Αποστολέας Θέμα: OMEGA  (Αναγνώστηκε 2235672 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: OMEGA
« Απάντηση #240 στις: Αύγουστος 29, 2007, 08:06:30 πμ »
Ευχαριστω Voodooman. Απλα επειδη το συγκεκριμενο μοντελο deville chronoscope απο την πισω πλευρα ειναι κρυσταλο ωστε να φαινεται ο μηχανισμος αναρωτιεμαι εαν θα ειναι χαραγμενο στην ιδια θεση. Ελπιζω να μην εχω προβλημα και να τον βρω αμεσως.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Αύγουστος 29, 2007, 09:02:47 πμ »
Περιμετρικά του κρυστάλλου έχει μία λεπτή ζώνη, και εκεί το γράφει.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Αύγουστος 29, 2007, 09:49:17 πμ »
ΟΚ Σε ευχαριστω πολυ. Αν και το ρολοι θα εχει μαζι του ολα τα συνοδευτικα εγγραφα θελω να ειμαι σιγουρος και απο την ιδια την Ομεγα τσεκαρωντας το serial number....

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Σεπτέμβριος 06, 2007, 08:42:04 πμ »
Ως μελλοντικός κάτοχος ενός Omega DeVille Chronoscope (η παραγγελία έγινε τελικά σε επίσημο ντιλερ της Omega στo Παγκρατι σε καταπληκτική τιμή / Τιμή καταλόγου 4530 Ε) παραθέτω κάποια λινκ για το συγκεκριμένο ρολόι και γενικά για την Omega. To ρολόι το παραλαμβάνω την ερχόμενη εβδομάδα.
Το όνομα του ρολογιού Chronoscope προέρχεται από τις Ελληνικές λέξεις Chronos και Scopos.

Ένα άρθρο για το συγκεκριμένο μοντέλο.
http://www.thewatchquote.com/Omega-De-Ville-Co-Axial-Chronoscope-a-handsome-and-sportier-addition-to-the-elite-De-Ville-family-No_6015.htm

Το επίσημο σίτε της εταιρείας.
http://www.omegawatches.com/index.php?id=1015&details=1&ref=48503037&no_cache=1

Ένα σίτε στην Αμερική όπου διαθέτει γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ για omega και όχι μόνο.
http://www.ofrei.com/page_146.html

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να βρω άλλο ένα λουράκι μαύρο από δέρμα αλιγάτορα ώστε να αλλάζει η όψη του ρολογιού. Στην ωμέγα μου ζήτησαν 165 Ε για το γνήσιο λουράκι και 145 Ε για την μπούκλα οπότε το θεώρησα πολύ ακριβό. Ίσως να αγοράσω μόνο το λουράκι και να χρησιμοποιώ την ίδια μπούκλα αν και θα ήθελα να αποφύγω τα πολλά βαλε βγάλε.

Όταν το παραλάβω θα σας έχω και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με υπομονή μου εξηγήσατε κάποιες βασικές γνώσεις ωρολογοποιίας ώστε να καταλήξω στην ιδανική επιλογή για τα προσωπικά μου δεδομένα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Σεπτέμβριος 06, 2007, 12:31:30 μμ »
καλοριζικο λοιπον,προτιμησε να παρεις το original αν θες να χει τη μπουκλα, το site ofrei ειναι απο τα πιο γνωστα,θα βρεις ηδη πληροφοριες και στο φορουμ.
καλημερα

