Αποστολέας Θέμα: MB&F  (Αναγνώστηκε 4969 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
MB&F
« στις: Μάρτιος 21, 2009, 10:02:23 πμ »

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Απ: MB&F
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 21, 2009, 10:21:45 πμ »
Κυριολεκτικά ά-φ-ω-ν-ο-ς.

... ομοίως
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 21, 2009, 11:31:32 πμ »
Ιδού το site του Max.

http://www.mbandf.com/

Το είχα βάλει και στο τόπικ για την ομαδική αγορά, αλλά αφού ανοίξατε θέμα, είναι καλύτερα εδώ. Θα μου συγχωρήσετε το οτι δεν θα γράψω για τον Max στο τόπικ, αλλά σήμερα γράφω το κείμενο για την ιστορία του και τα καινούργια του ρολόγια στο επόμενο WOW.

Φέτος θα είναι για πρώτη φορά και στην Έκθεση της Βασιλείας ως MB&F.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ΗΜ3 που ανήκει στην κατηγορία car watch αφού είναι σχεδιασμένο για να διαβάζεις την ώρα ενώ κρατάς το τιμόνι. Και η τιμή του είναι πιο προσιτή, γύρω στις 45.000 ενώ το ΗΜ1 στοιχίζει 200.000 και βάλε...

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 21, 2009, 12:46:21 μμ »
Δείτε και αυτό

http://www.mbandf.com/parallel-world/categories/all/index.php?c=0

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 21, 2009, 01:20:47 μμ »
Το είχα βάλει και στο τόπικ για την ομαδική αγορά, αλλά αφού ανοίξατε θέμα, είναι καλύτερα εδώ.

Εκεί θα το 'τρωγε η μαρμάγκα ως off-topic, και κάτι τέτοιο θα ήτο κρίμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 21, 2009, 03:08:43 μμ »
O άνθρωπος είναι αλλού, έχει ξεφύγει.
Οι ωρολογομηχανές του ή είναι αριστουργήματα ή είναι εκτρώματα. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι πως δεν μπορώ να τον κρίνω.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 21, 2009, 03:26:23 μμ »
Το ΗΜ1 είναι μια επανάσταση. Δύο μηχανές και στην μέση ένα tourbillon. Δεν είναι θέμα αισθητικής. Το ΗΜ2 είναι εντελώς τετράγωνο, το ΗΜ3 είναι ιδιόμορφο, αλλά όμορφο.

Κάθε κομάτι του ρολογιού το έχει κάνει ο καλύτερος στο είδος του. Διάλεξε τον καλύτερο στους δείκτες και τον καλύτερο σε κάθε διαδικασία κατασκευής. Τον πρώτο χρόνο έβγαλε 30 ρολόγια. Ξέρει προσωπικά κάθε πελάτη του, που φοράει το ρολόι του. Είναι μια ιδανική κατάσταση. Βλέπεις δεν τα λέει ρολόγια. Αλλά μηχανές ωρολογοποιίας. Έχει διδακτορικό στην μικροτεχνία της ωρολογοποιίας και 42 χρονών ασχολείται επαγγελματικά στον χώρο 18 χρόνια....

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 21, 2009, 03:42:44 μμ »
Το ΗΜ1 είναι μια επανάσταση. Δύο μηχανές και στην μέση ένα tourbillon. Δεν είναι θέμα αισθητικής.

Διάγνωση: εξάρθρωση σιαγόνας.
Το έπαθα πριν λίγο, όταν το σαγόνι μου έσκασε πάνω στο γραφείο.

Ξέρει προσωπικά κάθε πελάτη του, που φοράει το ρολόι του. Είναι μια ιδανική κατάσταση. Βλέπεις δεν τα λέει ρολόγια. Αλλά μηχανές ωρολογοποιίας.

