόλοι σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα πάθος και ενθουσιάζει άντρες και γυναίκες, επειδή συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και οι ώρες που μετράει δεν είναι μικρές ή μεγάλες υποδιαιρέσεις του χρόνου, όπως αυτές έχουν καθοριστεί με απόλυτο τρόπο από τους φυσικούς, αλλά μικρά και μεγάλα κομμάτια της ίδιας της ζωής μας.
Φέτος η Very Important Watches γιορτάζει την 10η διοργάνωση της. Από το editorial της 1ης VIW είχα γράψει ότι το ρόλοι είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι άλλοθι. Αν έχεις την τύχη να μπορείς να εντάξεις την ποιότητα στη ζωή σου, θα το κανείς σε όλους τους τομείς. Θα γνωρίσεις και θα αγαπήσεις το καλό ρόλοι, αλλά θα ενδιαφερθείς και για το καλό κρασί, τα χειροποίητα παπούτσια, αλλά και θα επιδιώξεις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, περισσότερο χρόνο και πιο ουσιαστική επαφή με την ίδια την οικογένεια σου. Πως μπορεί να θαυμάζεις ένα Stradivarius ή ένα Amati, χωρίς να αγαπάς τη μουσική; πως μπορεί να θαυμάζεις την αυστηρή τήρηση των αρχών της υψηλής ωρολογοποιίας, χωρίς να έχεις ο ίδιος αρχές; πως μπορεί να συγκινείσαι από το τικ τακ του ρολογιού και να σε αφήνει αδιάφορο ο χτύπος της καρδιάς ενός παιδιού;»

Το ρολόι για μένα είναι μια ποιοτική επιλογή, ανάμεσα σε άλλες. Αν όμως δεν συμβαδίζει με την εξέλιξή σου ως ανθρώπου και με την υπόλοιπη ζωή σου, την συμπεριφορά και τις επιλογές σου, χάνει την οποιαδήποτε αξία του.

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 05, 2009, 10:55:08 πμ »

Αν όμως δεν συμβαδίζει με την εξέλιξή σου ως ανθρώπου και με την υπόλοιπη ζωή σου, την συμπεριφορά και τις επιλογές σου, χάνει την οποιαδήποτε αξία του.

Φιλικά

Κωστής

Θα ήθελα να εμβαθύνεις στο παραπάνω παρακαλώ!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:03:02 πμ »
.............

Αν έχεις την τύχη να μπορείς να εντάξεις την ποιότητα στη ζωή σου, θα το κανείς σε όλους τους τομείς. Θα γνωρίσεις και θα αγαπήσεις το καλό ρόλοι, αλλά θα ενδιαφερθείς και για το καλό κρασί, τα χειροποίητα παπούτσια, αλλά και θα επιδιώξεις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, περισσότερο χρόνο και πιο ουσιαστική επαφή με την ίδια την οικογένεια σου. Πως μπορεί να θαυμάζεις ένα Stradivarius ή ένα Amati, χωρίς να αγαπάς τη μουσική; πως μπορεί να θαυμάζεις την αυστηρή τήρηση των αρχών της υψηλής ωρολογοποιίας, χωρίς να έχεις ο ίδιος αρχές; πως μπορεί να συγκινείσαι από το τικ τακ του ρολογιού και να σε αφήνει αδιάφορο ο χτύπος της καρδιάς ενός παιδιού;»[/i]

Το ρολόι για μένα είναι μια ποιοτική επιλογή, ανάμεσα σε άλλες. Αν όμως δεν συμβαδίζει με την εξέλιξή σου ως ανθρώπου και με την υπόλοιπη ζωή σου, την συμπεριφορά και τις επιλογές σου, χάνει την οποιαδήποτε αξία του.

Φιλικά

Κωστής

Από τα ωραιότερα "αποσπάσματα" που έχω διαβάσει ποτέ για την ζωή και την ρολόι !!!  :2thumbs:
Βαθύτατα φιλοσοφημένο σαν απόσταγμα από την ζωή ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:19:26 πμ »
Το ρολόι για μένα εκτός από το να βλέπω την ώρα είναι αγάπη, πάθος, γνώσεις που αποκόμισα διαβάζοντας και συζητώντας, όλα αυτά τα που νιώθεις μόλις βλέπεις ένα ρολόι και σου αρέσει, μέχρι να περάσει  κάποιος καιρός για να το αποκτήσεις και όλα αυτά που νιώθεις μόλις το βάλεις στο καρπό..το πρώτο πράγμα που κοιτάζω το πρωι μόλις ξυπνήσω και το τελευτάιο πριν πάω και πάλι για ύπνο..Από τα ωραιότερα και σημαντικότερα δώρα που μου έχουν κάνει κατά καιρούς..ορισμένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με ανθρώπους,γνωριμίες και σημαντικά γεγονότα της δικής μου ζωής..

Φιλικά,

Αντώνης

• CountDawn
  • 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 05, 2009, 12:09:54 μμ »
Αγαπητέ stardrive επέτρεψέ μου να σου παραθέσω ένα μέρος από την ομιλία μου τον Νοέμβριο του 2006, όταν διοργάνωσα στο πλαίσιο της έκθεσής μου, φιλανθρωπική δημοπρασία σπάνιων ρολογιών σε συνεργασία με τους Christie’s του Λονδίνου, επ’ ωφελεία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ):

