Αποστολέας Θέμα: Moonwatch ειναι ακομα επικαιρο?  (Αναγνώστηκε 77236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Moonwatch ειναι ακομα επικαιρο?
« Απάντηση #120 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:54:00 πμ »
Οτι το 5070 δεν το  έφτιαξε η ΡΡ από την αρχή το έχω γράψει όταν βγήκε.

Απλά δεν έχει καμία σχέση η ποιότητα του ενός μηχανισμού με τον άλλο. (Speed)

Αν σε 5 λεπτά δεν μου απαντήσεις για την φωτό που σου έστειλα αν είναι Lemania, ή όχι θα πάω να κοιμηθώ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ. ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΔΥΟ ΩΡΕΣ. ΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:56:04 πμ »
περιμενω το ελαχιστο!την δημοσια αποδοχη σου,οτι η patek φορεσαι την ιδια μηχανη με το Moonwatch

ετσι ,για μην δημιουργουμε μονο μυθους, για δουλεια απο τεχνιτες και καρφωτες πολυτιμων λιθων σε μηχανες που κοστιζουν πολλα$$$$$$$

δευτερον ..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:56:28 πμ »
δωσε τον κωδικο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:58:34 πμ »

Απλά δεν έχει καμία σχέση η ποιότητα του ενός μηχανισμού με τον άλλο. (Speed)

Αν σε 5 λεπτά δεν μου απαντήσεις για την φωτό που σου έστειλα αν είναι Lemania, ή όχι θα πάω να κοιμηθώ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ. ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΔΥΟ ΩΡΕΣ. ΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...

Κωστής

λες ε?η ποιοτητα δεν εχει σχεση ε?ποια ποιοτητα ?της μηχανης!!!!ελεος!!!

ιδια μηχανη ειναι!ολο απο τριτους η μεγαλη κυρια επερνε μηχανες χρονογραφους!!!

ετοιμο το πηρε λεμεεεεεεεε

ο κοσμος το χει τουμπανο....

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:06:29 πμ »
"...ιδια μηχανη ειναι!ολο απο τριτους η μεγαλη κυρια επερνε μηχανες χρονογραφους!!!" Είπε ο george_.

Να λοιπόν πόσο έξω μπορείς να πέσεις κρίνοντας έναν μηχανισμό με το «μάτι».

Το ρολόι που φέρει αυτόν τον μηχανισμό θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ρολόγια που φτιάχτηκαν ποτέ.

http://yfrog.com/07aaacaoj

Πρόκειται για τον χρονογράφο που παρουσίασε ακριβώς η ΡΡ και έδειξε στον κόσμο πόσο ανάγκη είχε το ebauche της Lemania.

Επειδή συμβαίνει και ήταν φίλος μου ο Jacober, που υπήρξε Πρόεδρος για πολλά χρόνια και της Breguet και της Lemania, ξέρω την ιστορία αρκετά καλά.

Όταν η ΥΩ άρχισε να αποκτά περισσότερους οπαδούς, ήταν προβληματικό ότι η Breguet δεν είχε δικό της μηχανισμό. Βρέθηκε τότε η λύση να σταματήσει να παραδίδει ebauches και μηχανές εκτός και να θεωρηθεί έτσι ότι είναι ο in house μηχανισμός της Breguet. Έτσι προέκυψε το πρόβλημα με την μεταβατική περίοδο εταιρειών που έπαιρναν ebauches ή μηχανές από την Lemania. Έχω υπάρξει και εγώ «θύμα» της συγκυρίας γιατί την μόνη φορά που παρήγγειλα ένα tourbillon στην ζωή μου (και όχι όποιο και όποιο, αλλά το VC Squelette σε πλατίνα) έπεσα πάνω στην διακοπή τροφοδοσίας της VC από την Lemania με cages tourbillon.

Εγώ βρέθηκα με ένα ρολόι λιγότερο και η ΡΡ αποφάσισε να κάνει τον πρώτο ολόδικό της χρονογράφο. Και έφτιαξε το αριστούργημα αυτό που είναι ο λεπτότερος χρονογράφος με rattrapante και σύστημα roues à colonnes

Ο calibre CH R 27-525 PS σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται αποκλειστικά από την ΡΡ και έχει πάχος μόλις 5,25 ενώ η κάσα του από πλατίνα σε στυλ Officer έχει πάχος 8,5 χιλιοστά.

Για την κατασκευή του η ΡΡ έφτιαξε ένα ειδικό τμήμα από 6 ωρολογοποιούς οι οποίοι ασχολούνται μόνο με την παραγωγή του συγκεκριμένου ρολογιού. Τα πάντα γίνονται στο χέρι και αφού όλα τα εξαρτήματα περάσουν όλες τις διαδικασίες (κατασκευή, λιμάρισμα, γυάλισμα και τελικός έλεγχος), συναρμολογείτε το ρολόι για να δουν αν κάτι πάει στραβά, αποσυναρμολογείται μετά ξανά, καθαρίζεται, ξανασυναρμολογείται, λιπαίνεται και ρυθμίζεται.