Δεν αισθάνομαι πολύ καλά.
Νιώθω εκατοντάδες βελόνες ζήλειας να μου καρφώνουν το σβέρκο, και ντρέπομαι γι αυτό. Έρχομαι αντιμέτωπος με τον εαυτό μου, και χάνω.
Πρέπει να αποβάλω το δέος. Και γρήγορα μάλιστα.

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 21, 2009, 09:47:10 μμ »
Χμ..... :-k
Πάντως- κατ εμέ -το γούστο του Mαξ δεν σκίζει .....
Πολύ διαφορετικά ρολόγια, εγώ δεν θα τα φόραγα εύκολα ακόμα και αν διέθετα αυτά τα χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 21, 2009, 09:55:37 μμ »
Πάντως- κατ εμέ -το γούστο του Mαξ δεν σκίζει .....

Δεν ξέρω για το γούστο του, αλλά οι δημιουργίες του είναι εφιαλτικά ευφυείς.

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 21, 2009, 10:03:57 μμ »
Ναι ίσως, αλλά το ρολόι διπλή-ντουλάπα όσο και ορολογοποιακά ευφυές να είναι, στα δικά μου μάτια είναι εξαιρετικά άκομψο.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 21, 2009, 11:36:15 μμ »
Λάμπρο, η διάθεση του ανθρώπου δεν είναι να κατασκευάσει ένα ακόμη κομψό ρολόι.

Η δουλειά του έχει περισσότερο να κάνει με το όνειρο και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το ΗΜ1 το εμπνεύστηκε από το έργο του Ιουλίου Βερν 20000 λεύγες κάτω από την θάλλασα και την Οσύσσεια του Διαστήματος του 2001. Ουσιαστικά ήταν πολύ προκλητική η ιδέα του να τοποθετήσει ένα Tourbillon στο κέντρο των δύο καντράν και από αυτό προέκυψε το σχήμα της κάσας. Φορεμένο είναι τεράστιο και μάλιστα σε οριζόντια διάταξη, αλλά μην ξεχνάμε οτι απευθύνεται σε ελάχιστους συλλέκτες στον κόσμο που είναι γνωστοί στο περιβάλλον τους για την τρέλα τους με τα ρολόγια και επιθυμούν να φορέσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό ή ακόμη δεν το φορούν καθόλου αλλά το αγοράζουν ως έργο της Τέχνης της ΥΩ, που είναι.

Τα ρολόγια αυτά λέγονται convrersation piece για ευνόητους λόγους. Έχε υπόψη σου οτι η απίστευτη ποιότητα που ξεπερνάει ένα PP ή ένα Lange κατά 1.000.000% δεν σε αφήνει να σταθείς στην αισθητική με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανες για ένα ρολόι ακόμη και μιας μεγάλης εταιρείας. Όταν το πιάσεις στο χέρι σου έχεις συνείδηση οτι δεν έχει ανταγωνισμό. Είναι σαν να κρίνεις αισθητικά μια F1.

ΗΜ1 και ΗΜ2 είναι απίστευτες μηχανές του χρόνου, το ΗΜ3 είναι για μένα και όμορφο. Έχει αυτό το παιχνίδι με την ένδειξη ώρας και λεπτών στο κάτω μέρος του καντράν, για να βλέπεις την ώρα με τα χέρια στο τιμόνι ή στο ραντεβού σου χωρίς να το αντιλαμβάνεται αυτός που μιλάς μαζί του, που εμένα μου φαίνεται πάντα ενδιαφέρον.

Πάνω απ' όλα πάντως ο Max κάνε την πλάκα του. Στην αρχή στο site του είχε όλους τους συνεργάτες του φωτογραφία σε ηλικία 3-4 χρονών. Σε στυλ, ο Max και οι φίλοι του...

