Αποστολέας Θέμα: Welcome Note  (Αναγνώστηκε 281474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Welcome Note
« Απάντηση #480 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 06:19:28 μμ »
Καλώς όρισες κοπέλι.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 01:03:51 πμ »
Καλως ηλθατε παιδια.Οσο πιο πολλοι τοσο πιο καλα ;)

Αποσυνδεδεμένος bahamut zero

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Μάρτιος 31, 2010, 07:50:04 μμ »
γεια σας παιδια!με λενε γιωργο και ειμαι φοιτητης (πολιτικος μηχανικος).σημερα ανακαλυψα το φοβερο site σας!καλως σας βρηκα!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Μάρτιος 31, 2010, 08:41:04 μμ »
Καλώς όρισες γιώργο. Καλή διαμονή.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Μάρτιος 31, 2010, 09:44:40 μμ »
Καλως ορισες φιλε και καλα ποστ. :)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Απρίλιος 01, 2010, 01:07:29 μμ »
Ενα θερμο καλοσορισμα στα νεα μελοι και απο εμενα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Απρίλιος 03, 2010, 12:08:58 πμ »
καλως ορισατε παιδες!!  :)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος billpos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Απρίλιος 12, 2010, 09:17:36 μμ »
Καλησπέρα σας και χαίρομαι που σας γνωρίζω.

Παρακολουθώ το forum εδώ και καιρό και έγινα μέλος περίπου πρίν από μία εβδομάδα.
Για να ξέρετε και μερικά πράγματα για μένα, πρώτα οφείλω να δηλώσω ότι δεν είμαι μανιακός (μάλλον ούτε καν απλός) συλλέκτης ρολογιών, πιό πολύ για οικονομικούς λόγους βέβαια, αλλά στο βάθος και γιατί είμαι της παλιάς σχολής των πατεράδων μας (παππούδων για τους νεότερους) που είχαν ένα ρολόι για δεκαετίες.

Δεν αλλάζω ρολόγια γιατί έχω βολευτεί το σκυλί (θα σας πώ παρακάτω γι αυτό), αλλά την αμαρτία μου θα την πώ, μου αρέσουν τα άτιμα και κάθομαι και τα χαζεύω και θέλω να μαθαίνω γι αυτά. Δε μου αρέσει μόνο η κατασκευή ή το φινίρισμα αλλά και το marketing στυλ κάποιων εταιρειών. Οι ψυχολόγοι λένε ότι στο ανδρικό τρίπτυχο αυτοκίνητο - τσιγάρα – ρολόι δεν αγοράζεις ότι χρειάζεσαι αλλά αυτό που θά ‘θελες να είσαι, γι’ αυτό και το rock-solid image μερικών εταιρειών (έχετε δεί ποτέ διαφήμηση Marlboro χωρίς τον cowboy;)

Επίσης οι γνώσεις μου περιορίζονται σε ότι αποσπασματικά έχω διαβάσει το net και μόνο για ρολόγια ή εταιρείες που μου άρεσαν, καλά που υπάρχει και το mywatch και έχω ξεστραβωθεί λιγάκι, αλλά γνώστη δε με λές με τίποτα, τουλάχιστο ακόμη

Το καθημερινό μου είναι ένα Titoni Sportster. Εδώ και 7 χρόνια το φοράω μέρα – νύχτα, δεν το βγάζω ούτε στον ύπνο ούτε στο μπάνιο ούτε στο service της μπέμπας (η μηχανή μου), ούτε πουθενά. Έχει φάει τα χτυπήματα και τους κραδασμούς της αρκούδας και δεν έχει χαλάσει ακόμη. Όλο ατσάλι, ETA 2824-2 in house assembled (η Τιτονι λέει ότι παίρνει τις ΕΤΑ κομμάτια και τις μοντάρει μόνη της), ζαφείρι κρύσταλο, 200Μ,  swiss made, και το πήρα το 2003 κάτω από 200€ με τα μεταφορικά από τον αντιπρόσωπο Σιγκαπούρης, δείγμα του πραγματικού κόστους ενός άνω του αξιοπρεπούς Ελβετικού αυτόματου ρολογιού με ΕΤΑ μηχανή.

