Αποστολέας Θέμα: STEINHART  (Αναγνώστηκε 275528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: STEINHART
« Απάντηση #480 στις: Ιανουάριος 10, 2016, 09:01:07 μμ »
Εντύπωση μου προξενεί το γεγονός ότι πουλάει αντιγραφές με 500 € και πάνω,εκτός αν αντιγράφει μόνο το σχέδιο και τα υλικά είναι εξίσου high-class (σε vital σημεία τουλάχιστον).

Διάβασα το κείμενο για τη rolex,λύθηκε η απορία στην ερώτηση μου για τη διαφορά του κόστους.

Το hommage με παραπέμπει αλλού.
Ο προβληματισμός μου τώρα είναι,τι αντιγραφή αποτελεί.Αποτελεί αντιγραφή μόνο σχεδίου;
Θα χαλάσει κάποτε ενώ το rolex ποτέ;
Δεν είναι τόσο ακριβείας;

Εν πάση περιπτώσει,αξίζει το κόστος;

Δεν είμαι διατεθειμένος να αγοράσω το καλύτερο ρολόι αν δεν καταλάβω εγώ ο ίδιος γιατί αξίζει να το φοράω στο καρπό μου.
Θέλω να κάνω μια αρχή και επειδή μου αρέσει το σχέδιο και βλέπω ότι έχει αγοραστεί πολύ από το forum,σκέφτηκα αυτή την εταιρία.
Παρε ενα invicta 8926 και εισαι κομπλε.Μια χαρα ειναι αν σου αρεσουν τα homage.Νομιζω απο νετ γυρω στα 80-100 ευρω εχει.
Οταν μαθεις με το καλο καλυτερα το ρολοι με το διαβασμα, πας και σε κατι καλυτερο.Τωρα οτι και να σου πουν τα παιδια εσυ ολα ιδια τα βλεπεις.
Στο λεω αυτο γιατι αν πας και παρεις rolex με την μια ,μπορει να το μετανιωσεις,π.χ γτ οχι πανεραι ? Τα ξερεις ?

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Ιανουάριος 10, 2016, 09:02:57 μμ »
....
Δεν είμαι διατεθειμένος να αγοράσω το καλύτερο ρολόι αν δεν καταλάβω εγώ ο ίδιος γιατί αξίζει να το φοράω στο καρπό μου.
Θέλω να κάνω μια αρχή και επειδή μου αρέσει το σχέδιο και βλέπω ότι έχει αγοραστεί πολύ από το forum,σκέφτηκα αυτή την εταιρία.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν.
Θα είναι όμως επανάληψη πραγμάτων που έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο φόρουμ.

Η εξέταση ενός ρόλεξ και ενός σταινχαρτ ζωντανά, είναι ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσει κανείς τι είναι "πρωτότυπο" και τι αντιγραφή.

@Άγγελε, καλή ιδέα. ;)

Αποσυνδεδεμένος kotsosre

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 03:58:16 πμ »
Παρε ενα invicta 8926 και εισαι κομπλε.Μια χαρα ειναι αν σου αρεσουν τα homage.Νομιζω απο νετ γυρω στα 80-100 ευρω εχει.
Οταν μαθεις με το καλο καλυτερα το ρολοι με το διαβασμα, πας και σε κατι καλυτερο.Τωρα οτι και να σου πουν τα παιδια εσυ ολα ιδια τα βλεπεις.
Στο λεω αυτο γιατι αν πας και παρεις rolex με την μια ,μπορει να το μετανιωσεις,π.χ γτ οχι πανεραι ? Τα ξερεις ?

Αυτό έγραψα κ' εγώ.Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα rolex εφόσον δεν ξέρω γιατί το φοράω.
Πρέπει να μάθω και καλή η θεωρία αλλά αν δεν γίνει πράξη...

Το μόνο που καταλαβαίνω είναι το "μάτι" προς το παρόν,κάθε αρχή και δύσκολη όμως.

Θα αγοράσω μάλλον το invicta σαν δεύτερο ώστε να αρχίσω μαθαίνοντας τα βασικά.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν.
Θα είναι όμως επανάληψη πραγμάτων που έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο φόρουμ.