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 22, 2009, 12:43:08 πμ »
Βλέπω τις ωρολογομηχανές του και αισθάνομαι ανίκανος να τις χαρακτηρίσω. Με κάνει να αισθάνομαι τρομερά συντηριτικός και κοντόφθαλμος από αισθητικής απόψεως.
Γιατί μηχανολογικά είναι απίστευτες. Στη μία έχει 81(!) λειτουργικά ρουμπίνια και στην άλλη 102(!) κομμάτια για την κατασκευή της κάσας.
Όπως και να έχει η φράση κλειδί για τον Μαξ είναι αυτό που είπε ο Κωστής πως πάνω απ' όλα έκανε την πλάκα του. Προφανώς αποδεσμευμένος από κάθε φόρμα, στερεότυπο και προκατάληψη.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 22, 2009, 12:50:56 πμ »
Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος έχει ξεφύγει και σε σχεδιασμό αλλά και σε ιδέες...! Είναι απίστευτο το τι μπορουν να κατασκευάσουν κάποιοι...μπράβο του πάντως!! Είναι δαιμόνια ιδιοφυής!! Φυσικά μιλάμε για έργα τέχνης έτσι, αυτό δεν είναι για να το φοράς αλλά για να έχεις και να το χαζεύεις και να προσπαθείς να καταλάβεις τι σκεφτόταν ο δημιουργός!!  :)

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 22, 2009, 01:59:14 πμ »
Ξέρετε ποιά είναι για μένα η πιο ιδιοφυής σκέψη του;

Όλοι αυτοι που βλέπετε στις φωτογραφίες και του δίνουν το γράμμα F=friends στο όνομα της εταιρείας του, είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες στον χώρο του ο καθένας. Τους χρησιμοποιούν όπως είναι φυσικό όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου. Όμως τους κρύβουν. Δεν θέλει μια εταιρεία που παρουσιάζει ένα ρολόι των 500.000 ευρώ να φανεί οτι το καντράν της το φτιάχνει ένας "εξωτερικός", άσχετα αν είναι ο καλύτερος στον κόσμο στο είδος του.

Ε λοιπόν ο Μαx τους έδωσε βιτρίνα να δείξουν την δουλειά τους. Τους είπε "Στην δική μου εταιρεία δεν θα σας τρώει το σκοτάδι. Το μεγάλο όνομα που σας χρησιμοποιεί, αλλά σας κρύβει. Στα δικά μου ρολόγια θα υπογράφετε το καντράν, τους δείκτες κλπ και μάλιστα ως οι καλύτεροι του είδους. Σκίζεσαι ή δεν σκίζεσαι, όταν για πρώτη φορά κάποιος σε τιμάει με τον τρόπο αυτό;

Δεν ξέρω πόσο έχετε παρακολουθήσει τα μοντέλα Opus του Harry Winston που ήταν δική του δουλειά.
 Μέσα από αυτή την εμπειρία ο ΜΒ γνώρισε τους μεγαλύτερους πελάτες του κόσμου, αφού συχνά ήταν περιορισμένη έκδοση σε 18 κλπ ρολόγια και έμαθε έτσι τι ζητούν, τι τους συγκινεί, τι θα πλήρωναν και πόσο. Γνώρισε βέβαια και τα προβλήματα του να δουλεύεις με διάνοιες-τρελούς καλιτέχνες.Το μοντέλο Opus III ανακοινώθηκε οτι θα κατασκευαστεί 55 φορές, οι πελάτες βρέθηκαν και το περιμένουν ήδη 6 χρόνια. Θαυμάστε το. Η ώρα διαβάζεται επάνω αριστερά και δεξιά, τα λεπτά κάτω αριστερά και δεξιά και η ημερομηνία στο κέντρο κάθετα. Το ρολόι της φωτο λέει 20:37 και 14 του μηνός. Το σχεδίασε ο εκκεντρικός Vianney Halter και είναι το μοναδικό μηχανικό ρολόι στον κόσμο με αποκλειστικά digital ενδείξεις.

http://www.timezone.com/library/news/news631889816173281250

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ Επειδή δεν αξιώθηκα να μάθω πως βάζουν φωτο, όποιος μπορεί ας τις βάλει, μέχρι να μάθω. Ευχαριστώ

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 22, 2009, 02:06:31 πμ από VIWOW »

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 22, 2009, 10:52:15 πμ »
Εδω το opus III Κωστή

By antonis_ch at 2009-03-22

φιλικά,

Αντώνης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 22, 2009, 02:01:07 μμ »
Επιβεβαιώνω οτι την Δευτέρα θα είμαι πιο ενημερωμένος σχετικά με την αγορά που σας ενδιαφέρει.

