Ξέρετε ποιά είναι για μένα η πιο ιδιοφυής σκέψη του;
Όλοι αυτοι που βλέπετε στις φωτογραφίες και του δίνουν το γράμμα F=friends στο όνομα της εταιρείας του, είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες στον χώρο του ο καθένας. Τους χρησιμοποιούν όπως είναι φυσικό όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου. Όμως τους κρύβουν. Δεν θέλει μια εταιρεία που παρουσιάζει ένα ρολόι των 500.000 ευρώ να φανεί οτι το καντράν της το φτιάχνει ένας "εξωτερικός", άσχετα αν είναι ο καλύτερος στον κόσμο στο είδος του.
Ε λοιπόν ο Μαx τους έδωσε βιτρίνα να δείξουν την δουλειά τους. Τους είπε "Στην δική μου εταιρεία δεν θα σας τρώει το σκοτάδι. Το μεγάλο όνομα που σας χρησιμοποιεί, αλλά σας κρύβει. Στα δικά μου ρολόγια θα υπογράφετε το καντράν, τους δείκτες κλπ και μάλιστα ως οι καλύτεροι του είδους. Σκίζεσαι ή δεν σκίζεσαι, όταν για πρώτη φορά κάποιος σε τιμάει με τον τρόπο αυτό;
Δεν ξέρω πόσο έχετε παρακολουθήσει τα μοντέλα Opus του Harry Winston που ήταν δική του δουλειά.
Μέσα από αυτή την εμπειρία ο ΜΒ γνώρισε τους μεγαλύτερους πελάτες του κόσμου, αφού συχνά ήταν περιορισμένη έκδοση σε 18 κλπ ρολόγια και έμαθε έτσι τι ζητούν, τι τους συγκινεί, τι θα πλήρωναν και πόσο. Γνώρισε βέβαια και τα προβλήματα του να δουλεύεις με διάνοιες-τρελούς καλιτέχνες.Το μοντέλο Opus III ανακοινώθηκε οτι θα κατασκευαστεί 55 φορές, οι πελάτες βρέθηκαν και το περιμένουν ήδη 6 χρόνια. Θαυμάστε το. Η ώρα διαβάζεται επάνω αριστερά και δεξιά, τα λεπτά κάτω αριστερά και δεξιά και η ημερομηνία στο κέντρο κάθετα. Το ρολόι της φωτο λέει 20:37 και 14 του μηνός. Το σχεδίασε ο εκκεντρικός Vianney Halter και είναι το μοναδικό μηχανικό ρολόι στον κόσμο με αποκλειστικά digital ενδείξεις.
http://www.timezone.com/library/news/news631889816173281250Φιλικά
Κωστής
ΥΓ Επειδή δεν αξιώθηκα να μάθω πως βάζουν φωτο, όποιος μπορεί ας τις βάλει, μέχρι να μάθω. Ευχαριστώ