Ο χρονογράφος έχει μόνο δύο poussoirs, αντί για τρία, έχει δυνατότητα να κρατήσει στην μνήμη έναν χρόνο αναφοράς, ώστε να μπορεί να μετρήσει τους δύο καλύτερους χρόνους, με το τράβηγμα της κορώνας έξω σταματάει τα δευτερόλεπτα (Stop-seconds πάνω στο balancier), ενώ ειδικό brevet κατέθεσε η Patek Philippe για το σχήμα των δοντιών των γραναζιών. Οι γέφυρες είναι στο στυλ που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα.

Πάντως οι άνθρωποι είναι τρελοί. Αυτό το «ρολογάκι» που έχει και αυτό τον ίδιο μηχανισμό με το Speedmaster, το πουλούν 302.000 ευρώ!!!!

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:25:51 πμ »
ξερεις ,εκει εξω δεν σκεφτονται σαν εμας,δεν σκεφτονται εαν ενα ρολοι κανει πολλα λεφτα ,αλλα το οτι εχει την ιδια βαση με ενα ρολοι των 2-3.000 ευρω..

να σου πω γιατι ?το μεγαλο κοστος το εχεις για την δημιουργια μιας νεας ,μηχανης.. ;)

μου αραδιαζεις ονοματα ,περιπλοκα και ευηχα ,αλλα αυτο δεν αλλαζει την ουσια!

Patek Philippe had used a Nouvelle Lémania calibre produced exclusively for the Geneva brand. Based on the CH 27-70, the movement gradually added a perpetual calendar and a continuous flyback function

η patek επερνε ετοιμες χρονογραφικες μηχανες εδω και χρονια!πιστευεις το δυσκολο γι αυτην ειναι να βαλει ενα complication?

δεν εφτιαχνε μηχανη μεχρι να της κοψει τον αερα ο HAYEK...

η μηχανη που αναφερεις και τοσο πολυ καθε φορα υποστηριζεις,δειχνει οτι αφηνεις το μηχανικο κομματι και σε παρασυρει η αισθητικη πλευρα Η ακομα χειροτερα ,τα λεγομενα των ιδιοκτητων Η αρμοδιων μιας εταιριας!καθολα υποκειμενικα πιστευω,μιας και ειναι το προιον τους ;)

μα καλα εαν δεχθουμε οτι η πληροφορια απο το νετ ειναι και υποκειμενικη ,θες να δεχθω εναν ιδιιοκτητη/αρμοδιο εταιριας που μου πουλαει ξενη μηχανη βαση στα 300.000 ΕΥΡΩ!!! και μου λεει "ΚΟΙΤΑ ολα αυτα τα ωραια που εκανα πρεπει να τα πληρωσεις τοσα λεφτα?"

δηλαδη λες πως δεν ειναι υποκειμενικοι και οτι δεν θελουν να πουλησουν το ακριβο τους εμπορευμα ε?

langhe ,ap..etc αυτοι εχουν δικαιωμα να σου πουν,χωρις να κοκκινισουν "κοιτα θελω 300.000 κωστη αλλα το εφτιαξα εγω!"

επενδυσα σε ερευνα,εργαστηρια ,νεες γραμμες παραγωγης,τεχνολογια ,υλικα!!!!

εκει απλα λεω σεβασμος!ξερεις γιατι?δειχνει τον μεγιστο σεβασμο και στον πελατη του,φτιαχνοντας νεα προιοντα και οχι λυσεις αξιολογες μεν ,αλλα παλιες οσο το 1ο Moonwatch

αποψη
In summary, Lange has its edge over Patek in terms of attention to details construction qualities, and distinguishable characters with strong backup from the state-of-the-art technology, and resources.

μια απο τις πολλες αποψεις,οτι η Lange παραγει τεχνολογια του σημερα,μιλαω για τεχνολογα...θα ηταν ανεπιτρεπτο για μια Lange να κανει χρηση μηχανης βασης απο αλλο και να ζηταει 300.000 ευρω!

δες τις μηχανες και θα βρεις τις ομοιοτητες

με εβαλες στι τρεξιμο σημερα!ναι οκ ειμαι λιγο χοντρουλης ,αλλα πολυ τρεξιμο ρε γαμωτο σημερα!                                                                                                               

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 03:24:16 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:19:21 πμ »
Για την κατασκευή του η ΡΡ έφτιαξε ένα ειδικό τμήμα από 6 ωρολογοποιούς οι οποίοι ασχολούνται μόνο με την παραγωγή του συγκεκριμένου ρολογιού. Τα πάντα γίνονται στο χέρι και αφού όλα τα εξαρτήματα περάσουν όλες τις διαδικασίες (κατασκευή, λιμάρισμα, γυάλισμα και τελικός έλεγχος), συναρμολογείτε το ρολόι για να δουν αν κάτι πάει στραβά, αποσυναρμολογείται μετά ξανά, καθαρίζεται, ξανασυναρμολογείται, λιπαίνεται και ρυθμίζεται.

ωραιο to αρθο αυτο ,το διαβασα και εγω...τι δυσκολο,να μαζεψει 6 τεχνικους της και να κανουν την δουλεια !

στην ουσια κανεις μια αναλυτικη περιγραφη απο τα σταδια μια διαδικασιας ...

