Αποστολέας Θέμα: chopard mille miglia  (Αναγνώστηκε 15877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2006, 12:26:22 πμ »

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 19, 2006, 08:24:57 πμ »
το παντρεμα της ωρολογοποιιας με την "κοσμηματολογία"
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 19, 2006, 11:00:52 μμ »
παιδια δειτε το αρχικο λινκ της chopard ειναι φανταστικο σαν σιτε  :D

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 19, 2006, 11:01:52 μμ »
και εχει ενα tourbillon .... μουρλια  :smt023

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 19, 2006, 11:54:35 μμ »
εχει τη μηχανη της .LUC λεγεται,εξαιρετικη ,αλλα στα ακριβα ρολογια

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 05, 2008, 02:58:15 μμ »
Πριν από 21 μήνες, αγόρασα ένα μοντέλο αυτής της σειράς, το Gran Tourismo XL, από την ελληνική Boutique στην Πλ. Συντάγματος. Να σημειώσω πως σε τιμές τοις μετρητοίς, ακόμα και εταιρείες του μεγέθους της Chopard, κάνουν έκπτωση. Παρόλο που όταν ρώτησα ευγενικά "σε πληρωμή τοις μετρητοίς πως διαμορφώνεται η τιμή;", η πωλήτρια μου απάντησε ψιλομύτικα πως σε όλο τον κόσμο, Παρίσι κλπ οι τιμές είναι οι ίδιες, της απάντησα πως παντού κάνουν εκπτώσεις γιατί ούτως ή άλλως, ένα μέρος του ποσού το παίρνει η τράπεζα, σε πληρωμή με κάρτα.
Άρα, όλοι μένουν ευχαριστημένοι από τα μετρητά. Τελικά, από 3.180 η τιμή έπεσε στα 2.750, αν θυμάμαι καλά. Μετά από 5 περίπου μήνες, επικοινώνησαν μαζί μου για να μου πουν πως η μαμά εταιρεία ανακαλεί κάποια ρολόγια από το συγκεκριμένο μοντέλο, παραγωγής μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου για έξτρα στεγανοποίηση γιατί κάποιοι πελάτες που βούτηξαν σε μεγάλο βάθος, παραπονέθηκαν για υγρασία. Τους το πήγα, το έστειλαν στην Ελβετία και μου το επέστρεψαν σε 10 ημέρες περίπου. Το μόνο αρνητικό ήταν πως όταν το είχα αγοράσει, μετά από λίγες ημέρες τους ρώτησα αν κουρδίζει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, ώστε να ρυθμίσω ανάλογα μια μηχανή κουρδίσματος μηχανικών ρολογιών που έχω. Άπαντες στο κατάστημα αγνοούσαν την απάντηση και ούτε από το ελληνικό σέρβις μπορούσαν να βρουν άκρη (άντε μετά να τους το εμπιστευθείς για συντήρηση ή επισκευή). Έτσι επικοινώνησαν με Ελβετία και περίμεναν απάντηση. Αφού δεν ήρθε απάντηση για δύο εβδομάδες, έστειλα ο ίδιος e-mail-φωτιά στη Chopard και σε δύο ημέρες μου απάντησαν, ζητώντας συγγνώμη και πως στο μέλλον θα είναι ενημερωμένοι οι κατά τόπους πωλητές για τέτοια θέματα κλπ. Ήδη τους ενημέρωσα πως είχα βρει από την πρώτη κιόλας ημέρα πως το ρολόι κουρδίζει δεξιόστροφα. Δεν ήθελε και πολύ μυαλό. Το γυρνάς αριστερά... δεν ακούς τίποτα. Το γυρνάς δεξιά... ακούς ένα κλικ ελατηρίου. Κατα τ'άλλα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο ρολόι. Έχει και λαστιχένιο λουράκι και δεν μυρίζει μετά από πολλή χρήση ιδίως το καλοκαίρι, πλένεται και άφοβα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 05, 2008, 06:42:05 μμ »
Το Gran Tourismo XL μου αρέσει και έμενα, αλλά το XL σε πόσα mm μεταφράζετε ...?
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος movan

• 42mm case
    • Προφίλ
    • movida
chopard mille miglia
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 05, 2008, 06:59:15 μμ »
Παράθεση από: "StefMac"
Το Gran Tourismo XL μου αρέσει και έμενα, αλλά το XL σε πόσα mm μεταφράζετε ...?

