Καλησπέρα σας και χαίρομαι που σας γνωρίζω.
Παρακολουθώ το forum εδώ και καιρό και έγινα μέλος περίπου πρίν από μία εβδομάδα.
Για να ξέρετε και μερικά πράγματα για μένα, πρώτα οφείλω να δηλώσω ότι δεν είμαι μανιακός (μάλλον ούτε καν απλός) συλλέκτης ρολογιών, πιό πολύ για οικονομικούς λόγους βέβαια, αλλά στο βάθος και γιατί είμαι της παλιάς σχολής των πατεράδων μας (παππούδων για τους νεότερους) που είχαν ένα ρολόι για δεκαετίες.
Δεν αλλάζω ρολόγια γιατί έχω βολευτεί το σκυλί (θα σας πώ παρακάτω γι αυτό), αλλά την αμαρτία μου θα την πώ, μου αρέσουν τα άτιμα και κάθομαι και τα χαζεύω και θέλω να μαθαίνω γι αυτά. Δε μου αρέσει μόνο η κατασκευή ή το φινίρισμα αλλά και το marketing στυλ κάποιων εταιρειών. Οι ψυχολόγοι λένε ότι στο ανδρικό τρίπτυχο αυτοκίνητο - τσιγάρα – ρολόι δεν αγοράζεις ότι χρειάζεσαι αλλά αυτό που θά ‘θελες να είσαι, γι’ αυτό και το rock-solid image μερικών εταιρειών (έχετε δεί ποτέ διαφήμηση Marlboro χωρίς τον cowboy;)
Επίσης οι γνώσεις μου περιορίζονται σε ότι αποσπασματικά έχω διαβάσει το net και μόνο για ρολόγια ή εταιρείες που μου άρεσαν, καλά που υπάρχει και το mywatch και έχω ξεστραβωθεί λιγάκι, αλλά γνώστη δε με λές με τίποτα, τουλάχιστο ακόμη
Το καθημερινό μου είναι ένα Titoni Sportster. Εδώ και 7 χρόνια το φοράω μέρα – νύχτα, δεν το βγάζω ούτε στον ύπνο ούτε στο μπάνιο ούτε στο service της μπέμπας (η μηχανή μου), ούτε πουθενά. Έχει φάει τα χτυπήματα και τους κραδασμούς της αρκούδας και δεν έχει χαλάσει ακόμη. Όλο ατσάλι, ETA 2824-2 in house assembled (η Τιτονι λέει ότι παίρνει τις ΕΤΑ κομμάτια και τις μοντάρει μόνη της), ζαφείρι κρύσταλο, 200Μ, swiss made, και το πήρα το 2003 κάτω από 200€ με τα μεταφορικά από τον αντιπρόσωπο Σιγκαπούρης, δείγμα του πραγματικού κόστους ενός άνω του αξιοπρεπούς Ελβετικού αυτόματου ρολογιού με ΕΤΑ μηχανή.
Το 2002, σε ένα επαρχιακό κοσμηματοπωλείο βρήκα ένα αφόρετο αυτόματο Longines του 1978-79 με την θρυλική μηχανή L990 (την τελευταία in house μηχανή της Longines) που είχε ξεμείνει εκεί απούλητο. Αν σας πώ πόσο το πήρα, θα με κυνηγήσετε (όσο πούλαγε τα Casio!). Πού και πού το ανοίγω και χαζεύω το φινίρισμα της μηχανής που νομίζω δεν συγκρίνεται με ότι πουλάνε σήμερα για μέχρι 2 χιλιάρικα , δείτε κι εσείς και πείτε μου :
http://www.segnatempo.it/pagina.asp?cat=calibri&prod=l990Τότε δεν ήξερα τι μοντέλο ήταν και έστειλα ενα e-mail στην Longines και αυτοί μου στείλανε με ταχυδρμείο βιβλία με την ιστορία τους και τον κατάλογο του 79 που είχε το ρολόι . Έκτοτε είναι η αγαπημένη μου εταιρεία και θα γράψω κάποια στιγμή και ένα post στο σχετικό νήμα γιατί πιστεύω ότι έχει πέσει θύμα του κακού (δικού της) marketing, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...
Επίσης έχω και 2 που δεν τα αγόρασα : Το Citizen Newmaster του πατέρα μου, αγορά του στα μέσα του 60 και μέχρι το τέλος, κουρδιστό αλλά ευπαθές στους κραδασμούς, οπότε λόγω μοτοσυκλέτας το έχω στο συρτάρι, και το τσέπης Auguste Raymond του παππού μου, με τον ARSA (unitas) 6497 των 15J.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία του ωρολο-βιογραφικού μου και θα ήθελα να με διορθώσετε αν έχω γράψει κάποια ανακρίβεια, το ξαναλέω ξέρω ότι έχω διαβάσει , και στο net μπορείς αν μαζέψεις αποσπάσματα να αποδείξεις τα πάντα...
billpos