χρονογράφος έχει μόνο δύο poussoirs, αντί για τρία, έχει δυνατότητα να κρατήσει στην μνήμη έναν χρόνο αναφοράς, ώστε να μπορεί να μετρήσει τους δύο καλύτερους χρόνους, με το τράβηγμα της κορώνας έξω σταματάει τα δευτερόλεπτα (Stop-seconds πάνω στο balancier), ενώ ειδικό brevet κατέθεσε η Patek Philippe για το σχήμα των δοντιών των γραναζιών. Οι γέφυρες είναι στο στυλ που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα.

λυπαμαι,εδω παει αυτο"τοσο εξυπνο παιδι !τα περνει τα γραμματα,αλλα δεν διαβαζει "

με λιγα λογια ,φτιαξτε μια μηχανη!περιμενατε τον λιβανεζο να σας κοψει τον κ....ο!

Πάντως οι άνθρωποι είναι τρελοί. Αυτό το «ρολογάκι» που έχει και αυτό τον ίδιο μηχανισμό με το Speedmaster, το πουλούν 302.000 ευρώ

τρελοι?εγω θα ελεγα απλα θρασεις!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 13, 2009, 03:51:32 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:31:27 πμ »
Patek Philippe had used a Nouvelle Lémania calibre produced exclusively for the Geneva brand. Based on the CH 27-70, the movement gradually added a perpetual calendar and a continuous flyback function

Αυτό είναι το 5970 και όχι ο χρονογράφος που σου έστειλα την φωτογραφία του και την μηχανή του που πέρασες για Lemania.

Συγνώμη δεν παίζεσαι... Να λες οτι μόνο η Audemars και η Lange μπορούν να λένε και να χρεώνουν και οτι η ΡΡ κοροιδεύει και βάζει οτι τιμές θέλει... Τι να πω;

Αστυνομία της ΥΩ χρειάζεσαι... Και γιατί george_ τα ξέρεις μόνο εσύ αυτά και το 90% των ρολογιών που πουλιούνται σε δημοπρασίες και τα πρώτα 20 παγκόσια ρεκόρ είναι της ΡΡ;

Νομίζω οτι δεν είναι σοβαρό να λές τέτοια πράγματα.Η ΡΡ έχει μια μοναδική θέση στον χώρο, η δουλειά που κάνει δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο εργοστάσιο, σε ποιότητα μπορεί να την ξεπερνούν μόνο άνθρωποι σαν τον Philippe Dufour και αυτό που λες δεν το πιστεύουν ούτε στην ΑΡ, ούτε στην Lange. Τους μηχανισμούς Lange τους έφτιαξε η IWC, που συχνά "θάβεις". Πως έγιναν καλύτεροι από ΡΡ; Συγκρίνεις 160 χρόνια συνεχούς ιστορίας και τα πιο σημαντικά ρολόγια που φτιάχτηκαν ποτέ με 5 μοντέλα και ιστορία 10 ετών....

Ξέρεις στην ΡΡ έχουν ένα πρόβλημα και για τον λόγο αυτό είναι τόσο προσεκτικοί με τις κινήσεις τους. Έχει συμβεί πολλές φορές να πουλούν ένα ρολόι τους 40.000 ευρώ και ενώ είναι ακόμη σε παραγωγή η τιμή του στις δημοπρασίες να αγγίζει τα 300.000 ευρώ!!! Μετά έχουμε και εσένα να λες οτι τα πουλούν ακριβά χωρίς λόγο.

Εγώ έχω πολλούς φίλους που δεν πήραν ένα ρολόι και μετά χτυπούσαν το κεφάλι τους, όπως και κοσμηματοπώλες που πούλησαν ένα σπάνιο ΡΡ και είδαν μετά την τιμή του να δεκαπλασιάζεται σε 1 χρόνο και κλαίγανε που το πούλησαν!!!!

Μετέφρασε george_ τα κείμενά σου.... Θα χαλαρώσουν όλοι οι συλλέκτες του κόσμου που κυνηγούν τα αριστουργήματα αυτά όταν τους αποκαλύψεις οτι είναι "μάπα το καρπούζι"...

Πραγματικά είσαι τεστ για τα νεύρα...

Το 1ο Moon και το 5070 και 5970 για να τελειώνουμε έχουν την ίδια βάση, αλλά δεν έπαιρνε η ΡΡ τον μηχανισμό έτοιμο και δεν γράφει το αντίθετο κανένα από τα - ανυπόγραφα όπως πάντα - αποσπάσματα από το Internet που δημοσιεύεις..

Κάποιος να με σώσει. Ξυπνήστε το πρωί και γράφτε του να μην λέει ότι θέλει. Δεν αντέχω...

Όχι άλλο κάρβουνο, στην (να την πεις και καυμένη, δεν είναι γελοίο;) Patek!!!!!

Κωστής

ΥΓ Παρακαλώ αν είμαι εκτός τόπικ είναι πρώτος ο george_. Nα μεταφερθούν τα ποστ, να ανοιχτεί νέο, ότι θέλετε, αλλά αυτή η επιμονή να περιγράφει άνθρωπος την ΡΡ σαν κομπιναδώρο που πουλάει ετοιματζίδικα ρολόγια πρέπει να την κρατήσουμε για δείγμα....