Το 2002, σε ένα επαρχιακό κοσμηματοπωλείο βρήκα ένα αφόρετο αυτόματο Longines του 1978-79 με την θρυλική μηχανή L990 (την τελευταία in house μηχανή της Longines) που είχε ξεμείνει εκεί απούλητο. Αν σας πώ πόσο το πήρα, θα με κυνηγήσετε (όσο πούλαγε τα Casio!). Πού και πού το ανοίγω και χαζεύω το φινίρισμα της μηχανής που νομίζω δεν συγκρίνεται με ότι πουλάνε σήμερα για μέχρι 2 χιλιάρικα , δείτε κι εσείς και πείτε μου : http://www.segnatempo.it/pagina.asp?cat=calibri&prod=l990

Τότε δεν ήξερα τι μοντέλο ήταν και έστειλα ενα e-mail στην Longines και αυτοί μου στείλανε με ταχυδρμείο βιβλία με την ιστορία τους και τον κατάλογο του 79 που είχε το ρολόι . Έκτοτε είναι η αγαπημένη μου εταιρεία και θα γράψω κάποια στιγμή και ένα post στο σχετικό νήμα γιατί πιστεύω ότι έχει πέσει θύμα του κακού (δικού της) marketing, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Επίσης έχω και 2 που δεν τα αγόρασα : Το Citizen Newmaster του πατέρα μου, αγορά του στα μέσα του 60 και μέχρι το τέλος, κουρδιστό αλλά ευπαθές στους κραδασμούς, οπότε λόγω μοτοσυκλέτας το έχω στο συρτάρι, και το τσέπης Auguste Raymond του παππού μου, με τον ARSA (unitas) 6497 των 15J.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία του ωρολο-βιογραφικού μου και θα ήθελα να με διορθώσετε αν έχω γράψει κάποια ανακρίβεια, το ξαναλέω ξέρω ότι έχω διαβάσει , και στο net μπορείς αν μαζέψεις αποσπάσματα να αποδείξεις τα πάντα...

billpos
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 12, 2010, 09:23:34 μμ από billpos »

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Απρίλιος 12, 2010, 09:22:36 μμ »
Καλωσηρθες φιλε και καλη διαμονη,θα χαρουμαι να σε μαθουμε καλυτερα μεσα απ τα ποστ σου.Να χαιρεσαι το Titoni σου ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Απρίλιος 12, 2010, 09:23:00 μμ »
Καλώς όρισες billpos, ωραία γραφή που ελπίζουμε να διαβάζουμε συχνά. Και η φιλοσοφία σου ωραία. Μας χρειάζεται ένας "λογικός, παραδοσιακός άνθρωπος" εδώ μέσα  ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #490 στις: Απρίλιος 12, 2010, 11:19:29 μμ »
Καλωσόρισες αγαπητέ  billpos και καλές δημοσιεύσεις.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: Απρίλιος 13, 2010, 06:52:09 πμ »
billpos welcome-super το  Longines,περιμένουμε νεα σου ποστ με την καθαρή και έξυπνη γραφή σου  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: Απρίλιος 16, 2010, 10:55:57 μμ »
καλωσοριζω το νεοτερο μελος της παρεας μας, τον αγαπητο tsalamas και του ευχομαι καλα ποστ....... ;)

....πουλακι μου ;D ;D ;D......