σε 44mm

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 05, 2008, 08:07:27 μμ »
το συγκεκριμένο ρολόι είναι καταπληκτικό, ιδίως σε λευκό dial είναι απίστευτο!!!! όσο για το λουράκι απλά άπαιχτο. και η τιμή μου φαίνεται πολύ καλή (όσο ένα Base panerai δηλαδή). Η μηχανή που φοράει δικαιολογεί ωστόσο αυτά τα χρήματα (ή αγοράζουμε απλά το όνομα και την ομορφιά του?)???
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 06, 2008, 12:27:13 μμ »
Παράθεση από: "palok"
το συγκεκριμένο ρολόι είναι καταπληκτικό, ιδίως σε λευκό dial είναι απίστευτο!!!! όσο για το λουράκι απλά άπαιχτο. και η τιμή μου φαίνεται πολύ καλή (όσο ένα Base panerai δηλαδή). Η μηχανή που φοράει δικαιολογεί ωστόσο αυτά τα χρήματα (ή αγοράζουμε απλά το όνομα και την ομορφιά του?)???

Έχω την εντύπωση, ότι αγοράζεις ομορφιά και όνομα ...
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 07, 2008, 11:14:11 πμ »
... και έξοδα προώθησης.

Αλλά έτσι είναι, όλα τα ωραία πληρώνονται.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 07, 2008, 05:46:54 μμ »
Ας με διαψεύσει κάποιος αν κάνω λάθος.Πιστεύω  ¨οτι  το συγκεκριμένο ρολόι είναι κλασικό (και πολύ ωραίο) και επίσης η εταιρεία έχει δικές της μηχανές.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 07, 2008, 06:25:05 μμ »
Με ποια έννοια ενοείς κλασσικό δεν ξέρω, αλλά ωραίο σίγουρα  :drinkers:

Σ΄αυτή τη σειρά χρησιμοποιεί ΕΤΑ/Valjoux μηχανισμούς.

Στις hi-end χρησιμοποιεί τους δικούς της, γνωστούς και ως LUC.

cool στείλε και καμιά φωτογραφία  :tonqe: .

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 02:13:57 μμ »
ναι ειναι σαντουιτς σε ολα αυτα τα χρονο.πολυ ομορφα ρολογια ,στο παρα πεντε δεν το χα παρει,καλυτερα .