«……Όσο πιο βαθιά μπαίνω στον υπέροχο κόσμο των μηχανικών ρολογιών, τόσο πιο πολύ δυνάμωνει η πεποίθηση μέσα μου ότι το ρόλοι σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα πάθος και ενθουσιάζει άντρες και γυναίκες, επειδή συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και οι ώρες που μετράει δεν είναι μικρές ή μεγάλες υποδιαιρέσεις του χρόνου, όπως αυτές έχουν καθοριστεί με απόλυτο τρόπο από τους φυσικούς, αλλά μικρά και μεγάλα κομμάτια της ίδιας της ζωής μας.
Φέτος η Very Important Watches γιορτάζει την 10η διοργάνωση της. Από το editorial της 1ης VIW είχα γράψει ότι το ρόλοι είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι άλλοθι. Αν έχεις την τύχη να μπορείς να εντάξεις την ποιότητα στη ζωή σου, θα το κανείς σε όλους τους τομείς. Θα γνωρίσεις και θα αγαπήσεις το καλό ρόλοι, αλλά θα ενδιαφερθείς και για το καλό κρασί, τα χειροποίητα παπούτσια, αλλά και θα επιδιώξεις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, περισσότερο χρόνο και πιο ουσιαστική επαφή με την ίδια την οικογένεια σου. Πως μπορεί να θαυμάζεις ένα Stradivarius ή ένα Amati, χωρίς να αγαπάς τη μουσική; πως μπορεί να θαυμάζεις την αυστηρή τήρηση των αρχών της υψηλής ωρολογοποιίας, χωρίς να έχεις ο ίδιος αρχές; πως μπορεί να συγκινείσαι από το τικ τακ του ρολογιού και να σε αφήνει αδιάφορο ο χτύπος της καρδιάς ενός παιδιού;»

Φιλικά

Κωστής

Αγαπητέ VIVOW

Λυπάμαι..... που δεν μπορώ να γράψω περισσότερα...

Μόνο αυτό: Το 509 δεν  είναι "καλός" αριθμός το 5509 είναι σίγουρα πολύ καλύτερος

Φιλικά
Δημήτρης
Δεν είσαι ο μόνος και αυτό είναι καλό.

Φιλικά
Δημήτρης

Αυτό είναι όμως, είναι, πολύ καλύτερο, ταπεινή άποψη μου και μόνο.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 05, 2009, 12:20:19 μμ από Stardrive_ »
Μονίμως ’ωρος!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 05, 2009, 05:36:04 μμ »
Eνας ωραιος και συναμα 'μαγικος' τροπος που επινοησε ο ανθρωπος, προκειμενου να κατανοησει, 'αιχμαλωτισει' και προσδιορισει την εννοια του χρονου και τη σημασια του, σε σχεση με τον ιδιον και τη ζωη του!...
Σε μενα λειτουργει οπως ενα 'εργο τεχνης', που κοιταζοντας το καθε φορα, σε παρασυρει να ξεχασεις το αδυσωπητο περασμα του χρονου, διεγειροντας τις αισθησεις σου και 'μιλωντας' αμεσα στην καρδια σου!...
Φιλικα,
Watch-Collector
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 06, 2009, 01:51:39 πμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 05, 2009, 06:21:15 μμ »
Για εμένα είναι το πιο στενό προσωπικό μου αντικείμενο.
Το καθένα από αυτά μου θυμίζει και μια μικρή ιστορία, πότε, πώς και γιατί το αγόρασα.
Και όταν τα πράγματα πάνε άσχημα ή είναι δύσκολα, αν το κοιτάξω για 5 λεπτά,  σκέφτομαι, ηρεμώ, συγκεντρώνομαι και με βοηθάει να συνέλθω. Κανένα άλλο αντικείμενο δεν έχει αυτήν την επίδραση σε εμένα.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 05, 2009, 07:15:54 μμ »
Εγω δεν ξερω,απλα μ΄αρεσουν τα ρολογια  :noidea:

• CountDawn
  • 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 06, 2009, 11:13:56 μμ »
Να κλειδώνεις είναι εύκολο φίλε μου Κώστα να ξεκλειδώνεις είναι το δύσκολο ιδίως όταν έχεις το κλειδί.

Το ρολόι μετρώντας το δικό μου προσωπικό χρόνο με ξεκλειδώνει ακόμη και όταν έχω χάσει το κλειδί.

Συνεχίζεται....
Μονίμως ’ωρος!

Αποσυνδεδεμένος ConstantinosBJJ

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 07, 2009, 01:39:23 πμ »
Για μενα ειναι ενα υπεροχο μεσο που κοσμει το χερι ,θαυμαζοντας μεσα απο αυτο κατι που δε μπορεις να σταματησεις...

Αποσυνδεδεμένος time-time

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 01, 2009, 09:44:13 μμ »
για μενα ινε δουλια και ευχαριστισι θα ελεγα¨) αλιος νο δουλια νο λαλα¨))))

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 01, 2009, 10:41:48 μμ »
Το ρολοι προσωπικα για μενα σημαινει πολλα.Ειναι κατι ξεχωριστο που μου αρεσει και ομορφαινει το χερι μου ενα πραγμα που θα μεινει παντα στην ζωη μου αναλειωτο στον χρονο. ;D

Αποσυνδεδεμένος kalmik

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 29, 2009, 04:49:25 μμ »
Ενα εγχειρηματικό ορισμό της τελειομανίας, μια απτή απόδειξη ότι το ανθρώπινο πνεύμα και η επινοητικότητα μπορούν να συνδυάζουν μηχανική αρτιότητα, σχεδιαστική έμπνευση, κατασκευαστική ποιότητα και αισθητική απόλαυση. Είναι μια μηχανή με χαρακτήρα, που ζει μαζί με τον κάτοχό της, τον συντροφεύει και επιζεί και πέρα από την πεπερασμένη ανθρώπινη ύπαρξη, περνώντας ακόμη και από γενιά σε γενιά (συγκινήθηκα τώρα γιατί θυμήθηκα το Omega Seamaster του συγχωρεμένου πατέρα μου, τέλη δεκαετίας '50)