Η εξέταση ενός ρόλεξ και ενός σταινχαρτ ζωντανά, είναι ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσει κανείς τι είναι "πρωτότυπο" και τι αντιγραφή.

@Άγγελε, καλή ιδέα. ;)

Έχω δει σε video μικροδιαφορές που αναφέρουν αλλά θα ήθελα χειροπιαστά για να το καταλάβω.
Κάτι σημαντικό που πρόσεξα είναι ότι το Steinhart φοράει το bezel με κόλλα.
Κάκιστη εντύπωση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 11, 2016, 04:06:17 πμ από kotsosre »
Φιλικά, Κώστας

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 08:52:38 πμ »
Κόλλα; Ποιο; Έχεις την πηγή;

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 09:40:58 πμ »
Κόλλα; Ποιο; Έχεις την πηγή;

Το incert του μπεζελ εννοεί και όντως στο ocean one είναι αυτοκόλλητο.... (είχα αλλάξει εγώ στο δικό μου από μαύρο σε πράσινο ) .

''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 09:43:28 πμ »
Και τι άλλο εκτός από κολλημένο μπορεί να 'ναι;

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 09:50:13 πμ »
Και τι άλλο εκτός από κολλημένο μπορεί να 'ναι;

κουμπωμένο-σφηνομένο

http://www.vikbobil.se/bezel.html

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 09:59:26 πμ »
Αυτό έγραψα κ' εγώ.Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα rolex εφόσον δεν ξέρω γιατί το φοράω.
Πρέπει να μάθω και καλή η θεωρία αλλά αν δεν γίνει πράξη...

Το μόνο που καταλαβαίνω είναι το "μάτι" προς το παρόν,κάθε αρχή και δύσκολη όμως.

Θα αγοράσω μάλλον το invicta σαν δεύτερο ώστε να αρχίσω μαθαίνοντας τα βασικά.

Έχω δει σε video μικροδιαφορές που αναφέρουν αλλά θα ήθελα χειροπιαστά για να το καταλάβω.
Κάτι σημαντικό που πρόσεξα είναι ότι το Steinhart φοράει το bezel με κόλλα.
Κάκιστη εντύπωση.

για νέο μέλος  με μόλις 7 δημοσιεύσεις, βλέπω ότι έχεις εντρυφήσει σε steinhart, invicta και την χαοτική διαοφορά τιμής τους με τα  rolex .................εγώ για παράδειγμα δεν ήξερα για τα αυτοκόλλητα bezel insert της steinhart.... 

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 10:09:11 πμ »

για νέο μέλος  με μόλις 7 δημοσιεύσεις, βλέπω ότι έχεις εντρυφήσει σε steinhart, invicta και την χαοτική διαοφορά τιμής τους με τα  rolex .................εγώ για παράδειγμα δεν ήξερα για τα αυτοκόλλητα bezel insert της steinhart....

Έχει όρεξη να μάθει ο άνθρωπος.

Σε λίγες μέρες θα μας μιλάει για μπλε τρίχες της Ρόλεξ και θα έχει κατανοήσει το vfm που προσφέρει η Seiko.
Σε κανά δίμηνο θα μαθαίνουμε για flat 4 bezels και patrizzi dials.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 10:13:57 πμ »
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Harrygr

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #490 στις: Μάρτιος 11, 2016, 10:55:13 μμ »
Μία πρόσφατη αγορά από τον υπεύθυνο που βρίσκομαι εδώ. Το ρολόι είναι πραγματικά υπέροχο και δεν χορταίνω να το φωτογραφίζω!

Αυτοί οι μπλε δείκτες είναι όλα τα λεφτά!

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος vasios

• On the balance wheel
  • Μια αστραπη η ζωη,μα προλαβαινουμε
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: Μάρτιος 11, 2016, 11:03:29 μμ »
Μία πρόσφατη αγορά από τον υπεύθυνο που βρίσκομαι εδώ. Το ρολόι είναι πραγματικά υπέροχο και δεν χορταίνω να το φωτογραφίζω!

Αυτοί οι μπλε δείκτες είναι όλα τα λεφτά!