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:52:35 πμ »
george ειπε

δεν τα δεχομαι αυτα που γραφεις!ειναι απο το νετ!δεν ειναι αξιοπιστα

αχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχα ;D ;D

λοιπον παμε παλι ,η λεμανια εφτιαξε τις μηχανες που πηρε η πατεκ.οταν η πατεκ "εκβιαστηκε" να γραφουν πανω λεμανια ,ειπε οχι και πηγε να φτιαξει κατι δικο της

ειδες!και εσυ απο το νετ εβαλες στοιχεια!τα εχεις ελεγξει?ειναι οκ ? ;D

κοιτα για την Lange,πηραν οτι καλυτερο απο ανθρωπους που κυκλοφορουσε ,εριξαν πολυ χρημα και απο τοτε ολοι λενε απλα εισαι η θεα!τι μαγειες δημιουργεις! ;)

η πατεκ ηταν λιγο αραξον....οι παλιες δαφνες....υπεραξια δεν λεω !αλλα....

τεχνολογια ειπα...μην μπερδευεσαι!!

Νομίζω οτι δεν είναι σοβαρό να λές τέτοια πράγματα.

ναι μονο εγω τα λεω!!!! ;D ;D ;D

Εγώ έχω πολλούς φίλους που δεν πήραν ένα ρολόι και μετά χτυπούσαν το κεφάλι τους, όπως και κοσμηματοπώλες που πούλησαν ένα σπάνιο ΡΡ και είδαν μετά την τιμή του να δεκαπλασιάζεται σε 1 χρόνο και κλαίγανε που το πούλησαν!!!!

ναι αλλα αυτο δεν λεει πουθενα οτι δεν ειχε βαση λεμανια,ολοι ξερουν οτι κραταει τιμες σαν εταιρια!!

Μετέφρασε george_ τα κείμενά σου.... Θα χαλαρώσουν όλοι οι συλλέκτες του κόσμου που κυνηγούν τα αριστουργήματα αυτά όταν τους αποκαλύψεις οτι είναι "μάπα το καρπούζι"...

καποιο λαθος εχεις κανει !!!μην μου βαζεις λογια που δεν ειπα

μιλαμε για την βαση λεμανια.. ;)

Το 1ο Moon και το 5070 και 5970 για να τελειώνουμε έχουν την ίδια βάση, αλλά δεν έπαιρνε η ΡΡ τον μηχανισμό έτοιμο και δεν γράφει το αντίθετο κανένα από τα - ανυπόγραφα όπως πάντα - αποσπάσματα από το Internet που δημοσιεύεις

δεν σου πα καλε μου ανθρωπε οτι σου απαντησα με φωτο!!!!κοιτα ξανα!!!!

παντως ζηλεψες και εκανες οτι και εγω!!ποσταρες αποσπασματα απο κειμενα στο ιντερνετ!

ζηλιαρηηηηηηη ;D ;D ;D

χαχαχαχαχα

ΥΓ Παρακαλώ αν είμαι εκτός τόπικ είναι πρώτος ο george_. Nα μεταφερθούν τα ποστ, να ανοιχτεί νέο, ότι θέλετε, αλλά αυτή η επιμονή να περιγράφει άνθρωπος την ΡΡ σαν κομπιναδώρο που πουλάει ετοιματζίδικα ρολόγια πρέπει να την κρατήσουμε για δείγμα....

παλι λες ακραια πραγματα ,που φυσικα δεν ειπα ποτε!!!

μαλλον ειναι αργα και σε εχει κουρασει το ποσταρισμα!εγω αντεχω ακομα...

α και που σαι!αμα αρχισω και βαζω αποσπασματα απο νετ παλι ...ζητω που καηκαμε!!!

α ναι!πες και στους αλλους φορουμιστες απο που πηρες το αγγλικο σου κειμενο και εβαλες την μεταφραση του ....εγω ξερω ...οι αλλοι ομως! ;)

στο τελος και εσυ καταλαβες οτι το νετι ειναι χρησιμο εργαλειο!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:17:50 πμ »
Ως γνωστόν είμαι διευθυντής περιοδικών εδώ και 12 χρόνια. Οπότε στο pc μου έχω 33.000 φωτογραφίες ρολογιών και τα αντίστοιχα δελτία τύπου και τεχνικές περιγραφές, οπότε είναι πιο εύκολο να ανατρέξω εκεί για πληροφορίες. Παράλληλα για όλα αυτά τα ρολόγια έχω γράψει όταν βγήκαν.

Τα συμβάντα που μαθαίνεις στα φόρουμ και στο νετ, τα έχω ζήσει από κοντά γιατί έχω φίλους που δουλεύουν στις εταιρείες και άλλους που είναι ανεξάρτητοι και προμηθεύονται βάσεις κλπ, και έτσι τόσα χρόνια ακούω και τα προβλήματα και τα κουτσομπολιά για το τι κάνει ο καθένας. Έχω μιλήσει και με τον Stern κάποιες φορές αλλά και με τεχνίτες του ή πρώην τεχνίτες του.

Παρουσιάζεις μια Patek καρικατούρα και αυτό είναι απαράδεκτο.