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 06:15:43 μμ »
Το GT XL με τη λευκή πλάκα, ήταν επετειακή έκδοση για το Mille Miglia 2006 και κυκλοφόρησε σε 2006 κομμάτια. Μερικά ήρθαν και στην Ελλάδα. Το δικό μου είναι το κλασικό με τη μαύρη πλάκα και πίσω έχει κρύσταλλο όπου φαίνεται ο μηχανισμός. Αυτό με τη λευκή πλάκα, πίσω έχει μεταλική κάσα όπου είναι χαραγμένη η διαδρομή του Mille miglia και έχει τον Α/Α του ρολογιού. Κάτι που με ενόχλησε επίσης, είναι το γεγονός πως ο μηχανισμός του είναι λίγο περισότερο θορυβώδης κατά το κούρδισμα, απ'ότι άλλα μηχανικά ρολόγια. Για παράδειγμα, όταν οδηγώ το αυτοκίνητο βράδυ χωρίς μουσική, φασαρία και κίνηση, κατά τις στροφές του τιμονιού ακούγεται έντονα -σαν ξεχαρβαλωμένο θα έλεγα- το βαρυδάκι που πέφτει και κουρδίζει ο μηχανισμός. Στην αρχή, σκεφτόμουν να τους το πω, μετά το άφησα. Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του. Κάτι επίσης που θέλει προσοχή, είναι κατά τον καθαρισμό του. Αφού το πλύνετε με νερό και σαπούνι, μετά, κατά το ξέπλυμα, καλό θα είναι με μια παλιά οδοντόβουρτσα να τρίψετε τις αυλακώσεις στην εξωτερική πλευρά του λουρακιού (όπως ξέρετε, το λουράκι έχει επάνω το πέλμα από τα F1 αγωνιστικά Dunlop της δεκαετίας του 1960), γιατί εκεί εκτός από βρωμιά, μαζεύεται και μια ασπρίλα από ιδρώτα και σαπούνι που δε φεύγει εύκολα λόγω του ότι κολλάει στο καουτσούκ. Όσο για το φίλο που ζήτησε φωτογραφίες, δεν έχει κάτι το ξεχωριστό το δικό μου GT XL. Μπορείτε να το δείτε στο site της Chopard. Θα βάλω όμως 1-2 φωτό εν ελθέτω χρόνω, κυρίως για να δω πως λειτουργεί το φόρουμ, γιατί είμαι καινούριος και δεν ξέρω ακόμα καλά τις λειτουργίες, αν και τυγχάνω moderator σε άλλο φόρουμ με διαφορετικό αντικείμενο από το ρολόι. Κλείνοντας, θέλω να πω πως το συγκεκριμένο μοντέλο σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και γι'αυτό το λόγο το βγάζουν πλέον σε αρκετές παραλλαγές (σε χρυσό, με δερμάτινο λουράκι, χρονογράφος κλπ). Εγώ το πήρα γιατί όταν το είδα στη βιτρίνα μου έκανε το "κλικ" που λέμε, ήταν σε λογικά χρήματα για την κατηγορία του και, εγώ τουλάχιστον, δεν το είχα δει σε "μαϊμού", όπως πλήθος άλλων ρολογιών. Πιθανώς όμως να υπάρχει. Το θέμα είναι πως αυτός που θα πάρει ρολόι "μαϊμού", θα προτιμήσει άλλες πιο "πιασάρικες" κατ'αυτόν μάρκες και πιο αναγνωρίσιμα οπτικά μοντέλα και όχι ενδεχομένως τη Chopard.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 07:18:45 μμ »
θυμαμαι οταν εψαχνα γι αγορα ειχε πολλες εκδοσεις και καθε χρονο,οπως το μπαουλακι του 2002 με τα 5 διαφορετικα καντραν και πολλες αλλες.πολυ ομορφα παντα αλλα μιλαμε για πανω απο 3000 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 07:22:38 μμ »
Αναλυτικότατατος ο φίλος cool :up:
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Costas

• 38mm case
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 08:16:18 πμ »
Kαλημέρα και από εμένα ονομάζομαι Κώστας και είμαι νέο μέλος.Καταρχάς
συγχαρητήρια για την ωραία δουλεία που έχετε κάνει.Είμαι και έγω κάτοχος
ένος Chopard Mille MIglia μοντέλο GMT με τους τρείς χρονογράφους και το δερμάτινο λουράκι με τις τρύπες.Τό έχω εδώ και μία εβδομάδα και μπορώ να πώ πως συμφωνώ με τον cool για το θόρυβο από τον μηχανισμό
μάλιστα έγω το αισθάνομαι και στον καρπό όταν γυρίζει καμιά φορά και μου έκανε εντύπωση μιας και πρώτη φορά το συναντώ σε ρολόι τόσο έντονα.Σε γενικές γραμμές είναι ένα ωραίο ρολόι  με 42 άρα κάσα (42,50mm) , έδειξη δεύτερης ώρας και πιστεύω και σε καλή τιμή(3000 ευρώ).Ξέρει κάποιος εάν ο μηχανισμός της ΕΤΑ που φοράει  αν είναι αξιόπιστος?

Και μία φώτο:

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 07:15:38 μμ »
Costas πολυ μορφο το Mille Miglia σου...μεγεια!!!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
chopard mille miglia
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 07:29:35 μμ »
....πολύ καλή και αξιόπιστη μηχανή,απροβλημάτιστη θα έλεγα.Από φινίρισμα λίγα πράματα(αν δεν απατώμαι το ρολόι σου πρέπει να έχει open back).Παλιότερα πάντως η chopard σε αυτή την κατηγορία(τιμής) ρολογιών ,έδινε μεγαλύτερη έμφαση στο φινίρισμα του μηχανισμού...αλλάζουν οι καιροί ανεβαίνουν τα κόστοι....άστα.Καλοφόρετο και εύχομαι να ζήσεις μαζί του ωραίες στιγμές!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.