Το GT XL με τη λευκή πλάκα, ήταν επετειακή έκδοση για το Mille Miglia 2006 και κυκλοφόρησε σε 2006 κομμάτια. Μερικά ήρθαν και στην Ελλάδα. Το δικό μου είναι το κλασικό με τη μαύρη πλάκα και πίσω έχει κρύσταλλο όπου φαίνεται ο μηχανισμός. Αυτό με τη λευκή πλάκα, πίσω έχει μεταλική κάσα όπου είναι χαραγμένη η διαδρομή του Mille miglia και έχει τον Α/Α του ρολογιού. Κάτι που με ενόχλησε επίσης, είναι το γεγονός πως ο μηχανισμός του είναι λίγο περισότερο θορυβώδης κατά το κούρδισμα, απ'ότι άλλα μηχανικά ρολόγια. Για παράδειγμα, όταν οδηγώ το αυτοκίνητο βράδυ χωρίς μουσική, φασαρία και κίνηση, κατά τις στροφές του τιμονιού ακούγεται έντονα -σαν ξεχαρβαλωμένο θα έλεγα- το βαρυδάκι που πέφτει και κουρδίζει ο μηχανισμός. Στην αρχή, σκεφτόμουν να τους το πω, μετά το άφησα. Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του. Κάτι επίσης που θέλει προσοχή, είναι κατά τον καθαρισμό του. Αφού το πλύνετε με νερό και σαπούνι, μετά, κατά το ξέπλυμα, καλό θα είναι με μια παλιά οδοντόβουρτσα να τρίψετε τις αυλακώσεις στην εξωτερική πλευρά του λουρακιού (όπως ξέρετε, το λουράκι έχει επάνω το πέλμα από τα F1 αγωνιστικά Dunlop της δεκαετίας του 1960), γιατί εκεί εκτός από βρωμιά, μαζεύεται και μια ασπρίλα από ιδρώτα και σαπούνι που δε φεύγει εύκολα λόγω του ότι κολλάει στο καουτσούκ. Όσο για το φίλο που ζήτησε φωτογραφίες, δεν έχει κάτι το ξεχωριστό το δικό μου GT XL. Μπορείτε να το δείτε στο site της Chopard. Θα βάλω όμως 1-2 φωτό εν ελθέτω χρόνω, κυρίως για να δω πως λειτουργεί το φόρουμ, γιατί είμαι καινούριος και δεν ξέρω ακόμα καλά τις λειτουργίες, αν και τυγχάνω moderator σε άλλο φόρουμ με διαφορετικό αντικείμενο από το ρολόι. Κλείνοντας, θέλω να πω πως το συγκεκριμένο μοντέλο σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και γι'αυτό το λόγο το βγάζουν πλέον σε αρκετές παραλλαγές (σε χρυσό, με δερμάτινο λουράκι, χρονογράφος κλπ). Εγώ το πήρα γιατί όταν το είδα στη βιτρίνα μου έκανε το "κλικ" που λέμε, ήταν σε λογικά χρήματα για την κατηγορία του και, εγώ τουλάχιστον, δεν το είχα δει σε "μαϊμού", όπως πλήθος άλλων ρολογιών. Πιθανώς όμως να υπάρχει. Το θέμα είναι πως αυτός που θα πάρει ρολόι "μαϊμού", θα προτιμήσει άλλες πιο "πιασάρικες" κατ'αυτόν μάρκες και πιο αναγνωρίσιμα οπτικά μοντέλα και όχι ενδεχομένως τη Chopard.