Τους μηχανισμούς της Lange τους σχεδίασε ο Kurt Klauss της IWC με υποδείξεις του Gunther Blumlein. Τους ξέρω και τους δύο πολύ καλά (ο πρώτος είναι 72 ετών στην σύνταξη και ο δεύτερος δεν ζει δυστυχώς πια) και ο στόχος ήταν να βρεθεί ένας σαξονικός χαρακτήρας στους μηχανισμούς, βασισμένος στα λίγα τσέπης Lange που φτιάχτηκαν παλιά. Τι σχέση έχει αυτό με την Patek;

Χρησιμοποιείς το οτι έπαιρνε την βάση Lemania σαν να είναι κακό. Δεν έχεις δει το ρολόι είμαι σίγουρος. Αν κάποιος το έχει δει ρώτα τον να σου πει. Η συζήτηση ξεκίνησε από το αν ο μηχανισμός του Moon είναι ξεπερασμένος και αν θα αντέξει η Ω τον έντονο ανταγωνισμό που έρχεται.

Τι σχέση έχει ο μηχανισμός του ρολογιού το 57; Μιλάμε για την Ω, σήμερα, όχι πριν 50 χρόνια!!!!

Ο καταναλωτής θα συγκρίνει με αυτό που του προσφέρει η Ω σήμερα. Δεν θα πει "δεν πειράζει το ρολόι που θα πάρω δεν έχει σπουδαία μηχανή, αλλά το 57 είχε τόσο καλή που αντίστοιχη είχε και το ΡΡ 40 χρόνια αργότερα!!!!

Κωστής

Μπες σε όποι site θες και χτύπα τον μηχανισμό του χρονογράφου που σου έστειλα, να δεις οτι όλοι γράφουν οτι είναι ο πρώτος ολοκληρωτικά φτιαγμένος και σχεδιασμένος χρονογράφος της ΡΡ.
Έχεις γίνει ο Τριανταφυλλόπουλος της Ωρολογοποιίας. Παντού σκάνδαλα. Και μετά ποστάρεις κάτι mondia, ή τις replica Daytona....

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Απρίλιος 04, 2009, 05:41:11 πμ »
ολα ελεγμενα και γνωστα ,τοσο για εμενα οσο και για ωρολογοφιλους απο μεγαλες και πιο ανεπτυγμενες αγορες

πολλες φορες δεν μπορω να καταλαβω αυτην την νοοτροπια και πεφτω απο τα συννεφα....

γραφω σε ποια σημεια γινεται η αναφορα μου καθε φορα!και γι αυτο θα επαναλαβω να μην μου αποδιδονται κουβεντες και σκεψεις που δεν εχω πει Η δεν εχω κανει.η ωρολογοποιια ειναι μικρα πραγματακια που κανουν την διαφορα,αλλα εδω καθε φορα πρεπει να εχουμε η μαυρο η ασπρο..αρα εχει να κανει με τον τροπο αντιληψης και αποκωδικοποιησης των πραγματων?δεν γνωριζω..

εχω ηδη απαντησει , τεκμηριωμενα και δομημενα,το θεμα εχει κανει τον κυκλο του...εχει απαντηθει ακομα και απο εσας, με την εμμεση αλλα ουσιαστικη παραδοχη ,μετα απο πολλα ποστ του αυτονοητου και παγκοινως γνωστου ;)!δηλαδη οτι ειναι η ιδια μηχανη!

oi 3 φωτογραφιες τα λενε ολα,οποιος εχει το ματι να δει θα δει..κανενα κειμενο απο νετ δεν εβαλα για αποδειξη,ετσι για αλλαγη!κανεις δεν μπορει να γελασει η να βρει δικαιολογιες μπροστα σε αυτες τις φωτο!και προκαλω οποιονδηποτε τολμησει να τις αμφισβητησει!

δηλαδη οτι ειναι η ιδια μηχανη!!!

Παντού σκάνδαλα. Και μετά ποστάρεις κάτι mondia, ή τις replica Daytona....

μαλιστα.....εδω πεφτεις λιγο χαμηλα ομολογω να πω...

οι νεες μηχανες της πατεκ δεν εχουν καν βαση λεμανια,διοτι αγαπητε εαν την ειχαν ,οπως σου ειπα ηδη πολλες φορες θα επρεπε να γραφει η μηχανη lemania movement...

ψαξε να βρεις ποιες ειναι οι νεες μηχανες/η χρονογραφοι και να δεις και τους σωστους κωδικους

Τι σχέση έχει ο μηχανισμός του ρολογιού το 57; Μιλάμε για την Ω, σήμερα, όχι πριν 50 χρόνια!!!!

ενω η πατεκ.....?ολα καλα?με μηχανη παλια οσο του ομεγα?πλακα κανεις!

george_

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 05:52:13 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Απρίλιος 04, 2009, 05:54:57 πμ »
Ως γνωστόν είμαι διευθυντής περιοδικών εδώ και 12 χρόνια

και?ενισχυει τις αποδειξεις σου?