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 11:08:43 μμ »
Καλησπερα σε ολους.
Αυριο ειναι η μεγαλη ημερα. Χμμμ σημερα μαλλον διοτι μολις ειδα το ρολοι περασμενα μεσανυχτα. Σημερα λοιπον παραλαμβανω το αγαπημενο μου, πολυσυζητημενο ρολοι. Omega DeVille Chronoscope. Ανυπομονω να το παραλαβω. Για πειτε μου σας παρακαλω μιας και το ρολοι δεν θα το φορεσω για 20 ημερες (πρεπει να μου παραδωθει απο τον πεθερο μου βλεπετε) αρκει να το αφησουμε μεσα στη θηκη του? Η μηπως να πω να το κουρδιζουν καθε ημερα? Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος αποθηκευσης ενος αυτοματου ρολογιου?
Δεν ξερω εαν το καταλαβατε αλλα μεσα απο αυτο τον υπεροχο χωρο μεσα σε 2 μηνες εχω προχωρησει ενα σκαλι πιο πανω. Αγορασα το πολυποθητο ρολοι μου και τωρα ειμαι στο σταδιο τηςχρησης, αποθηκευσης.
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Το επίσημο σίτε της εταιρείας.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Σεπτέμβριος 14, 2007, 12:02:28 πμ »
καλα ειναι διαχυτη μια ενταση στο ποστ. :weedman: καλοριζικο και χαλαρα.
πολυ απλα ως εχει στο κουτι του σε μερος ξηρο και δροσερο,βαλε και κανενα σακουλακι σιλικονης μεσα στο κουτι.κουρδισμα οχι,στα μαγαζια δε τα κουρδιζει ποτε κανενας,ασε που τα αυτοματα δε θελουν κουρδισμα,δε φτιαχτηκαν γι αυτο αλλωστε.ολα υπο ελεγχο.εξαιρετικο,λιγο φορτωμενο για μενα,αλλα το γουστο ειναι προσωπικο
 :weedman:

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Οκτώβριος 16, 2007, 03:15:19 πμ »
Άσχετο με το προηγούμενο θέμα.. :weedman:

Ένα πολύ καλό review για τα OMEGA που βρήκα σε ένα ξένο forum..

http://jholbrook.proboards33.com/index.cgi?board=omega2&action=display&thread=1181646230&page=1

Δείτε το.. Πιστεύω οτι αξίζει το κόπο!!

(Αν είναι re-post ή αν δε θα έπρεπε να γίνει post εδώ ας με συγχωρέσουν οι moderator και να το σβήσουν:) )
Once Panerai.. Always Panerai..

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 04:31:50 μμ »
Παράθεση από: "Nick"
Άσχετο με το προηγούμενο θέμα.. :weedman:

Ένα πολύ καλό review για τα OMEGA που βρήκα σε ένα ξένο forum..

http://jholbrook.proboards33.com/index.cgi?board=omega2&action=display&thread=1181646230&page=1

Δείτε το.. Πιστεύω οτι αξίζει το κόπο!!

(Αν είναι re-post ή αν δε θα έπρεπε να γίνει post εδώ ας με συγχωρέσουν οι moderator και να το σβήσουν:) )

Καταπληκτικά όλα, εκτός του Constellation που δεν είναι του γούστου μου.
Αυτό το SpeedMaster Skeleton είναι όλα τα λεφτά, αλλά μου άρεσε πολύ και το America's Cup !!!
Η Ωμέγα τελικά τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει και έχει ισορροπήσει τον sport σχεδιασμό με τον κλασσικό !  :up:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 10:07:42 πμ »
Καλημερα σε ολους. Το deville κοσμει πλεον τον καρπο μου.
Θα ανεβασω φωτογραφιες το συντομοτερο δυνατον. Ηθελα να ρωτησω πως τσεκαρω εαν χανει η κερδιζει δευτερολεπτα. Μαλλον το συγχρονιζω με ενα ηλεκτρονικο ρολοι (πχ. κινητου) και το τσεκαρω μετα απο 24 ωρες?
Ευχαριστω και παλι.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 11:48:01 πμ »
καλοφορετο με υγεια φιλε nilaz  :up: Η μεθοδος που περιεγραψες ειναι σωστη μονο που αν δεν περασουν 2-3 μηνες να στρωσει ο μηχανισμος μην περιμενεις ακριβεια δευτερολεπτου.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 01:06:20 μμ »
Ευχαριστω φιλε Xaralampe. ΟΚ καλα το καταλαβα. Εχουμε καιρο λοιπον...  :D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 02:49:58 μμ »
μπα ολα οκ ειναι και co-axial.καλοριζικο