Σήμερα επικοινώνησα με έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ΥΩ. Έχει υπάρξει επικεφαλής σε ένα από τα πιό σημαντικά ονόματα του χώρου για πολλά χρόνια και έχει πλέον ιδρύσει την δική του εταιρεία με απίστευτα ρολόγια αξίας 50-200 χιλιάδων ευρώ. Για ευνόητους λόγους δεν θα πω το όνομά του. Ήταν στην Σιγκαπούρη και έτρωγε με πελάτες του. Του λέω ως εισαγωγή: "Ξέρεις την εταιρεία Sinn" Μου απαντάει: "Αυτή την στιγμή που μιλάμε φοράω το συλλεκτικό ολόμαυρο μοντέλο της Sinn, στο χέρι μου" Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Το λογικό θα ήταν να φοράει ένα δικό του ρολόι με tourbillon κλπ....

Φιλικά

Κωστής

Εκπλήσομαι ευχάριστα με τον Μαξ που ενώ έχει δημιουργήσει από τα πιο περίπλοκα και ακριβά ρολόγια φοράει το τΖιννάκι του.
Από την άλλη δείχνει και την αποδοχή της Ζινν από τους γνώστες. ( Έτσι george_;).

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 22, 2009, 02:13:32 μμ »
Εκπλήσομαι ευχάριστα με τον Μαξ που ενώ έχει δημιουργήσει από τα πιο περίπλοκα και ακριβά ρολόγια φοράει το τΖιννάκι του.
Από την άλλη δείχνει και την αποδοχή της Ζινν από τους γνώστες. ( Έτσι george_;).

πιστευω οτι ειναι ενα δωρο και ετυχε να το φοραει εκεινη την ημερα,γιατι το λεω?εαν ηξερε την μαρκα πραγματικα θα επρεπε να φοραει καποιο πιο ιστορικο ρολοι ... και οχι ενα απο την προσφατη "μοδατη" σειρα της νεας sinn ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 22, 2009, 02:35:09 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 22, 2009, 02:35:27 μμ »
Έγραψε κάποτε ο Φρέντυ Γερμανός:

-"Γιατί φοράτε αυτή την απαίσια γραββάτα;"

-"Μου την έκαναν δώρο στην γιορτή μου"

-"Και εμένα μου έκαναν δώρο στην γιορτή μου ένεν νυχοκόπτη, αλλά δεν τον φοράω!!!..."

Και εμένα μου έκαναν δώρο κάποτε ένα Casio. Λες να εμφανιστώ με αυτό στην Βασιλεία στα ραντεβού μου, να τους "στείλω" όλους;

Συμβωνώ με τον ΒΒ. Και εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Στην Σιγκαπούρη δεν πήγε ο άνθρωπος για βόλτα. Πήγε να πουλήσει τα ρολόγια του και είναι μια από τις πιό ενδιαφέρουσες αγορές. Πάντως επειδή θα τον δω σε μια εβδομάδα, από περιέργια θα μάθω και πιο ρολόι φορούσε και γιατί.

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 22, 2009, 02:51:10 μμ »
Premiering tonight in Singapore...... The much anticipated Sinn U Black was launched!

Launch party pictures to follow, meantime here are the details on this amazing watch:

http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?p=58920&mode=linear#post58920

κωδικος :Singapore ;)

ηταν ολοι εκει,ενα δωρο σε σημαντικο ρολογα ειναι παντα μια καλη διαφημιση....

το λινκ εχει πολλες φωτο απο το παρτυ... ;) ;D