Τα συμβάντα που μαθαίνεις στα φόρουμ και στο νετ, τα έχω ζήσει από κοντά γιατί έχω φίλους που δουλεύουν στις εταιρείες και άλλους που είναι ανεξάρτητοι και προμηθεύονται βάσεις κλπ, και έτσι τόσα χρόνια ακούω και τα προβλήματα και τα κουτσομπολιά για το τι κάνει ο καθένας.

τοτε απλα σου κρυβουν λογια!

Έχεις γίνει ο Τριανταφυλλόπουλος της Ωρολογοποιίας. Παντού σκάνδαλα. Και μετά ποστάρεις κάτι mondia, ή τις replica Daytona....

δεν λειτουργουμε ολοι ετσι ;)

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Απρίλιος 04, 2009, 06:12:03 πμ »
Ως γνωστόν είμαι διευθυντής περιοδικών εδώ και 12 χρόνια. Οπότε στο pc μου έχω 33.000 φωτογραφίες ρολογιών και τα αντίστοιχα δελτία τύπου και τεχνικές περιγραφές, οπότε είναι πιο εύκολο να ανατρέξω εκεί για πληροφορίες. Παράλληλα για όλα αυτά τα ρολόγια έχω γράψει όταν βγήκαν.

Έγραψα αυτό και εσύ κατάλαβες πάλι μόνο τις πρώτες 9 λέξεις και ρωτάς άν αυτό ενισχύει τις αποδείξεις μου.

Στο προηγούμενο ποστ μου γράφεις οτι διαβάζω αυτά που σου γράφω στο νετ και προφανώς ο κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει οτι σου εξηγώ οτι λόγω της δουλειάς μου έχω τα τεχνικά χαρακτηριστικά από τότε που βγαίνει κάθε ρολόι.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Λυπάμαι που έδωσα την ευκαιρία σε 2-3 να γράφουν ότι νάναι και να τους απαντώ.

ΤΕΛΟΣ

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:21:02 πμ »
Βρε παιδιά δηλαδή για να καταλάβω εγώ τώρα...ποιό είναι το θέμα?? Είναι σίγουρο οτι η PP έχει χρησιμοποιήσει lemania βάση σε χρονογράφους τους... από εκεί και πέρα η δουλειά που κάνει είναι φανταστική και όλα ωραία και καλά. Αλλά το αν χρησιμοποίησε lemania base movements τι σχέση έχει με το θέμα του νήματος??? Στο οποίο οφείλω να ομολογήσω,οτι από τους 2 μας "μονομάχους" μονάχα ο Γιώργος έχει δώσει ξεκάθαρα την γνώμη του. Εσείς δηλαδή Κ. Στήκα πιστεύετε οτι το Moonwatch έπαψε να είναι επίκαιρο? Αν ναι για ποιούς ακριβώς λόγους? Και λυπάμαι αν φαίνομαι λίγο μπούφος,αλλά για μένα απαντήσεις του τύπου " δεν αρκεί το γεγονός οτι ήσουνα πρωτοπόρος πριν 50 χρόνια " δεν αποτελούν ουσιαστικές απαντήσεις στο ερώτημα...

Από πότε θεέ μου ένας τέτοιος χρονογράφος έπαψε να είναι επίκαιρος? Μήπως η σχετική στασιμότητα στον σχεδιασμό του - που αποτελεί όμως σημάδι κατατεθέν του συγκεκριμένου ρολογιού και αν άλλαζε θα ήταν σαν να άλλαζε σχήμα το πολυαγαπημένο σας Reverso - είναι κάτι που σας ενοχλεί?? Θεωρήτε τον μηχανισμό του ΜΗ αξιόπιστο και ανεπαρκή για τα σημερινά δεδομένα ( Θα πέσει φωτιά να με κάψει με αυτά που λέω αλλά τι να κάνω? Ψαχνω μια απάντηση ) ? Τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί στο Moonwatch φίλε Κωστή??

Συζητήσεις επί συζητήσεων και συνεχείς αναλύσεις,χωρίς ουσιαστικά να δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση. Είναι ή δεν είναι επίκαιρο? Για μένα είναι και θα συνεχίσει να είναι. Είναι για τον μηχανισμό του,το διαχρονικό του σχέδιο και την αξιοπιστία του. Υπάχρουν και καλύτερα ρολόγια εκεί έξω,αλλά από πότε η ύπαρξη τούτων είναι ικανή να καταστήσει αυτομάτως ένα άλλο ρολόι ΜΗ επίκαιρο??? Γιατί πειράζει που στην προσπάθειά του να μείνει πιστό στον πρόγονό του χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κρύσταλο και τρώει τέτοια "επίθεση" για αυτό??? Γιατί πειράζει που χρησιμοποιεί αυτό τον "απαρχαιωμένο" - και καλά - μηχανισμό? Αφού το κακόμοιρο όχι μόνο λειτουργεί αλλά "παει σφαίρα" που λέει ο λόγος...

Μόνο και μόνο οτι μιλάτε για αυτό εδώ και 2 εβδομάδες αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του. Και π'ανάθεμά με εγώ προσωπικά τα βράδια σκέφτομαι "κουρσες" με τα Daytona, βουτιές με το καινούριο μου Longines και ταξίδια στο διάστημα με το Moonwatch !  ;D Βέβαια και τα Rattrapante σκέφτομαι,και το lever στα split chronograph του Piguet και το Tourbilion ...αλλά όλα αυτά για λίγο πρίν "μαρσάρω" την Daytona στο μυαλό μου και ΒΡΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ  :rock: :rock: :rock:
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:44:31 μμ »
οκ μας βαρεθηκε ο κοσμος,ας πουμε κατι αλλο!