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 03:06:43 μμ »
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες. Απλα υπενθιμιζω οτι με βοηθησατε παρα πολυ για την κατανοηση και επιλογη του ρολογιου.
Θεωρω αρκετα δυσκολο να γνωριζει κανεις τι κανει ενα ρολοι αξιοπιστο, ευκολοφορετο και πανω απο ολα διαχρονικο. Εκτος και εαν αφιερωσει αρκετο χρονο στο φορουμ και διαβασει τα γραφωμενα.
Για να ειμαι ειλικρινης νιωθω ενα σκαλι πανω απο συναδελφους που απλα αγοραζουν ενα ρολοι μονο και μονο με οπτικο ερεθισμα.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 03:15:30 μμ »
nilaz καλοριζικο και καλοφορετο ....
ευχομαι να το χαιρεσαι παντα στο καρπο σου..
ενημερωσε μας εν καιρω για την ακριβεια του ...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 09:09:03 μμ »
Απλά να το χαίρεσαι όσο πιο πολύ μπορείς......
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Νοέμβριος 18, 2007, 10:35:02 μμ »

Αποσυνδεδεμένος klik

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 09:56:14 πμ »
Γεια σας και απο μενα καλως σας βρηκα .
Θα ηθελα να ρωτησω εαν το planetocean kai seamaster300 coaxial.
εχουν το ιδιο κρυσταλο και εαν παρατηρηται καποιο προβλημα με αυτα.
Επισης η μηχανη τους ειναι ακριβως ιδια  ? Ειχα καταληξει να αγορασω
ενα bretling stelfish αλλα με προβληματιζει η μηχανη του οσο αφορα την αποκλιση και την ποιοτηα της σε σχεση με την coaxial . ξερω ειναι ποιο φτηνο αλλα μου αρεσε οπτικα. το bretling 1750 euro το SM 1950 & PO1950
εαν μπορω να βρω καπου καποια καλιτερη τιμη παρακαλω ενημερωστε με.

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Αποσυνδεδεμένος klik

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 09:57:49 πμ »
Λαθος PO2200 euro

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Δεκέμβριος 06, 2007, 04:05:17 μμ »
Λοιπον μετα απο σχεδον 2.5 μηνες συμβιωσης με το Omega Chronoscope αποφασισα να σας μεταφερω τις εντυπωσεις μου.
Το ρολοι ειναι αυτο.

1) Το ρολοι κατα την ταπεινη μου γνωμη αξιζει τα λεφτα του και τα δειχνει. Ειναι απο τα ρολογια που στην πραγματικοτητα οταν καποιος το βλεπει καταλαβαινει οτι προκειται για ενα ακριβο ρολοι.
2) Το ρολοι χανει 1 δευτερολεπτο την ημερα. Το εχω συγχρονισει πολλες φορες με το PDA μου και ειλικρινα δεν περιμενα να εχει τετοια ακριβεια. Στην αρχη νομιζα οτι κανω λαθος. Απο οσα εχω διαβασει ειναι μια καλη επιδοση για μηχανικο ρολοι.
3) Η αυτονομια του φτανει περιπου στις 48 ωρες. Επειδη οι πραγματικες ορολογιακες μου γνωσεις ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο δεν ξερω πως να φερω το ρολοι σε πληρη φορτιση και μετα να δω αυτονομια.
4) Δεν μου αρεσει που οταν το φοραω παντα σκεφτομαι να μην το βρεξω οταν πλενω τα χερια μου. Αν και αδιαβροχο δεν μου αρεσει που το δερματινο λουρακι αλλαζει χρωμα.
5) Δεν μου αρεσει που οταν το φοραω δεν νιωθω τοσο ανεμελος που θα ενιωθα σε περιπτωση που ειχα παρει το Broad Arrow. Θεωρω οτι ρολογια ατσαλινα με στεφανη ειναι οτι καλυτερο. Στο Chronoscope το τζαμι δεν προστατευεται απο καποια στεφανη με αποτελεσμα να ειναι εκτεθειμενο σε χτυπηματα.

Αυτα προς το παρον. Οταν αποκτησω και αλλες γνωσεις ισως να σας μεταφερω και αλλα ποιο ενδιαφεροντα στοιχεια.

Φιλικα,
Νικος