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: Απρίλιος 17, 2010, 09:26:47 πμ »
Καλωσορισες φιλε tsalamas,καλα ποστ και καλη διαμονη :)

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #494 στις: Μάιος 05, 2010, 06:27:02 μμ »
Χαιρετώ το forum του mywatch.gr.
   Σας πρωτογνώρισα πριν περίπου ένα χρόνο όταν έκανα την πρώτη μου σοβαρή έρευνα για ρολόι. Είχα μείνει εντυπωσιασμένος από το πλήθος των πληροφοριών και γνώσεων στο forum αλλά και παράλληλα απογοητευμένος από τα τόσο λίγα που διαπίστωσα ότι γνωρίζω για ένα χώρο, όπως του ρολογιού, που πάντα με προσέλκυε. Από τότε περνώντας πολλές ώρες μαζί σας και έχοντας διαβάσει αρκετά, έχω αποκτήσει πιο ολοκληρωμένη και ώριμη άποψη και απολαμβάνω ακόμα περισσότερο την καθημερινή μου ενασχόληση με το site. Στο χρονικό διάστημα που επισκέπτομαι το forum εκτίμησα το ευγενικό, ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστα χιουμοριστικό κλίμα συμπεριφοράς μεταξύ των μελών και παράλληλα διαπίστωσα ότι μάλλον έχω κι εγώ νοσήσει από την “ασθένεια” που γνωρίζετε.
   Τα συγχαρητήριά μου στο forum και καλή συνέχεια σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #495 στις: Μάιος 05, 2010, 06:51:36 μμ »
Καλη συνεχεια και σε σενα φιλε,καλα ποστ και καλη διαμονη ;)

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #496 στις: Μάιος 05, 2010, 07:38:37 μμ »
Aγαπητε Κωνσταντινε,
Καλωσορισες στη Δι(αδικτυακη) Π(ολυ-κλινικη) για Ωρο(λογοφιλους)!   :D

Να εισαι σιγουρος, πως κοντα μας θα βρεις την αμεριστη συμπαρασταση και κατανοηση στο προβλημα σου...  ;D
Αρχικως θα σου προτεινα 2 OMEGA-tanil -ενα πρωι και ενα βραδυ- εκτος εαν προτιμας ενα ROLEX-nax ή PANERAI-nax των 3mg, ποτε ομως με αδειο στομαχι καθοτι πολυ ισχυρο!  :D
Τα παραπανω δεν κοστιζουν τιποτα και μπορεις να τα αναζητησεις -ανα πασα στιγμη- στις 'φαρμακοθυριδες' της κοινοτητας μας, ενω για τις κλινικα πολυ σοβαρες περιπτωσεις -για τον τρεχοντα μηνα- εχουμε συναντηση αυτην την Παρασκευη στις 6μισυ στην Αιγλη, προτεινοντας την αναλογη αγωγη -και συμφωνα παντα με την περισταση- με αμεσα και πολυ θεαματικα αποτελεσματα!...  ;D

Κατα τ' αλλα σου ευχομαι μια ευχαριστη διαμονη, με πολλες 'εμπυρετες' ωρολογιακες συγκινησεις!

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #497 στις: Μάιος 05, 2010, 07:43:28 μμ »
Kαλωσήρθες Κωνσταντίνε και καλές δημοσιεύσεις!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #498 στις: Μάιος 05, 2010, 07:57:46 μμ »
Κύριοι, σας ευχαριστώ για την άμεση και θερμή υποδοχή.
Παράθεση
Αρχικως θα σου προτεινα 2 OMEGA-tanil -ενα πρωι και ενα βραδυ- εκτος εαν προτιμας ενα ROLEX-nax ή PANERAI-nax των 3mg, ποτε ομως με αδειο στομαχι καθοτι πολυ ισχυρο!  Cheesy
Τα 2 πρώτα θα φανούν χρήσιμα στην περίπτωσή μου. Με τον καιρό οι λεπτομέρειες . . .  :)
Παράθεση
εχουμε συναντηση αυτην την Παρασκευη στις 6μισυ στην Αιγλη
Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά πρώτο δεν μένω Αθήνα και δεύτερο δεν θα είχα κάτι συγκλονιστικό να σας παρουσιάσω (μέχρι στιγμής ελπίζω)
Να 'στε καλά.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #499 στις: Μάιος 05, 2010, 08:02:27 μμ »
Καλώς ήρθες Κωνσταντίνε!

...δεν μένω Αθήνα ...

Καλύτερα!!