Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ  (Αναγνώστηκε 14934 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 07:00:17 μμ »
Για μένα ήταν πάντα μία πρόκληση
Μου άρεσαν πάντα οι μηχανισμοί είται ωρολογίων είτε κάθε τι που είχε μία περοπλοκότητα μέσα του και σε χρόνο κατάλληλο ασχολήθηκα με το αντικείμενο σαν ανακατασκευή και επισκευή
Μπορώ να πώ ότι τήν εποχή που είχα τον χρόνο να ασχοληθώ παρατήρησα ότι με βοήθαγε πολύ στο να αυτοσυγκεντρωθώ και να χειρίζομαι καλλύτερα τα χέρια μου
Μου δίνει ,μία άλλη αίσθηση και για αυτό το αγαπάω
Συνήθως ασχολούμαι με επισκευή ρολογιών χειρός και σύντομα θα ανεβάσω και φωτο
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 10:11:06 μμ »
Για μενα ειναι ενα απαραιτητο εργαλειο που μου δειχνει την ωρα...χωρις ρολοι στο χερι  με πιανει πανικος.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 10:14:57 μμ »
Για μενα ειναι ενα απαραιτητο εργαλειο που μου δειχνει την ωρα...χωρις ρολοι στο χερι  με πιανει πανικος.
:yes: :yes: :yes:
Πήγαινε τώρα τον χρόνο 30 χρόνια πίσω όταν δεν είχαμε συσκευες με ένδειξη ώρας παντού (pc, κινητά, τηλεοράσεις, κουζίνες, ψηφιακά θερμόμετρα τοίχου κτλ, κτλ)

Αποσυνδεδεμένος ev

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 09:13:07 πμ »
Το ρολόι πέρα από το ότι είναι ένα όργανο ακριβείας...έχει κατά τη γνώμη μου και μια άλλη ίσως σοβαρότερη ιδιότητα. Είναι ένα αντικείμενο τέχνης, από τα πιο προσιτά, που ο κάθε άνθρωπος με σχετικά μικρό κόστος μπορεί να έχει συνέχεια μαζί του...για να του θυμίζει, για να μας θυμίζει κάθε στιγμή που το φοράμε, είτε τρέχουμε να προλάβουμε, είτε είμαστε βόλτα, είτε δουλεύουμε, σε χαρά, σε άγχος...ότι παντού στη ζωή μας χωράει ο ωραίος τρόπος, ο μαθηματικός, η λεπτομέρεια στην υλοποίηση, το στυλ. Κοιτώντας το χέρι μας θυμόμαστε ότι και καταρχήν άχαρα και αυστηρά πράγματα όπως ο χρόνος μπορούν να έχουν και τη "λεπτή" και ευγενική πλευρά τους...
Μανόλης Β.

Το κοινό του μυαλού με το αλεξίπτωτο είναι ότι και τα δύο δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοικτά...Έτσι λένε και μάλλον έχουν δίκιο.