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:12:32 μμ »
Το θέμα δεν είναι αν το Moon είναι επίκαιρο.

Ξεκίνησε όταν σε άλλο νήμα κάποιος είπε αν θα βγάλει από το χέρι του το Moon για να βάλει τα καινούργια Seiko.

Εγώ τότε είπα οτι για να απαντήσεις σε αυτό πρέπει να έχεις τπυλάχιστον δει τα Seiko.

Ξεκίνησε λοιπόν ο χαμός και τα ποστ μεταφέρθηκαν εδώ με πρώτο άσχετο τίτλο που έβαλε ο george_ "Moonwatch, αξίζει ακόμα η αγορά", οπότε αντί να απαντούν οι μισοί στο ερώτημα που πραγματικά είχε μπει απαντούσαν αν αξίζει η αγορά του Moon, θέμα στο οποίο δεν διαφωνεί κανείς.

Εγώ από την αρχή λέω οτι η επιτυχία και η διαχρονικότητα του Moon έχει σχέση με το marketing και όχι με αυτό που γράφεις Κωνσταντίνε για την αξιοπιστία του. Απλά λόγω του επιτυχημένου marketing και της λογικής τιμής του (που και αυτό είναι κομμάτι του marketing, δεν γίνεται από φιλανθρωπία) το γνώρισαν πολλοί και μιλάς για αξιοπιστία. Εγώ που είμαι επαγγελματικά στον χώρο θα σου πω οτι τα Hublot, όταν ήταν "ξενέρωτα", πριν το Big Bang ήταν από τα πιο αξιόπιστα ρολόγια, αλλά δεν το ήξερε κανείς σας γιατί δεν τα ήξεραν πολλοί και αυτοί που τα έβλεπαν δεν άρεσαν.

Έτσι από έναν λάθος τίτλο κανείς δεν απάντησε στο αν η Ω (με σύμβολο το Speed) θα προχωρήσει μπροστά την ωρολογοποιία και λόγω του γεγονότος οτι εγώ είπα οτι το συγκεκριμένο ρολόι είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το μόνο και έχει προσφέρει το πολύ το ένα τοις χιλίοις της ιστορίας της Ωρολογοπιίας, γύρισε η συζήτηση για το αν είναι σημαντικό το σημαντικότερο ρολόι στον κόσμο.... Σε όλη αυτή την συζήτηση κάποιοι έμοιαζε περιγράφοντας την αξία που πήρε η Ω από το Moon να θεωρούν οτι η Ω ιδρύθηκε το 1969. Η Ω ήταν γνωστή και σημαντική από πριν.

Μετά άλλαξε ο τίτλος και έγινε πάλι από τον george_ "Moonwatch, είναι ακόμη επίκαιρο;" Δεύτερο λάθος. Εγώ ρωτούσα τι θα κάνει η ελβετική ωρολογοποιία με παράδειγμα την Ω που αποτελεί ένα μαζικό προιόν για να αντιμετωπίσει μια πιθανή επίθεση από την Ασία και άρχισε ο george να προσπαθεί να αποδείξει οτι το Moon είναι πολύ επίκαιρο γιατί το πρώτο μοντέλο το 57 φορούσε μηχανισμό που έχει την ίδια βάση με τον μηχανισμό που έβαλε η ΡΡ στον χρονογράφο της πριν μερικά χρόνια. Προκειμένου να στηρίξει την αξία του Moon άρχισε να θάβει την ΡΡ, την οποία την έβγαλε οτι δεν αξίζει μια. Του έβαλα μία φωτογραφία από έναν μηχανισμό για να του αποδείξω οτι δεν ξέρει να κάνει με το μάτι σύγκριση ανάμεσα σε δύο μηχανισμούς και έβγαλε τον μηχανισμό που έφτιαξε η ΡΡ όταν σταμάτησε να παίρνει ebauches Lemania, δηλαδή βάσεις και όχι μηχανισμούς, οτι και αυτός έχει την ίδια βάση.

Αυτός λοιπόν που δεν απάντησε είναι ο george ο οποίος προκειμένου να υποστηρίξει το αγαπημένο του ρολόι, έθαψε την Patek και έμοιαζε να μην καταλαβαίνει τι λέω.

Εμένα με κούρασε αυτή η προσπάθεια για να καταλάβει ο άλλος τα προφανή, την στιγμή μάλιστα που κάποιος γράφει εδώ και μέρες οτι νάναι για τους μηχανισμούς της ΡΡ και κανείς δεν του απαντάει.