η διακόσμηση της 6498 έργο τέχνης 🎶
Ο σωστος δρομος ειναι ο ανηφορος.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: Απρίλιος 21, 2016, 06:45:50 μμ »
Παιδιά οποιος έχει ρολόι αυτης της εταιρίας είναι ευχαριστημένος γενικά η πεταμένα λεφτά?
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: Απρίλιος 21, 2016, 07:07:12 μμ »
Παιδιά οποιος έχει ρολόι αυτης της εταιρίας είναι ευχαριστημένος γενικά η πεταμένα λεφτά?
Μια χαρά είναι Γιώργο, η ποιότητα τους πιστευω αντιστοιχεί στα χρήματα που ζητάνε (τουλάχιστον στα ocean one που εγώ είχα επαφή ) και φοράνε αξιόπιστες Ελβετικές μηχανές. Αν σου αρέσει κάποιο προχώρα άφοβα. ;)
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #494 στις: Απρίλιος 21, 2016, 07:13:13 μμ »
Και εγώ με κουρδιστό πιλότο πολύ ευχαριστημένος. Έχω ακούσει για προβλήματα αλλά εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα.

Πολύ ωραία αίσθηση για τα χρήματα τους.
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #495 στις: Απρίλιος 21, 2016, 07:20:45 μμ »
Μια χαρά είναι Γιώργο, η ποιότητα τους πιστευω αντιστοιχεί στα χρήματα που ζητάνε (τουλάχιστον στα ocean one που εγώ είχα επαφή ) και φοράνε αξιόπιστες Ελβετικές μηχανές. Αν σου αρέσει κάποιο προχώρα άφοβα. ;)
+1
Καθόλου δεν είναι πεταμένα λεφτά.
Ίσα-ίσα είναι προσιτά και αξιόπιστα.
Μάλιστα, ο Σταινχαρτ κάνει τις hommage του να μη δείχνουν φθηνές πιστές αντιγραφές.
Πχ. το ovm, το έκανε 42χιλ, διαφοροποιώντας το επιτυχημένα από το πρωτότυπο της ρόλεξ.

Αποσυνδεδεμένος pomolo

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #496 στις: Ιούλιος 22, 2016, 12:19:49 πμ »
σκέφτομαι την αγορά ενός από τα steinhart ocean 1 (black με κεραμικό bezel) και του steinhart titanium 500 premium- 

καθώς δεν έχω την εμπειρία να αξιολογήσω τα συγκεκριμένα ρολόγια, θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν, τόσο γενικά, όσο και ειδικά κατά πόσον το titanium 500 αξίζει τη διαφορά των ~200 ευρώ επιπλέον.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #497 στις: Ιούλιος 22, 2016, 12:49:53 πμ »
σκέφτομαι την αγορά ενός από τα steinhart ocean 1 (black με κεραμικό bezel) και του steinhart titanium 500 premium- 

καθώς δεν έχω την εμπειρία να αξιολογήσω τα συγκεκριμένα ρολόγια, θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν, τόσο γενικά, όσο και ειδικά κατά πόσον το titanium 500 αξίζει τη διαφορά των ~200 ευρώ επιπλέον.
Τιτάνιο σημαίνει ελαφρύτερο ολο το πακέτο (μπρασελε συν κασα ) και βαση ιδιοτητων μετάλλου ανθεκτικότερο από το ατσάλι, το θεμα ομορφιά ειναι υποκειμενικό και στα γουστα του καθενός.....τα λεφτά του σιγουρα τα αξίζει αλλα (δεδομένου οτι τα σωθικα ειναι ιδια ) αν δεν θες ενα παναλαφρο καθημερινο ρολόι η αντίστροφα αν δεν σε χαλάει το πιο βαρυ ατσάλινο ποιός ο λόγος να δώσεις τα 200 παραπάνω (εκτος βέβαια κι αν σε κερδιζει η εμφάνιση ).
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #498 στις: Ιούλιος 29, 2016, 06:48:08 μμ »

Στάλθηκε από το Lenovo Yoga II χρησιμοποιώντας Tapatalk

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος DIMITRIS-MILANO

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #499 στις: Ιούλιος 29, 2016, 10:00:07 μμ »
Εντάξει......παρα ειναι Explorer II !

Sent from my iPad using Tapatalk
Be plural, like the Universe
www.rolexmagazine.com