Ο george ενημερώνεται από το νετ. Εγώ πάλι εδώ και 14 χρόνια ζω την ιστορία από κοντά. Όταν βγήκε ο 5070 είχα πάει στο εργοστάσιο της ΡΡ. Είχα μιλήσει με τον Πρόεδρό της, μου έδωσαν όλο το φωτογραφικό και άλλο υλικό, τον ίδιο καιρό μίλησα με δεκάδες ωρολογοποιούς ανεξάρτητους ή από άλλες μεγάλες εταιρείες. Τι λέτε οτι συζητάγαμε; Για τον Σαραβάκο; Το αν είναι ο μηχανισμός της ΡΡ σημαντικός ή όχι το ξέρει μόνο ο george και άλλοι δύο που γράφουν σε ξένα φόρουμ. Μου λέει λοιπόν ο george οτι αυτό που έγραψα το βρήκα στο νετ. Και του απαντώ οτι όλοι ξέρουν οτι είμαι διευρυντής σε περιοδικά ωρολογοποιίας 12 χρόνια, οπότε έχω προσωπική ενημέρωση και 400Gb στον σκληρό μου με ρολόγια και πληροφορίες. Δεν έχω λόγο να ψάξω στο νετ. Και αυτός μου απαντάει οτι επειδή είσαι 12 χρόνια διευθυντής έχουν μεγαλύτερη αξία οι αποδείξεις σου;

Λυπάμαι αλλά έκανα ένα μεγάλο λάθος. Καταπιάστηκα να απαντήσω στον καθένα που νομίζει οτι ξέρει από ρολόγια και δεν έχει πρόβλημα να πει οτι νάναι γιατί δεν έχει συνέπειες. Γράφω 14 χρόνια για τα ρολόγια και προσέχω να είμαι σίγουρος για κάθε μου λέξη γιατί αυτό είναι η δουλειά μου να ενηκερώνω τους αναγνώστες σοβαρά και υπεύθυνα. Γράφω αυτές τις ημέρες για μηχανισμούς στο περιοδικό μου και έχω συναντηθεί με όλους τους πρωταγωνιστές της εποχής που περιγράφω, ακριβώς για να πάρω πληροφορίες που δεν κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά.

Το φόρουμ κατά την γνώμη μου δεν έχει βρει συγκεκριμένους κανόνες (ή δεν τους εφαρμόζει) που να προστατεύουν τον καθένα που γράφει και αντίθετα (όπως συνήθως γίνεται στην χώρα μας) οι αρμόδιοι ή προσπαθούν με υποχωρήσεις δεξιά και αριστερά να κρατήσουν ισορροπίες, ή χρησιμοποιούν το βήμα που βρήκαν για να επιβάλουν μια δανική άποψη που πάντα είναι εξαιρετικά μονόπλευρη. Διαβάζει ο george αποσπασματικά πράγματα από εδω και από εκεί χωρίς να ελέγχει τις πηγές. Εγώ έχω φιλική σχέση με τους περισσότερους μεγάλους του χώρου και έχω την ευχέρια να έχω την γνώμη του Dufour 'η του Franck Μuller για το θέμα με ένα τηλεφώνημα.

Το μόνο που δεν μπορώ είναι να ανεχθώ το παράλογο.

Φιλικά

Κωστής
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 02:39:48 μμ από Megalos »

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:20:54 μμ »
αποδειξεις ατρανταχτες με φωτο,ειδα οτι και εσυ εσυ εκανες χρηση του νετ και χαιρομαι ;)

η εκφραση "μηχανη βαση", ειναι ενας ωραιος τροπος για να καμουφλαρει λιγο το εμφανες....

μην τα πεις αυτα στην ευρωπη.......

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 02:40:08 μμ από Megalos »

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:42:13 μμ »
κυριοι
αφου διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα διαφορα επιχειρηματα που παραθεσατε αλλα και τις λοιπες ''λογομαχιες'' ειπα και εγω να αρχιζω να επεμβω σαν mod που ειμαι αλλα και θεμελιωτης του φορουμ αυτου
αν απορειτε και καποια σβησιματα σας τα εχω κανει εγω και πιθανον να τα συνεχισω  ::)

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:45:31 μμ »
george_. Επειδή δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ για το φόρουμ, σε αφήνουν και κάνεις οτι θέλεις. Χρειάζεται και μέτρο, γιατί όπως πας θα τα διαλύσεις όλα.

Πρώτη κατάλυσες την λογική. Επιμένεις, εκεί.... Ενημερώνομαι από το νετ... Η ΡΡ μας κοροιδεύει και εσύ την αποκάλυψες.... Μας απέδειξες με τρεις φωτογραφίες που δεν κατάλαβες ποιόν μηχανισμό έδειχναν και μπέρδεψες τον καινούργιο ΡΡ με Lemania.... Μας μαθαίνεις και τι γίνεται στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι οτι εγώ τόσα χρόνια αυτά που έμαθα για τα ρολόγια τα μάθαινα στο Μέτσοβο, στα Φάρσαλα.....

Κωστής[/b]
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 02:54:49 μμ από Megalos »

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:48:43 μμ »
Η ΡΡ μας κοροιδεύει και εσύ την αποκάλυψες

δεν λειτουργω με αυτον τον τροπο... ;)

για τις μηχανες ειναι ηδη γνωστα στις μεγαλες αγορες...αλλες ειναι οι νεες in-house μηχανες της ΡΡ...

;)

στα αλλα δεν απαντω διοτι ειναι απλα προσβολες...